No, ne bom vas več mučil

.
Vrstni red je ..... že bil objavljen (glej post od Blaster-ja)
Ampak - moram povedat, Blaster - da se ne boste čudili, kako je vse zadel - enih 3/4 napotkov je dobil prek messengerja

.
No, pa saj ne, da ne bi tud sam uspel, nič ne rečem ....

Tudi Ixi je našel svojo opremo, bravo !
No, tkole, še moj komentar sem dolžan.
Za test sem se odločil predvsem z razlogom, da primerjam svojo (še zaenkrat aktualno) opremo (M-Audio, ADA, SE) še s čim drugim oz .boljšim ....
Že pri samem snemanju je kar precej izstopal MindPrint, na to zadevo je petje res užitek !! Res se slišijo vsi detajli, drobne podrobnosti v vokalu, sploh se ni treba preveč trudit, pa kar rata

. Ko ga je harmonikar sprobal kot tretjega zapovrstjo, je bila prva izjava "Kaj si pa zej uklopu ? Harmonka kr žgečka ...".
Tudi gaina ima uhaha na razpolago, na MP-ju je bil komaj na 1/4 in outpust signal tudi, pa je bil signal komaj dovolj nizek za line-in od M-Audia.
Na splošno pa v samem zvoku med preampi ni blaznih razlik, katere se mi zdijo skoraj večje med samimi mikrofoni.
Pozitivno me je presenetila ADA (mogoče pa ne bom več tolko pluval po Kaputingerju

), skoraj bi rekel, da se je izkazala bolje od Projectmixa. Tudi glede na vaše komentarje

. Kot vidim, je bila marsikomu celo bolj všeč od MindPrinta ! Projectmix mi res deluje precej ozek, brez neke blazne globine. Podobno smo že ugotavljali pri dosedanjih snemanjih ... Tako da, kdo kupi ?

(Ups, ko bom prodajal, bom mogel tale post zbrisat

).
Mikrofoni - meni se še vedno skoraj najbolj dopade SE, mogoče tudi zato, ker sem ga najbolj navajen. Ima lepo globino, sicer rahlo povdarjene visoke (ugotavljali že na referenčnih mertivah za studio, ima rahel 8 kHz boost), lepo prezenten in ni tečen. Je pa res, da kombinacija SE in Projectmix zato ne deluje ravno najbolje - prezenca na micu + ozki preampi = težave

. Sploh na ženskem vokalu (Nuša je tako sikala, da je blo hudo ... ).
KSM27 - od vseh treh bi verjetno izbral kot zadnjega. Se mi zdi kar našpičen (sicer mogoče malo nižje, cca 6-7 kHz), mogoče pač samo ne paše k temu konkretnemu vokalu.
Rode NT - ja, bi se strinjal, z MindPrintom je pesmica

.
Tako da, ko bo kaj časa, bi tale test še malo razširil, v roke bi rad dobil še kaj, mogoče KSM32 in AudioTechnica 4033 (hmm, sem slišal, da jih imajo v Sodražici

), pa kakšen dober preamp. A ima kdo kaj za rentat

? Mogoče kdo pozna/ima SPL Goldmike 9844 (po Ixi-jevih izkušnjah se dobro obnese).
Hvala za komentarje !
LP
A
"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "