Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

2x 10" bass guitar box (DIY)

14 odgovorov v tej temi

#1 NSonic

NSonic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 07 februar 2013 - 08:59

Dober dan!

2x 10" bass guitar box (DIY)...
usmeritev gre bolj v bass reflex (vented), lahko me sicer prepričate v nasprotno... wink.gif

računalo mi je izvrglo naslednje grafe (WinISD), zanima me interpretacija...tongue.gif

Zvočniki so:
- eminence bp102
- B&C 10 hpl 64
- B&C 10 hpl 51 (ne delajo več, bi se pa verjetno dalo dobit)
- B&C 10 cl 51
...
po morebitnem nasvetu lahko dodam še kak drug 10" zvočnik...

debata bi lahko šla za začetek o SPL, frekvenčni razpon (predvsem v levo) biggrin.gif ???

all_the_trouble_var1.jpg

LP!

#2 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 08 februar 2013 - 04:04

V vseh navedenih primerih delamo z amplitudo (povprečje v jakostih pri posameznih frekvencah) Barve v grafih odgovarjajo tvojim primerom
(razen zelene)
Volumen in tuning freq-enak z drugim softom, ker ni v WinISD-ju nobenega primera iz tvojega izbora, podatke se mi ne da vpisovat! Eminence Legend BP 102, je tudi ena LEGENDA, podatki se preveč (stari) razlikujej od navedenih! WinISD NE obnavlja podatkov.
Izbor modelov B&C: vsi so bol za srednje kot za bas, če bi šel rad v levo.

Veliko vprašanje je kolko so objavljeni podatki verodostojni! vsak program kot naprimer WinISD s kateri delaš ima samokontrolo vnosa podatkov in
on po svojih vnešenih formulah preračunava glede na vnešene podatke. Le če funkcijo izklopiš lahko vneseš vse željene podatke iz objavljenh dokumentov.
Če maš možnost probe na različnih programih, boš hitro opazil, da nikoli ne dobiš enakih rezultatov za parametre in grafiko.

Iz tega tvojega primera se ne da dost razbrat, tu je samo videti v katerem frekvenčnem spektru naj bi zvočnik igral in s kakšnim SPL-om,
vprašanje pa je pri kateri moči. Moral bi predstavit še kakšen drug graf.

Ker si prvo začel z Legend se bom probal držat vrstnega reda

Legend BP102 (proizvodnja: 2006)
Normalized Amplitude Response: -3dB je pri 28Hz, (celo za legendo ja malo daleč v levo)
Max Acoustic power: padec MAX do -7dB med 30-90Hz
Max Electric Input Power med 30-90Hz MAX vzdrži samo 41w nazivne moči (od 200W)
Cone Displacement (xmax) max 41W inputa in 100% prekorači linearni gib membrane in za 2,5mm tudi mehanskega hoda.

Tu je nekaj pomembno:
Volumen in tuning freq sta enaka kot v tvojem primeru, s kakšnimi TS parametri si operiral, samo ti veš.
Od 265Hz dalje so v tem primeru podani podatki za posamezne frekvence.

Na tem linku maš originalne načrte več verzij za ta model, vendar ne boš nikjer videl prikazanih vseh devet grafov (Max Electric Input Power,....).
http://www.eminence....d_BP102_cab.pdf

Slika: legend_bp102_1.jpg
legend_bp102_1.jpg

BC 10hpl64:
tovarniški TS podatki niso 100% (od 3-7% odstopajo).
Normalized Amplitude Response: -3dB je pri 75Hz
Max Electric Input Power je Ok (-3dB je 50% manj od nominalne tov. moči 200w),
RAZEN: med 98-190Hz - max 170W, če se želimu temu izogniti, izgubljamo pri
Normalized Amplitude Response: 77Hz

Slika: bc_10hpl64_1.jpg
bc_10hpl64_1.jpg

BC 10cl51: (če gremo bol levo-zelena) pri enakem volumnu
Fb (tuning freq): 57Hz
Normalized Amplitude Response: -3dB je pri 51,3Hz (razlika zanemarljiva)
SPL: zgubimo kakšen dB med 50 in 100Hz
Max Electric Input Power je višji: 87W (-3dB je 50% manj od nominalne tov. )
Cone Displacement (xmax) max 230W inputa

Slika: bc_10cl51_1.jpg in bc_10cl51_2.jpg
bc_10cl51_1.jpg bc_10cl51_2.jpg

BC 10hpl51: (baje ni več v proizvodnji)
tovarniški TS podatki brez tolerance.

Normalized Amplitude Response: -3dB je pri 54,5Hz
Max Acoustic power: padec MAX do -3dB med 70-125Hz
Max Electric Input Power med 70-125Hz vzdrži samo 50% nazivne moči (od 150W)
prekoračen xmax za dober mm že pri 50% nazivne moči

Zeleno:
Normalized Amplitude Response: -3dB je pri 72Hz zgubimo na nizkih frekvencah
(primerjalno z tvojo rdečo grafiko), vse ostalo je OK,
Vent Resonance peaks pri 1000Hz (dost daleč stran za bas)

Slika: bc_10hpl51_1.jpg in bc_10hpl51_2.jpg
bc_10hpl51_1.jpg bc_10hpl51_2.jpg

Tudi manjše "doline" v nekaterih grafih ni nujno, da so problematični (lahko nič ne pomenijo), glede na naravo inštrumenta in zvočnika.

Tu je še nekaj osnovnih povezav:

http://sound.westhos...m/subcon.htm#s4
http://www.bcae1.com/speaker.htm
http://home1.stofane...x.htm#nonlinear

lpv

#3 NSonic

NSonic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 08 februar 2013 - 12:01

Ok.

Hvala za linke in precej obširno razlago.
V osnovi me je res samo bolj zanimal nek osnovni frekvenčni razpon in spl - ter seveda razlaga tega v praktičnem smislu.

Po prebiranju odgovora, in še nekega drugega foruma, kjer je željena stvar bolj v celoti predebatirana:
http://www.talkbass....speaker-227207/

sem ugotovil, da noben od teh zvočnikov ni to, kar iščem oz. je out-of-date wink.gif

Najnovejše, kar eminence ponuja je basslite s2010:
http://www.talkbass....speaker-227207/

pdf:
http://www.eminence....slite_S2010.pdf
http://www.eminence....e_S2010_cab.pdf
* tu sicer govorijo o 1x in 4x kabinetu, vendar v osnovi nekje tudi o 2x (4ohm)

Ko vnesem podatke (iz Eminence strani) v WinISD, mi sam predlaga nek volumen in tuning freq, in to sem tudi pustil, grafa freq med BP102 (legenda tongue.gif) in S2010 izgledata takole:

all_the_trouble_var2.jpg

Mislim, da bi tale zvočnik bolj odgovarjal namenu? (manjši volumen in večji spl), za kaj bolj eksaktnega sem preveč butl tongue.gif

Imam pa neko drugo vprašanje:
Kar se tiče ojačevalca za to, sem razmišljal v tej smeri:
Hypex ucd400 (400w na 4ohm)
http://www.hypex.nl/...s/ucd400st.html

Tile zvočniki so pa 2x150W, ali bi moral iskati nek nov ojačevalnik, da bi dobil točno 300 W?

Hvala, LP!

#4 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 08 februar 2013 - 09:47

Kaj bi naredil ni čist jasno že od prvega posta, tvoji primeri so za en driver v enem boxu, več driverjev v boxu
pomeni tudi drugačno interpretacijo grafov tako pri originalnih načrtih Eminence, al pri tem mojem softu, avtor je isti, sam verzija Eminence je mal lažja-cenejša.

Pri WinISD če zmanjšaš graf za 1/2 ker ni razem mreže nič videti in klikneš na parametrs se pokažejo vnešeni podatki,
v driver editorju v: Auto calculate unknowns odstrani kljukico in lahko vnašaš kar češ (tudi napačne zadeve)
vsaj za 1/4 rubrik ne boš našel podatkov nikjer. (general, parameters, advenced....,dimension)

winisd_0.5.jpg

v dokumettu Basslite_S2010_cab.pdf stran 1 in 2 je tak v celoti kot moja slika: Basslite_S2010_small.jpg

Normalized Amplitude Response: -3dB je pri 76,6Hz
Custom Amplitude Response je max 119dB (112-300Hz)
Max Acoustic power in Max Electric Input Power brez problemov
Cone Displacement (xmax) 0,5mm rezerve
Vent Resonance peaks pri 600Hz
Od 200Hz so v tem primeru podani podatki za posamezne frekvence (rdeče)

Basslite_S2010_small.jpg

naslednji primer (stran 3,4) primer Basslite_S2010_medium.jpg

Normalized Amplitude Response: -3dB je pri 67Hz
Custom Amplitude Response je max 118,4-118,9dB (112-300Hz) izgubimo max 0,6dB
Max Acoustic power med 80-90Hz izgubimo 1,9dB
Max Electric Input Power med 80-90Hz prenese samo 96W
Cone Displacement (xmax) 0,1mm prekoračen
Vent Resonance peaks pri 559Hz

Basslite_S2010_medium.jpg

stran 5,6: primer Basslite_S2010_large.jpg

Normalized Amplitude Response: -3dB je pri 53,9Hz
Custom Amplitude Response je max 117,5dB (65-115Hz extended bass) med 115-960Hz od 117,5dB-118,7dB
Max Acoustic power med 59-116,8Hz izgubimo 3dB
Max Electric Input Power med 59-116,8Hz prenese samo 67,7W pri 75,8Hz
Cone Displacement (xmax) 0,9mm prekoračen
Vent Resonance peaks pri 923Hz

Basslite_S2010_large.jpg

V vseh primerih, če primerjam te tri podatkovne baze vidimo, da se spodaj levo razlikujejo v treh:
Lv, Fs, Vas, če jih poskusimo spremeniti, kot je navedeno, ni v grafih nobene spremembe (oziroma zanemarljiva).

Parametri.jpg

Vse to daje samo neke smernice, ki nič ne povedo o dejanskem igranju zvočnika, poleg vseh možnih softih, so še vedno bolj
merodajne iskušnje gradnje in ušesa.
Prekoračitve Xmax-a lahko povzroči pregrevanje navitja tuljave (izven magneta ni učinkovitega hlajenja) in je odvisno od dolžine časa,
posledično se tudi membrana ker nima vodila obnaša drugače, rezultat je popačenje (distortion).
Xmech povzroči mehanske poškodbe membrane, ali jo pretrga, ali se zaleti v ploščo, ki pokriva magnet (spider / surround / coil former).

1x 150W/8ohm = 34,64V/8ohm
1x 150W/4ohm = 24,49V/4ohm
2x 150W/8ohm (paralelna vezava) = 300W/4ohm = 34,64V/4ohm
(Nima veze s spodnjm podatkom o napajalniku, tudi Watti niso realni podatki (negdaj se je pač nekdo tako omislil predstavljat moč zvočnika),
glavno je v Volt-ih.

Ojačevalnik UCD400 (400w/4ohm, 240w/8ohm z 1% THD in napajalnik +/-65v)
za hi-fi Hypex fin primerjalno s ceno, vprašanje je kako se obnese samo na nizkih frekvencah. Ne poznam.

Vem pa, da z 3x močnejšim ojačevalnikom ne skuriš boxa (tako razmerje imam jaz doma), moraš bit res gluh.

Logika: 100w zvočnik in 80w ojačevalnik: ojačevalnik goniš na polno knof do konca, da (kao) zadovoljiš zvočniku
(posledično v clipping-ojačevalnik popači signal) tak signal rastura zvočnik.

100w zvočnik in 300w ojačevalnik: samo malo obrneš knof že maš dost in rezervo.

Doma mi dela na polno odprt 200w ojačevalnik z max 2w (polna, kar glasna soba) in je še mnogo rezerve do baje obljubljenih
70w kot naj bi jih prenesel zvočnik. "Od viška glava ne boli" ((dokler je kaj v glavi)).

Sensitivity driverja je tudi kar pomemben podatek, če je definiran: 80dB/1w, ali 90dB/1w je velika razlika v korist drugega.

lpv

#5 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 09 februar 2013 - 11:50

Hypex UCD180ST modula sestavljena v amp sem pred leti dobil na test od našega zastopnika. Zadeva mi je bila zvokovno zelo všeč, komot se primerja z marsikaterim od boljših ampov. UCD je zelo clean, zato ga direktno brez pravega predojačevalca ne bi uporabil za kak kitarski/bas amp. Za pasivne/aktivne monitorje/Hi-Fi ali sube pa brez problema.
Kasneje sem kupil dva 180ST modula, ki pa sem ju ne vem zakaj kmalu prodal. Všeč mi je izkoristek, zato je modul izjemno majhen in ne potrebuje hladilnikov, sestavit dober amp z njimi je preprosto in poceni, kot sem rekel zelo dobro dela, pa še kaka prednost bi se našla. Menim, da jih audiofili niso najbolje sprejeli, ker jim beseda switching ni všeč, ali se pa premalo grejejo, ne vem. Aja, pa prepoceni so, da bi se lahko merili s slabšimi, a dražjimi ampi. Za aktivne monitorje so predragi, vanje se vgrajuje več ali manj smeti (LM3886...). Tudi ADAM in Dynaudio nimata boljših ampov, ne spomnim se kateri od njiju ima čip ala 3886, kateri pa dokaj primitivni diskretni amp na fet. Morda je v najdražjih serijah kaj bolje, ne bi posploševal.
ST in HG modela se razlikujeta v vhodnem op-ampu in kondenzatorjih, ne vem če so kasneje kaj spremenili. Vsekakor je to dobra in zelo poceni zadeva. Na Hypex sajtu je zanimiv članek o pretvorbi 1-bit digitalnega signala v analognega, ki ima dovolj moči, da direktno poganja zvočnik: http://www.hypex.nl/...rs/AES112BP.pdf

#6 NSonic

NSonic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 09 februar 2013 - 12:38

Verteroney, hvala! za še drugi obširen post! bike.gif

Mogoče nisem dovolj jasno napisal oz. razdelal naslova teme:

2 x 10" bass guitar box (DIY) =

Zanima me oziroma rad bi zbral čimveč podatkov za samogradnjo (DIY) zvočniške kište z:

2x 10" zvočnikom(driverjem), morebiti tudi z "tweeterjem" bodisi aktivne bodisi pasivne, odvisno od razlage/priporočila.
Namen uporabe tega konkretnega boxa bi bil monitoring bass kitare (samo bas kitare) na relativno majhnem-srednjem odru ali v studiu.
*Če bi "metodologija in uporabljen princip" uspela, bi verjetno kasneje razmišljal tudi o monitoringu za vokale, keyb, centralnem ozvočenju...mogoče celo sub-ih...

Seveda je želja, da ima:
a ) lep zvok (recimo prezenten, nedistoriziran(t.j."clean"), "tight"- kot si sam rekel stvar ušes-se pravi pustimo debato)
b ) gre dokaj v nizke frekvence (ni treba da extremno, ampak solidno, primer 210 boxi tc, eden)
c ) in da je karseda glasen (oz. vsaj nekako kompententno glasen, tu opažam precejšno razliko med temi novimi s2010 eminence in bp102 2 "legend,
* lahko da so še kaki drugi boljši, bolj primerni zvočniki a jih žal še nisem zasledil, in to me tudi seveda zanima...)

V primeru, da bi potreboval jakost za večji prostor (ali pa):
a ) festivalski oder ali
b ) signal basa ne gre v centralno ozvočenje-manjši klubi ali
c ) imam še eno isto kišto doma (eno pa na prostoru za vaje)
d ) bobnar ali kitarist dobita "bele oči in peno na ustih" in gresta čez razumno mejo glasnosti za uporabljano ozvočenje (t.i. "loudness band battle")
*zadnji primer bolj za hec wink.gif (tukaj od viška glava malce boli, je pa sigurno bolje če je res kaj v glavi, da v to situacijo niti ne zaidemo tongue.gif)

bi naredil še en (ali dva-najst) isti(h) box(ov), od tu izhaja ideja o aktivni kišti...primer:

Priklopim:
1) bas na preamp (@Tuub - v mojem primeru konkretno eden wtdi ali kaj podobnega:
http://www.eden-elec...pedals/wtdi.asp )
2) iz tega na mixer (v mojem primeru je to focusrite saffire pro40, nek cheap behringer, 64 kanalni neve (yea right), lahko pa tudi...)
3) direktno na aktivne yamaha monitorje (HS50, "...we are budget oriented these days" tongue.gif)

*možnost je da vklopim enega ali oba ... princip (1 ali 2(12) 2x10")
**@Tuub: hvala! za post, moram reč, da se mi dopade kar slišim...biggrin.gif

On we go:
1) Glede na grafe (eminencev), nekaj logike je tudi vmes wink.gif, kaže iti v smeri "basslite s2010 large"?
2) Hypex bo verjetno tudi ok...?
3) Crossovers, tweeters? (how on earth to plug them all together with amp and power suppy geez? tongue.gif)
3b) Bi bilo smiselno razmišljati o neki škatlici (morda kovinski, plastični), ki bi jo "pršraufal" na zadnjo stran (navznoter) ali posebaj (ala rack)?

Še enkrat hvala za poste!
LP!

#7 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 09 februar 2013 - 01:41

Saj sem nekako razumel tvoj post, malo več sem napisal, da dobiš občutek za kaj gre.
Ja, Hypex UCD gre povsem dovolj nizko, najbrž bi tudi kiti z njimi imeli dober žur :-) Vse podatke imaš na Hypex sajtu, malo si poglej podatke, modele, predvidevam da so načrti za izgradnjo celega ampa za napajalnikom še vedno gor. Za napajalnik lahko vzameš kaj cenejšega, ker so od Hypex kar dragi. Tu ga s trafotom vred narediš za pol cene ali manj...
Jaz bi za bas vzel UCD, ker imaš preamp. Moral ga boš dati v eno pločevinasto ohišje, ker je tisto T rebro zaradi nekega minimalnega hlajenja dobro pritrditi na kos pleha. Sicer si pa disipacijo modula lahko izračunaš iz objavljenega izkoristka. To je za 180-ko, 400 bi najbrž rabil manjši hladilnik. Hypex ima navodila za to.
Za aktivne stage monitorje jih seveda lahko uporabiš, ker so namenjeni tudi temu. To ima Hypex prav tako opisano, mislim da je za stage monitoring narejen nek OEM model, poglej malo. Kolikor se spomnim je v ohišju, ki se pritrdi na hrbtno stran monitorca.
Kretnice niso moje področje. Občutek imam, da je lahko amp slabši, če ima vsak driver svojega, tako sodim po večini studijskih monitorcev, ki imajo res slabe ampe. Očitno se pozna to, da je amp optimiziran za zvočnik, oz. obratno. Za tweeter bi lahko šel na kak IC amp ala LM3886, le da bi vzel malo boljšega. Ne vem ali je to TDA ali STK, izboljšan LM3886 je tudi LM3875, če se prav spomnim. Moči tu ne rabiš veliko, zato ta predlog. Kaj ti jaz vem čuj, naprafi najprej eno preprosto stvar na UCD400 s pasivno kretnico, ker toti amp še vedno lahko ponucaš za kaj drugega. Pri bas ampih še nisem videl, da bi tweeter imel svoj amp, lahko pa da so to že naredili, kaj ti jaz vem, čuj.

#8 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 09 februar 2013 - 11:12

Brez problema lahko narediš Larg vented, z omejitvijo kot piše max 100w (nekako odgovarja tisim "67w RMS" v prejšnjm postu)(izgubiš samo -1,7dB med 73,5-79,8Hz (112,9dB) ostalo 114,6 dB) kar ja bolš kot celih tri, je pa tudi krateh razpon max luknje (6Hz).
moreš enkrat probat, da slišiš, ker 10" je malo majhen za bass (40-350Hz), nadalje izdelava kompaknega ohišja z ojačitvami, ki niso predvidene pri
navedenem načrtu (litaža in dimenzije se spremenijo) ta stran fali pri vseh verzijah, sam to ni tak problem.

lpv

#9 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 10 februar 2013 - 12:00

sam na hitro sem pogledal pri kar dragem prodajalcu, cene, zna bit drugje ceneje!

http://www.adamhall....en/Basslite.htm
eminence bp102, 95,00€
basslite s2010, 139,00€
basslite s2012, 149,00€

V tem primeru za 10€ več bi vzel S2012 12" za teh 10 ojrou igra 3dB glasnejše in 0,3kg težji (če smo pri Eminence)
Brez problema 50Hz/-3dB, 150w, čez celoten spekter do 5kHz, litraža slabih 80L (samo vračunan Driver (2,7cu ft))

BassLite_S2012.jpg

lpv

#10 NSonic

NSonic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 10 februar 2013 - 12:14

http://www.thomann.d...slite_s2012.htm, 110 eur
s2010 sploh nimajo v programu. tongue.gif

neto 76,46 (cca 36x36x59) bi rekel kar primerljiva velikost, super.
Sliši se bolj all-round-kaboom, grafiji izgledajo boljše. cool.gif

Pasive Crossover? Sigurno. Recimo tole?
http://www.licht-pro...ilter-5000-Hz_1
in
http://www.parts-exp...tnumber=290-660

Kak visokotonec za 5khz-20khz? Recimo tole?
http://www.thomann.d...cts_ksn1005.htm

Ali bom imel zaradi tega probleme z uad400?

Bom poskušat še nekaj osnovnega narisat, da bo možno tudi to "sku*** ehm, izboljšati" wink.gif

Dilema se razpleta... signs153.gif
Hvala!

Prispevek uredil/a: NSonic, 10 februar 2013 - 03:10 .

#11 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 10 februar 2013 - 09:39

Daj poglej že datasheet za Hypex. Ali je 400W rms? Peak? Če podajajo v rms bi bil dovolj UCD180. Vedi, da s 400W rms ob tipični uporabi hitro skuriš kak stage monitor. Btw, amp je dovolj dober, da ga uporabiš tudi za mastering.

#12 NSonic

NSonic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2013 - 08:26

http://www.hypex.nl/...G_datasheet.pdf

Bi reku da je nekaj podobnega RMS...

#13 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 11 februar 2013 - 09:07

Poglej se opcijo kot jo ima phil jones,... Tudi dela k svinja,... Se pravi vec manjsih zvocnikov.
http://www.philjones...products/?id=16
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#14 NSonic

NSonic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2013 - 09:33

@Ixi biggrin.gif PJB!

1. Ok, zvočniki so 5" PJB, nikjer sicer ne najdem kakih replacement oz. podobnih zvočnikov - 5", ki bi šli dokaj nizko v bas. ?
2. Prilagam neko skico boxa, narejeno po vzoru PJB (se mi dopade, izgleda precej "moveable").
Približno se vidi koliko prostora rabiš za tako postavitev (2x 12", tweeter, 2x pravokotni bas refleks).

Kar me zanima:
WinISD izpljune idealen volumen za to kišto 225L. Videl sem, da je pri @Verteroney za 1x 12" reklo nekako 76,46L.
Tele mere (v skici) dajo nekako 160L.

212v3.png

@Verteroney: Kaj tebi reče program za te dimenzije? Oz. kaj bi bila optimizacija? Predvsem bi prilagajal globino boxa, in globino bas refleksa (v tem primeru 22cm).

H!
LP!

Prispevek uredil/a: NSonic, 13 februar 2013 - 01:51 .

#15 NSonic

NSonic

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 13 februar 2013 - 03:12

Se zavedam, da ni toliko parametrov točnih in odprtih in kaj se še ve kako pravilnih, vendar:
Nekako tako WinISD kaže razlike med volumni 160L, 200L, in tem kar program smatra za idealno 320L.

212_L.jpg

Komentar?

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov