Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

64 ali 32bit win 7

16 odgovorov v tej temi

#1 GiG-ON

GiG-ON

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 17 prispevkov
  • Interests:Vse kar se navezuje na glasbo,...

Objavljeno 19 junij 2012 - 12:06

Imam nov 4 jedrni PC zanima me ali naj vzamem 32 oz. 64 bitni sistem win 7?

Kako je z pluginsi? Ali morajo biti tudi 64 bitni?

Kaj priporočate.

Hvala.

LP

Music 4 Life,...

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 19 junij 2012 - 05:53

Windows 7 64 bit seveda, verzije Pro, Enterprise in Ultimate (ali vsaj home premium).
Uporabljam Win7PRo - zelo, zelo solidno in stabilno.

32 bitni xp ali Win7 lahko adresirajo le do 4GB RAM-a, minus za video kartico tako da je na koncu uporabnega nekje 3,5 ali 3,25GB RAM-a lahko tudi še manj odvisno od sistema...

64 bitni sistemi pa različno:
http://msdn.microsof.....v=vs.85).aspx smile.gif
torej od 8GB pa vse tja do 192GB.
http://windows.micro...asked-questions
http://answers.micro...fc-68b599b31bf5

Mnogo RAM-a (recimo vsaj 8GB) pride prav pri SW synth-ih ipd.

Naj še kdo drug kar napiše iz lastnih izkušenj.
Nenad Patkovic

#3 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 19 junij 2012 - 10:08

jaz imam precej problemov edino kar se tiče vst dodatkov na win7 64bit; tako da takrat prešaltam na xpje unsure.gif

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.884 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 20 junij 2012 - 03:25

Še vedno na XP SP3
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 junij 2012 - 04:00

Jaz sem imel na XP-jih določene probleme zvočna (Echo, RME)/programi, pri nekaterih programih enostavno sistem ni deloval, večji del leži tudi v kvaliteti FW ali USB priklopov oz. čipsetov, ni za šparat pri nakupu računalnika in se je zmeraj prej treba pozanimat ali bo npr. zvočna kompatibilna s specifičnim priklopom.
Tudi na drugih računalnikih ki so imeli kompatibilne čipsete (na spletnih straneh proizvajalcev je ponavadi napisano kaj priporočajo, samo ko bi prenekateri to tudi prebrali...) so se programi znali kregat z zvočno.
... kar nekaj XP32bitnih računalnikov sem imel/uporabljal...

Z VST-i pa nisem imel probleme ne na XP32bit ne na Win764bit, razen če so bili "crackčki" in kakšni na splošno neresni/nestabilni programi:)
Win7 ima mnogo kaj rešenega kar XP nima, me drugim recimo datotečni sistem... npr. tudi če instaliraš neko "testno" verzijo na Win7 in potem deinštaliraš, nimaš kasneje problemov če instaliraš originalno kopijo, ni treba it v register brisat neke datoteke od cracka (imena datotek pa ponavadi niso poimensko enake kakor program ki si ga deinštaliral in je včasih bilo pravo raziskovanje po nekih zaprtih forumih kaj naredit) ki so ovirale registracijo prave kopije.

No pa prednost 64bitnega je prav v tem da lahko uporabljaš veliko RAM-a, hitro se ti zatrpa tistih 3 in nekaj GB...
Nenad Patkovic

#6 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 02 januar 2014 - 01:06

Bom kar tukaj vprašal, morda sem zgrešil temo ?!

Windows 7 64 bit imam namen uporabljati !

Bodo 32 bitni programi plugini, delali na 64 bitnem sistemu ?!

Torej vse kar je prej delalo na XP SP3 32bit je možno da bo delalo na win7 64 bit ali znajo biti frke ?

Lp

#7 EdvinR

EdvinR

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 02 januar 2014 - 02:16

Plugini morajo imeti 64-bit podporo. V Logic-u (64-bit) mi vse plugine, ki so 32-bit odpira s pomočjo AU bridge-a - kar pa seveda ni optimalno.
Credits include Jack Knight (Diddy, Notorius BIG, Missy Elliott), Seven Aurelius (Ja Rule, Ashanti, Jennifer Lopez), Uness (Ryan Leslie, Cassie), Damario Lashine (Willow Smith, Jacksons 5), Dick Rudolph (Minnie Ripperton) and others.

#8 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 02 januar 2014 - 12:39

Najbolj hecno je, da ljudje vzamejo 16GB RAMA, potem pa furajo 32 bitov, ker na 64 zadeve niso stabilne/kompatibilne itd...

Če imaš problem s pluginom, pač uporabi drugega... tisti ki v 12. letih od prvega 64 bitnega Windows sistema (prva 64 bitna verzija WindowsXP je bila namreč 2002) še ni uspel portati plugina iz 32 na 64 bit, bolje da ne piše software-a.

Skratka... 5 let nazaj si lahko še imel probleme s 64 bitnimi winsi, danes pa problemov ne more biti več... razen če imaš 15 let staro zvočno kartico, ki ji niso nikoli posodobili gonilnikov... v tem primeru priporočam Windows 3.1 smile.gif

#9 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 02 januar 2014 - 02:51

jaz sem na windows 8, 64bit, cubase7 64bit in uporabljam plugine 64 bitne in 32 bitne, delajo oboji brez problema je pa en trik, ki sem ga ugotovil, in to je, ko ti pri inštalaciji ponudi katero verzijo
plugina inštalirat takrat nikakor ne obeh verzij, ampak samo 64bit, pa dobro je imet ločene folderje za 32 in 64 bitne pljuge.
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#10 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 02 januar 2014 - 03:43

QUOTE (saso @ 2. Jan 2014 12:39:27) <{POST_SNAPBACK}>
Če imaš problem s pluginom, pač uporabi drugega... tisti ki v 12. letih od prvega 64 bitnega Windows sistema (prva 64 bitna verzija WindowsXP je bila namreč 2002) še ni uspel portati plugina iz 32 na 64 bit, bolje da ne piše software-a.

Mater smo jezni... Obstaja ogromno pluginov, ki so 32 bitni in ne bodo nikoli updejtani na 64 bitno verzijo. Naprimer veliko vst kitarskih/bass ampov, tudi sintov je 32 bitnih. Ni tak problem nadomestit en kompresor, se je pa veliko težje odrečt napravam s katerimi si navajen ustvarjati zvok, zvok pa je zvok, ne glede ali je plugin 64 ali 32 ane?

Obstaja par pripomočkov ali pa načinov s katerimi lahko uporabiš 32 plugin na 64bit Daw-u. Eden od teh je J-bridge http://jstuff.wordpress.com/jbridge/ (naj omenim da meni na Presonus S1 ni dobro delal), baje lahko uporabiš funkcijo rewire in povežeš 32bit Daw na 64bitnega (sam je še nisem ampak jo bom vsak čas, ker mi inštrumenti vedno več rama žrejo:)), lahko pa enostavno ohraniš 32bitno verzijo inštalirano in zvočno obdelaš stezo in exportaš steam, ki ga potem naprej obdeluješ v 64bitnem daw-u...

#11 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 02 januar 2014 - 09:17

No, pa vseeno... pet let nazaj je to bil problem, danes pa jaz na 64 bitnem sistemu ne opazim, da kakšne stvari ne bi delovale..
Tudi ne vidim problem, da inštaliraš 32 bitni DAW na 64 bitne winse (ampak seveda to nekako nima kakšnega velikega smisla).

LP,
Sašo

#12 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 03 januar 2014 - 01:13

64 je ok, nekateri stari 32 bitni plug-ini lahko slabo oz. sploh ne delajo... Pač preveri priljubljene plug-ine, kako se obnesejo na 64bit - preberi tuje forume in forume proizvajalcev... in kaj pravijo uporabniki... V glavnem so vsi ta resni že zdavnaj tole porihtali...

edit: Podvprašanje, če že prešaltujete na 64bitni sistem - zakaj pa ne kar na najnovejše Windowse 8.1? Meni delajo zelo ok... arhitekture in nove vizualne podobe se pa tudi navadiš.. sploh ni tako konfuzno kot nekateri trdijo.

Prispevek uredil/a: satoration, 03 januar 2014 - 01:16 .

#13 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 03 januar 2014 - 01:46

A je kakšna drastična razlika med win 8 in 8.1? drgač pa ima cubase 7 ima to rešeno z plugin bridgeom,

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#14 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 03 januar 2014 - 01:50

QUOTE (microsound @ 3. Jan 2014 15:46:21) <{POST_SNAPBACK}>
A je kakšna drastična razlika med win 8 in 8.1? drgač pa ima cubase 7 ima to rešeno z plugin bridgeom,

Ne, je pa updejt iz 8 na 8.1 free, če se ne motim, tako da ne boli... Razlika je "start" gumb recimo... smile.gif

Mislil sem na to, da nekateri prešaltujejo iz 32bit na 64bit Windows 7 - jaz sem tudi šele pred kratkim prešaltal iz 32bitne 7ke na 64bitno 8ko... moja logika je bila - če že moram vse spet inštalirat in ponovno vzpostavljat sistem, potem grem raje na najnovejšo verzijo, kot pa na 64bitno 7ko... zato sprašujem, če imajo kak poseben razlog, da vztrajajo pri 7ki...

#15 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 03 januar 2014 - 02:32

hehe enako sem jaz nardil 32bit7->64bit8 mi je bil sedamka dober sistem, samo osemka mi je še bolj, z preskokom na 64bit, pa stvari laufajo kot še nikoli doslej, nevem kako je z drugimi DAW-i ampak u kjubejzu mi laufajo vsi 32bitni plugini, razen sampletank. Malo me je bilo strah za Bootsyjeve (Variety Of Sound) plugine, ker brez njih ne morem, ampak delajo flawless

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#16 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 03 januar 2014 - 09:02

( Vsi omenjeni Vstji so delali na xp sp3 brez problema ) Trenutno imam instalirane na win7 64 bit:

Cubase 5, Reason 4, Edirol Orchestral, Nexus, Trilian, Synthogy in ni nobenih tezav dela lepo !

Vendar imam tezave z hypersonic 2 kjer mi ne dovoli da bi dokoncal registracijo, ker mi vrze CLED ERROR in ne morem nic narediti ! Sicer sm bral o tem in imajo vsi problemi z hypersonic od H20 na win7, tko da bom verjetno moral probati ker drug hypersonic razen, ce mogoce kdo od vas ve kako resiti ta problem z cled error ?

Kot vidite sem pirat, ker s glasbo ne sluzim in verjemite ce bi lahko bi z veseljem kupil original in tudi bom cez cas, ker te fore pa cracki pa pi*darije mi grejo posteno zivce - skos frke !

Upam, da mi bo znal kdo pomagat !

Hvala

Lp

#17 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2014 - 08:59

Hja, to je pač "cena" piratstva - da ni pomoči/supporta, oz. je nekako nespodobno ga pričakovat - mislim, predvsem od firme in forumov proizvajalcev te opreme... Pač počakaj na 64bitni crack... wink.gif ali pa delaj s čim drugim... sto poti je do istega ali podobnega rezultata... pa pač počasi "legaliziraj" kar si lahko privoščiš in kar največ uporabljaš in ti je neobhodno za tvoj "workflow"...

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov