Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

FIREBOX povezava FW400 na prenosnik ali PC


4 odgovorov v tej temi

#1 Verteroney

Verteroney

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov
  • Location:Ribnica

Objavljeno 24 december 2008 - 10:56

UVODNI DEL:
Po priporočilih PRESONUS-a, naj bi računanlniki vsebovali osnovne plošče,
PCI-je in PCMCIA kartice, Express card, ki naj bi imele naslednje čipe za
nemoteno delovanje preko FW400:

Agere/LSI FW323-06
TI TSB43AB23
VIA VT6308
VIA VT6306 - limitirano pri CH/resoluciji (bit-Freq)

Motherboards & PCI/PCMCIA firewire cards:
Lucent IEEE 1394a
Syba SD-LUD-4F
HP PA997A
Eforcity PCRDFW31CON1
Sabrent SBT-VT6306
Micropac Technologies SBT-VT6306
SIIG NN-400012-S8

Express cards:
ADS Pyro 1394a
StarTech EC13942

Na forumu so še naslednji priporočljivi produkti:
SIIG - Low Profile
Lava - 1394 Fire Host - kot da ne obstaja več!
SIIG - NN2608
Keyspan - FPCI-3 - kot da ne obstaja več!
SIIG - NN2603
SIIG - NN-440012 xFirewire
SIIG - NN30012

SiiG 1394 3-Port FireWire CardBus Adapter
IOI-CB1394DET
IOI-CB1394DE

NI PRIPOROČLJIVA UPORABA KOMBINIRANIH ZADEV (FW400+USB, FW400+FW800 in podobno,
se bodo že kaj zmislni)

Sam sem našel še produkte firme DAWICONTROL.COM - Nemčija-poševna.
Verjetno pa je še kakšen proizvajalec na tej modri kugli.

Toliko za uvod.

PROBLEMA NI PRI KONFIGURACIJI pod 1 in 2:
1. PC+PCI z NEC čipom + kabel FW 6pin-6pin + FIREBOX, dodatno napajanje
ni potrebno.

2. HP z napajanjem + kabel FW 4pin - FW 6pin + FIREBOX z originalnim
napajanjem (obvezno). Deluje brez problema.

Ker nisem zadovoljen s priključkom FW 4pin, (premajhen, teža konektor in kabel,
lahko se tudi zgodi da nima zadostne povezave, če si šlampast pri konektanju),
sem si omislil PCMCIA cardbus. Za probo sem dobil PCMCIA cardbus
ST-LAB 1394 IEEE z NEC čipom (kot piše v navodilih, če je kaj verjeti poševnookim).


PROBLEM NASTANE PRI KONFIGURACIJAH:
3. HP z napajanjem + ST-LAB 1394 IEEE cardbus + kabel FW 6pin-6pin + FIREBOX
z originalnim napajanjem (obvezno), ker drgač FIREBOX ne laufa.

4. HP z napajanjem + ST-LAB 1394 IEEE cardbus z napajanjem katero je tudi
omogoćeno (12v 3A) + kabel FW 6+6 pin. (FIREBOX-a ni potrebno posebej napajati,
ker se napaja iz ST-LAB-a, (Phantom 48V pa nisem preveril če deluje - pozabu,
ker v nobenem primeru nisem imel priklopljena mikrofona).

Neglede ali je 220v iz iste vtičnice-faze ali iz druge, dveh različnih:

Ko FIREBOX priključim na mikser, amp. in pas. zvočnike in zaženem HP-ja v zgoraj
navedenima konfig., se sliši marsikaj: brum, zum, procesor, pa še kaj,
morda se celo kakšni medgalaktični sosedje priklopijo.

Z uporabo HP-ja in njegovega ACCU-ja ni bilo problema v četrtem primeru.


KAKO SEM ODPRAVIL TA PROBLEM:
Napajalni del prenosnika ima na AC-ju usmernika, tri pole.

Torej problem nastane v zvezi z ozemlitvijo, ker mi je včeraj zvečer zmanjkalo
časa in pameti, sem se danes domislil, da poskusim s kablom, ki ima samo
dva pin-a, po velikosti (mm) je dober, le oblika NE odgovarja (utor).
Potrebno je bilo Pridobiti še en originalni kabel (3 PIN). Odrezal sem
originalni šuko vtikač in ga nadomestil z novim, v katerem pa nisem priklopil
ozemlitve. Problem je bil rešen.

PREISKUS:
Ponovno priklop prek mešalca ("za beton"), amp. + pas. zvočnike in zaženem
HP-ja v zgoraj navedenima konfiguraciji pod 2 in 3.

AMP 2x200w OUT=max, mix= gain-line in minim., input CH, group CH in master CH
na 90%.

Rezultat:
V obeh primerih se je enakomerno slišalo šum elektronike (mix, amp.) in zeellllooo
rahlo piskanje procesorja, v obeh primerih z slišno enakomerno jakostjo.
Kaj bi pokazal osciloskop je pa drugo ?.
Tudi v tem primeru brez mikrofonov-seveda.


Pa še dva zaznamka!

Če je na prenosniku instaliran driver enega FIREBOX-a, ob morebitni menjavi
(ko smo sprobavali drugi FIREBOX) je bilo potrebno prvo deinstal driver, in nato
ponono instal. Ker sistem ni prepoznal drugega FIREBOX-a.

DRIVER:

Windows XP (32-bit & 64-bit) and Windows Vista (32-bit & 64-bit)
Installer for FireBox (v 2.46: adds 64 bit support, requires firmware update)

Izkazalo se je v treh različnih primerih 2x XP PRO SP2, Vista ?, da:
firmware update ni priporočljivo izvest - preskoči pri instalu, ker po tem
dejanju ne deluje nič, sledi pa; PONOVI dejanje-delo, de in ponovni instal.

V glavnem: morda bi blo bolše, da bi se ozemlil sam, z mrliško (Metliško)
črnino ali Teranom-še prej prime.

ST-LAB 1394 IEEE cardbus, kabel za razrez in mrliško črnino, pa ne do (ozemlitve),
omogočil ARTS d.o.o. g. Grega.

Arheološko orodje, katero je bilo uporabljeno pri tem delu:
Phase Linear 400 II, Yamaha MC1204, JBL C1 (prva serija), HP compaq NX7010,
seveda pa kitajski wall prekaša vse gornje firme, ST-LAB 1394 IEEE cardbus,
Presonus FIREBOX.


Upam, da sem komu prišparal kaj cajta, čeprav nisem ubrisan na rač. LP.

#2 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 24 december 2008 - 11:17

Končno da se je en konkretno posvetil in napisal!
Verteroney zakon!

In podobno je pri vseh zvočnih, samo po supportu in njihovih forumih je treba malo pobrskat in ne kar na slepo kupit, a ne.
Nenad Patkovic

#3 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 802 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 25 december 2008 - 07:40

goodpost.gif
Pivička pade naslednjič beer2.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 MrTom

MrTom

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 1 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Lj

Objavljeno 22 april 2009 - 11:17

Zdravo!

imam težavo povezat dve kartici skupaj preko ADAT povezave, enostavno ne dobim 16 kanalov kot želim. Vsaka posamično pa normalno dela. Je kaka varijanta, da se dobimo in probamo povezat s tvojo kartico? Sicer Lj

Lp Tomaž

#5 Verteroney

Verteroney

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov
  • Location:Ribnica

Objavljeno 22 april 2009 - 01:34

Koga to sprašuješ?



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov