Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Pomoč pri nakupu - pol-profi studio

19 odgovorov v tej temi

#1 Blockhd™

Blockhd™

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov

Objavljeno 12 september 2008 - 07:37

Lep pozdrav! Tole je moj prvi post, tako da mi ne zamerite, če storim kakšno napako! ashamed0002.gif

Sem v dilemi, in sicer:

Kolega je lani kupil Zvočno kartico emu 1212, ker je hotel imeti domači studio. Mikrofon je priklopil v desetletje staro mešalko mackie in naprej zvezal v input na zvočni kartici. Mix/master je delal v računalniku... In kmalu je ugotovil ( v enem letu, haha), da mu zadeva ne odgovarja tako, kot si je zamislil ( dela narodnozabavno musko predvsem)... Vsak kanal snema posebej!

In sva se začela malo pogovarjat, kaj bi bilo najbolje kupit itd. On je sicer želel, da bi tako kot v profi studijih vsak kanal štelal z mackie mešalko, in potem naprej snemal master v drug računalnik... Za to bi rabil nek mic preamp, kompresor ( ga je že kupil.. dbx 160a) in ad/da konverter ( tukaj sem pa jaz popolnoma mrzel, in nisem prepričan da res to rabi), s katerim bi poslal signal iz preampov v računalnik in preko katerega bi iz računalnika prišel signal v mešalko ( se pravi da mora imeti konverter vsaj 8 outputov)...

Za to varianto sem mu priporočal rme fireface 800, emu 1212 pa da v dru računalnik, s katerim snema master. To je izvedljivo, kajne?

Moje mnenje pa je bilo, da bi bilo bolje več denarja vložiti v samo en preamp ( malo boljši) in v enokanalni ad konverter, s katerim bi dobil signal v računalnik, in potem delati mix in master v računalniku, tako kot do zdaj.

A mi lahko prosim malo svetujete, ker bi res rad, da dobi najboljše, kar se da dobiti za budget ki ga ima ( 1200€).

Najlepša hvala za odgovore, če je kakšna nejasnost, pa kar povejte!

LP,
Rok

#2 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 06:50

Pomoje se je treba najprej odločit če bo delal mix na računalniku ali na mešalki. Če bo delal mix na mešalki potem bo pomoje rabil več kot 8 kanalov. Tudi z enim DBX-om si ne bo kaj dosti pomagal pri masterju.
Dobro bi bilo tudi napisat kakšno mizo ima...

Za OTB mix je pomoje treba odštet kar precej denarcev za solidno opremo, ki bo dala tak rezultat kot dobri plugini. Jaz bi raje investiral v dober računalnik in software. Za tracking bo pa DBX pomoje zelo uporaben.

#3 Blockhd™

Blockhd™

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 08:48

Nisem ravno vešč teh kratic... OTB pomeni Out of box? Glede mešalke se bom pozanimal tokom dneva...

#4 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 10:35

Če bo delal vse OTB, naj si kupi Alesis HD24 rekorder, poveže na Mackie mizo in voila. Enako konfiguracijo uporablja npr. Igor Podpečan v studiu. Mixdown potem prek EMU-ja posname v komp in to je to.

Poleg vsega rabi samo še par kompresorjev, kakšen dober efekt procesor in to je to.

Če bo delal ITB oz. snemal na računalnik, je stvar taka, da lahko mackie mizo proda. Kupi npr. RME Fireface 800 in dela vse prek nje. Brez dodatnih preampov lahko posname do 4 kanale hkrati, mixdown nato naredi kar v DAW aplikaciji, brez dodatnega kompa.

BTW... 1200 € ni nič.

LP
www.mmedia.si

#5 Blockhd™

Blockhd™

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 11:16

1200€ ni nič... odvisno za kaj.. Jaz sem mal razmišljal. Bi bila dobra ideja pač en mikrofonski preamp, recimo

http://www.thomann.d...io_solo_610.htm

ki ga spelješ v kompresor, ki je zaenkrat dbx 160a, ki ni tako slaba zadeva,

nato pa nekako dobit to v računalnik in nato delat v računalniku ves mix in master. Kako dobit v računalnik, da bo kvaliteta čim boljša? Še enkrat, snemal se bo vedno en kanal na enkrat. PA kupil bo še akgjev studijski mikrofon za 600€. Se pravi, en govorimo o pro varianti, ampak malo boljši home.

#6 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 13 september 2008 - 11:25

.....če bo snemal samo en kanal naenkrat ...hja potem je mixer odvečna komponenta...oz nabiralec praha ,je smisel nabait dober preamp,in UAD-ovo karto
ter vso ostalo navlako za mlinček.... dobro zvočno seveda itd.Skratka tko k je Blaster reku...
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#7 Blockhd™

Blockhd™

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 11:36

A mi lahk vi to mal pomagate izbrat? Universal audio solo 610 preamp sigurno ni slab za hoem varianto! Sam kok pol košta konverter oz uan kartica? Kaj priporočate?

#8 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 12:19

kako pa boš posnel na primer kitaro samo v en kanal? violent085.gif

#9 Blockhd™

Blockhd™

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 12:38

NA srečo delamo tako glasbo, da več kot 1 kanal ne rabimo naenkrat.

#10 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 12:54

QUOTE (Blockhd™ @ 13. Sep 2008 13:38:12) <{POST_SNAPBACK}>

Blagor vam. jumping0046.gif
www.mmedia.si

#11 Blockhd™

Blockhd™

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 01:08

Hvala, sedaj pa s predlogi na dan! biggrin.gif

#12 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 13 september 2008 - 01:42

QUOTE (Blockhd™ @ 13. Sep 2008 13:38:12) <{POST_SNAPBACK}>

Nisi omenil, da delate NZB?

#13 Blockhd™

Blockhd™

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov

Objavljeno 14 september 2008 - 05:22

JAp, delamo NZB glasbo! smile.gif

#14 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 14 september 2008 - 03:54

Zdaj ne zastopim ničsmile.gif

#15 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 14 september 2008 - 06:16

... to pa zaradi pink panterja in dveh policajev, eden je walkie drugi, pa talkie jumping0046.gif
Nenad Patkovic

#16 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 14 september 2008 - 06:40

Rabiš samo eno spodobno kart za Line inputom. Lahko je RME, ECHO, M-AUDIO,.....Kar koli ...... za Home kvaliteto!

Drgač pa jst sem bolj nagnjen k RMEju, NLP k ECHO kartam, drugi k drugim,.....

P.S. Drgač pa malo posurfaj po forumu in boš takoj našel vse odgovore na do sedaj zastavljena vprašanja !!
Če se ti neda srfat uporabi funkcijo ISKANJE
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#17 Blockhd™

Blockhd™

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 27 prispevkov

Objavljeno 16 avgust 2009 - 12:37

Lep pozdrav!

Nekaj časa je minilo, odkar sem nazadnje pisal tule.... NO, kolega je nato kupil Echo AF 12 karto in Mackie 24.8 studijsko mešalko....

Recording chain je bi tak:

Preamp -> Kompresor -> audiofire 12 (računalnik) -> mešalka(na aux je imel še Lexicon reverb) -> Stereo Out v drugo karto Echo AUdioFire 2.

Ker se ni dalo dobit ven tega, kar je iskal... Se je odločil za drugo pot - ITB mixanje.

Zdaj me zanima, če je ta Echo AF 12 karta še v redu za kvalitetne posnetke ( ne govorimo več o demotih...)?

Kupil bo še nek DSP procesor ( ali Powercore x8, ali UAD karto, se še odloča, kaj mu bo najbolj pasalo) in v prihodnosti mogoče naredu še kak efekt loop na odvečnih kanalih ( Lexicon 300L, kak kompresor....).

#18 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 16 avgust 2009 - 01:05

en TC Powercore se glih na forumu prodaja...

#19 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 avgust 2009 - 10:02

QUOTE (Blockhd™ @ 16. Aug 2009 13:37:28) <{POST_SNAPBACK}>
Zdaj me zanima, če je ta Echo AF 12 karta še v redu za kvalitetne posnetke ( ne govorimo več o demotih...)?

Glede zvočne; ta je čisto odlična izbira za resno produciranje (seveda prav tako RME, pustimo dosti višje cenovne range...), sploh pa eden izmed zadnjih izgovorov za slab izdelek. Sodobnejši konverterji prisotni na tržišču so v redu.
Važno, da so driverji stabilni in omogočajo neprekinjeno kreativno ustvarjanje.
Če ne, spet sam konverter ni tisti glavni krivec za neprofesionalno produkcijo smile.gif
Nenad Patkovic

#20 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2009 - 12:54

ua 610 je zelo konkreten preamp... ampak bi znal biti "prefarbast" za vašo muziko... pri nas uporabljamo med drugim ua 6176 channel strip ki smo ga (ironija) kupili od tipa ki snema NZ muzko,in mu je bil "pretrd" preamp wink.gif

poglej še chandlerja (germanium serijo) ali pa api serijo (500) http://www.apiaudio.com/512c.html ... pa tud universal audio twin finity ma dobre recenzije ...

kar se tiče pa ITB vs. OTB ... za resen OTB mix ne bo dosti mackie in pa ad/da konverter wink.gif stick with ITB pa je
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov