Edini pravi odgovor na to vprašanje so tvoja ušesa, univerzalne opreme, itd. ni. Drugače pa se uporablja enako opremo in vst-ji kot pri ostalih zvrsteh razen kakšne pretirane distorzije in čistega delay efekta se je bolje izogibati. Mogoče tudi to, za kakšen eksperiment, ki je v NZ glasbi zamrt že dolgo časa

, kljub poplavi bendov in novih komadov, ki nastajajo kot gobe po dežju.
Drugače osebno mislim, da dober record in mix ne pozna zvrsti glasbe in specialne opreme za to zvrst, kdor zna delati, zna delati vse. So specifike, vendar ko enkrat natreniraš uho, hitro dobiš specifiko zvrsti, ki jo iščeš. Tudi z slabšo znamko opreme dober producent dobi dobro/zadovoljivo kvaliteto posnetka.
Veliko napetih ur ob poslušanju že obstoječega materiala ti želim

LP, Kristian
Ps.: Mic "neumann velika membrana ali kak AKG 414, Audio tehnica..." -> Preamp&Comp " LA 610 SM..., RME preamps" -> Zvočna "RME, MAudio, Focusrite..." + skoraj, če ne na prvem mestu DOBRA SOBA IN ZVOČNIKI

En nasvet - snemaj DRY samo preko preampa - "to delaj toliko časa, da ko stisneš space v nuendu ali čem podobnem, glasba zveni" - ko obvladaš tehniko postavljanja micov in štelanje levlov posameznih kanalov, potem se splača kupovat ostale drage igrače in nadaljnje uporabljanje VST-jev....
Pozdravljeni!
Sem že skoraj cel forum pregledal, pa nisem našel ene pametne teme na narodnozabavno glasbo. A ima kdo od vas mojstrov kaj izkušenj iz tega področja?
Katera oprema (efekti, compressorji, itd.) najbolj sede za kak inštrument - predvsem za harmoniko? Kako postaviti špure v miksu, da bo najlepše zvenelo (paniranje, dupliranje, nasnemavanje...)? VST Plugini?
Hvala za odgovore
LP
Glede na to, da je danes oprema za hitri začetek relativno poceni, mislimo, da bo efekt ravno tako hiter kot nakup. Sam se mislil, da bo tako, vendar še danes, ni to to, kar si želim.
Mixanje je podobna zgodba, kot če recmo kupiš novopečeni gospodinji najboljšo kuharsko knjigo na svetu z receptom za potico... Ona tehta vse na grame, se drži vsake vejice v receptu in ...??? Babica kupi kilogram moke, orehe, kvas, sol,... in meša, poizkuša, meša, peče... na temperaturi malo čez polovico celega obrata na temperaturnem regulatorju.... In glej ga zlomka, katera potica je boljša...???
Dosti imam filozofiranja, in brez zamere, ker nisem "nič" konkretnega povedal... vseno upam, da najdeš tisto, kar bo tebi najblje odgovarjalo.
LP, Kristian