Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

www.thomann.de

60 odgovorov v tej temi

#1 Clip

Clip

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 21 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 02:56

Pozdravljeni

Zanime me če je kdo že naročal opremo preko strani www.thomann.de ?

kakšne imate izkušnje z njimi?..
je roba prišla hitro in v enem kosu ali poškodovana?
poštnina in davek? je cena ista ali dosti večja?

če ima kdo informacije bi lepo prosil za odgovor...

lp
www.studioclip.si

#2 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 02:58

Poštnina 25 EUR, cene moraš gledat na nemški strani, ne na angleški!

Drugač je pa to največja internetna trgovina za glasbo v Europi.

#3 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 03:18

jz zmeri gledam angleško verzijo, tud od tam naročam.. (poša na konc pršla iz nemčije)

nikol nobenih problemov, stvari prišle cele, v manj kot 5 dneh..

#4 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 03:43

Kje je razlika na kateri strani gledaš cene?

#5 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 05:52

QUOTE (Zergi @ 16. Apr 2008 16:18:28) <{POST_SNAPBACK}>
jz zmeri gledam angleško verzijo, tud od tam naročam.. (poša na konc pršla iz nemčije)

nikol nobenih problemov, stvari prišle cele, v manj kot 5 dneh..

+1

#6 Clip

Clip

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 21 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 07:11

poštnina se vrjetno računa glede na težo paketa?? ali je neka meja?

ja jaz sem naročil na angleški strani katalog pa je iz nemčije prišel... vrjetno pošiljajo in najbližnjih držav..dejansko majo manj stroškov iz nemčije kot anglije...

torej ni dobenih težav pri pošiljkah...

najlepša hvala za odgovore

lp
www.studioclip.si

#7 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 07:26

Lahko pa tudi na Thommanu ogledaš, potem pa naročiš tu
Cena je mogoče za par evropskih več kot na Thommanu, vsekakor pa precej manj, kot če naročiš iz Nemčije in plačaš še poštnino wink.gif . Določene stvari so celo po isti ceni.

#8 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 08:26

QUOTE (Clip @ 16. Apr 2008 20:11:11) <{POST_SNAPBACK}>
poštnina se vrjetno računa glede na težo paketa?? ali je neka meja?

ja jaz sem naročil na angleški strani katalog pa je iz nemčije prišel... vrjetno pošiljajo in najbližnjih držav..dejansko majo manj stroškov iz nemčije kot anglije...

torej ni dobenih težav pri pošiljkah...

najlepša hvala za odgovore

lp

Trgovina itak stoji v Nemčiji, tko da normalno, da nisi iz Anglije dobil rolleyes.gif
Če pogledaš stran v Angleškem jeziku je tudi davek obračunan angleški in je zato ceneje, sam kolikor je meni znano so za nas realne cene ki jih imajo na nemški strani. A se morda motim?

#9 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 08:31

jz sm zmeri plaču angleško ceno..

poštnina je enotna, tuki teža nima veze (razen seveda če naročiš nad nevem kolk kg <50 recimo..)

#10 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 16 april 2008 - 09:50

kolkr se js spomnem, sm placu po nemski tarifi...drgac pa vse 5, sploh se mi pa dopade ta njihova podaljsana 3 letna garancija...
Ebay the baby, get more equipment.

#11 SkyMan666

SkyMan666

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 10:04

QUOTE (muzikant @ 16. Apr 2008 20:26:37) <{POST_SNAPBACK}>
Lahko pa tudi na Thommanu ogledaš, potem pa naročiš tu
Cena je mogoče za par evropskih več kot na Thommanu, vsekakor pa precej manj, kot če naročiš iz Nemčije in plačaš še poštnino wink.gif . Določene stvari so celo po isti ceni.

dry.gif
Klapa je ratala kr skopušna wink.gif

Cena je lahko par europskih več, ma kar mam jst izkušnje, tud čakaš več kot 5 dni, ka prej ku se tile joparji zmigajo... Cccc.... Rajš plačam poštnino Thomann-u, ku da se dajem tole z nekimi outsajderji. + tega - izbira je obupna. No ja, par stvari majo celo malo višji cenovni rang, drgač je pa isti ku***, ku če bi šel gledat v Bam, Hill Music Shop al pa Čurin (v končni fazi majo tile vsi istega dobavitelja).... Mama mia!! Tole v Slovenijij po moje edino Audio Pro... Hehe, ti so tud eni rokerji cool.gif. Se spomnem, ka smo šli iskat JSX 4x12 kitarski box v Krško... Klapa kr kadi in pije bjre v shopi... Notr pa predstavnik Kurzweil-a za Evropo... Hihihi laugh.gif

Sploh pa glede poštnine - jst je sploh nism plaču - dobro, je res tud da sm pustu eno oko pa še ta dobro ledvičko pr njih...
Pa še to - ne morš met na internetni strani za, j*** mater 20-30% artiklov Pokličite za ceno... OOOOWWW... Kej smo šli falit...

Tko da: Long live the Thomann biggrin.gif cool.gif

=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#12 Clip

Clip

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 21 prispevkov

Objavljeno 16 april 2008 - 10:33

ja danes sem se držal za glavo in ugotovil če bi preko te trgovine vso opremo katero mam naročil,
pršparo še kak bankovec več kot pri audiopro...

naprimer takole gledem zadevo...kličem v lj za AKAI MPC 2500, plačaš avans, čakaš cca. 6 tednov, cena 1650€
gledam tukaj na thomannu, plačaš, čakaš en teden, cena cca. 1300€

zelo lepo smile.gif

še enx hvala za odogovore in napotke...

lp
www.studioclip.si

#13 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 07:24

v audio pro se gre samo še po kable (pa še te se gre iskat v terno pa se jih doma zlota,heh).
drgai so mal velik preveč tongue.gif

#14 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 17 april 2008 - 09:14

...no no ,se nebi čist strinjal,dejstvo je da je AudioPro najboljša Pro audio štacuna v sloveniji,osebno raje dam par fičnikov več in če kaka stvar zaibava jih pokličeš u štacuno in se stvari hitro uredijo....vsaj take so naše iskušnje z njimi !
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#15 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 10:05

QUOTE (microsound @ 17. Apr 2008 10:14:25) <{POST_SNAPBACK}>
...no no ,se nebi čist strinjal,dejstvo je da je AudioPro najboljša Pro audio štacuna v sloveniji,osebno raje dam par fičnikov več in če kaka stvar zaibava jih pokličeš u štacuno in se stvari hitro uredijo....vsaj take so naše iskušnje z njimi !

+1!!

Audiopro je zame top slo štacuna, tok kot so se vedno potrudli zame in moje obskurne zelje, ni šans da bi se še kje drugje!
Sam en nasvet glede Thomanna, za kak euro ali dva več ti lahko upgrejdajo poštnino na UPS in dobiš za praktično isti denar
še tracking številko in dva-tri dni hitreje pošiljko. Telefonski support imajo pa neverjetno dober! Fantje se bodo potrudili!
Res, pa da so mi njihove cene vedno manj všeč. Se mi zdi, da je zadnje čase bolje kupovat online na ebayu in v UK...

#16 Clip

Clip

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 21 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 12:25

QUOTE (Zergi @ 17. Apr 2008 08:24:24) <{POST_SNAPBACK}>
v audio pro se gre samo še po kable (pa še te se gre iskat v terno pa se jih doma zlota,heh).
drgai so mal velik preveč tongue.gif

se popolnoma strnijam da se max potrudijo za stranko... vse težave kar sem jih kdaj imel so mi rešli...prek telefona znajo vse poštimat in niso kr neki...
sej glede cen jih čist razumem...ni drugega..konkurence nimajo in večina kupuje pri njih...
www.studioclip.si

#17 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 17 april 2008 - 02:39

Je pač Slovenija!
Glede suporata nimaš kej rečt, jst tut ene stvari neiem čakal več kot 1 mesec!

p.s. če ne drugje pa morajo glih na cenah pokrit support info wink.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#18 gigahertz

gigahertz

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 05:18

-1 za Slo shope aka audiopro,paganini...itd

Pred kratkim sem naročil zvočno karto pri paganiniju(ker sem moral preklicat bančno kartico)....in sem na karto kljub zagotovilom da bo dostavljena v 5 dneh dobil šele po 14dneh!!...+tega da sem moral po njo v mengeš(moji stroški za gorivo)..in seveda ceno ki je bila za 30€ dražja kot pri thomannu.Audiopro enaka zgodba.....večino stvari je treba naročit...nanje pa čakaš po mojih iskušnjah več kot deset dni!+dražje cene.Nič tazga nočem dramatizirat sam vse stvari, ki sem jih naročil pri thomannu sem dobil v manj kot 5 dneh...za manjšo ceno...in seveda 3letno garancijo!...tko da po mojih izračunih je pač tehtnica nagnjena k thomannu.Je pa seveda tko...takih pro shopov je v sloveniji premalo zato imajo lahko take cene in takoooooo dolge roke za dobavo!Žal!

LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#19 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 06:09

kako se pa kej Sonus po vašem obnese?

za katodo vem da je že neki kupoval pri njih... pa ostali?

#20 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 06:28

sam imam slabe izkušnje z audiopro in to predvsem zato ker ne znajo odpisovat na maile, dolg čakam in še odzdravljat ne znajo. ubistvu ne, mal sem zbasal za maile...junk pošto le znajo pošiljat, no vsaj neki odziva. sonus pa kot je zerg omenjal samo en velik A+ v ceni, postrežbi, odnsou do stranke in dostave artikla.

papa

#21 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 06:28

Osebno imam s Paganinijem boljše izkušnje kot z Audiopro-jem, najbrž pa je res bolje direkt iz Thomman-a kupit, ampak kar sem jaz kupoval pri Paganiniju(res da ne ne vem kako veliko stvari), ni bilo več kot 10€ draže od cene na Thommanu wink.gif .

Pač moje izkušnje cool.gif

#22 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 06:49

So pa naši nasploh zelo bogi glede spletnih trgovin ali pa usaj predstavitve ponudbe na netu..... od audioproja, ki ima vsaj opise pri kar precejšnjem številu izdelkov v slovenščini, kar je pohvalno, ostali pa so vse resna kriza.
Primer je thomann, pa dolphin, zzounds..... ne moreš uspeti na tak način, kot ga imajo naši. Sam če je ni konkurence, za koga bi se pa trudili???? Kdor rabi, pač rabi in bo že sam stelovadil da bo dobil kar mu rabi... če je nujno ali se boji zaradi uveljavljanja reklamacij, popravil, bo pač kupil pri nas, potrpel par tednov da prejme, pred tem bo še nekaj zmede, napačnih poračunov, nekoliko dražje.... drugače greš k thomannu

#23 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 07:17

Sej Thomann tud nima prevedeno v slovenski jezik, rolleyes.gif

#24 gigahertz

gigahertz

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov

Objavljeno 17 april 2008 - 07:53

QUOTE (winni @ 17. Apr 2008 19:49:07) <{POST_SNAPBACK}>
So pa naši nasploh zelo bogi glede spletnih trgovin ali pa usaj predstavitve ponudbe na netu..... od audioproja, ki ima vsaj opise pri kar precejšnjem številu izdelkov v slovenščini, kar je pohvalno, ostali pa so vse resna kriza.
Primer je thomann, pa dolphin, zzounds..... ne moreš uspeti na tak način, kot ga imajo naši. Sam če je ni konkurence, za koga bi se pa trudili???? Kdor rabi, pač rabi in bo že sam stelovadil da bo dobil kar mu rabi... če je nujno ali se boji zaradi uveljavljanja reklamacij, popravil, bo pač kupil pri nas, potrpel par tednov da prejme, pred tem bo še nekaj zmede, napačnih poračunov, nekoliko dražje.... drugače greš k thomannu

Točno to!!!! wink.gif
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#25 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 18 april 2008 - 09:28

Dajmo mal stvari postavit v perspektivo, da ne bo kdo dobil napačnega vtisa!

Ni nobena štacuna najboljša v vsem. Za določene stvari je bolje kupovati lokalno, sploh če so poblaščeni dilerji, določene stvari se najdejo najugodneje na ebayu ali pa u štacunah ala thomann. Nič ni popolno za vse, ampak glede na to kar sem jaz kupoval (Cranesong, Manley, Neumann, TC) so mi pri Audiopro naredili daleč najugodnejšo ponudbo, hiter rok dobave, dalo se je znjimi kaj pogovorit (Sploh Uroš je car!) in vem, da bodo poskrbeli zame, če karkoli ne bo delalo kot bi moralo... Jebiga, te stvari so predrage za ebay, kjer je preveč natega na tem nivoju. Thomann je bil precej dražji, poleg tega pa polovico teh stvari sploh niso imeli, ne na zalogi, ne otherwise.

Zdej pa, če rabiš en Boss Metal Zone, ga boš mogoče dubu cenej pa pr Thomannu. Če boš pa kupoval kaj bolj specializiranega, pol se pa pejt zment z Urošem in boš presenečen nad rezultatom.

Moja izkušnja pač... takle mamo! smile.gif

#26 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 18 april 2008 - 09:45

Jap lepo si to povedal...točno tko kot je realno ... in še nekaj bi dodal raje dam tistih par € več (včasih clo manj)pa vem,da bo denar ostal v domači vasi ,ter da imajo naši fantje kruh,
kot pa da podpiram enega nemca..
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#27 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 april 2008 - 01:06

QUOTE (microsound @ 18. Apr 2008 10:45:21) <{POST_SNAPBACK}>
Jap lepo si to povedal...točno tko kot je realno ... in še nekaj bi dodal raje dam tistih par € več (včasih clo manj)pa vem,da bo denar ostal v domači vasi ,ter da imajo naši fantje kruh,
kot pa da podpiram enega nemca..

tole je za mene ultra sfaljen način razmišljanja. rajši našemu kot nemcu? zakaj? ravno zato ker mi nemec ponudi več gostoljubja kot naš me žalosti. pustim denar tam kjer me vsaj malo cenijo in mi pokažejo nek rešpekt kot kupcu

kar se pa tiče auiopro-ja...se mi zdi da se ti posvetijo ravno toliko kolikor cvenka jim misliš pustit

#28 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 18 april 2008 - 01:46

Jaz pa mislim, da so kle samo raznorazne izkušnje. Enemu so se tu zamerili, drugemu tam, ceno pač za ravno določen artikel je dobil tu par € manj kot tam, tu so bolj vlekli ko tam, trallalala..... Vsak ima svoje izkušnje in seveda vsak svoje mnenje o določeni štacuni.

#29 Zergi

Zergi

dubwise!

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov

Objavljeno 18 april 2008 - 03:14

na koncu ma pa stranka vedno prav.

#30 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 25 april 2008 - 08:53

Premik
QUOTE (dopehead @ 25. Apr 2008 08:28:20) <{POST_SNAPBACK}>
lep pozdrav

zanima me ce ima kdo izkusnje kako je z nabavo materiala iz firme thomann in sicer...:

kupil bi monitorje yamaha hs80m vendar bi jih vzel preko firme od kolega ki mi je dozan nekaj denarja, pa me zanima kako je z ddv. ali ga mora on vseeno placati ker je firma nemska, ali gre tako kod pri nas. glede na to da smo EU mislim, da bi moralo iti brez ddv-ja, ne vem, sem slab z davki, zato raje vprasam. bi me pa prislo narocilo iz thomanna 100 eur ceneje kod pri audiopro. korist pa je obojestranska(moja in kolegova)

hvala za odgovor

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov