Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

MIDI kontroler

7 odgovorov v tej temi

#1 ajitam

ajitam

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 20 junij 2008 - 08:20

lep pozdrav

poskusil sem iskati na to temo po forumu ampak so vse teme dokaj stare.

torej sem zacetnik in kupujem nekaj na cemer bi lahko vadil klavir (da pa bi zdruzil se prijetno s koristnim) se mi zdi da bi bilo najbolje kupiti nekaj elektronskega gede na to da nimam prostora niti denarja za kaj vecjega (s strunami smile.gif )

iscem nekaj v cenovnem razredu 200€. Gledal sem KeyStudio tale z 61 tipkami. zanima pa me kaksna je kaj obtezitev tipk in ali se mi bi splacalo kupovati kaj drugega.

zanima me se glede na to da povsot pise priklop na racunalnik. da bi igral in poslusal na npr.: slusalke brez racunalnika

hvala

#2 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 20 junij 2008 - 08:31

ja sej midi kontroler je zasovan za priklop na računalnik, da lahko igraš/kontroliraš softsynte (v svojem sekvencerju, cubase ipd.)
oz. ga priklopiš na nek synth-modul.
midi kontroler pošilja midi messages, za pitch, velocity,..
in ne audio signala!!

#3 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 20 junij 2008 - 10:13

Skoraj bolje ti je kupit kak full size sinthesizer in odštet več že v štartu. Tako boš imel zvoke, ritme, sekvencer...
Kako starejšo Yamaho PSR... normalno da ima zadeva tudi MIDI I/O... izhode, tudi za slušalke BTW.
Ne vem no, MIDI kontroler je ponavadi prazen, brez zvokov in brez kompjuterja zadeva ne funkcijonira pa še latenca-zamik med udarcem in predvajanim zvokom, ki je precej moteče, če se hočeš učit...dinamike recimo.
Pomoje tak sint dobiš na bolhi tudi za dvestotaka ko ga folk prodaja ker ga je dobil pet let nazaj za birmo in mu leži pod posteljo.
In jasno tudi VSTi-je boš lahko gonil z njim.
Vse elektronske naprave delujejo na dimček. Ko dimček ispustijo, ne delujejo več.

#4 ajitam

ajitam

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 20 junij 2008 - 10:29

QUOTE (Jitter @ 20. Jun 2008 23:13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Skoraj bolje ti je kupit kak full size sinthesizer in odštet več že v štartu. Tako boš imel zvoke, ritme, sekvencer...
Kako starejšo Yamaho PSR... normalno da ima zadeva tudi MIDI I/O... izhode, tudi za slušalke BTW.
Ne vem no, MIDI kontroler je ponavadi prazen, brez zvokov in brez kompjuterja zadeva ne funkcijonira pa še latenca-zamik med udarcem in predvajanim zvokom, ki je precej moteče, če se hočeš učit...dinamike recimo.
Pomoje tak sint dobiš na bolhi tudi za dvestotaka ko ga folk prodaja ker ga je dobil pet let nazaj za birmo in mu leži pod posteljo.
In jasno tudi VSTi-je boš lahko gonil z njim.

najlepsa hvala sedaj mi je komaj jasno kako tale stvar deluje prav za prav bom se malo pogledal

#5 Coconut & Banana

Coconut & Banana

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 21 prispevkov

Objavljeno 15 december 2008 - 11:39

Eto da ne odpiram nove teme:

Nabavlam še midi keyboard,sicer sem zbrau par opcij,to bo predvsem za lastne projkte (razni komentarji,predlogi zlo dobrodosli wink.gif kaj je po vašem mnenju najbolša izbira,razen če priporočate kaj druga do ene 130e.

1. M-AUDIO KEY RIG 49

2. M-AUDIO OXYGEN 8 V2

3. KORG K25 CONTROLLER

Hvala!

#6 majikal

majikal

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 15 december 2008 - 03:52

iz lastnih izkušenj vem da so mi Novation kontrolerji veliko boljši kot m-audio... bolj so trpežni, bolša plastika, tipke so težje dober editor imaš, veš konobov buttnov sliderjev in še celo touch pad... na pitch/band joystiku lahko vklopiš feder, lahko ga izklopiš, da joystik ostane tam kjer si ga pustil in se ne vrne na sredino, aftertouch ima zelo dober feeling .... itd... kar pa se sevada pozna pri ceni...

Ko sem zadnjič igral ne eno m-audio se mi je zdel kakor da se bodo tipke zlomile... ampak to je samo občutek, ko se nečesa navadiš je lažje... obtežitev tipk je pomembna samo za tvoj občutek... recimo jaz sem naudušen nad mojo klavijaturo, ki ima težke tipke v lahkem razredu... Potem so pa tu še klavijature ki imajo tipke težke kot klavir, to pa ni več za moje prste....

na korga pa še nisem igral. čeprav imajo sinti od korga kar dobre klavijature zato predvidevam, da more bit tud ta uredu....

vsekakor so pa m-audio čist solidni kontrolerji vredni svojega denarja ...

#7 Coconut & Banana

Coconut & Banana

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 21 prispevkov

Objavljeno 16 december 2008 - 01:31

Hja fajn bi blo vedet kira midi klavirča ma vsaj malo obtezene tipke,ker je to zelo vredu,je pa res da neki velik nebi riskiral za to,ene 130e max.Je pa res da se na te midije ne spoznam nč in tut ne rabim neke ful knofou in to.Recimo klavir mi čist sede,vsaj kar se tipk tiče,je pa res da bi lahko ble za midi malo lažje.

#8 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 16 december 2008 - 01:46

Jaz imam M-Audio KeyStation 88es, pa se mi zdijo tipke zelo vredu.
Meni je občutek na SemiWeighted najboljši. M-Audio Oxygen ima naprimer mehkejše tipke, kar mi ni všeč. Pravtako pa so mi hammer-on pretrde.

Verjetno je to stvar človeka, kakšne hoče... nekdo, ki se je učil klavir, mu bojo sigurno najbolj všeč hammer-on. Če klaviaturo igraš kot klavir (da jo nimaš samo za 'efekte'), pa je pomoje pametno imeti vsaj semiweighted tipke.

Najbolje bo, če greš v kakšno trgovino (m-audio ima audiopro) in sam preizkusiš... hitro ti bo jasno, kaj hočeš.

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov