V kakem zaporedju delate master...
Predvsem mislim "render" zadevo.... če prvo daste gor eq,comp....kar koli...recomo T-racks... in z renderiraš ter pol na koncu še enkrat zrenderiraš z L2 ali L3 na nulo?
ali
to narediš v enem postopku vse.... aja to sem mislu v Wave Lab-u.
Lp!
Par nasvetov bi rabil.
Začel
Night Crawler
, jan 16 2009 05:01
6 odgovorov v tej temi
Objavljeno 23 januar 2009 - 12:59
Če se že greš "domači" master...
Ponavadi moj chain sledi nekako tkole... SSL comp(waves) ali Neve 33609(uad) direktno za njim pa L2(waves)
Eq-ja ponavadi ni vmes ali pred kompresorjem,ker se pač barve štimajo v sešnu kajne?
Eq pride v poštev šele takrat ko posnetek priklopiš na drug sistem ali pa neseš kam drugam kot v mastering.
Ponavadi moj chain sledi nekako tkole... SSL comp(waves) ali Neve 33609(uad) direktno za njim pa L2(waves)
Eq-ja ponavadi ni vmes ali pred kompresorjem,ker se pač barve štimajo v sešnu kajne?
Objavljeno 23 januar 2009 - 04:09
QUOTE (kochobass @ 23. Jan 2009 12:59:16) <{POST_SNAPBACK}>
Če se že greš "domači" master...
Eq pride v poštev šele takrat ko posnetek priklopiš na drug sistem ali pa neseš kam drugam kot v mastering.
Ne, ne... nisem mislu chain vstjov.... ampak, renderiranje.... jaz delam ponavadi... t-racks... kaki dodatni plugini po potrebi in na koncu L2... ampak vse po-sebej renderiram, to sem mislil, da ne v enem čusu.
Lp!
Pica pol pa kakav!
Objavljeno 17 februar 2009 - 09:21
QUOTE (Night Crawler @ 23. Jan 2009 16:09:10) <{POST_SNAPBACK}>
Ne, ne... nisem mislu chain vstjov.... ampak, renderiranje.... jaz delam ponavadi... t-racks... kaki dodatni plugini po potrebi in na koncu L2... ampak vse po-sebej renderiram, to sem mislil, da ne v enem čusu.
Hmm... Okej štekam da uporabljaš T-Racks,sam mi je ta varianta tko tko... Pač ko enkrat rukneš kompresor na mix,pa ti grabi več kot 2db na nagužvanih parti se ti začne mix spreminjat(načeloma,odvisno od nastavitev). In pol se morš vračat nazaj na mix, pa še enkrat renderirat pa importirat v t-racks...
Pa sej verjetno uporabljaš kak DAW oz. imaš na voljo projekt,pa lepo tam na master buss namečeš zadeve ki jih potrebuješ.
Btw --> obstajajo bolj zanimivi VST in RTAS plugini od t-racksa
Objavljeno 18 februar 2009 - 10:18
Kako renderiranje?
Na špure v editorju in na grupah, subgrupah... obešaš plugine kateri ti pašejo (eq-ji, comp-i, delay-i, reverb-i,........).
Na main mix špuro daš lahko kakšen kompresor da vse skupaj zlima, morda tudi dodaten majhen reverb da malo pogliha različne špure, grupe... pa na koncu kakšen limiter kot je recimo L2, Finis, Voxengov ipd....
Ko vse to narediš, pa narediš finalen rendering oz. MixDown ali kakor koli tvoj program pravi da se to imenuje:)
Ne boš valjda nekaj vmes rendal in kasneje ugotovil da boš spreminjal in tako dalje... tak kot je ixi na hitro in jedrnato povedal.
Na špure v editorju in na grupah, subgrupah... obešaš plugine kateri ti pašejo (eq-ji, comp-i, delay-i, reverb-i,........).
Na main mix špuro daš lahko kakšen kompresor da vse skupaj zlima, morda tudi dodaten majhen reverb da malo pogliha različne špure, grupe... pa na koncu kakšen limiter kot je recimo L2, Finis, Voxengov ipd....
Ko vse to narediš, pa narediš finalen rendering oz. MixDown ali kakor koli tvoj program pravi da se to imenuje:)
Ne boš valjda nekaj vmes rendal in kasneje ugotovil da boš spreminjal in tako dalje... tak kot je ixi na hitro in jedrnato povedal.
Nenad Patkovic
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov