SSL stereo kompresor diy
Začel
rotation
, jul 06 2006 03:29
21 odgovorov v tej temi
Objavljeno 07 julij 2006 - 09:13
IXI & ROTATION Project
Da ne boste mislili da nakladamo o diy projektu SSL Clone še nakaj fotk. V kratkem roku bodo fotke HQ, te so narejene z GSM-om!
Prednja panela - luknje za potenciometre, off-on stikalo,...
Zadnja strana - konektor za napajanje in xlr konektorji
PCB plošča - glavna
PCB plošča - kjer so pritrjene kontrole (ratio, attack, release)
Da ne boste mislili da nakladamo o diy projektu SSL Clone še nakaj fotk. V kratkem roku bodo fotke HQ, te so narejene z GSM-om!
Prednja panela - luknje za potenciometre, off-on stikalo,...
Zadnja strana - konektor za napajanje in xlr konektorji
PCB plošča - glavna
PCB plošča - kjer so pritrjene kontrole (ratio, attack, release)
Objavljeno 09 julij 2006 - 02:06
Koncno zadeva dobiva podobo
Cakava se nekaj uporov in transformatorja. Z dobavo materiala je bilo precej problemov ker prodajalci ocitno niso vajeni malo visjih zahtev kar se tice toleranc ipd. V prihodnje bova najbrz narocala iz tujine preko Farnella. Tam se vsaj drzijo dogovorov.
Kar se tice materiala imajo vsi upori 1% odstopanja, kondenzatorji so navadni (uporaba boljsih ne spremeni nicesar), konektorji so kovinski Neutrik s pozlacenimi kontakti, zica je srebrna Klotz, vsi potenciometri visje kvalitete, transformator toroidni zaradi zmanjsevanja vpliva na vezje, ohisje iz jeklene plocevine z Al sprednjo ploscico..Skratka dober material, precej boljsi od originala.
Predvidoma se bo sprednja plata gravirala, ker sitotisk ni zadosti obstojen.
Kar se tice materiala imajo vsi upori 1% odstopanja, kondenzatorji so navadni (uporaba boljsih ne spremeni nicesar), konektorji so kovinski Neutrik s pozlacenimi kontakti, zica je srebrna Klotz, vsi potenciometri visje kvalitete, transformator toroidni zaradi zmanjsevanja vpliva na vezje, ohisje iz jeklene plocevine z Al sprednjo ploscico..Skratka dober material, precej boljsi od originala.
Predvidoma se bo sprednja plata gravirala, ker sitotisk ni zadosti obstojen.
Objavljeno 22 junij 2007 - 06:55
Yo.
Kar precej, precej kasno sem omerkal tale thread, ampak me zanima, kako vama je uspel podvig + tega me tudi zanima, kolko stane taka diy samogradnja in kolko nova SSL-ka....
Se splača ali ne?
P.s.: Ixi, lahko bi se jst in ti kej zmenla, da bi kdaj v bližnji prihodnosti uletel kej na obisk v tvoje kraljestvo....
pa da mi dal kak koristen nasvet glede samega produciranja (če hočeš, seveda :wink: ...)
Kar precej, precej kasno sem omerkal tale thread, ampak me zanima, kako vama je uspel podvig + tega me tudi zanima, kolko stane taka diy samogradnja in kolko nova SSL-ka....
Se splača ali ne?
P.s.: Ixi, lahko bi se jst in ti kej zmenla, da bi kdaj v bližnji prihodnosti uletel kej na obisk v tvoje kraljestvo....
=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=
Objavljeno 04 december 2007 - 10:53
Evo ga!
Našel se je čas za dokončat zadevo. Clone SSL Stereo Bus Compressor.
No zverina je skoraj da končana, s pomočjo Aleša Dravinca
Hvala.
Bilo je nakaj napak in hladnih lotov.
Zadeva je sestavljena v ohišje in dela kot treba, prestala je že testiranje pri Alešu.
Sedaj mu pa manjka samo še PCB za sidechain.
še neki foto gradiva :twisted:
Povečaj
Povečaj
Povečaj
Našel se je čas za dokončat zadevo. Clone SSL Stereo Bus Compressor.
No zverina je skoraj da končana, s pomočjo Aleša Dravinca
Bilo je nakaj napak in hladnih lotov.
Zadeva je sestavljena v ohišje in dela kot treba, prestala je že testiranje pri Alešu.
še neki foto gradiva :twisted:
Povečaj
Povečaj
Povečaj
Objavljeno 07 december 2007 - 09:14
QUOTE (Aleš Dravinec)
Opa, Ixi
Pa imaš res lepo novo 'front plato'.
Zdaj pa tudi izgleda tako, kot dela !!
Aja, najbrž je le stalo nekaj malega manj kot €500...
Kateri bo naslednji projekt ?... Fatso ?
Pa imaš res lepo novo 'front plato'.
Zdaj pa tudi izgleda tako, kot dela !!
Aja, najbrž je le stalo nekaj malega manj kot €500...
Kateri bo naslednji projekt ?... Fatso ?
Ja če seštejem vse stroške je tuki nekje zlo zlo blizu 500€.
A namiguješ na to da bi se ga lotla skopirat al kaj :twisted: :twisted:
Objavljeno 30 januar 2008 - 03:11
QUOTE (ixi)
Zadeva je sestavljena v ohišje in dela kot treba
Tudi mene zdaj matra sidechain. Ni mi jasno kaj sta poziciji TL in TM na prvih dveh preklopih SC. A gre za dve poziciji API Thrust filtra?
Kaj pa EXT, zadnja pozicija? A se tu interni SC izklopi in omogoci uporabo eksternih filtrov oz eq-ja?
Saj vem, na prodigy vse pise. A glede SC je stvar malo nejasna, ker obstaja veliko razlicic...
Btw, sem bral da Thrust izjemno poveca uporabnost kompresorja. Grafi v manualu od API (oni so to vgradili v 2500 stereo komp) kazejo da reze bas in boosta visoke. Uporabniki pravijo da kompresor s tem ne pumpa in izgubljeni visoki pridejo nazaj. Super.
Se eno vprasanje; moj GSSL (in kolegov, njegovega nisem jaz naredil) v globokem GR izgubi nekaj basa. Ali si tudi ti to opazil? Pri se bi sem precekiral in/out kondenzatorje (mozen vpliv na bas ce so nepravi) in je vse ok. Bolj kot kond. imam na sumu to, da GSSL v primerjavi s pravim SSL ni true stereo summing comp. Za to bi rabil dve glavni plosci in mislim da en VCA vec. Mah, basa fali res izjemno malo, na meji slisnega, tako da se s tem glede na ceno GSSL-a nima smisla ukvarjati.
LpM
Objavljeno 30 januar 2008 - 04:32
Hiter odgovor, hvala!
To glede manj basa je res malenkost, najbrz manj kot kak -1 do -1,5dB pri okrog 60-80Hz. Pa se to samo pri res veliko kompresije...
Po kateri shemi pa bos delal SC? Ze ves ali si samo dodal insert in imas namen kasneje razmisljat o tem?
To glede manj basa je res malenkost, najbrz manj kot kak -1 do -1,5dB pri okrog 60-80Hz. Pa se to samo pri res veliko kompresije...
Po kateri shemi pa bos delal SC? Ze ves ali si samo dodal insert in imas namen kasneje razmisljat o tem?
Objavljeno 30 januar 2008 - 09:53
QUOTE (rotation)
Hiter odgovor, hvala!
Naročil sem HP filter pcb pri Greg-u na Prodigy-u tko da po tej shemi ki jo je zrisal "stefan".
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov