Pomoje je vecina magije v 6386 + input trafo + output trafo. Un PSU na lampe in tudi sidechain na lampe pomoje nima veze in bi se ga lahko dalo naredit solid state oz. celo IC based. Drzis se pribliznih wattaz in time constant pa imas.. edino audio sekcijo bi pa res pustil tako kot je ker je res nekaj posebnega.
Se moram strinjat tudi, da je tole veliko tezji projekt od LA2A ali kaj podobnega. Ne zgleda s sheme kaj dosti ampak logistike in kaj vse gre lahko narobe je pa ogromno!
Super, čestitam za ta nov kos, zelo obsežna zadeva. Si imel kar živce, da ste na koncu odpravili tisto težavo. Te "fantomske" napake so mi hecne, še enkrat mal polotaš in dela, če napake ne iščeš preko izključevanja ali kako drugače :-) Na srečo ti očitno ni nič odletelo, me je mal skrbelo, ker imaš DC v trafotih, itn.
Ja, zanimivo bi bilo vedeti v čem je fora tega zvoka. Velik del sigurno v sidechainu, ki za razliko od ostalih nima visoko imp. diode, ampak praktično power amp z 2x 6V6 PP v gretz, kar je ~~15W, izjemno hiter odziv z visoko neg. napetostjo za hitro in konkretno kontrolo mrežic 6386, ter veliko toka. To so rabili za hitro polnjenje "časovnih" kondijev, zato je bil to prvi konkretni limiter za rezat plate, idr. Fajn bi bilo izmerit koliko te napetosti je, in še par drugih zadev. Videl sem že nekaj poskusov menjave tega SC za solid state, a kolikor se spomnim naj bi bila napetost tako visoka, da odpadejo razni LM3886, moral bi narediti nek diskretni amp, hitrost bi seveda bila ok.
6BA6 vezana kot trioda ima skoraj identične krivulje kot 6386, dvojna trioda 5670 enako, pa še kar nekaj jih je, predvsem remote-cutoff pentod, ki so poceni in ni težko dobiti parov. Ni mi jasno, če so 4 po kanalu zato, da drajvajo meter ali zato, da se odstopanja statistično izenačijo. Rekel bi, da je to drugo, ker je imela večina drugih varimujev 6386 in podobno izveden meter....
Za psu se strinjam, da tu ne bi bilo čisto nič drugače, če bi dal en serijski regulator na tranzistorje, original itak ni shunt, da bi pričakoval kake "razlike". Na IC-je se najbrž ne bi splačalo, ker je poraba takšna, da bi v vsakem primeru moral dodati tranzistorje.
Kar se tiče gore železja se pa vidi, da so v original dali kar so pač imeli na lagerju, zato je tega toliko. Že napajalni trafo bi lahko bil eden (sem tolk škrt da Sowterju ne dam za psu trafote

, tisto z dušilkami bi se dalo reši tudi ceneje in drugače, če zraven prišteješ oz. odšteješ bistveno nižjo ceno varimu lamp bi bilo ceneje vsaj dva jurja. Vendar tudi precej več dela, ker bi moral vse sam izračunat. Najbrž bi se splačalo, če bi delal po sekcijah tako kot ima original in naredil ohišje za to, kar bi bilo v štartu težje, vendar bi noter prinesel pri vzdrževanju in kot sem omenil ceni materiala.
Tole me zelo fascinira, daj malo objavi kako se bodo obnašale lampe in koliko bo potrebno še nastavljat bias in simetrijo. Najbrž boš to moral dati notri, ker so le lampe, po drugi strani pa vidim nekaj MF uporov, če si jih postavil strateško za bias ne bo nič drifta v njih (uporih). No, da ne bom spet naredil imaginarnega elaborata ti še enkrat čestitam in hvala za objavo. Vabim te, da opišeš kako se bo vse skupaj obnašalo s časom, ker so to dragoceni podatki tudi za zanamce.
Evo, zdaj pa naj švasa tam kjer mora