Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Zunanji disk


34 odgovorov v tej temi

#1 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 26 februar 2010 - 05:46

Pozdravljeni !

Odločam se za nakup zunanjega trdega diska in me zanima par stvari še, da se nebom prehitro zaletel v kkšno stvar !

Namreč za disk sem pripravljen dati največ 70 €

Mal sm že gledal po netu in sem se najbolj ogrel za ta disk :
http://www.mimovrste...usb-wdbaaf5000e

Zdej me pa zanima, če kdo ve kaj več o njemu, si ga mogoče kdo lasti, lastnosti sem že prebral, vendar me zanimajo vaša mnenja glede tega ?
Je ta firma dobra, kvalitetna ?

Pa zanima me še nevem točno kako to gre, ampak jst mam na računalniku dual boot - vista - xp in mam v računalniku 1 TB disk !
Prostor je razdeljen :

XP - 102 GB
Vista - 418 GB
BCK - 410 Gb

Seveda za vse kar je z musko povezan uporabljam XP-je in me zanima,če bi mogu met več prostora naštiman na xp-jih in manj na Visti? In recimo če jst inštaliram Native instruments komplete 6 pri katerem piše :
4.5 GB free disc space / 65 GB for complete installation
To pomen, da inštalacija bo zavzela 4.5 GB diska v XP-jih ostalih 60 GB pa so soundi oziroma banke zvokov, če se ne motm ?
Torej me me zanima, če mam jst lahko banke zvokov itd.. recimo v BCK disku kjer je več prostora ali pa celo na zunanjem disku ali če inštaliram native instruments v XP-jih more bit nujno vse na enem disku v isti mapi ?

In zato se mi tud poraja vprašanje, če sploh potrebujem disk 500 GB , glede na to, da mam v računalniku vgrajenega 1 TB in bi uporablju XP za inštalacijo in uporabo programov, medtem ko bi mel na BCK disku banke zvokov ?

No sej disk bom kupil ne glede na vse, ker bom potreboval za kakšne stvari iz studija ali kje drugje, ampak me zanima, če je 500 GB preveč ali tudi to sčasoma rata premal ?

Najlepša hvala za pomoč !!!

Lp

#2 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 26 februar 2010 - 08:00

Neko nenapisano pravilo je, da naj bi disk, kjer je OS imel vsaj polovico praznega prostora.

#3 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 26 februar 2010 - 08:28

QUOTE (jetam @ 26. Feb 2010 20:00:03) <{POST_SNAPBACK}>
Neko nenapisano pravilo je, da naj bi disk, kjer je OS imel vsaj polovico praznega prostora.


Ja sej to bom moral porihtat, da se zmanjša prostor na Visti in poveča prostor na XP - jih , sam kako se pa to sploh naredi se da to kje na hitro spremeniti ali se bom moral zajebavat ?



Pa če mi lahko kdo prosim pomaga pri glavnem vprašanju, ki sem ga zastavil, ki mi je najbolj pomemben ?

Hvala

#4 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 26 februar 2010 - 11:38

Kolikor jaz vem, boš moral nanovo formatirat disk.

#5 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 27 februar 2010 - 12:09

QUOTE (jetam @ 26. Feb 2010 23:38:10) <{POST_SNAPBACK}>
Kolikor jaz vem, boš moral nanovo formatirat disk.


Hmm spet bom mogu računalničarja klicat itd... Nevem zakaj je naredu na xp- jih samo 102 GB na visti pa 418 GB ???

Mislm, sej mogoče ne bi bil problem, če bi mi znal kdo odgovoriti na vprašanje, ki sem ga zastavil, če mam jst lahko bane zvokov od posameznega vst-ja ki ga inštaliram na ddrugem disku ali zunanjem, ampak zraven tega bom moral itak vseeno povečati prostor na xp, ampak vseeno bi rad vedel kako je glede bank zvokov ?

Hvala


Pa zanima me kakšno bi si vi naredili razporeditev na Visti, Xp, BCK, če bi bli v moji situaciji !!!

Hvala

#6 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 27 februar 2010 - 12:37

Da se razdeljevati prostor med različnimi particijami z naprimer "partition magic"-om... Ampak zavedaj se, da je možno da izgubiš podatke na kakšni particiji ob delanju le-tega... Če si vse pomembno presnameš na nek tretji disk poskusi... drugače pa raje nebi. Če imaš namen formatirati, je to vsekakor lažja rešitev (če le ne gre kaj narobe)

#7 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 828 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 27 februar 2010 - 07:47

QUOTE (saso @ 27. Feb 2010 00:37:51) <{POST_SNAPBACK}>
Da se razdeljevati prostor med različnimi particijami z naprimer "partition magic"-om... Ampak zavedaj se, da je možno da izgubiš podatke na kakšni particiji ob delanju le-tega... Če si vse pomembno presnameš na nek tretji disk poskusi... drugače pa raje nebi. Če imaš namen formatirati, je to vsekakor lažja rešitev (če le ne gre kaj narobe)



Ne se posluževet Partition Magica ali podobnih programov, v 99% primerov uporabe se mi je negativno izšlo, in ni delalo nič na samem koncu,....

Raje uporabi Ghost in si pogovstej oba OSa na ločen disk, nato sformatirej disk in naredi na novo vse particije, nato pa goustaš nazaj particijo po particijo... to deluje preverjeno,...
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 27 februar 2010 - 02:15

QUOTE (ixi @ 27. Feb 2010 07:47:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ne se posluževet Partition Magica ali podobnih programov, v 99% primerov uporabe se mi je negativno izšlo, in ni delalo nič na samem koncu,....

Raje uporabi Ghost in si pogovstej oba OSa na ločen disk, nato sformatirej disk in naredi na novo vse particije, nato pa goustaš nazaj particijo po particijo... to deluje preverjeno,...


Hvala za pomoč !!!

To bo itak računalničar zrihtu, ker je tud on zajebu, ker sem mu napisal, da bom potreboval prostor na disku, na katerem bo delal musko in to so XP-ji !!!

Drgač pa bi vas prosil, če mi lahko kdo odgovori, magar po točkah, na ta vprašanja, ki sem jih zastavil, to mi je ful pomemben, da vem kako pa kaj !!!

Disk :
http://www.mimovrste...usb-wdbaaf5000e

Zdej me pa zanima, če kdo ve kaj več o njemu, si ga mogoče kdo lasti, lastnosti sem že prebral, vendar me zanimajo vaša mnenja glede tega ?
Je ta firma dobra, kvalitetna ?

Pa zanima me še nevem točno kako to gre, ampak jst mam na računalniku dual boot - vista - xp in mam v računalniku 1 TB disk !
Prostor je razdeljen :

XP - 102 GB
Vista - 418 GB
BCK - 410 Gb

Seveda za vse kar je z musko povezan uporabljam XP-je in me zanima,če bi mogu met več prostora naštiman na xp-jih in manj na Visti? In recimo če jst inštaliram Native instruments komplete 6 pri katerem piše :
4.5 GB free disc space / 65 GB for complete installation
To pomen, da inštalacija bo zavzela 4.5 GB diska v XP-jih ostalih 60 GB pa so soundi oziroma banke zvokov, če se ne motm ?
Torej me me zanima, če mam jst lahko banke zvokov itd.. recimo v BCK disku kjer je več prostora ali pa celo na zunanjem disku ali če inštaliram native instruments v XP-jih more bit nujno vse na enem disku v isti mapi ?

In zato se mi tud poraja vprašanje, če sploh potrebujem disk 500 GB , glede na to, da mam v računalniku vgrajenega 1 TB in bi uporablju XP za inštalacijo in uporabo programov, medtem ko bi mel na BCK disku banke zvokov ?

No sej disk bom kupil ne glede na vse, ker bom potreboval za kakšne stvari iz studija ali kje drugje, ampak me zanima, če je 500 GB preveč ali tudi to sčasoma rata premal ?


Najlepša hvala !!

Lp

#9 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 828 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 27 februar 2010 - 02:31

Vse instalacije imaej na disku kje so instalirani XP-ji, sounde pa maš lahko kjerkoli, le preko USB na externem disku ti znajo stvari štekat.
Backup imej raje na externem disku, ločeno, ker če ti disk crkene ti gre tudi BCK rakom žvižgat- ker je na istem disku,....
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#10 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 27 februar 2010 - 02:43

QUOTE (ixi @ 27. Feb 2010 14:31:48) <{POST_SNAPBACK}>
Vse instalacije imaej na disku kje so instalirani XP-ji, sounde pa maš lahko kjerkoli, le preko USB na externem disku ti znajo stvari štekat.
Backup imej raje na externem disku, ločeno, ker če ti disk crkene ti gre tudi BCK rakom žvižgat- ker je na istem disku,....



Aha če sem te prov razumel, torej karkol bom inštaliral za uporabo glede muske gre na XP-je, sounde od vst-jov in ostalega imam lahko na BCK disku, ki pa ga zaradi varnosti, tudi kopiram na zunanji disk v primeru, če se kaj uniči oziroma zbriše !!!

Zanima me tudi recimo kot sem omenil native instruments, kop jih bom inštaliral mi bo nardilo verjetno mapo v program files od njih, tam bom posikal dll. file in ga kopiral v steinberg - vst folder, sej gre to tako ali ne ? Sem še čisti začetnik, kar se tiče teh Vst-jev !!!
Me pa tudi zanima, kam se bojo na začetku inštalirale banke zvokov oziroma soundi, to bi rad vedel, ker bi jih kasneje prenesel na BCK disk ?

Pa če se to lahko prosim : kako bi razporedil ti prostor na diskih :

Zaenkrat je :

Vista : 418 GB, ki jo uporabljam samo za mail, muske , prosti čas v glavnem
Xp : 102 GB , ki jih resno uporabljam za striktno izdelovanje muske
Bck : 410 GB , kjer bi imel vse sounde zvokov

Zdej me pa zanima, kako bi ti ta prostor naštimal na diskih, v številkah, če lahko prosim !!!

Pa kupil si bom še 500 GB disk ali bi bilo boljše 1 TB, če bi mel gor BCK disk, plus še kakšne banke zvokov !

Najlepša Hvala

Lp

Prispevek uredil/a: beatmakerr, 27 februar 2010 - 02:44 .


#11 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 828 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 27 februar 2010 - 07:54

Instalacija gren na particijo od XP-jev, sound bank oz. sample pa na BCK
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#12 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 27 februar 2010 - 08:03

QUOTE (ixi @ 27. Feb 2010 19:54:44) <{POST_SNAPBACK}>
Instalacija gren na particijo od XP-jev, sound bank oz. sample pa na BCK


Aha ql, kaj pa glede ostalih vprašanj misliš oziroma kako bi ti naredil na mojem mestu, če se ti da odgovort ?

Tudi kdo drug, če se mu da, ker bi rabil te odgovore čimprej, da lahko začnem z delom in ne nardim kkšne napake itd.. !!!

Hvala

Prispevek uredil/a: beatmakerr, 27 februar 2010 - 09:17 .


#13 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 828 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 28 februar 2010 - 06:33

Ko inštaliraš st itak plagin,VSTi ponudi možnosti kam zapiše dll, in ga da vedno va VST mapao, ti ni potrebno nič kopirat.

Jst bi si razporedil disk tako da bi imel oz, imam (sicer 750GB:

XP 300GB
Projekti: 300GB
Skladišče :150GB

V tvojem primeru bi imel:

XP 418GB
Projekti ali BCK :410 GB
Vista : 102 GB oz kar ostane

Nič ti ne nuca backup particija če je na istem disku, ko odleti odleti vse smile.gif)

Če gledaš glede diska zunanjega, zakaj bi dal 80€ za 500 GB, dodaj rajši še 20€ pa ma 1 TB ???
My Book je le ohišje tko da za kvaliteto tukaj negre, notri pa so ponavadi WD Westeren Digital diski, ki so meni zelo ljubi-beri jih mam najrajši ....
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#14 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 28 februar 2010 - 11:11

QUOTE (ixi @ 28. Feb 2010 06:33:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ko inštaliraš st itak plagin,VSTi ponudi možnosti kam zapiše dll, in ga da vedno va VST mapao, ti ni potrebno nič kopirat.

Jst bi si razporedil disk tako da bi imel oz, imam (sicer 750GB:

XP 300GB
Projekti: 300GB
Skladišče :150GB

V tvojem primeru bi imel:

XP 418GB
Projekti ali BCK :410 GB
Vista : 102 GB oz kar ostane

Nič ti ne nuca backup particija če je na istem disku, ko odleti odleti vse smile.gif)

Če gledaš glede diska zunanjega, zakaj bi dal 80€ za 500 GB, dodaj rajši še 20€ pa ma 1 TB ???
My Book je le ohišje tko da za kvaliteto tukaj negre, notri pa so ponavadi WD Westeren Digital diski, ki so meni zelo ljubi-beri jih mam najrajši ....


Ixi hvala za odgovor, to me je zanimal , sicer sem glede tega govoril včeraj z Sašotom ( svaka mu čast za vse ) in sva nekako prišla do zaključka, da ubistvu ne bi rabil zdaj neki formatirat diske itd.. in da bi pustil vse tako kot je, torej 418 bck disk, vista 410 . in xp-ji 102 gb, tako
da bi imel banke zvokov na visti in bck disku torej bi imel na voljo okoli - 500 giga, 600 giga prostora zato + kupil bom disk rajši 1 TB, kjer bom tudi imel banke zvokov gor, unga k sm dal link samo da bo mel več prostora, torej bi imel za banke zvokov na voljo okoli 1,2 TB mogoče več mogoče manj ! Je pa res, da še nisem čisto sure ali bo 102 GB dovolj samo za inštalacije programov, osebno mislim in tudi sašo, da bi moralo biti - recimo da povem, imel bom gor cubase 5, reason 4, adobe audition, vst ( native instruments, east west gold, quantum LP in še ostalo - te omenjeni vst-ji so zelo veliki, ampak mislim, da inštalacije bi znašale okoli 5 Giga za posamezno, na native instruments, sem našel da znaša 4,6 giga za east west , sem gledal ampak nisem našel, tko da upam ,da bi blo dovolj !!!

Lp

Kaj mislte o vsem tem ?

Hvala

#15 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 01 marec 2010 - 09:12

Šola za naprej...

Ne delaj particij na diskih... Kupiš disk in ga vržeš v komp... itak so tok pocen da glava peče... Jst mam se mi zdi da že 6 diskov not smile.gif dvd sem kar vn ruknu,ker štrom žre,pa namest pečenja dvd-jev kupim nov disk smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#16 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 01 marec 2010 - 12:26

QUOTE (kochobass @ 1. Mar 2010 09:12:14) <{POST_SNAPBACK}>
Šola za naprej...

Ne delaj particij na diskih... Kupiš disk in ga vržeš v komp... itak so tok pocen da glava peče... Jst mam se mi zdi da že 6 diskov not smile.gif dvd sem kar vn ruknu,ker štrom žre,pa namest pečenja dvd-jev kupim nov disk smile.gif


Aha, če razumem bi potemtakem blo najbolše, da bi kupil še en notranji disk 1 TB in imel banke zvokov na njem ! Pa če bi bilo čez čas pramelo, še na BCK disku in nekaj na Visti !
Ne sliši se slabo, če si tako mislil, ker potemtakem bi to naredil biggrin.gif
Zanima me pa sam še eno, ker kot sem omenil res ne bi rad formatiral itd... in me zanima, če je 102 GB na XP-jih dovolj za inštalacije programov ali bi moral naštimati več ?

Najlepša hvala

Lp

#17 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2010 - 12:33

same kode ki ji programi potrebujejo so zlo majhne in bo 100gb vrh glave, razne soundbanke pa verjetno lahko tko al tko premestiš na drug disk/particijo. če nimaš res namena prenašat diskovja okol se mi zdi bolj smiselno kupit interni disk, cenejši pa še kablovje bo v kišti namesto okol po mizi in nevem kaj

#18 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 01 marec 2010 - 01:12

QUOTE (Katoda @ 1. Mar 2010 12:33:31) <{POST_SNAPBACK}>
same kode ki ji programi potrebujejo so zlo majhne in bo 100gb vrh glave, razne soundbanke pa verjetno lahko tko al tko premestiš na drug disk/particijo. če nimaš res namena prenašat diskovja okol se mi zdi bolj smiselno kupit interni disk, cenejši pa še kablovje bo v kišti namesto okol po mizi in nevem kaj


Hvala Katoda biggrin.gif

Torej bo ostal tako :
Vista - 410 GB
BCK - 418 GB
XP - 102 GB

Pa kupu bom Interni disk 1 TB - in bom mel gor banke zvokov

In to je to biggrin.gif

Hvala lepa biggrin.gif

Lp

#19 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 01 marec 2010 - 01:59

QUOTE (beatmakerr @ 1. Mar 2010 13:12:36) <{POST_SNAPBACK}>
Hvala Katoda biggrin.gif

Torej bo ostal tako :
Vista - 410 GB
BCK - 418 GB
XP - 102 GB

Pa kupu bom Interni disk 1 TB - in bom mel gor banke zvokov

In to je to biggrin.gif

Hvala lepa biggrin.gif

Lp


Tako je najceneje... za 2TB disk boš plačal ene 150€,pa boš mel mir za neki cajta wink.gif

Zunanji disk je pa prepočasen za normalno delo... (USB) ... s firewire pa nimam izkušenj
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#20 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 01 marec 2010 - 01:59

QUOTE (kochobass @ 1. Mar 2010 13:59:08) <{POST_SNAPBACK}>
Tako je najceneje... za 2TB disk boš plačal ene 150€,pa boš mel mir za neki cajta wink.gif

Zunanji disk je pa prepočasen za normalno delo... (USB) ... s firewire pa nimam izkušenj


Ql hvala ti biggrin.gif

Lp

#21 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2010 - 02:00

ti sam ne pozab redno delat backupe matric, patchov, projektov in ostalega da ne bo jok in stok pol

#22 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 01 marec 2010 - 02:07

QUOTE (Katoda @ 1. Mar 2010 14:00:08) <{POST_SNAPBACK}>
ti sam ne pozab redno delat backupe matric, patchov, projektov in ostalega da ne bo jok in stok pol


To bom jst kr na DVD-je pekel biggrin.gif

#23 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2010 - 02:21

jst ti predlagam da si raj kakšen dropbox omisliš ali nekaj sličnega ker verjem da te bo sčasoma mineval da bi pekel te dvdje. jst mam npr crashplan in sem super zadovoljen. zalaufa se ob samem štartu OSa, dela v backgroundu, ne požiran nč CPUja ali drugih sistemskih resorsov, ima neomejeno prostora...blablabla

#24 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 01 marec 2010 - 02:32

QUOTE (Katoda @ 1. Mar 2010 14:21:18) <{POST_SNAPBACK}>
jst ti predlagam da si raj kakšen dropbox omisliš ali nekaj sličnega ker verjem da te bo sčasoma mineval da bi pekel te dvdje. jst mam npr crashplan in sem super zadovoljen. zalaufa se ob samem štartu OSa, dela v backgroundu, ne požiran nč CPUja ali drugih sistemskih resorsov, ima neomejeno prostora...blablabla


Veš kaj nism not tok v tem, tko da bom rajši šekel, saj me nič ne stane, pač bo treba cajt vzet biggrin.gif
Hehe biggrin.gif

Lp

Evo zdele klicu računalničarja, sva se že zmenla 1 TB disk - cena okoli 80 - 100 evrov in to je to biggrin.gif

#25 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2010 - 02:40

poglej na ceneje.si jst sm svojga dobu za nekaj manj kot 70€

#26 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 01 marec 2010 - 04:20

Ne šparat na diskovju! ...

sam uporabljam zadnje čase izklučno Seagate Barracuda serijo diskovja ... zanesljiva zadeva... ostalo (beri,samsung,hitachi bla bla bla...) ni vredno živciranja ob izgubi podatkov.

sam delam backup ročno in sicer iz enega diska prekopiram na ostale diske (2,3 ali 4) odvisno od pomembnosti projekta smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#27 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2010 - 06:31

tole z diski je čist odvisn, eni pravjo da so samsungi zanč, spet drugi WD, tretji za neko tretjo firmo. dokler sem delal v FMCju so imele vse dellove postaje in applove WD ali Samsung in ni bilo nobenih težav težav. vse kar moraš pazit je pomoje da ni preglasen disk in da en ruži preveč ter da ne prehaja v stanje mirovanja prehitro

pa če se lahko spet vrnem k backupu: tkole zgleda pri men backup




tam pod destinations vidiš Crashplan Central (dela backup na njihove strežnike, lahko dostopam do fajlov v kermu kol studiu sm, ki ima net in PC) in Crashplan Backup (dela backup na lokalne diske, lahko tudi na network PC od punce recimo). prva verzija omogoča še versioning, kar pomeni ds ko nek fajl spremeniš (word recimo ali logic project) ohrani starega in hkrati naredi novega, tako da greš lahko back in time kot ma to recimo time machine pri applu....in še in še za borih 20€ na let. pa prvotno sem to izbral ker mi je nazadnje šel 750WD disk v maloro z miljon muzike in ker imam dobesedno neomejeno veliko bazo za backup, 100gb, 1000gb ali 10000gb...ni omejitve strongbench.gif

Prispevek uredil/a: Katoda, 01 marec 2010 - 06:49 .


#28 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 01 marec 2010 - 06:32

QUOTE (Katoda @ 1. Mar 2010 18:31:21) <{POST_SNAPBACK}>
tole z diski je čist odvisn, eni pravjo da so samsungi zanč, spet drugi WD, tretji za neko tretjo firmo. dokler sem delal v FMCju so imele vse dellove postaje in applove WD ali Samsung in ni bilo nobenih težav težav. vse kar moraš pazit je pomoje da ni preglasen disk in da en ruži preveč ter da ne prehaja v stanje mirovanja prehitro


Hvala za nasvete biggrin.gif

#29 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 01 marec 2010 - 08:38

damn...sam jst morm pol delat 2,5 tera backupa... že res da mam 20 mega optiko uploada,ampak vseen... to bi trajal kr kake 2 tedna da bi backupiru ohmy.gif ...

pomoje je še najbol rešitev imet za backup en NAS,4-8 tera...pa maš mir smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#30 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 01 marec 2010 - 09:19

QUOTE (kochobass @ 1. Mar 2010 20:38:25) <{POST_SNAPBACK}>
damn...sam jst morm pol delat 2,5 tera backupa... že res da mam 20 mega optiko uploada,ampak vseen... to bi trajal kr kake 2 tedna da bi backupiru ohmy.gif ...

pomoje je še najbol rešitev imet za backup en NAS,4-8 tera...pa maš mir smile.gif


Maš pa dost materiala biggrin.gif



Dodaj odgovor



  


3 uporabnikov bere to temo

0 članov, 3 gostov, 0 anonimnih uporabnikov