Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Pomoč pri nakupu vokalnega mikrofona

52 odgovorov v tej temi

#1 Respect2Pac

Respect2Pac

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 04 oktober 2009 - 09:25

Prosim če mi svetujete kater vokalni mikrofon naj kupim. Rabim ga za snemanje rap albuma, v neizolirani sobi. Cena naj bo tam največ do 120€, najrajše tudi manj.
Gledal sem rabljena mikrofona in sicer Shure PG58 ( dinamičen) za 40€ in Behringer C1 ( kondenzatorski ) za 30€.
Prosim če mi poveste na kaj moram gledati in ali sploh rabim mikrofon nad 100€ za amatersko snemanje?

Hvala in lp Domen

Prispevek uredil/a: Respect2Pac, 04 oktober 2009 - 09:26 .

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 05 oktober 2009 - 07:25

Kaj misliš pod izrazom "amatersko"?
Zgolj za domačo poslušanje posnetega ob pivu, "pot-u" in bejbah:)?
Potem je dovolj tudi takšen za 30€ behringerjev ipd. dinamičen! mikrofon (zaradi netretiranega prostora), če pa meniš, da bi to rad spravil v "eter"...
Nenad Patkovic

#3 WaXP

WaXP

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 4 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2009 - 07:42

Behringer B1 ali B2. B1 je pod 100 €. Cheapest you can get thumbsdown.gif . Ampak vseen bolš kot C1. Po mojm bolš da počakaš s plato pa našparaš za enga Rode ker če boš zdej kupoval cheap stvari boš mogu pol še 1x vse kupit. Drugač pa glede na to da imaš neizolirano sobo po možnosti tako v kateri odmeva na polno je bolš da kupš enga dinamičnega Shure-a. Pa verjetno nimaš mešalne mize ali pa zvočne kartice s phantom napajanjem tko da v takem primeru je tudi boljši dinamični. Jst ti predlagam Shure SM58. Dober mic. pa mislim da je ravno okoli 120 €.

peace

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 oktober 2009 - 07:50

Ali pa SM 57 za rap !
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2009 - 10:25

QUOTE (ixi @ 5. Oct 2009 08:50:47) <{POST_SNAPBACK}>
Ali pa SM 57 za rap !

SM57 Beta je men zakon! smile.gif

LP
www.mmedia.si

#6 Respect2Pac

Respect2Pac

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2009 - 03:25

jah pod amatersko mislim da ni nevem kakšnih šumov, da se zvok vredu sliši, ne mislim pa res profesionalnega =)
zvok nej bo na malo višji kvaliteti se pravi da ni šumov in se razločno sliši =)

a kdo prodaja kšn mikrofon od teh =)
prodajalec glasbenenga centra čurin mi je predlagal usb mikrofon - samson g track 130€ kaj mislite?
sem pa gledal na enaa Profesionalni USB studijski mikrofon Mc Crypt? mc crypt condenzed
najlepša hvala za vse odgovore in pomoč, sem šele začetnik

Prispevek uredil/a: Respect2Pac, 05 oktober 2009 - 03:26 .

#7 Avian

Avian

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 54 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2009 - 03:43

QUOTE (Blaster @ 5. Oct 2009 11:25:58) <{POST_SNAPBACK}>
SM57 Beta je men zakon! smile.gif

LP

ehm čaki al ti je Beta57 al ti je SM57 zakon biggrin.gif zdej se pa odloč biggrin.gif
"Sound is fifty percent of the motion picture experience" - George Lucas

#8 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2009 - 05:06

Ne morm se odločt ... oboje... SM57 in beta smile.gif

Aja, trapasto napisal ja ... sorry smile.gif
www.mmedia.si

#9 Respect2Pac

Respect2Pac

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2009 - 10:14

jah pod amatersko mislim da ni nevem kakšnih šumov, da se zvok vredu sliši, ne mislim pa res profesionalnega =)
zvok nej bo na malo višji kvaliteti se pravi da ni šumov in se razločno sliši =)

prodajalec glasbenenga centra čurin mi je predlagal usb mikrofon - samson g track 130€ kaj mislite?
sem pa gledal na enaa Profesionalni USB studijski mikrofon Mc Crypt? mc crypt condenzed

?

#10 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 oktober 2009 - 10:29

QUOTE (Respect2Pac @ 5. Oct 2009 22:14:23) <{POST_SNAPBACK}>

?

Pozab te fore USB mic ipd.... pol ti ga pa v sekvencerju nobo hotlo prepoznat pa bo spet juhuhuuu smile.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#11 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 05 oktober 2009 - 11:31

....prodajalci pri čurinu so glede znanja tam tam kot ti,samo da si ti na boljšem ker priznaš ...kar pomen da se boš še kaj naučil
oni so pa taaakoooo pametni .....bruuuh !!!

samson?? če že usb mic potem ima rode edini spodobnega,samo ni kaj več kod za snemanje govora ,ga uporabljamo kot mikrofon za na teren na radiu,pa se kaj nujega na laptop posname ....ampak to ni zate .....

beta ...to je naša navada .....prosi strička Ixija da ti proda Rode m1 ali m2 .....
m1 =dinamika
m2 =kondič

zate in zato kaj rabiš bo čisto uvrh glave ...pa še profi roba je ....from daunander ...ni made in čajna !!
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#12 Respect2Pac

Respect2Pac

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2009 - 02:23

QUOTE (microsound @ 6. Oct 2009 00:31:40) <{POST_SNAPBACK}>
....prodajalci pri čurinu so glede znanja tam tam kot ti,samo da si ti na boljšem ker priznaš ...kar pomen da se boš še kaj naučil
oni so pa taaakoooo pametni .....bruuuh !!!

samson?? če že usb mic potem ima rode edini spodobnega,samo ni kaj več kod za snemanje govora ,ga uporabljamo kot mikrofon za na teren na radiu,pa se kaj nujega na laptop posname ....ampak to ni zate .....

beta ...to je naša navada .....prosi strička Ixija da ti proda Rode m1 ali m2 .....
m1 =dinamika
m2 =kondič

zate in zato kaj rabiš bo čisto uvrh glave ...pa še profi roba je ....from daunander ...ni made in čajna !!

hehh ok hvala =)
bom ga vprašal =)
upam da mi ne bo preveč nabil cene strongbench.gif

#13 Respect2Pac

Respect2Pac

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 11 oktober 2009 - 04:39

a ma še kdo kakšno varianto za vokalni mikrofon do 150€?
najraje bi mel studijskega saj ga rabim samo za snemanje in ne za nastopanje =)

#14 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 11 oktober 2009 - 05:37

pa ti rabiš mikrofon do 150€, al rabiš zvočno kartico in mikrofon do 150€?

#15 Respect2Pac

Respect2Pac

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 12 oktober 2009 - 03:45

zvočno kartico bom vzel to: (100€=
http://www.bolha.com...dat-spdif-midi-
tako da ne rabim sploh mixerja
midi bom vzel behringer umx61 (110€)
za mikrofon pa še nisem prepričan =)
prodajalec v trgovini čurin mi je rekel da je čist vredu in čist zvok behringerjev c3 kondenzatorski mikrofon za 60€ =)
kaj mislite=?
samo še za mikrofon nisem prepričan katerega naj vzamem

#16 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 12 oktober 2009 - 04:23

Behringer je sicer kletvica na tem forumu. Moglo bi se avtomatsko cenzurirat v B*******r wink.gif

Ampak ok.. pomoje ti bo čisto vredu špilalo. Za kondenzatorski mikrofon boš mogel imeti vsaj malo akustiko porihtano, drugače boš imel preveč odmeva sobe na posnetku. Tudi če boš nekaj čisto zimproviziral, ampak malo tervola boš skoraj moral nabavit (a ne, NLP? smile.gif)....

Če to nisi pripravljen vseeno raje nabavi dinamični mikrofon.

Čez kak mesec pa ti bo itak žal, da si poceni robo kupil.. meni je bilo še skoraj vedno

#17 Respect2Pac

Respect2Pac

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 12 oktober 2009 - 04:59

QUOTE (saso @ 12. Oct 2009 17:23:55) <{POST_SNAPBACK}>
Behringer je sicer kletvica na tem forumu. Moglo bi se avtomatsko cenzurirat v B*******r wink.gif

Ampak ok.. pomoje ti bo čisto vredu špilalo. Za kondenzatorski mikrofon boš mogel imeti vsaj malo akustiko porihtano, drugače boš imel preveč odmeva sobe na posnetku. Tudi če boš nekaj čisto zimproviziral, ampak malo tervola boš skoraj moral nabavit (a ne, NLP? smile.gif)....

Če to nisi pripravljen vseeno raje nabavi dinamični mikrofon.

Čez kak mesec pa ti bo itak žal, da si poceni robo kupil.. meni je bilo še skoraj vedno

kaj bi mi pa ti priporočal =)*?
zakaj naj bi bila behringer slaba firma biggrin.gif?
mogoče bom pa res malo izoliral =)
gledal sem da je 1kvadraten meter izolacije 13€ =)

#18 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 12 oktober 2009 - 08:19

kaj bi mi pa ti priporočal =)*?z

glede zvočne... mogoče kak emu ali pa presonus (po lastnih izkušnjah nikakor ne m-audio).. ne vem pa kako je z behringer zvočnimi. Nobenega ne poznam da bi si jo upal kupit smile.gif

zakaj naj bi bila behringer slaba firma biggrin.gif?

Behringer je slaba firma smile.gif... delajo na kvantiteti, ne pa na kvaliteti... doma imam eno b. mešalko, ki se mi občasno noče vklopit... pustit jo moram kakšnih 5 minut, da blinka kot novoletna jelka (hm.. zdaj pa vem kako jo bom uporabil v decembru smile.gif) potem pa če imam srečo se vklopi... seveda je svoj čas delovala čisto normalno.
Kvaliteta se seveda pozna tudi v šumu in podobnih zadevah... seveda pa za svoj denar behringer ponuja veliko

mogoče bom pa res malo izoliral =)

poglej si malo podforume "akustika" in "home studio" in boš veliko zvedel okrog tega

#19 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 oktober 2009 - 09:21

Res je.
Nenad Patkovic

#20 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 12 oktober 2009 - 10:49

QUOTE (Respect2Pac @ 12. Oct 2009 17:59:02) <{POST_SNAPBACK}>

Za trinajst € ti prodam 3m2 izolacije DP5 10cm(par paketov viška tudi po končanih premičnih panelih), kupiš še filc za 10 centov po kvadratu in je to to za low budget icecream.gif

#21 Respect2Pac

Respect2Pac

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 13 oktober 2009 - 06:19

QUOTE (muzikant @ 12. Oct 2009 23:49:53) <{POST_SNAPBACK}>
Za trinajst € ti prodam 3m2 izolacije DP5 10cm(par paketov viška tudi po končanih premičnih panelih), kupiš še filc za 10 centov po kvadratu in je to to za low budget icecream.gif

ja kupim če maš (3x2) x4 = 24kvadratnih metrov izolacije tongue.gif (dolžina sobe x višina) x število sten =)

a bi rabu vse stene izolirat?
al sam kšn deu =)

Lp Domen

#22 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 13 oktober 2009 - 07:25

odvisno od sobe, denarja in izbranega dizajna.
Dodobra prečitaj vsaj gradnjo Valetovega in Ixijevega studija, da dobiš občutek.
Nenad Patkovic

#23 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 13 oktober 2009 - 08:08

QUOTE (Respect2Pac @ 13. Oct 2009 19:19:53) <{POST_SNAPBACK}>
ja kupim če maš (3x2) x4 = 24kvadratnih metrov izolacije tongue.gif (dolžina sobe x višina) x število sten =)

a bi rabu vse stene izolirat?
al sam kšn deu =)

Lp Domen

mislim da mi ostane enih 3 ali 4 krat po 3m2 wink.gif . Če te zanima piši na ZS.

#24 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 13 oktober 2009 - 08:37

muzikant... a te premične panele si naredil samo iz dp5 in okvirja? Koliko je to uporabno kot pregrada? Se sploh kaj pozna?

#25 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 13 oktober 2009 - 08:51

nekaj pa se, mnogo bolje kot nič, od pene in slabše od gostejšega dp8 in več.
Ali pa daš dve 10cm plošči dp5 skupaj:) samo potem je absorber 20cm debel in oddaljen od stene za toliko kot je debel in še na nasprotni steni toliko pa imaš 80cm manj prostora... se pa splača!
Nenad Patkovic

#26 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 13 oktober 2009 - 10:41

Ja naredil sem iz DP5 10cm v lesenih okvirjih in je za moje potrebe čist OK. Najbrž bi se dalo še bolje ampak je ql. wink.gif

#27 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 14 oktober 2009 - 04:29

Hvala za odgovora.

Že nekaj časa razmišljam, da bi naredil premične panele, s katerimi bi lahko ustvaril bolj "mrtve" dele prostora ali ločil glasbenike. Nekaj sem videl, da so med ali za absorbcijski material dali še vezano ploščo ali lesonitko, za večji TL, a hkrati se mi zdi to malce nevarno, saj če bi dal npr. 5cm DP-8 in zadaj lesonitko, bi se pomoje to obnašalo podobno kot če bi dal samo 5cm DP-8 na zid; torej bi dobil nadležne refleksije pri nižjih frekvencah.

Se motim?

Hvala in LP

#28 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 oktober 2009 - 05:37

za gobo panele uporabi vsaj 10cm debel dp8 ali pa celo 15, 20.
če je prava teža na enoto površine (kg/m2) membrane bi pripomogla k še večji absorpciji nizkih in k večji separaciji, membrano pa bi recimo vtaknil med dve 10cm plošči dp8 wink.gif
ko separiraš z membranskimi absorberji naj ne bodo separirani z vseh štirih strani (kar ponavadi tako niso...) to pa je tudi vse.
še ena tabela v pomoč:

Pripete sličice

• resonanca_panel_vezan_les.jpg

Nenad Patkovic

#29 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 14 oktober 2009 - 06:20

Najlepša hvala za tabelo. Sem tudi sam že pomislil na to, da bi lahko delovalo kot membranski absorber, a se mi je zdelo, da je prelepo, da bi bilo res.
Vem, da 2x 10cm DP-8 ne bi škodilo, a raje ne bi presegel 10 cm, že trije/štirje taki paneli bi zavzeli precej prostora, ko bi bili spravljeni. Misliš, da bi bilo vredu, če bi napravil okvir, vanj dal 10cm DP-8 in na eni strani (leseno) ploščo, tako da na drugi strani ne bi absorbiralo visokih, in popolnoma "ubilo" sobe tudi če bi jih imel spravljene ob zidu?

LP

#30 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 14 oktober 2009 - 06:53

Tukaj ni prav in narobe ampak domišljija in eksperimentiranje:)
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov