Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

B-Flat Studio - NLP design

38 odgovorov v tej temi

#1 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 03:21

no evo po dooolgem casu planiranja, posvetovanja, zbiranje denarja, nabiranje volje.... se je rodila tud moja mix sobica:) za dizajn je poskrbel NLP (hvala), za ostalo sem bil glavni krivec sam (izdelava, priprava skic za mizarja, prilagajanje elementov s pomočjo Nenada, barvanje, nošenje, leplenje, zbijanje, pokrivanje, polnjenje in oblačenje elementov)... no da ne bom dolgovezil:) čakam še zvočni (ATC scm20asl pro, ter sub ATC), stojala pa poslikam ko jih dokončam (ta teden). Ze sedaj ko notri sedim in igram kitaro je zadeva preveč nora kako se sliši vsaka stvar v kitari, ki prej niso bile slišne.

Sicer okoli dizajna bi prosil Nenad tebe ce lahko kaj pripomnes, je pa vsak panel, kot in strop poljnen iz različnih debelin in gostot tervola, da je kar seda optimalno za TO sobo. Omare, kot jim pravim so težke ko svinja in so iz iverne plošče. Skyline sem kupil od Nenada in sem jih nato sam pobarval (na prvih slikah se nimajo finalnega sloja). Stropne kotne superchunkse sem obesal kar s kotniki na steno in zdrzi mene ce se obesim nanga:) stropni cloud je spredaj naslonjen na panel ostalo pa pritrjen na moral, ki dejansko izpade seksi smile.gif

machine room je zraven te sobe tako da imam v sobi samo preampe in ekran.. nic dodatnega ogrevanja torej in ventilatorjev.

treba pa je se dodat dva 2d qrd-ja na zadnji del stropa ker tam se vedno malo smrdi po flutter echo-tu.

no dost sm pisu, grem mal spocit moj kriz k ni bil tko navdusen nad gradnjo k jst... no raj poglejte slike pa je.

Se enkrat pa hvala Nenadu, moji deklci za zivce, kolegu k je z mano po 15 ur na dan vztrajal in pomagal pri gradnji.

lp Matej jumping0046.gif

Pripete sličice

• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 05.jpg
  • 06.jpg
  • 07.jpg
  • 08.jpg
  • 09.JPG
  • 10.JPG
  • 11.JPG
  • 12.JPG
  • 13.JPG
  • 14.JPG
  • 15.JPG
  • 16.JPG
  • 18.JPG
  • 19.JPG
  • 20.JPG
  • 21.JPG
  • 22.JPG
  • 23.JPG
  • 24.JPG
  • 25.JPG
  • 26.JPG
  • 27.JPG
  • 28.JPG
  • 29.JPG
  • 30.JPG
  • 31.JPG

Prispevek uredil/a: mateollo, 10 januar 2011 - 03:33 .

#2 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 04:29

Zgleda hudo, na tazdanji sliki mi zgleda tko k en underground studio čist, kkšnih 50 metrov pod zemljo wink.gif

Me prov zanima kaj vse od opreme bo notr biggrin.gif

Kakšna zvrst muske se bo pa delala, večinoma ?

Prispevek uredil/a: beatmakerr, 10 januar 2011 - 04:30 .

#3 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 05:03

delal se bo vse zvrsti ker v sloveniji nekak ne mores zbirat in rect jst bom pa samo rock:) sicer pa upam da bo na vsake tolk kksna fajn zgaturina. drugace pa se cilja zelo na filmsko/dokumentarno glaasbo med drugim... oprema je zaenkrat preamp API in Shadowhills serija 500, pro tools HD3, mac intel xeon 2x2.8 GHz, kitarski ojacevalec mesa boogie roadking II, PRS kitare, Babichz akustika, tc electronics G-major, na voljo pa se vox vintage (neki iz 70ih)... no na voljo praktcno katero koli glasbilo (sem namrec glasbenik). Mic pa vokalni trenutno na voljo rode NTK, sm57.. se pa tud tle da dobit se marsikaj ce je potreba.... naceloma je soba v prvi vrsti namenjena miksu in skladanju.

#4 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 05:07

QUOTE (mateollo @ 10. Jan 2011 17:03:58) <{POST_SNAPBACK}>
delal se bo vse zvrsti ker v sloveniji nekak ne mores zbirat in rect jst bom pa samo rock:) sicer pa upam da bo na vsake tolk kksna fajn zgaturina. drugace pa se cilja zelo na filmsko/dokumentarno glaasbo med drugim... oprema je zaenkrat preamp API in Shadowhills serija 500, pro tools HD3, mac intel xeon 2x2.8 GHz, kitarski ojacevalec mesa boogie roadking II, PRS kitare, Babichz akustika, tc electronics G-major, na voljo pa se vox vintage (neki iz 70ih)... no na voljo praktcno katero koli glasbilo (sem namrec glasbenik). Mic pa vokalni trenutno na voljo rode NTK, sm57.. se pa tud tle da dobit se marsikaj ce je potreba.... naceloma je soba v prvi vrsti namenjena miksu in skladanju.

Hvala za podatke, kaj pa monitorji, keri bodo ?

#5 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 05:33

površno berešsmile.gif sem napisal že v prvem postu. ATC scm20asl pro, in sub ATC 1/12

#6 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 05:45

QUOTE (mateollo @ 10. Jan 2011 17:33:47) <{POST_SNAPBACK}>
površno berešsmile.gif sem napisal že v prvem postu. ATC scm20asl pro, in sub ATC 1/12

Pardon biggrin.gif So me slike zavedle hehe biggrin.gif

#7 matt

matt

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 48 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 10:01

Čestitam, svetovno izgleda!
Kakšne pa so dimenzije prostora, brez zvočne obdelave?
Lp, Matt

#8 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 10 januar 2011 - 11:05

Svaka čast stari, zgleda vrhunsko,....kako pa kaj sound ???
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#9 boris

boris

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 193 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 11:14

.. petarda zgleda, pohvale za trud naj ti dobro služi prav tako pohvale nlpju ! 

#10 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 11 januar 2011 - 12:45

Hvala.
Moram najprej reč da je Matej vse naredil brez prigovarjanja oz. kako naj rečem... kot sva rekla tako je naredil, ni delal kompromisov:)

Dejstva:
V osnovi gre za hibriden My Room dizajn - http://www.planetaud...?showtopic=4294 ta pa je "inspiriran" od velike Blackbird kontrolne sobe oz. tako imenovanega "Massenburg studia".
... takšen prostor je treba osebno doživet ker ni klasičen "dolgočasen" LEDE ali RFZ...
My Room nudi neke dodatne kvalitete poslušalskega zvočnega polja, ki jih lahko prečitate v priloženem white paper-ju.
"Popoln" My Room ni bilo moč naredit glede na dane razmere... vseeno pa zagotavlja dovolj močne prednosti tega dizajna...

Gre se za dokaj mali prostor v mansardi (kot vidite je cloud močno nagnjen) 509cm X 359cm X 242cm (višina).
Zasnovano je modularno tako da lahko če želi čez nekaj let vse skupaj preseli v recimo večji prostor, kjer bi se z dodatno modifikacijo lahko ti elementi povsem dobro uporabili, lahko pa se tudi zelo uspešno uporabljajo na lokacijskih snemanjih in pa omogočajo varijabilno akustiko kontrolne sobe oz. lahko jo kdaj koli spremeni v recimo nekakšen LEDE dizajn (malenkost! bi bil "pretemnejši" LEDE glede na specifičen volumen prostora in verjetno tega ne bo počel a ima pa možnost:)).
V prostoru se lahko tudi povsem odlično snema.

Od te sedanje situacije se bo dodalo le še par namenskih difuzorjev namenjenih v zadnjo polovico prostora, ker je še ostalo malo preveč akustično nepokritih površin zaradi modularnega dizajna in specifike prostora/stropa, ki omogočajo moteč flutter a to je še najmanjši problem za odpravit.

Kakšna je dosežena frekvenčna linearnost, dejanski dosežen RT60 (glede na izračunanega), impedanca, fazni zamiki... bova izmerila, ko pridejo čudoviti ATC-jevi zvočniki s subom... in ko bova opravila še fine tuning.

Kot zanimivost; sprva je bila predvidena nekoliko še manjša soba a je Matej dobil na razpolago večjo, a pred tem sva že opravila akustične meritve in na zelo hitro je bilo potrebno opraviti spremembe... tako da te meritve nimajo neke koristi da se objavljajo, devijacije so bile cca. +30dB... po izkušnjah sodeč (in kolikor sem lahko sam približno izračunal), tudi v tem prostoru ni kaj drugače, razen da so modusi drugačni, morda celo večje devijacije - no tega pa ne morem izračunat.

Ekola.
Nenad Patkovic

#11 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2011 - 08:10

no dobro si tole zapakiral NLP:) ja še zadnje diffusorje bom naredil in pol pa gasa... o zvoku lahko samoto rečem trenutno da definitivno ni zamorjen, ampak je zelo detajlen in lepo razporejen po prostoru. več pa z ATCji:) in pa hvala za pohvale:)

Prispevek uredil/a: mateollo, 11 januar 2011 - 08:11 .

#12 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 11 januar 2011 - 09:53

Izgleda res super! Cestitke!

Iz slik zgleda soba ogromna, kaksne so mere?

Lp,

b.

#13 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2011 - 09:57

509x359x242 je vlika... ja slika zgleda mal večja ja:) no pa sej je res dost placa notr... bi se dal tud bobne notr komot postavt sam bom se vidu glede odra kaj in kako.. oz prej bomo notr dal en bobn tak standard kit pa da vidm kako se odziva potem pa če bo kul pa oder zakaj pa ne:)

#14 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2011 - 11:02

no jaz sem ti že čestital in upam, da čimveč iztržiš iz prostora... lepo si se potrudil in super izgleda wink.gif ko bosta z NLPjem naredila meritve pa kr uploadat... nič šparat biggrin.gif

respect punk.gif

#15 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2011 - 01:01

kako boš delal stojala? ... jst sem dobil idejo da bi kr betonska zalil za barefoote smile.gif

kok cajta si se spravlu delat plac, da vem kdaj se spravim delat ... ker jst tud že odlašam 100 let :S

drugač pa lepo lepo... mal temno,ampak lepo wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#16 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2011 - 01:37

kolk te je oz. te bo stal cel projekt? smile.gif

#17 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2011 - 02:17

kolk bo vse stalo zvem ta tedn k bo še mizar dal račun za material in delo. mislem pa da bo okol 3-4 k Eur... ma že sam drobni material tok nanese da ne morš vrjet.. sam če hočeš v nulo potemje to to:)

temno je ker sm luči za slikat tko zadimal.. seveda se da luči bolj "naglas" in pa na sliki nimam prižganih led trakov ter glavne luči..

stojala sem zrisal tko da bojo mele preveč kil smile.gif vse bo na spike-ih iz železa, vse ločeno z gumo zgoraj in spodaj, ter pohodni tervol pod pod kišto.. slikam vrjetno v četrtek k bosta oba postavljena ker morm enga še neki pošvasat. aja pa seveda poljnen bo z mivko oz mislem da je kremenčev pesek. vsak stojal bo mel okol 50 kg plus zvočin 30 kg. massive smile.gif

aja pa še to kocho... sprav se ze delat in privosci svojim zvinam dobro okolje:) delal pa bos odvisno od nacrtovanja, kok bos pripravil prej predn dejansko bos delal... sam vse nacrtovanje, risanje, delanje in vse to bo garant 2 meseca okol... pri meni je bil najvecji problem vsem mojim strankam itd razlozit da ne obstajam ta cas:) ker takrat se res posveti samo temu drgac bos pol leta prckal. danes so javli da so menda ATC-ji narjeni takoda upam da dp konc tedna so tle, ceprav dvomim.

#18 alesko

alesko

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2011 - 04:29

Čestitke tudi iz moje strani... Izgleda super.
Vprašanjce: lahko poveš s kolikšnimi merami prostora si začel in kakšne mere prostora imaš po akustični obdelavi?
LP Aleš

#19 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 11 januar 2011 - 05:31

torej začel sem z 509x359x242 končal pa z 439x289x220... v prejsni sobi k je bil namen gradit pa je soba bla manjsa kot ta po obdelavi tako da sem mi je res fajn izslo.

#20 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 12 januar 2011 - 12:03

pečavr,si tok prjazn pa mi šeraš načrte za stojala...

mam eno varianto da mi jih en ulije,pa bi rabu nekje začet (torej narčt,ki bi ga modificiral).

p.s. jst se nam spravlu delat tok v piko kot ti ... mal je overkill za moj žep. Zaenkrat bom kupu par bal 10cm DP8 in bom oblekel plac do tam dokler se ne bo bas umiril... ostalo pa po potrebi kasneje.

Prispevek uredil/a: kochobass, 12 januar 2011 - 12:04 .

Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#21 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 januar 2011 - 02:22

Stojala so načrtovana za izmere tega prostora ne vem, če ti bo kaj pomagalo... difuzorji pa so sploh izračunani samo za ta studijo.
Nenad Patkovic

#22 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 12:46

evo prve meritve.. delal sem ih sam tko na hitr.. se nimam stojal zato sem dal zvocnik na knjigo da sm ga mal dvignu od mize. Sem probla najprej monitor imet za hec na mizi direkt in je bil isti dip k zdj 30 db smile.gif svasta kaj miza dela.

Pripete sličice

• Screen_shot_2011_01_13_at_12.36.57.png

#23 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 12:58

QUOTE (mateollo @ 13. Jan 2011 12:46:44) <{POST_SNAPBACK}>
evo prve meritve.. delal sem ih sam tko na hitr.. se nimam stojal zato sem dal zvocnik na knjigo da sm ga mal dvignu od mize. Sem probla najprej monitor imet za hec na mizi direkt in je bil isti dip k zdj 30 db smile.gif svasta kaj miza dela.

Veš kaj me matra ... mogoče bo NLP znal bolje odgovoriti... Kako se znebiti npr. pri tebi tega dip-a pri 90hz in 106hz ... a se ne da sobe tolko umiriti da se to nebi dogajalo? Ker tam ti kr ornk pade dol, sta pa tudi zelo pomembne frekvence to (bas kitara)?

Kako si meril to matej? Pa če si meril,bi lahko danes privleku k meni mic pa da še jst mal pomerim mojo katastrofo od sobe? smile.gif

EDIT: Glihkar sem post-u svoj 1000 post... Zdej sm PA PRO USEEEEEEER tongue.gif navidezno pivo za vse beer2.gif

Prispevek uredil/a: kochobass, 13 januar 2011 - 12:59 .

Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#24 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 01:18

ja če pridem do tebe boš dal kr ta pravo pivo:) sej sm napisal da sem meril na mizi oz knjiga na mizo in potem gor HS-50. Torej da si bos predstavljal: monitor direkt na mizi brez knjige je bil dip namest 10 db je bil 30 db... to ti marsikej pove ane:) za hec sem pomaknil mikrofon nato se malo nazaj in slika se spet obrne kot da je to druga soba... torej premik sweet spota al pa zvocnika za 30 cm je lahko noc in dan kar pomeni ko vse obdelas moras natancno pomerit in postavit monitorje in sebe na prfect spot kar pri meni definitivno ne bo tistih 38 %. Ko pride Nenad do mene bova vse to naredila kot se spodobi.. je pa tako odstopanje glede na dimenzije sobe zelo dober rezultat, glede na to kako sem jst to meril po domace:)

dodajam se graf pred obdelavo.

Pripete sličice

• Screen_shot_2011_01_13_at_13.14.12.png

#25 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 01:24

QUOTE (mateollo @ 13. Jan 2011 13:18:08) <{POST_SNAPBACK}>
ja če pridem do tebe boš dal kr ta pravo pivo:) sej sm napisal da sem meril na mizi oz knjiga na mizo in potem gor HS-50. Torej da si bos predstavljal: monitor direkt na mizi brez knjige je bil dip namest 10 db je bil 30 db... to ti marsikej pove ane:) za hec sem pomaknil mikrofon nato se malo nazaj in slika se spet obrne kot da je to druga soba... torej premik sweet spota al pa zvocnika za 30 cm je lahko noc in dan kar pomeni ko vse obdelas moras natancno pomerit in postavit monitorje in sebe na prfect spot kar pri meni definitivno ne bo tistih 38 %. Ko pride Nenad do mene bova vse to naredila kot se spodobi.. je pa tako odstopanje glede na dimenzije sobe zelo dober rezultat, glede na to kako sem jst to meril po domace:)

dodajam se graf pred obdelavo.

če si care mi narenti mic če ga dele ne boš potreboval 9 dni... da mal pomerim in pa bla bla bla tako naprej... pravo pivo pa, SEVEDA smile.gif zeleni al rdeči? smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#26 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 01:35

rental ga bom tezko ker jutri ko postavim stojala bom spet meril.. in pondelk ko pridejo atcji... bom pa mel sabo ga dans ti pa poskrbi za en program da bova zmerla. A ne gres ti bordat zdj?? a bos meru na sedeznici:)

ps: nima veze barva sam da je hmelj

Prispevek uredil/a: mateollo, 13 januar 2011 - 01:37 .

#27 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 01:59

QUOTE (mateollo @ 13. Jan 2011 13:35:22) <{POST_SNAPBACK}>
rental ga bom tezko ker jutri ko postavim stojala bom spet meril.. in pondelk ko pridejo atcji... bom pa mel sabo ga dans ti pa poskrbi za en program da bova zmerla. A ne gres ti bordat zdj?? a bos meru na sedeznici:)

ps: nima veze barva sam da je hmelj

Sm hotu zmerit če je francoski zrak kaj bolj primeren za mix.. mogoče na 3800m kamor grem bas manj odmeva? tongue.gif hahaha... nimam programa za merit (za xp-je 32bit)... kerga nej dobim/snamem?
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#28 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 02:08

Room eq Wizard pomoje... jst mam za mac-a fuzzmeasure.

#29 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 02:55

QUOTE (mateollo @ 13. Jan 2011 14:08:26) <{POST_SNAPBACK}>
Room eq Wizard pomoje... jst mam za mac-a fuzzmeasure.

Dej to za mac-a s sabo prnes... mam macbooka pa auroro lahka gor pripaliva. Pa še diska ne pozabi za tiste fajle! (upam da je formatiran na ntfs particijo?)
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#30 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 13 januar 2011 - 04:42

Prostor s takšnim kritičnim volumnom umirit do te mere in s popolnoma pasivnimi absorberji je vrhunsko.
Ni nobenih membran (razen strop ima knauf ploščo saj je hiša že nekaj časa izgrajena in bi to prišlo kar drago da bi se porihtalo, to je edina membrana kot nujno zlo) ker nisem zagovornik resonatorjev na splošno.
Je pa mogoče z membranskimi absorberji in pa recimo helmholtzi sobo umirit še močneje ampak to ni več "naravno", povsem super se bo Matejev neprecenljivi DSP med ušesi navadil na takšne male devijacije.

Na teh linkih lahko prečitate kaj se recimo misli konstruktor Amsterdam Masteringa o tem:
http://recforums.pro...04/0/#msg_num_2
http://www.gearslutz...397-post13.html
... pravi da če si znotraj 10, 12dB oz. +/-5dB in to velaj za resne velike studije.

Treba se je zavedat da niti zvočniki niso bolj linearni kakor to (pa preamp, pa mikrofon...), saj vse specifikacije, ki se navajajo za zvočnike in drugo opremo je 99% objavljeni graf z 1/3 smoothingom!!! Matej je objavil graf z 1/48 smoothingom, to pa je skoraj nič, samo res malo da se lažje bere graf.

In bilo kaj bova naredila, zmeraj bo prisotna delovna površina med zvočniki in ušesi, ki bo povzročala distorzije in teh ne gre odpravit razen če se umakne miza, omili pa se lahko kako je skonstruirana (oblike in višina...) in da je čim manjša površina.
Več o tem: http://www.planetaud...?showtopic=2541
Studio je lahko ne vem kako hudo zdizajniran, skonstruran, delovna površina bo terjala svoj davek.

Moram priznat da sem s tem vmesnim rezultatom malo pozitivno presenečen, sem mislil da bodo devijacije v okviru min. cca. 15dB zaradi volumna sobe (do 200Hz saj je pod to mejo težko kontrolirat frekvenčno linearnost, nižje je težje je).

Se bodo pa še nekatere stvari spremenile še na bolje ko vse postavi na dobra stojala in se naredi še fine tuning...
... in se lahko marsikaj pričakuje v nižjih frekvencah ko pride tale stvarca http://www.atcloudsp...k/scm0.1_15.php
hmmm 30Hz pa bo problem umirit v takšnih gabaritih... mogoče pa če bo potem preveč devijacij da se da kakšen premišljeno skonstruiran Helmholtz...
Zgodba se še nadaljuje... smile.gif

Kriteriji za poslušalnice, ki jih predpisuje EBU, AES in ITU:
http://www.ebu.ch/en...ev_274-hoeg.pdf
http://tech.ebu.ch/d...ch/tech3276.pdf
http://www.aes.org/t...s/AESTD1001.pdf
http://electronics.i...THEDAAAAAAAAAAA
http://www.cc-music-...1_1_2002_v2.PDF
Vse meritve se na koncu smoothajo na 1/3 in se potem mora gledat ali gre v standardizirane podane okvirje.
http://www.planetaud...?showtopic=4352

QUOTE (kochobass @ 13. Jan 2011 13:59:16) <{POST_SNAPBACK}>
Sm hotu zmerit če je francoski zrak kaj bolj primeren za mix.. mogoče na 3800m kamor grem bas manj odmeva? tongue.gif hahaha... nimam programa za merit (za xp-je 32bit)... kerga nej dobim/snamem?

Sneg je dober absorber... brez heca! - http://www.ibp.fraun...tcm45-30809.pdf
smile.gif
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov