Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

DIY Subwoofer

3 odgovorov v tej temi

#1 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 23 avgust 2014 - 03:29

Mam dva wooferja odpadna (bolj ali manj) in planiram naredit dual woofer ala Adam Sub24, samo da po vsej verjetnosti sealed dizajn.

T/S parametre bom zmeril ob priliki... zanima me pa pri tem dizajnu (tega nisem zasledil nikjer), a je to dejansko "enojni" woofer dvakrat (se pravi zračunam za enega in naredim zrcalno pregrajeno škatlo) al je to "push/pull" potem smile.gif Al je pač lahko taka konfiguracija oboje. smile.gif in katera ma v takem primeru boljši izkoristek? al je boljše da preprosto naredim dva enaka in jih imam stereo?

gre za mala 6.5" wooferja in vse skupaj je bolj "exercise" kot pa karkoli resnega, ampak se mi zdi za vajo brezveze dnar stran metat za driverje. Gnal ji bom s cheap-ass Class-D ojačevalcem 2X100W, kretnico mam plan nardit sam

Prispevek uredil/a: Ploki, 23 avgust 2014 - 03:30 .

#2 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov

Objavljeno 23 avgust 2014 - 04:06

QUOTE (Ploki @ 23. Aug 2014 16:29:42) <{POST_SNAPBACK}>
Mam dva wooferja odpadna (bolj ali manj) in planiram naredit dual woofer ala Adam Sub24, samo da po vsej verjetnosti sealed dizajn.

T/S parametre bom zmeril ob priliki... zanima me pa pri tem dizajnu (tega nisem zasledil nikjer), a je to dejansko "enojni" woofer dvakrat (se pravi zračunam za enega in naredim zrcalno pregrajeno škatlo) al je to "push/pull" potem smile.gif Al je pač lahko taka konfiguracija oboje. smile.gif in katera ma v takem primeru boljši izkoristek? al je boljše da preprosto naredim dva enaka in jih imam stereo?

gre za mala 6.5" wooferja in vse skupaj je bolj "exercise" kot pa karkoli resnega, ampak se mi zdi za vajo brezveze dnar stran metat za driverje. Gnal ji bom s cheap-ass Class-D ojačevalcem 2X100W, kretnico mam plan nardit sam

Odvisno od tega, kaj narediš. Lahko en zvočnik uporabiš kot pasivni radiator, lahko push pull oz. dipol ali pa bipol.
Ne vem pa, kako nizko bo šel 6,5" zvočnik.

#3 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 24 avgust 2014 - 10:59

6.5" subwoofer iz enih štirisistemcev je, tam je bil v ported konfiguraciji pa je dol do ene 40 pičil

pasiven radiotor se mi zdi da zapravljam potencial dveh identičnih drajverjev

#4 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov

Objavljeno 25 avgust 2014 - 05:23

QUOTE (Ploki @ 24. Aug 2014 11:59:25) <{POST_SNAPBACK}>
6.5" subwoofer iz enih štirisistemcev je, tam je bil v ported konfiguraciji pa je dol do ene 40 pičil

pasiven radiotor se mi zdi da zapravljam potencial dveh identičnih drajverjev

V zaprti škatli bo verjetno šel znatno manj nizko.

Da je radiator uglašen, potrebuješ skorajda identična driverja.

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov