We Can't Sleep At Night
Začel
Idioteque
, apr 16 2008 12:37
11 odgovorov v tej temi
Objavljeno 16 april 2008 - 12:37
Hej!
En lep pozdrav vsem uporabnikom foruma.
Z bendom bomo naslednji teden izdali debut ploščo, pri kateri so sodelovali 3je oz. 4je člani foruma.
Drum and bass recording Matej Grginič, Editing in vocal recording Rok Koritnik in mix Andrej Hrvatin. Kitare smo snemali sami. Mastering
je naredil Carl Saff.
Aynway, vabim vas na spletno stran http://www.wecantsleepatnight.net/ kjer si lahko poslušate/downloadate 3 komade iz plate,
pod novicami oz. videom pa si lahko ogledate Video za violončelo in nov cd. V ogled/posluh - mogoče užitek:)
Marko.
En lep pozdrav vsem uporabnikom foruma.
Z bendom bomo naslednji teden izdali debut ploščo, pri kateri so sodelovali 3je oz. 4je člani foruma.
Drum and bass recording Matej Grginič, Editing in vocal recording Rok Koritnik in mix Andrej Hrvatin. Kitare smo snemali sami. Mastering
je naredil Carl Saff.
Aynway, vabim vas na spletno stran http://www.wecantsleepatnight.net/ kjer si lahko poslušate/downloadate 3 komade iz plate,
pod novicami oz. videom pa si lahko ogledate Video za violončelo in nov cd. V ogled/posluh - mogoče užitek:)
Marko.
Objavljeno 16 april 2008 - 01:03
Zanimivo, upam da so se fantje našli prek foruma
Sound mi je dober, prav tako tudi mix, vendar FX na vokalu mi osebno čisto mimo
pač osebno mnnje.
Bobni zevenijo QL, parav tako kot sem že rekel za mix.
Morada bi bila opcija, da vsaj ene komad za primerjavo napopamo gor na forum, primerjava mixa in masteringa ! Seveda če se vsi strinjate!
Sound mi je dober, prav tako tudi mix, vendar FX na vokalu mi osebno čisto mimo
Bobni zevenijo QL, parav tako kot sem že rekel za mix.
Morada bi bila opcija, da vsaj ene komad za primerjavo napopamo gor na forum, primerjava mixa in masteringa ! Seveda če se vsi strinjate!
Objavljeno 17 april 2008 - 08:42
WCSAN!!
EJ, Ful je blo fajn snemat z vami! Pa Rok In Andrej sta tud uiber skulirana decka! Dobr ste nardili, cist odbita plata...
Mene tud zanima Carl Saff, ce lahko objavite finalni mix (vsaj izsek kitice in refrena) pa se masterirano verzijo, bi blo prov zanimivo slisat!
Drgac pa res kul plata, prov slisim vas v kakem odbitem Tarantino filmu!
EJ, Ful je blo fajn snemat z vami! Pa Rok In Andrej sta tud uiber skulirana decka! Dobr ste nardili, cist odbita plata...
Mene tud zanima Carl Saff, ce lahko objavite finalni mix (vsaj izsek kitice in refrena) pa se masterirano verzijo, bi blo prov zanimivo slisat!
Drgac pa res kul plata, prov slisim vas v kakem odbitem Tarantino filmu!
Objavljeno 17 april 2008 - 01:31
Hej!
Hvala za komentarje:)
Ixi: Te popolnoma razumem glede efekta, ampak jebat ga, vsem itak ne bo nikoli všeč
Večina komadov ma drugače bolj kot ne clean vokale, je pa tudi en komad, ko je bil vokal spuščen čez zdrajvanega lampaša in posnet:)
Tudi nam je blo super sodelovat z vsemi, luštno je blo!
Brez problema lahko objavim non-mastered in mastered, mogoče mi lahko ixi pm-aš podatke za ftp od foruma?
Na našem serverju ni baš prostora za wave:)
Marko.
Hvala za komentarje:)
Ixi: Te popolnoma razumem glede efekta, ampak jebat ga, vsem itak ne bo nikoli všeč
Tudi nam je blo super sodelovat z vsemi, luštno je blo!
Brez problema lahko objavim non-mastered in mastered, mogoče mi lahko ixi pm-aš podatke za ftp od foruma?
Na našem serverju ni baš prostora za wave:)
Marko.
Objavljeno 17 april 2008 - 01:52
Kul, pa še objava na forumu, hehe...
Ja bolj ali manj smo se našli preko foruma - Rok je sicer že stari znanec WCSAN, prat tako jih poznam tudi jaz že od prej... Z Rokom sem začel komunicirati preko foruma - tako da lahko rečem, da sem ga spoznal tukaj. Mateja smo pa res našli tukaj, hehe..
Torej gre zasluga za nastanek plate, takšne kot je tudi temu forumu. Meni je bil to en izlet v bolj indie rokerske vode, ker sem bil vseeno bolj navajen miksanja akustike.
Ja - kar objavite mix in master - da se sliši, da je lahko mix kar lepo "po tiho", hehehe...
FX na vokalu pa - meni je ravno teh nekaj malih ekscesov na plati najbolj kul, hehe...
btw - pred masteringom sem izklopil oz. zmanjšal na minimum bus kompresor in limiter - toliko, da še mix ni spremenil karakterja.
Sound je pač tu kjer smo.. hehe... Trudimo se, da bo vedno boljše.
peace!
Ja bolj ali manj smo se našli preko foruma - Rok je sicer že stari znanec WCSAN, prat tako jih poznam tudi jaz že od prej... Z Rokom sem začel komunicirati preko foruma - tako da lahko rečem, da sem ga spoznal tukaj. Mateja smo pa res našli tukaj, hehe..
Torej gre zasluga za nastanek plate, takšne kot je tudi temu forumu. Meni je bil to en izlet v bolj indie rokerske vode, ker sem bil vseeno bolj navajen miksanja akustike.
Ja - kar objavite mix in master - da se sliši, da je lahko mix kar lepo "po tiho", hehehe...
FX na vokalu pa - meni je ravno teh nekaj malih ekscesov na plati najbolj kul, hehe...
btw - pred masteringom sem izklopil oz. zmanjšal na minimum bus kompresor in limiter - toliko, da še mix ni spremenil karakterja.
Sound je pač tu kjer smo.. hehe... Trudimo se, da bo vedno boljše.
peace!
Objavljeno 17 april 2008 - 03:36
Voila, *.wav se uploada.
Sem zmetal skupaj par različnih delov, da se bolje vidi zakaj in kako. Najprej delček Andrejevega mixa, vsakemu delčku sledi Master.
Upam, da ni preveč shizofreno:) Kot je že Andrej dejal je z mixom, dal Carlu Saffu ogromno maneverskega prostora, navodila pa so bila sledeča:
Drugače Carl zastonj naredi testni master enega komada/
ne sprejme plačila dokler niste čisto zadovoljni z masterjem...
Marko.
Sem zmetal skupaj par različnih delov, da se bolje vidi zakaj in kako. Najprej delček Andrejevega mixa, vsakemu delčku sledi Master.
Upam, da ni preveč shizofreno:) Kot je že Andrej dejal je z mixom, dal Carlu Saffu ogromno maneverskega prostora, navodila pa so bila sledeča:
As I know, you have much experience with similar
kind of music, so I won't exaggerate with suggestions.
It should gain some loudness and be playable on different
systems and they like some dynamics as well - we actually did
quite some master fader riding in some songs to enhance the dynamics
between certain parts... But additional punch is desired...
kind of music, so I won't exaggerate with suggestions.
It should gain some loudness and be playable on different
systems and they like some dynamics as well - we actually did
quite some master fader riding in some songs to enhance the dynamics
between certain parts... But additional punch is desired...
Drugače Carl zastonj naredi testni master enega komada/
ne sprejme plačila dokler niste čisto zadovoljni z masterjem...
Marko.
Objavljeno 17 april 2008 - 09:34
asocijacija: temačnejši B52s brez ženskega vokala
zanimivo.
zanimivo.
Nenad Patkovic
Objavljeno 18 april 2008 - 09:16
Sploh ni slab master! Ce ni skrivnost, koliko ste mu placali za cel projekt?
Objavljeno 18 april 2008 - 11:14
Na njegovi strani je forma, kjer si lahko izračunaš ceno.
Mi smo dali 200 dolarjev kar je dobrih 125 evrov. Nič
Mi smo dali 200 dolarjev kar je dobrih 125 evrov. Nič
Objavljeno 04 julij 2008 - 11:46
uff, djabe! drgac mi je pa res hud tale Fallish-tak joy division sound, ampak bolj na veselo
Ebay the baby, get more equipment.
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov