Mike Vale Studio - NLP design
Objavljeno 13 marec 2008 - 12:58
Prvo sem bil nekako skeptičen, če bi odprl tole temo, ampak mislim, da bi znala marsikomu pomagat, če se bo kdo sam odločil za gradnjo studia - control rooma.
Namen te teme in objavljanja je predvsem ta, da bi vam bilo lažje, če se kdo odloči za podoben projekt.
V glavnem... okoli 8. leta, ko sem dobil svoj prvi synthisizer in kasneje svojega 14. leta, ko sem se zagrel za djstvo in
kasneje začel tudi producirat glasbo, je bla to vedno tista stvar ki me je gnala naprej.
Trenutno delam doma, v akustično neobdelanem prostoru. Sicer imam akustične težave, ampak nekako gre.
Večina sobe je polepljene s peno, s kotnimi bass trapi od primacoustics. Niti še nimam stojal za Quested-e, kaj šele da bi imel
pravilno postavljene. Ampak... mislim, da je to najbolša začasna rešitev, dokler nimam končanega "pravega" oz. primernega prostora za produkcijo.
Začasni bunker trenutno izgleda tako:
Objavljeno 13 marec 2008 - 01:20
Mere, katere imam na razpolago... D 6,6m x Š 5,3m x V 3,5m.
Idealne mere (notranje) po izračunu so 6,5m x 4,9m x 3,5m ampak se bo treba malo prilagodit.
Nekatere papirje že imam, naslednji teden bi naj dobil statiko in potem še počakam na gradbeno dovoljenje, ker je pač potrebno.
Danes sem še ravno posredoval načrt za elektroinštalacije in upam da se vse čimprej premakne v naslednji korak.
Objavljeno 13 marec 2008 - 01:24
Zdaj pa grem spat
Objavljeno 13 marec 2008 - 01:42
Objavljeno 13 marec 2008 - 03:30
To je zaenkrat na kratko, jaz bom zadevo sproti update-al... kaj več bosta pa še itak povedala NLP in pa Soulfood.
Objavljeno 13 marec 2008 - 07:24
Če ima kdo kakšen predlog...
Objavljeno 14 marec 2008 - 01:06
Kolikor je verjetno do sedaj za razumet je situacija interesantna/ beri težavna:
pogoj je, da je Kontrolna soba/ Mix soba v proizvodni hali - tiskarna (baje da stroji po specifikacijah ne povzročajo nekih vibracij, zaradi rotacijskega sistema in s tem prenosu sile/ vibracij...malo fizike... ampak nezaupanje vseeno je veliko???).
Studio/ Control room bi naj bil na "koncu tistih zelenih stopnic: jekleno/ betonska plošča na višini (ne vem...kar nekaj metrov). To je torej obešena platforma, v tiskarski hali, ki bo dobila še betonske stene in strop... vibracije in hrup so tisto kar me skrbi z akustične strani...
Želja: naj bo to referenčen control room, kolikor je mogoče znotraj zadanega badgeta (s tem vas bo seznanil Vale ).
Ima že neko resnejšo opremo za CR - zvočniški sistem npr.
Ideje so sfokusirane, čakava ( s SoulFoodom, ki mi bo v veliko pomoč) na dokončan "shell" katerega bo naredil merodajen konstrukcijski/ gradbeni biro...
No potem bova lahko svoje predloge natančneje definirala... ko vidimo praktično kakšen problem - IZZIV imamo (proizvodna hala in "before/ after" situacija).
Objavljeno 16 marec 2008 - 11:57
V glavnem... upam da jutri pride električar, da greva skozi za elektroinštalacije. Res bi blo super, če bom ta teden dobil tudi
statiko, tako kot so mi obljubili, da lahko naročim jekleno konstrukcijo, ker naslednji teden za 3 tedne odpotujem in bi vmes lahko
vse pripravili, da lahko potem ko se vrnem začnemo zadevo postavlati.
Vrjetno bom vmes naročil še tervol, ki bi naj bil dosti bolši od DP8 (o tem lahko kaj več pove Nlp, Soulfood)... cenovno me bo tak kap
P.s.: vem že kere kljuke bom imel na vratih pa kere luči na stropu hehehe
Objavljeno 07 avgust 2008 - 08:03
V glavnem, studio bi že moral bit gotov ampak je bilo kar nekaj nepričakovanih zapletov vmes, tako da se studijo seli
na drugo stran firme, na mojo že v štartu najboljšo lokacijo in pa hvala bogu bo to na tleh.
Izvajalec je že, ponudba tudi, začeli bi naj v roku 10 dni. Upam da zdaj ne bo več prišlo do kakšnih zapletov =)
Slike najvrjetneje jutri...
Objavljeno 08 avgust 2008 - 02:32
da bi se naj začelo zidat konec avgusta. Prvo je rekel naslednji teden a jebat ga, sem že vajen počasi tega sranja.
V glavnem, začel sem že tudi zbirat parket, vrata še iščem,...
mizo bom dal delat ko bo studio stal in izgledala bo točno tako...
zaenkrat je to to...
Lp
Vale
Objavljeno 28 avgust 2008 - 08:51
Danes bi se naj končno začel gradit moj U PM težko pričakovan studio. Sicer bi se moralo začeti že v ponedeljek, ampak so nekateri pač asi in najdejo vedno znova nov vzrok zakaj ne začet.
Po tednih napiz.ovanja in mučenja z vsemi, bi se naj danes dejansko zgodilo oz premaknilo. No čist možno je da se spet kaj zalomi kot ponavadi, ker
mi je izvajalec prej rekel da čaka cigle in potem pridejo. Zna se tudi zgodit da jih danes za čudo ne bodo dočakali...
V glavnem jaz tako kot ponavadi upam na najbolše.
Še slika prostora, ki čaka in čaka...
za lažjo predstavo... višina je 6m
Objavljeno 28 avgust 2008 - 11:28
Info:
--- LINK ---
--- MERITVE - PDF ---
ZVOČNO IZOLACIJSKA OPEKA
Izredne zvočno-izolacijske lastnosti. Zapolni se z težko AC malto.
Mere v cm (DxŠxV) 37,5/25/23,8
Debelina zidu v cm 25
NF/kos 11,44
Trdnost (N/mm²) 10
Teža (kg/kos) prazna 12,8kg - polna 42kg
Kos/pal 80
Poraba opeke (kos/m²) 10,7
Poraba opeke (kos/m³) 43
Objavljeno 28 avgust 2008 - 04:35
Objavljeno 28 avgust 2008 - 07:14
Objavljeno 29 avgust 2008 - 06:18
No danes ob 8.00 zjutraj se je tudi uradno začel gradit moj studio. Investicija za katero sem garal kar nekaj let in sanje ki so nekako končno tukaj... imet svoj studio.
Danes se niti ni nevem koliko naredilo, ker se je moralo vse pripravit, zaščitit itd., ampak hvala bogu nadaljujemo jutri ob 7.00 zjutraj.
Lp vsem,
V.
Objavljeno 29 avgust 2008 - 06:23
nimam še vrat in bi prosil za pomoč. Kje dobit masivna, dobra vrata?
Objavljeno 30 avgust 2008 - 09:47
Objavljeno 30 avgust 2008 - 10:28
Vprašaj uporabnika andro31, on je mislim da uspel zlobirat masivna vrata.
Sicer pa ... če boš imel pravi studio, nabavi še prava studijska vrata.
LP
Objavljeno 30 avgust 2008 - 06:05
Objavljeno 31 avgust 2008 - 06:52
ITAK jo boš mogu ob tem zidu nardit.
LP
aja pa pozabil sem še en faktor zakaj gradnja... nad mano bo še ena soba =)
Objavljeno 31 avgust 2008 - 08:13
http://www.myspace.com/zergon
http://www.flickr.com/photos/zergon/
Objavljeno 31 avgust 2008 - 02:16
hey...
monitorji bodo na stojalih da jih bomo lahko premikali in našli pravo mesto za njih. Stojal še sicer nimam, ker doma nimam prostora za njih in jih bom dal delat ko se selim.
Objavljeno 31 avgust 2008 - 02:42
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov