Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Studio Soundgrounded - NLP design

28 odgovorov v tej temi

#1 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 december 2012 - 09:37

... en pravkar nastajajoč studio, nekaj slikic before in idejni plan... še kmalu pa Gotof:)

Pripete sličice

• IMAG0332.jpg
  • IMAG0334.jpg
  • IMAG0338.jpg
  • IMAG0339.jpg
  • Studio_Matej_Gobec_kontrolna_soba___snemalnica_8___i_net_preview1.png

Nenad Patkovic

#2 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 29 december 2012 - 10:49

... demolition group oz. pospravljanje...

... nato spravljanje v red, barvanje, nova vrata... več pa po praznikih.

Pripete sličice

• photo_5_.JPG
  • photo_12_.JPG
  • photo_9_.JPG
  • photo_11_.JPG
  • photo_3_.JPG
  • photo_2_.JPG
  • photo.JPG

Nenad Patkovic

#3 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 30 december 2012 - 05:18

A je to od Gobca po slikah sodec ?

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 30 december 2012 - 05:54

Ja.
Nenad Patkovic

#5 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2013 - 02:58

... prazniki so mimo, delajo pridno...

... v bistvu gre že proti koncu...

Pripete sličice

• photo_5_.JPG
  • photo_20_.JPG
  • photo_21_.JPG
  • photo_18_.JPG
  • photo_11_.JPG
  • photo_1_.JPG
  • photo_4_.JPG
  • photo_8_.JPG

Nenad Patkovic

#6 Psyko

Psyko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2013 - 03:02

In koliko je okvirno stala takšna prenova če ni skrivnost ? smile.gif

#7 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2013 - 03:14

1. Z delom ali brez dela?
2. Vgrajena so 3 nova resnješa vrata.
3. Parket.
4. Vsi modularni akustični elementi.
5. Pride še delovna miza.
6. Svetovanje in stroški.

Materijala je za akustične modularne elemente nekje okvirno za do 5-6k€ (neto), potrebno bo naredit končni obračun, morda celo kaj manj. Uporabljeni so kvalitetni materijali (npr. difuzorji so vsi iz pravega bukovega masivnega lesa prve kvalitete). parket je pravi hrastov ne nek laminat...
Z delom (svetovanje ni vključeno) je cca. skoraj enkrat višja cena, ponavadi je tako; koliko je materijala toliko je delo, čeprav pri akustičnih elementih je mnogo več finega in natančnega dela, vse se pa da tudi DIY če so roke dovolj spretne in pridne ter če je porabljen čas več vreden da sam izdeluješ ali pa naročiš ljudi ki ti to naredijo, sam pa s svojim primarnim delom več zaslužiš.
Nenad Patkovic

#8 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 19 januar 2013 - 02:33

Kontrolna soba cca. volumna 26m3 (4,25m X 2,76 X 2,25m), sweet spot - frekvenčna linearnost (modalne so izjemno skupaj:().
Končen rezultat (brez delovne površine): najboljša meritev (zvočnik, poslušalec) cca. +/- 6dB, "slaba" meritev/ pozicija (zvočnik, poslušalec) cca. +/- 10dB.

Sweet spot ni velik, je pa zato toliko slajši:)

Pripete sličice

• levi_zvocnik_20_cm_bolj_od_kota_160cm_med_zvocniki___mic_cca_najbolj_od_spredaj_izza_mix_mize.png
  • levi_zvocnik_povsem_v_kotu___mic_cca_najbolj_optimalno_od_spredaj.png

Nenad Patkovic

#9 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 20 februar 2013 - 10:54

... prišel je še zadnji diffsorber racki pa se pridno polnijo...

Pripete sličice

• image.jpeg
  • image_2_.jpeg

Nenad Patkovic

#10 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 20 februar 2013 - 08:31

Dejte pokazat kaj lahko rata v tej vesoljski ladji smile.gif, neki naredte, npr. khm hmmm.gif en miks smile.gif

#11 KARIZMA

KARIZMA

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 67 prispevkov

Objavljeno 20 februar 2013 - 08:47

Odlično, čestitam. beer2.gif

#12 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 21 februar 2013 - 02:38

smile.gif new space ship has just launched!
... ne bo prvi dober miks ki ga je/bo naredil dotičen lastnik v tem prostoru, vsekakor pa bo mu v prihodnje v veliko pomoč dvignit raven svojih stvaritev.
... ima pa namen v bližnji prihodnosti še zgraditi kaj večjega, če se vse izide...
Nenad Patkovic

#13 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 21 februar 2013 - 10:13

Zgleda, da sem bil preveč vzhičen, ko sem gledal potek gradnje tega studia, tako da res kapo dol, res lep izdelek . Lastniku želim polno užitkov in ustvarjanja + dobrih rezultatov in pa prijetno navajanje na nov prostor smile.gif.

Prispevek uredil/a: jejsus, 21 februar 2013 - 10:13 .

#14 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 21 februar 2013 - 10:56

QUOTE (NLP @ 21. Feb 2013 04:38:58) <{POST_SNAPBACK}>
... ima pa namen v bližnji prihodnosti še zgraditi kaj večjega, če se vse izide...

To me pa res zanima kako bo ko bo smile.gif

veliko dobrih zelja in bomo drzali pesti da se res vse izide kot se mora!

#15 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 21 februar 2013 - 11:15

... vsekakor bo tudi dizajn nadgrajen, v prihodnje tudi v novejših drugih kontrolkah, opcij je nekaj, odvisno tudi od prostora in zahtev uporabnika...
O vtisih kako in kaj pa bo lastnik te kontrolne več povedal, ko bo začel praktično delat.
Nenad Patkovic

#16 DomaDIS

DomaDIS

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov

Objavljeno 03 april 2013 - 12:20

QUOTE (NLP @ 19. Jan 2013 03:33:09) <{POST_SNAPBACK}>
Kontrolna soba cca. volumna 26m3 (4,25m X 2,76 X 2,25m), sweet spot - frekvenčna linearnost (modalne so izjemno skupaj:().
Končen rezultat (brez delovne površine): najboljša meritev (zvočnik, poslušalec) cca. +/- 6dB, "slaba" meritev/ pozicija (zvočnik, poslušalec) cca. +/- 10dB.

Sweet spot ni velik, je pa zato toliko slajši:)

Pozdravljeni.

Zanima me, če bi se dalo razložiti malo več o tem kako se interpretira grafe frekvenčnega spektra? Kajti ne razumem na kaj se gleda +/- _dB. Do sedaj sem mislil, da se gleda razlika max in min vrednost. Če te grafe interpretiram tako, navedeni vrednosti nesovpadata. Če pa gledamo odklon na srednjo vrednost pa držijo.

Zanima me tudi kakšne so deviacije v studijih, ki veljajo za najbolj frekvenčno umirjene prostore. Mogoče tudi kakšen primer takega studia.

LP, Kristian wink.gif

#17 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 03 april 2013 - 12:46

ja tako ja +/- 6dB = 12dB (devijacij med najvišjim peak-om in najnižjim dip-om)

V ta hudih studiih je normalno +/- 5 - 6dB.

So izjeme ko se lahko približajo +/- 2,5dB, ampak to samo ko se igrajo z EQ korekcijo ali korekcijo na samih kretnicah zvočnikov, temu se pa reče goljufanje:)

Potem pa še pride notri delovna miza in pokvari še teh +/- npr. 5 dB ampak vse to je še vzdržno, možgani so super zadeva, se lahko lepo adaptirajo/kompenzirajo takšne majhne devijacije, problem je ko delaš v povsem netretiranem okolju in se pretirano utrujaš, mnogokdo zna naredit s svojimi izkušnjami, nadarjenostjo, šablonskim delom... preverjanjem v drugih okoljih... dober izdelek, a kakšen bi šele bil če bi slišal kaj res počne, približno (odvisno od prostora do prostora) 30+% frekvenčnega spektra v netretiranem prostoru enostavno ne slišiš (izničitve), prav tako cca. 30%+ slišiš preglasno (ojačitve)... ko se premakneš se kot na tehtnici spremeni situacija, ojačitve postanejo izničitve itd. toliko na kratko.

Primer takšnega studia: googlaj po gearslutzu kjer se hvalijo kaj so jim naredili akustični dizajneri, pa tudi na drugih podobnih forumih boš kaj našel, drugače pa se zanesi na moj odgovor:)
Nenad Patkovic

#18 DomaDIS

DomaDIS

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov

Objavljeno 03 april 2013 - 01:01

Super, hvala za hiter odgovor. Si bom pogledal malo po ostalih forumih o t.i. top akustično urejenih studijih. Tudi na našem jih je po tem takem kar nekaj wink.gif

LP, Kristian

#19 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 03 april 2013 - 02:26

No če boš našel kakšen konkreten odgovor, ga linkaj sem.
Ja nekaj pa jih je ja.
Tako bom rekel, preprosto praktično; seveda je top špica da se pride v te +/- 6dB, potem delovna miza ali miks lahko povzročijo kakšen grd dip od 15, 20... dB odvisno od situacije, a bom rekel če prideš z delovno mizo vred v območje +/- 10dB (+/-10dB v ozkih dipih ali peakih, ne po vsem frekvenčnem območju seveda) boš še vedno imel dovolj dobro sobo.

Ponavadi akustiki končajo z meritvami preden se inštalira mix miza:)

Več o tem:
http://www.planetaud...?showtopic=2541
Nenad Patkovic

#20 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 03 april 2013 - 02:38

oOoO Twini. smile.gif

a je to tisti komplet s subom ki se je dilal leto nazaj al so že od prej

#21 Soundgrounded

Soundgrounded

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 3 prispevkov

Objavljeno 29 april 2013 - 12:57

Torej menilo je nekaj casa od prenove studia Soundgrounded in cas je, da napisem svoje vtise. Prvo, kar bom rekel je Nenad Patkovic kapo dol. Izdelek je res fantasticen v vseh pogledih in mi daje zares super rezultate. Zal se nesmem objaviti cisto zadnjih mixov, ker moram pocakati na uradni izid plate, bom pa to storil se isti dan. Prva stavar, ki res strli ven je stereo slika. Sirina stereo slike je fenomenalna tudi prostorsko naprej in nazaj se obcutno bolje slisi prostore v razlicnih produkcijah. Zdaj se zares poslusa muziko in ne sobe, slisijo se vsi detajli, efekti, reverb taili in podobne stvari. Predvsem pa je opazna razlika tudi, kako se slisi kompresijo. Barva in zivost zvoka je ravno to, kar sem potreboval. Zadnji diffuzor iz nerjavecega jekla naredi zvok malce bolj agresivnejsi, kot bi to naredil verjetno leseni, kar mi v bistvu odgovarja, glede na to, da delam malce bolj agresivnejsi zvok. To se zato lepo pokompenzira v mixu in pride ravno prav mehak finis na mixih, ko poslusas potem drugje. Zares sem presrecen. Sweet spot res ni velik ampak je zelo prijeten in ravno tam stoji, kjer mi je idealno za dostop do aparatur in vidljivosti na ekrane. Elegantno izpade vse skupaj. Tudi ekipa Mateja Bajdeta Betum d.o.o, ki mi jo je priporocil Nenad je svoje delo opravila fantasticno in vse je zares steklo, kot mora. Bilo je sicer malo zamude ampak na to sem racunal. Na kar pa nisem racunal, pa je kar velika prekoracitev stroskov. Cena prenove je bila vse skupaj okoli 20k. Definitivno vredna investicija in zares se ti spremeni percepcija o tem, koliko je akustika zares pomembna, ko jo enkrat dozivljas vsakodnevno... Delam precej tisje, kot prej in usesa so spocita, kar mi je postalo pravo olajsanje.

Nenad Patkovic pa je moj prijatelj in super clovek, prijazen, kulturen, spostljiv, toleranten in posten, vcasih pa malce nervozen, ko postopa po prostoru in isce resitve wink.gif. Nenad je zares predan svojemu delu in to se cuti v izdelku. Globoko ga spostujem in se ti se enkrat zahvaljujem za ves tvoj trud in profesionalnost. Vedno si bil dosegljiv, ko se te je rabilo in vedno si pomagal pri cisto vsaki stvari. Nic ti ni bilo odvec narediti in vse ti je bilo samoumevno. Vedno si me opozoril na stvari s katerimi se nisi strinjal in jaz sem te poslusal. In vedi, da sem ti zaupal 100% ze od zacetka. Zaupanje si si pridobil, ko sem videl, da govoris resnico. Vprasal sem te na prvem srecanju, ali mi das lahko garancijo, da bo delalo. Ti pa si rekel: prave garancije ti nemore dat noben akustik ampak bo delalo. To je bilo moje testno vprasanje s katerim si me kupil. Ce bi mi rekel, da mi lahko das garancijo bi vedel, da si full of shit hahaha. Vedel pa sem, da si profesionalec, ker si mi zaracunal prvi meeting in tudi tukaj si dobil plus tocke. Ce razmisljate o akustiku vam lahko recem, ne samo da je pravi naslov gospod Patkovic, ampak tudi edini naslov v dezeli kekcev, ki ve kako se temu zares streze. Resnicno Ti Hvala.

Ce koga zanima videt to stvaritev ali se prepricat o kvaliteti, vrata so odprta.

par linkov do mojega dela iz starega studia:

http://www.youtube.c...p;v=tgP_OXSoZ9M

http://www.youtube.com/watch?v=rwa-KfB7Xj0
http://www.youtube.com/watch?v=7oy-PbbJdnA
http://www.youtube.com/watch?v=6rHUOVXc9Us
http://www.youtube.com/watch?v=gMlAM7JgSFQ
http://www.youtube.com/watch?v=j3XUruUoVq0
http://www.youtube.com/watch?v=E65tdLzhrdg
http://www.youtube.com/watch?v=LKz1vlI85NI
http://www.youtube.com/watch?v=JwhCEohUe8U

tole pa je edino, kar zdaj lahko pokazem iz novega studia (ta bolse oz najbolse se pride) :

http://www.youtube.com/watch?v=g17YxxD85io
http://www.sausages....lash/index.html
http://www.youtube.com/watch?v=zuc5LrvKIyM

In se moj intervju, ce koga zanima:

http://www.youtube.com/watch?v=FT56WBkHRuQ

#22 Soundgrounded

Soundgrounded

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 3 prispevkov

Objavljeno 29 april 2013 - 11:56

Tole je se iz prenovljenega delovnega okolja in solo kitaro sem tudi odigral jaz. http://m.youtube.com...h?v=Ncpfwti5gGM

#23 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 29 april 2013 - 03:30

Res sem užival ob pregledu del v katerih si pustil svoj pečat, se načudil nad paleto imen ustvarjalcev s katerimi sideluješ/si sodeloval. Želim si, da bi več studijev pri nas širilo glas o svojih izdelkih, še posebej tukaj na audio forumu. Še naprej ti želim uspeh in užitek v glasbeni sceni iz vseh pogledov.

#24 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 29 april 2013 - 07:28

Matej najlepša hvala za tako lepe besede!
Po pravici povedano in kot sem ti to povedal, sem se kar bal kako uredit tako kritičen prostor.
Me res veseli da je uspelo iznad vseh pričakovanj.

Hvala tebi, bilo mi je v veliko veselje!

... če in ko se lotiš tistega večjega projekta... no to bo šele raketa:)
Nenad Patkovic

#25 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 19 maj 2013 - 06:21

Zginil post Mateja, ki je objavil sveže produciran izdelek zasedbe Last Day Here. Verjetno posledica tega zadnjega izpada, anyway, sem poslušal in kapo dol!

#26 Soundgrounded

Soundgrounded

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 3 prispevkov

Objavljeno 28 maj 2013 - 03:09

Evo se en mix iz nove sobe zadnji produkt mix in mastering moje delo.

#27 Psyko

Psyko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 28 maj 2013 - 05:54

Na cca 125hz je ena nadležna resonanca ... zanimivo da ravno tam kjer je frekfenčni dip sobe biggrin.gif Možno tut da je moja soba ...
Nice mix drugač .. dokaj StoneSourish wink.gif

#28 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 28 maj 2013 - 08:24

... eh veš da dip kakor malo premakneš glavo iz sweet spota postane peak, peak-i in dip-i se spreminjajo kot na tehtnici itd.
Sicer nisem analiziral komada a kaj takšnega ne bo od nekega ozkega dip-a ali peak-a, glasba je zelo bolj kompleksna kot sinusni ali sweep ton. Ko je frekvenčna linearnost relativno uravnovešena, v nekih razumnih mejah (do 15dB, tudi do 20dB če so devijacije "ozkofrekvenčne"), so dobro izurjena ušesa + možgani izjemno dober računalnik za kompenzacijo.smile.gif
Nenad Patkovic

#29 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2014 - 07:10

Ena boljša fotka.

Pripete sličice

• Studio_Soundgrounded.jpg

Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov