Sem v dilemi, in sicer:
Kolega je lani kupil Zvočno kartico emu 1212, ker je hotel imeti domači studio. Mikrofon je priklopil v desetletje staro mešalko mackie in naprej zvezal v input na zvočni kartici. Mix/master je delal v računalniku... In kmalu je ugotovil ( v enem letu, haha), da mu zadeva ne odgovarja tako, kot si je zamislil ( dela narodnozabavno musko predvsem)... Vsak kanal snema posebej!
In sva se začela malo pogovarjat, kaj bi bilo najbolje kupit itd. On je sicer želel, da bi tako kot v profi studijih vsak kanal štelal z mackie mešalko, in potem naprej snemal master v drug računalnik... Za to bi rabil nek mic preamp, kompresor ( ga je že kupil.. dbx 160a) in ad/da konverter ( tukaj sem pa jaz popolnoma mrzel, in nisem prepričan da res to rabi), s katerim bi poslal signal iz preampov v računalnik in preko katerega bi iz računalnika prišel signal v mešalko ( se pravi da mora imeti konverter vsaj 8 outputov)...
Za to varianto sem mu priporočal rme fireface 800, emu 1212 pa da v dru računalnik, s katerim snema master. To je izvedljivo, kajne?
Moje mnenje pa je bilo, da bi bilo bolje več denarja vložiti v samo en preamp ( malo boljši) in v enokanalni ad konverter, s katerim bi dobil signal v računalnik, in potem delati mix in master v računalniku, tako kot do zdaj.
A mi lahko prosim malo svetujete, ker bi res rad, da dobi najboljše, kar se da dobiti za budget ki ga ima ( 1200€).
Najlepša hvala za odgovore, če je kakšna nejasnost, pa kar povejte!
LP,
Rok