Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

TEST MIKROFONOV IV (Neumann) - Stilus

12 odgovorov v tej temi

#1 Stilus

Stilus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 52 prispevkov

Objavljeno 21 januar 2009 - 08:48

Ojla, druščina! smile.gif

Ekskluzivno za planetaudio sem spet malo vokalno "zlorabil" svojo sestro, ki mi je pomagala posneti nekaj vokalnih špur z različnimi Neumannovimi mikrofoni, ki jih tudi objavljam.

V igri so bili:

Neumann TLM103 - Pripeta datoteka  Neumann_TLM103_MP3.mp3   1,94MB   1006 Število prenosov
Neumann TLM49 - Pripeta datoteka  Neumann_TLM49_MP3.mp3   1,94MB   834 Število prenosov
Neumann U87 - Pripeta datoteka  Neumann_U87_MP3.mp3   1,94MB   847 Število prenosov
Neumann M149 - Pripeta datoteka  Neumann_M149_MP3.mp3   1,94MB   774 Število prenosov

Vsi mikrofoni so bili testirani prek predojačevalca Universal Audio LA-610 Signature Edition v Yamaha DM2000 VCM konzolo ter Nuendo 4.

Najbolj smotrno je primerjati med sabo TLM103 ter U87 (imata isto kapsulo, s tem da je prvi transformerless) ter TLM49 in M149 (prvi je transformerless, drugi lampaš).

Komentarji zaželjeni!

LP,
Tadej

#2 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 21 januar 2009 - 10:16

moje mnenje:

pri nižjem signalu se opazi, da sta M149 in U87 boljša mikrofona od TLM103 in TLM49. Tud na splošno obdržita bolj polno barvo, ko poje v nižji legi.
Sploh M149 se mi zdi, da zveni skoraj popolno.
Pri U87 so mogoče malo moteči Sji, ampak zveni lepo, malenkost midlasto, bi znalo usest v mixe se mi zdi. Tak, mal bolj old style sound, vintage.

#3 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 22 januar 2009 - 03:30

Kar se mene tiče ni nobene dramatične razlike.

Po EQju, kompresorju, reverbu in v mixu bi vsi zveneli enako dobro... Vsi so uporabni (za ta vokal) - sicer pa mikrofon itak najbolje spoznaš v akciji, ko vidiš kako se obnaša z različnimi viri... in koliko časa porabiš za dobit ok sound...

Pač pa ni slabo vedet - za precej manj denarja v isti ligi igra Gefell UM70 - sprobajte...

Aja - mimogrede - vsi posnetki so mi ok, a mi noben ni pretirano vsec - mogoce preamp? Probaj direkt z DM2000 preami... pa primerjava enega mikrofona skozi LA610 in skozi Yamahin preamp...

#4 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 23 januar 2009 - 02:18

Ne boš verjel, probal sem Neumann M149 direkt na preamp od DM2000 in sound je 10x boljši! NORO. Očitno mu noben od preampov ne ustreza... probal sem v kombinaciji z Universal Audio LA-610, Avalon VT-737sp, Focusrite ISA220 ter TLAudio C1, vendar je daleč najboljši preamp iz DM2000.

Pri Neumann U87 je zadeva ravno obratna. Če ga uštekaš direktno na preamp DM2000 dela kot ena kanta, nič od nič. Najbolj mu ustreza Universal Audio LA-610.

Za M149 pa ne morem verjet, kako je občutljiv na preamp. Zgleda da mu lampa na lampo dejansko ne gre.
Moral bi ga probat v kombinaciji z Neve 1073, SSL XLogic E-channel ali Chandlerjem.

Aja, clipov ne bom uploadal, ker se s svojim recitiranjem ne mislim blamirat. ashamed0002.gif

LP
www.mmedia.si

#5 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 12 april 2009 - 06:45

največ mesa ima definitivno u87. Po moje v miksu kvečjemu kej porežeš in to je to. Ni čudno, da je še vedno vokalni standard. Zanima me samo, a gre za vintage mic ali novejšo ai verzijo?

#6 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 12 april 2009 - 08:17

Neumann U87Ai Anniversary Set.

Drugače sem zadnje čase fuuul navdušen nad Brauner Phanthero. smile.gif Ga skoraj večkrat uporabljam kot M149 in U87.
Je bolj tak, HI-FI.

LP
www.mmedia.si

#7 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 28 april 2009 - 10:11

QUOTE (Blaster @ 12. Apr 2009 21:17:14) <{POST_SNAPBACK}>
Neumann U87Ai Anniversary Set.

Drugače sem zadnje čase fuuul navdušen nad Brauner Phanthero. smile.gif Ga skoraj večkrat uporabljam kot M149 in U87.
Je bolj tak, HI-FI.

LP

Uf, eni si privoščjo! Annivesary set. Moram priznat, pop filter je res sexi!!
Glede Phanthere pa zadnje čase tud sam poslušam same hvale. Fajn bi blo slišat kakšne sample..

#8 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 28 april 2009 - 12:42

Pop filtra od anniversary-ja ne uporabljam nikoli, ker je mišljen bolj kot "šminka"... Če bi ga velikokrat montiral gor in dol, bi prej ali slej spraskal mikrofon s tistim.
Tko da ... Je pa lepa kombinacija. smile.gif

Za phanthero ni panike, povej kaj ti zanima pa najdem kakšen sample. Dela pa definitivno bolje kot VM1 / VMA.

LP,
Tadej
www.mmedia.si

#9 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 28 april 2009 - 03:53

..fajn bi bil kašen rockerski sampl. Sicer pa gledam, na nemškem eBay-ju so Phanthere basic že za jurja. Če pa naletiš na demo zadevo pa tudi manj. Sicer ne vem, je basic isti mic ali je kaj slabši od ful verzije. Gre morda samo za oskubljeno varianto dodatne opreme? To, da je Phanthera boljša od njihovih najboljših modelov me pa močno čudi. Moram it enkrat na Sonus testirat Braunerjevo zbirko. Za sample se že v naprej zahvaljujem..

#10 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 28 april 2009 - 06:29

Kaj je boljše in kaj ne, je seveda stvar osebnega okusa. Jaz sem stestiral VM1 in VMA (VM1 in VMX mode) ter Phanthero in mi je bila slednja najbolj všeč od teh treh.

Razlika med phanthero in phanthero basic je v tem, da basic ni v kovčku, nima vovox kabla in shockmounta. Mikrofon je drugače identičen.

Seveda je pa ful odvisno, kakšno musko snemaš ter predvsem od vokala. Kar se tiče POP-a mi je Brauner zmaga. Ostalo mi bolje zveni na Neumanne.

Kontaktiraj Boruta v Sonusu... pa se boste zmenili za test.

LP,
T
www.mmedia.si

#11 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 28 april 2009 - 09:01

QUOTE (Blaster @ 28. Apr 2009 19:29:34) <{POST_SNAPBACK}>
Kaj je boljše in kaj ne, je seveda stvar osebnega okusa. Jaz sem stestiral VM1 in VMA (VM1 in VMX mode) ter Phanthero in mi je bila slednja najbolj všeč od teh treh.

Razlika med phanthero in phanthero basic je v tem, da basic ni v kovčku, nima vovox kabla in shockmounta. Mikrofon je drugače identičen.

Seveda je pa ful odvisno, kakšno musko snemaš ter predvsem od vokala. Kar se tiče POP-a mi je Brauner zmaga. Ostalo mi bolje zveni na Neumanne.

Kontaktiraj Boruta v Sonusu... pa se boste zmenili za test.

LP,
T

OK! Definitivno se enkrat zapeljem proti Gorici..

#12 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 28 april 2009 - 09:20

...a greva skupaj? Zanč sva z Borutom neki govorla da b jaz pršu mal alconse poslušat...pa si razdeliva stroške za benz...
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#13 Vsestransky

Vsestransky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 96 prispevkov

Objavljeno 29 april 2009 - 08:04

QUOTE (microsound @ 28. Apr 2009 22:20:11) <{POST_SNAPBACK}>
...a greva skupaj? Zanč sva z Borutom neki govorla da b jaz pršu mal alconse poslušat...pa si razdeliva stroške za benz...

..nekaj smo se že s familijo pogovarjal, da bi šli obenem na izlet v tiste kraje. Če bo kej drugač, te kontaktiram..
Lp
Miro

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov