Samplitude?
Začel
SoulFood
, avg 17 2006 02:47
25 odgovorov v tej temi
Objavljeno 17 avgust 2006 - 04:00
Samplitude je kul - samo Steinberg je tolko dobrega skopiral od njih in nadgradil Nuendo, tako da med zadnjimi verzijami Nuenda in Samplitudom ni neke bistvene razlike. Stvar navade... Meni je Nuendo bolj simple in ne vidim nekega hudega razloga, da bi menjaval. Samplitude ima kao zelo dober audio engine, pa dobre algoritme za EQ, convolution reverb in podobno - a za te reci itak uporabljamo plug-ine, a ne.
Res pa, da sem ta program samo kratko testiral (pa se mi ni dalo ucit vsega na novo... - kje je kaj...) in videl & slisal v uporabi pri frendu v studiu.
Zanimiva je tudi njegova velika sestra - Sequoia... a z njo nimam nic izkusenj.
Res pa, da sem ta program samo kratko testiral (pa se mi ni dalo ucit vsega na novo... - kje je kaj...) in videl & slisal v uporabi pri frendu v studiu.
Zanimiva je tudi njegova velika sestra - Sequoia... a z njo nimam nic izkusenj.
Objavljeno 17 avgust 2006 - 04:06
Hm... Ta debata da ima zelo dober audio engine mi je čudna po pravici povedano...
Načeloma naj ne bi bilo razlike med engini... Sploh pa ne kaj preveč posebne... Večina ljudi pa ima prav ta argument za izbiro... Je mogoče, da je kaj res?
Baje da je tudi bolj enostavna od Cubase-a... oz bolj no-nonsense...
Kako to, da nima večjega kroga uporabnikov?
Načeloma naj ne bi bilo razlike med engini... Sploh pa ne kaj preveč posebne... Večina ljudi pa ima prav ta argument za izbiro... Je mogoče, da je kaj res?
Baje da je tudi bolj enostavna od Cubase-a... oz bolj no-nonsense...
Kako to, da nima večjega kroga uporabnikov?
Objavljeno 18 avgust 2006 - 06:12
Če koga zanima si lahko tukaj prebere malo starejši članek o DAW primerjavah: http://www.johnvestman.com/DAWSUM.htm
Kolikor sem zasledil in tudi sam malo poslušal, Cubase (vsaj V. 2) je imel nekoliko slabši zvok od npr. Auditiona 2. V verziji 3 bi naj to izboljšali.
Samplitude, Sequoia in Sonar (64bit) pa so sploh boljši kar se zvoka tiče. Eni pravijo da boljši kakor PTji. Novejši SAW studio pa bi naj bil zvokovno najbolj približan summingu kanalov na analogni mešalki.
Sicer pa je vse na inetu
Kolikor sem zasledil in tudi sam malo poslušal, Cubase (vsaj V. 2) je imel nekoliko slabši zvok od npr. Auditiona 2. V verziji 3 bi naj to izboljšali.
Samplitude, Sequoia in Sonar (64bit) pa so sploh boljši kar se zvoka tiče. Eni pravijo da boljši kakor PTji. Novejši SAW studio pa bi naj bil zvokovno najbolj približan summingu kanalov na analogni mešalki.
Sicer pa je vse na inetu
Objavljeno 19 avgust 2006 - 07:44
Sicer sam uporabljam Cubase SX 3, ampak samplitude izgleda zelo mikavno, še posebej verzija 9, ki pride ven čez kakšen teden ali dva.
http://www.samplitud...litude9_eng.pdf
http://www.samplitud...litude9_eng.pdf
Objavljeno 14 november 2006 - 10:39
Samplitude je kul. Nuendo pa tudi. Ce si navajen cubasea ali nuenda nima nekega hujsega smisla nabavljat samplitude, v drugacnem primeru pa bi ti priporocal samplitude, ker zveni odlicno, ima super moznosti editinga, fleksibilen mikser, milijon koristnih funkcij in zelo kvalitetne interne efekte - convolution reverb, pa eqji so boljsi kot interni nuendovi, pa kar uporabne interne kompresorje ima, itd. Samplitude je resna in kvalitetna zadeva (ravno te dni sem sprobaval v.8 ). Ne razumem ixi-jeve izjave, da se mogoce v studiu ne bi obnesel - poznam vsaj dva, ki redno delata s samplitudom...
A zaradi navade sam ostajam na nuendu..
Sprobaj ga sam, bos najbolje videl/slisal.
A zaradi navade sam ostajam na nuendu..
Sprobaj ga sam, bos najbolje videl/slisal.
Objavljeno 15 november 2006 - 02:20
Misliš, da se zelo splača vzet Professional verzijo?
Nevem zakaj, ampak najraje bi imel legalno verzijo. Zato mi gre tudi ta Sam for rent zelo na roko.
Razlika med Classic in Professinonal v ceni je pa kar velika (200%)...
Do sedaj sem delal z cubase-om, ampak mi nikoli ni ležal... Niti ena funkcija ni "naravna"... Karkoli že to pomeni...
+ Samplitude mi daje nekako bolj "ekskluziven" in profi feeling. To je pa seveda čisto subjektivno...
Torej... Ali so funkcije kot Elastic audio Analogue Modelling Suite najbolj pomembni deli Samplitude, ali se jo da dobro uporabiti tudi brez teh?
Hvala!
Nevem zakaj, ampak najraje bi imel legalno verzijo. Zato mi gre tudi ta Sam for rent zelo na roko.
Do sedaj sem delal z cubase-om, ampak mi nikoli ni ležal... Niti ena funkcija ni "naravna"... Karkoli že to pomeni...
+ Samplitude mi daje nekako bolj "ekskluziven" in profi feeling. To je pa seveda čisto subjektivno...
Torej... Ali so funkcije kot Elastic audio Analogue Modelling Suite najbolj pomembni deli Samplitude, ali se jo da dobro uporabiti tudi brez teh?
Hvala!
Objavljeno 15 november 2006 - 06:52
Nič nimam proti Samplitdu. V službi ga res uporabljam za montažo oglasov,oddaj,ipd. Tako kot ste že reki in napisali da je res dober program, ampak jaz osebno si ne predstavljam da bi ga uporabljal za studio, nevem no, verjetno bi se ga moral navadit. Res pa da je editing, routing, dodajanje in odvzemanje pluginov zelo simple in hitro! je tudi zelo kreativen program, res pa je da midija nisem še nikoli niti pogledal tko da v tej smeri nemorem nič povedat! Cena za ta progrm je pomojem kar primerna - 861€ če se ne motim!
Bom pa se - obljubim, ko bom imel malo več časa :wink: - sprvil en projekt, glasbeni seveda, posnet in zmiksat s samplitudu!
Samo za vas in planetaudio :wink: hihihi
Bom pa se - obljubim, ko bom imel malo več časa :wink: - sprvil en projekt, glasbeni seveda, posnet in zmiksat s samplitudu!
Samo za vas in planetaudio :wink: hihihi
Objavljeno 15 november 2006 - 11:13
QUOTE (SoulFood)
Misliš, da se zelo splača vzet Professional verzijo?
Hvala!
Hvala!
Analog modelling suite so super plug-ini kompresorjev in eqjev - kar na nivoju UAD in sorodnih... Ce to rabis - je skoda bit brez... classic verzija ima omejeno stevilo vstijev, plug-inov na insert, trackov (64 - kar je sicer vecinoma dovolj
Nalozi si demo verzije, pa poglej, kaj ti ustreza. Jaz bom najverjetneje v prihodnosti nalozil v Nuendo 4, a Samplitude 9 pro je presneto mikaven... Lepo pa dela ze v.8 (full verzija)...
In ja - ko delam s samplitudom imam psiholoski obcutek, da zveni malo boljse... Ne vem cemu to botruje. Tak mehak, odprt zvok... A ko sem nato uvozil wave v nuendo in AB-jal nisem vec slisal take razlike. A dejstvo je, da je karkoli, kar sem odprl v samplitudu, zvenelo dobro - psihologija??
BTW - Meni je Nuendo zmeraj nakako deloval bolj prepricljivo od Cubasea - oz. bolj namenjen za miksanje audio projektov, medtem, ko se mi je cubase zdel bolj midi in "song-writing / production" program... A vse je v glavi...
Objavljeno 07 marec 2007 - 01:53
Zadnje dni sem za mastering namene malo vec "preizkusal" Samplitude V8. Mislim, da bom nabavil novo verzijo, ker je res hud program. Predvsem mi vse zveni boljse kot v Nuendu 2, ne vem pa kako je v primerjavi z Nuendo3 ali Cubase4... Mogoce je psiha, a zdi se mi, da tudi "outboard" plug-ini boljse zvenijo v Samplitudu - z UAD-1 se super razume, prav tako nebesko zveni Algorithmix Red. Pa vsec mi je gumbek "mixdown" na mikserju, pa vse moznosti nastavitve kvalitete eksportiranja, ditheringa (odlicen POW-r) in ostalo... Zelo simple in logicno. Da ne govorim o zelo dobrih internih kompresorjih in EQjih, stereo enhancerju na master sekciji in drugem. Za kompresorje je med drugim zasluzen tip, ki je zastonj ponujal Digital Fishphones plug-ine; gre za izboljsane verzije plug-inov a la Blockfish in Dominion, ki nista slaba, te nove verzije pa delajo se bolj fletno. Digitalna magija. O.k. pretiravam, a res dobro zveni.
Pocasi me prepricujejo, da presaltam od Steinberga...
Pocasi me prepricujejo, da presaltam od Steinberga...
Objavljeno 07 marec 2007 - 02:43
Odkar sem pred približno letom dni probal samplitude v8, me je skoraj v celoti prepričal . Samo snemanje ,mi je mogoče malo nepraktično napram nuendu (mogoče stvar navade), je pa zvok definitivni bolj prijeten za uho.Mislim, da tukaj ni psiho učinka ,ampak je stvar kr zares konkretno drugačna.
Objavljeno 07 marec 2007 - 08:27
ma ogromno je teorij in že zapisanega na forumh kot so kvraudio in podobni, enostavno povedano virtualnega summinga nimajo vse enako programersko poštimane. razlogov je baje še malo morje. najbolj bi naj imeli to urejeno SAW studio. pro toolsi, samplitude, tudi sonar naj ne bi bil švoh...
mislim da če se ti da, malo prekrižari po teh forumih...
kot izhodišče je lahko ta link ki sem ga že enkrat omenjal (na prvi stani te teme):
http://www.johnvestman.com/DAWSUM.htm
mislim da če se ti da, malo prekrižari po teh forumih...
kot izhodišče je lahko ta link ki sem ga že enkrat omenjal (na prvi stani te teme):
http://www.johnvestman.com/DAWSUM.htm
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov