Men tut ni jasno kaj se dogaja.
http://www.loopinsig...-mountain-lion/Prenosnik s 4gb rama je postal skoraj neuporaben ob namestitvi Liona ... poraba rama je enormna.
Popolnoma vseeno jim je postalo za profesionalen svet. Glavno da lahk igrce špilaš pa imaš built-in social networking :S
Mmmm. če sm čist pošten, odkar sem disablal flash (ga zamenjal s html5) kompletno je super-znosno. Ko je pa flash vkloplen ma pa Safari tak memory leak da me bruhat.
Hec v tem članku:
"For instance, Safari no longer has a search box — you just type your search into the address bar and you will be taken to your favorite search engine results page. "
nekaj kar ma chrome za OSX že več kot eno leto.

)) Bravo, lepo ukradeno in zapakirano kot major update.
Na novejse racunalnike ti Apple ne bo dovolil instalirat starejsi 10.6.8 sistem!
zaenkrat se se da na tu pa tam kak racunalnik na "horuk" dat gor.. ampak bo kmalu konec.
Nevem no, Lion se mi sploh še ne zdi kritičen. sem naredil svežo inštalacijo, ene par stvari je treba prek terminala uredit, ampak ko zadeva stoji je čist isto kot Snow Leo.
Logic 9.1.6 dela lepo (iZotope Radius ga rad kreša, drugače ni težav), vse ostalo je tut čist ok.
Je pa jasno kam gre dizajn... Sej velik ljudi tut še vedno uporablja Win XP za produkcijo.
Produkcija je usmerjena v home-made garageband beat-making ker se to sranje prodaja.
Dokler bo OSX imel Terminal ga bom uporabljal in updejtal. Ko bodo enkrat ukinli terminal pač ne več. Sicer windowsom ne kaže čisto nič boljše.
95% ljudi ne rabi NIČ VEČ kot ponuja iPad.
Mogoče je bolj smiseln naslov teme: "se še komu zdi da se je računalniški industriji zmešalo?"
Še mal trivie o CPU + RAM performansih:
late 2008 2x2.53 ghz c2d mac book pro 15": ca 3700 geek bench
early 2008 8x3.2 ghz c2quad mac pro: ca 8100 geek bench
early 2011 2x1.8ghz i7 macbook air 11": 5700
mid 2010 mac pro 12x2.93 i7: 24000
Js vem da na mac proju ko delam mi 96khz itb mixanje ne predstavlja nobene težave.
Na MacBook Pro 2.53 lahko naredim praktično vse pri 48khz.
Kam bo šel razvoj?
Cloud computing. Imel boš "mainframe" serverje na katerem boš zakupil CPU, RAM in Storage space. Tvoj "iPad" bo samo vmesnik za dostopanje do "oddaljene" procesorske moči in softwera ki ga boš mesečno najemal...
Z razvojem SSDja se bosta na vmesnikih RAM in disk združila, ker bodo vmesniki tako ali tako služili samo še kot začasni pomnilnik, ker bo ostalo v cloudu.
Give it 10, 20 years.
Aja, potem bomo pa mi dinozavri s starimi desktop računalniki v studiu "RETRO" in bodo k nam hodli snemat indie bendi... ki si bodo želeli starega dobrega workflowa in sounda vintić pluginov.
Tako da, enjoy the ride, while it lasts. Dokler ima OSX še "Terminal.app" smo in the safe side. Ko bo enkrat treba jailbreakat OSX da boš prišu do root folderja, takrat bo začetek konca. Pa tut to se bo zgodilo. Po OSX.
evo, moja napoved, OSX 10.9 bo zadnji s terminalom.
Po OSX 10.9 se bo zgodilo "iOS Mobile" in "iOS Desktop" ...

Sj edini "rumor" za tanovo serijo MacBook Projev je ta, da bodo "tank" kot MB Air. 100% za performance gain

Ampak kdo pa še rabi več CPUja? 2% Trga?
95% bi pa raje imelo tanjši laptop.
Prispevek uredil/a: Ploki, 20 februar 2012 - 08:02 .