Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Behringer produkti.

12 odgovorov v tej temi

#1 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov
  • Interests:glasba, računalništvo

Objavljeno 23 avgust 2007 - 10:07

Torej zanima me veliko stvari,predvsem razlike in kaj se za kaj uporablja.Zaenx sem glasbo večinoma ustvarjal le preko računalnika, sedaj planiram in kupujem zunanjo opremo in bi spet rabil vašo pomoč ker o zunanji opremi vem zelo malo oz. skoraj nič.

zanima me slednje.Za kaj se uporabljajo sledeči produkti.ker meni je vse nekak skoraj isto smile.gif

-Behringer Mastercom mx 4000
-Behringer Feedback Destroyer PRO
-Behringer XR 4400 Multigate
-Behringer DTR2000 Rack tuner
-Behringer Ultrafex EX 3100
-Behringer Ultra voice digital VX2496
-Behringer Ultramatch SRC24/96
-Behringer efect modulizer Pro DSP1200P
-Behringer Autocom pro MDX1400
-Behringer Ultragain PRO-8 ADA8000
-Behringer Powerplay pro
-Behringer Ultra-di Pro
-Behringer Virtualizer pro
-Behringer v-verb pro
-Behringer Ultradrive
-Behringer Super-x Pro
-Behringer ultragraf pro
-Behringer Ultracurve
-Behringer Composer pro
-Behringer Denoiser

:oops: upam na kakšen odgovor in da si bo kdo vzel kaj časa zame ter opisal za kaj se kater izmed teh produktov uporablja smile.gif

#2 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 23 avgust 2007 - 10:32

za nic laugh.gif

z dobrim softwarom bos naredil veliko vec kot pa s temi jajci. Edino stvar, ki bi jo js od beringerja kupil, je BCR midi kontroler, no pa mogoce se lahko se kej najde, ampak lahko dobre beringerjeve produkte prestejes na mezinc enga prsta... smile.gif
nared si uslugo pa nasparaj se malo, hehe...
Aja, kaksno glasbo pa delas? A bos kej snemal-kitaro, vokale, itd... ?
Ebay the baby, get more equipment.

#3 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 23 avgust 2007 - 10:41

edina uporabna stvar je na seznamu rack tuner.... tudi midi kontroler je kr kul njihov (ko predelaš kable in konektorje) ... ostalo pa je ... simply behringer , no saj bi se še našlo kaj v njihovem arzenalu... (ki je široko paleten in najdeš svega in svašta) sprašujem se kdaj bo kak line aray od behringerja na tržišču biggrin.gif biggrin.gif ....
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#4 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 23 avgust 2007 - 10:45

aja ,poglej si se malo tutorial o audio produkciji na http://www.tweakheadz.com/guide.htm

fajn stvar...

#5 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 23 avgust 2007 - 10:46

ehhh, čez nekaj časa boš vedel, kar nekaj si jih naštemplal laugh.gif

če ne bi bila to firma ki se začne na B. bo mogoče še kdo kaj rekel laugh.gif

ne res brez heca; to je en kup kompresorjev, eqjev, digitalnih procesorjev...nezanesljive in ne najbolje "zveneče" firme, raje potem res plugine (res pa pri pluginih ni nadomestila za preampe, zvočnike, konverterje, mikrofone in akustike...to najdeš pri drugih HW firmah laugh.gif ).
Nenad Patkovic

#6 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 23 avgust 2007 - 10:49

delam pop-dance glasbo, imam vokalistko ter instrumente, sedaj sem imel namen vse mal povezat skupi s kakšnim zunanjim hardwareom da se bi dal spacat skupi kaj bolšega..pa sem si vzel mal časa pa prečekiral bolho.obrno na behringer saj vidm svega i svašta od njih in zasledo kup enih produktov za katere še skoraj da pojma nisem mel da obstajajo.kvaliteta vem da je behringer, a mešalka ki sem jo nedavno dobil mi je kar všeč- ddx3216.kaj bi torej od tega se dal vzet oz če se bi sploh kaj dal vzet..ne bi rad krasil sobe z nepotrebnim hw-em sam tko informativno me zanima kaj se s kerim od teh produktov da naredit in za kaj se rab smile.gif če se da sploh kaj biggrin.gif

#7 matchless

matchless

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 140 prispevkov
  • Interests:Glasba &amp; Računalništvo &amp; Tehnologija

Objavljeno 23 avgust 2007 - 11:04

za solidno delo rabiš konkreten računalnik, dobro zvočno karto z majhno latenco (v primeru da si inštrumentalist in vse potrebno igraš na klaviature), dobre studijske zvočnike, dober studijski mic (še bolj pomembno od tega je dober vokal biggrin.gif ), izolirana snemalnica in control room, tudi kakšen dober preamp ne škodi in pa seveda na koncu dobro uho in dosti znanja (za to pa je potrebno dosti časa preživetega s glasbo, dosti branja podobnih forumov kot je ta biggrin.gif , včasih tudi kakšen nasvet profesionalnega producenta ni odveč).

Če imaš zgoraj omenjeno lahko narediš zlo solidn komad, seveda pa boš z izkušnjami sam ugotavljal kaj ti še manjka pri delu in na kak način si lahko delo olajšaš (naprimer za hitrejše mixanje kakšen kontroler z motoriziranimi faderi in podobne sitnice).

Bi pa izpostavil predvsem to, da moraš delat predvsem na tvojem razvoju glede znanja in izkušenj, ne pa na kupovanju hardwera (v primeru da ti finance to dopuščajo pa si omisli nekaj kakovostnejšega kot je behringer). Ipak lahko na koncu komad dosti bolje zveni če imaš vso potrebno opremo za osnovno delo in seveda to solidno, kot pa vrhunsko opremo pa si še v produkciji zelenec. :wink:

#8 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 23 avgust 2007 - 11:16

torej ne rabm vse behringerjeve navleke?Ja igram synth drugače,znam nardit solidn komad ampak mislil sem da bi z nekaj hardwera zadeva mogoče ja zvenela kaj bolje kot pa samo s plug varjantami smile.gif torej behringerjeve stvarce odpadejo na celi črti in si omislim kaj solidnejšega?

#9 matchless

matchless

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 140 prispevkov
  • Interests:Glasba &amp; Računalništvo &amp; Tehnologija

Objavljeno 23 avgust 2007 - 11:21

tvoja zadeva če si pluginkoholik ne rabiš nič, če pa so ti všeč tiste male škatlce s knofi pa diodami pa si jih nabavi biggrin.gif biggrin.gif mal heca
No če bi si rad sound izbolšal si boš z behringerjevimi produkti naredil medvedjo uslugo :wink:

Btw lahko kaj uploadaš da slišimo :wink:

#10 Roky

Roky

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov

Objavljeno 23 avgust 2007 - 11:29

bom spravil kak komad na forum smile.gif trenutno je zadeva še unfinished a ko dokončam uploadam pa da slišim kritike.mogoč pohvale smile.gif
Behringer odpisan, sam to me še zanima mastercom...Behringerjeva mastering naprava bi velal to kaj?

#11 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov

Objavljeno 24 avgust 2007 - 12:35

pa kaj si se tako obesil na ta behringer, tace stran laugh.gif sploh pa kar se masteringa tice...Lej, z dobrimi plugini bos veliko vec naredu kot s poceni hardwarom, pa tukaj ne mislim samo na beringerja ampak se kancek drazje igrace. Mislim tudi, da mastering trenutno ni tvoja prioriteta, na tvojem mestu bi se osredotocil na druge stvari, tako kot je matchless povedal: dobre zvocnike, zvocno kartico, itd. ...Lahko si tudi omislis kaksen hardware synth, najraje analognega(poceni, a dobre zadeve so npr. waldorf pulse, dsi evolver, itd..), predvsem pa delaj in se uci. Js recimo delam ze kr nekaj let, pa moja muska se kr crap zveni, ampak pocasi gre na bolje smile.gif tko da, pocasi se dalec pride...
Razni harmonizerji, vitalizerji in "pee-wee-hermanizerji" ne bojo zlata iz dreka naredili, js sm tud vcasih mislu da se na mastering odnese slabo zvenece zadeve in vn magicno pride megahit...Ne, mastering naredi dobro zveneco zadevo se boljso...tako da, first thing's first in lepo pocasi s temi mastercomi smile.gif

lp in veliko srece

Edit: Ceprav mogoce bi pa lahko katerega od teh beringerjev koristno uporabil, npr. kot poseben distorzn/lo-fi efekt :smt082

#12 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 24 avgust 2007 - 08:20

QUOTE (E.B. King)
Edit: Ceprav mogoce bi pa lahko katerega od teh beringerjev koristno uporabil, npr. kot poseben distorzn/lo-fi efekt :smt082

...pa mikrofon od navadnega telefona tudi :smt003
Nenad Patkovic

#13 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 24 avgust 2007 - 08:43

Od beringerja je bila edina stvar ki mi je delala kolikor toliko tester za kable 8)
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov