Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Neve mesalka

61 odgovorov v tej temi

#31 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 21 marec 2013 - 12:49

The cyborg says hi..

Je se nekaj problemov z digitalnim delom in nekaj manjsih bugov sem in tja... ampak mislim da bomo tekom naslednjega tedna vse spucali.

Sem si pa vceraj vzel cas, nalozil en kanal v rack in ga stestiral se audio. Wow. Zelo, zelo zadovoljen.

#32 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 21 marec 2013 - 02:29

omg.gif punk.gif

#33 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 03 april 2013 - 08:43

S solzico v oceh vam sporocam da smo vse probleme odpravili in so prvi stirje kanali 100% delujoci. Mesalka tudi miksa in sicer zelo lepo. Fajn je po dolgem casu spet slisat buss ki naredi "nekaj posebnega" z low enda in se obnasa drugace odvisno od tega koliko porines. Prav razvajen sem.

V glavnem, jutri kanimo dokoncati se zadnje 4 kanale.

Neverjetno, pocutim se kot v sanjah.

Btw, za vse ki vas zanima, mesalko (per channel volume / pan + master volume / balance) se da remote kontrolirat s programi kot so REAPER, TouchOSC, Lemur in ostalimi ki podpirajo OSC ali MCU protokol.

Prispevek uredil/a: baadc0de, 03 april 2013 - 08:43 .

#34 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 03 april 2013 - 08:52

bow.gif

#35 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 04 april 2013 - 06:29

Norija,.... gre pol za nemačka drug tedn ? ....
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#36 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 04 april 2013 - 09:18

QUOTE (ixi @ 4. Apr 2013 07:29:13) <{POST_SNAPBACK}>
Norija,.... gre pol za nemačka drug tedn ? ....

Najbrz ne. Bo pa na voljo za demote pri nas, tako da ob priliki vabljen po nemski noriji.

#37 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 04 april 2013 - 10:06

Naturlich,... preidem smile.gif bom vzel dan dopusta smile.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#38 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 07 april 2013 - 09:27

Se par sicer manjsih preglavic .. 2 hi mid EQja imata par tock mrtvih, en kanal ima highpass zmeraj aktiven na polno, phantom power se nekaj zeza ... ampak all in all je to to. Po njemacki se kaksna slaba dva tedna sportsko lagano (ob drugih zadevah, Trident A range, Neve 1081..) in potem pomoje grand finale.

Smo shootoutali danes kot vox mic, Neve 84 vs RCA 71 vs REDD FourSeven vs RME FireFace... shootout sem zapustil z zelo srecnim izrazom na faci biggrin.gif

#39 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 april 2013 - 05:15

... jim je FireFace pokazal vetra torej ha?!:)))
Nenad Patkovic

#40 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 08 april 2013 - 07:41

QUOTE (NLP @ 8. Apr 2013 18:15:54) <{POST_SNAPBACK}>
... jim je FireFace pokazal vetra torej ha?!:)))

... V socnih in nedolzno objektivnih besedah talentke za mikrofonom...

"zakaj je pa ta tako prazen" "joj kako je na to dolgcas pet" "a lahko damo nazaj ta prvega" in seveda, najbolj resen "to bi uporabila ce bi hotla da se kej ne slisi, da je v ozadju"

smo umrli smile.gif

#41 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 april 2013 - 09:56

smile.gif
Nenad Patkovic

#42 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 09 april 2013 - 07:53

Ti, kolk kanalov Neve-a boš imel tam v studiu?

A bom kej kmal lahko prišel kej OTB zmiksat? tongue.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#43 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 09 april 2013 - 09:30

QUOTE (kochobass @ 9. Apr 2013 08:53:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ti, kolk kanalov Neve-a boš imel tam v studiu?

A bom kej kmal lahko prišel kej OTB zmiksat? tongue.gif

zaenkrat 8 neve 1084, potem 8 neve 1081 (z defeatable Class A modom), potem 8 api 528/550/525 in najbrz na koncu 8 1057/1060.

Motivacija za temi izbirami je Rupertovo prepricanje v intervjujih, da so njegove germanijeve (1057/1060) stvaritve bile njemu najboljse slisat. 1081 in 1084 so nekako zlati standardi in 1081 se je precej modala v Class A bojda. Tako da bo zanimivo raziskat vse te zvoke.

Ko bo BURL v bajti in 1081 koncane (so ze underway, seveda..) si bom upal okrog kazat cel sistem. Hvala za interes, seveda! smile.gif

#44 Ziga

Ziga

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov
  • Interests:Studijsko delo na sploh, vsega novega kar bom zvedel bom vesel :)

Objavljeno 09 april 2013 - 09:33

no ja, pa čist tko, pač prašam... a ledvice maš še obe? tongue.gif Ker ko gledam tale pr0n me včasih prime da bi kšne mračne gospode prašou če bi eno mojo uzel za dobr dnar...

#45 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 09 april 2013 - 10:39

So se obe ja, ni panike smile.gif V bistvu mi je to hobi v katerega vlozim ves prosti kes in cas, nimam pa avtomobila, recimo tongue.gif

#46 Katoda

Katoda

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 09 april 2013 - 11:32

a ti to mislis zalaufat proizvodnjo ?

#47 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 10 april 2013 - 07:57

QUOTE (Katoda @ 10. Apr 2013 00:32:54) <{POST_SNAPBACK}>
a ti to mislis zalaufat proizvodnjo ?

Ne teh, tile so samo zame in so funkcionalni prototipi. Bom pa tekom leta razvil komercialno aplikacijo te tehnologije, ampak v bolj obvladljivem formatu kar se tice proizvodnje. Vec po musikmesse wink.gif

#48 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 10 april 2013 - 08:58

QUOTE (baadc0de @ 10. Apr 2013 09:57:56) <{POST_SNAPBACK}>
Bom pa tekom leta razvil komercialno aplikacijo te tehnologije, ampak v bolj obvladljivem formatu kar se tice proizvodnje. Vec po musikmesse wink.gif

Rispekt in spoštovanje!

Ebay the baby, get more equipment.

#49 KARIZMA

KARIZMA

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 67 prispevkov

Objavljeno 11 april 2013 - 08:54

Bravo, super je,... ohmy.gif

#50 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 20 april 2013 - 07:12

QUOTE (baadc0de @ 10. Apr 2013 20:57:56) <{POST_SNAPBACK}>
Ne teh, tile so samo zame in so funkcionalni prototipi. Bom pa tekom leta razvil komercialno aplikacijo te tehnologije, ampak v bolj obvladljivem formatu kar se tice proizvodnje. Vec po musikmesse wink.gif

Hoj,

fajn, da ti je uspelo priti do te stopnje, precejšen dosežek. Zanimivo se mi zdi, da večina podobnih poskusov enako pride do 8ch + master, nato se gre na kak drug format ali aplikacijo, podobno kot omenjaš glede prihodnosti. Npr. ločene preampe v 500 seriji, da je bolj enostavno in neodvisno, ostale funkcije v daw-u, nato en pasivni summing bus brez kontrol z aktivnim gain make-up ampom ala BA283, 1272, ipd., da se lahko uporabi za kakršne koli preampe, tudi iz kakega cheap mixerja.
Na vprašanje, ki sem ga tu postnil glede izvedbe summinga v tvojem primeru, sem si našel odgovor, če bo kdo to rabil; izhodi iz kanalov so unbal. in gredo v pasivni summing bus (Neve ali kar koli, ker je princip delovanja enak), nato v vhodna trafota in BA283 ampa, ki služita kot master. Opis najbrž ni daleč od dejanskega stanja, če je kako drugače me le popravi... Na netu je kar nekaj dokumentacije o tem, kolikor sem uspel videti imajo mixerji seveda malo več fukcij, ni pa nobene eksotike, ki sem jo nekako pričakoval.
Kako pa kaj TAB trafoti? Pri dissekciji originala in Carnhilla se je izkazalo, da je ena izmed žic malenkost tanjša, ostalo pa popolnoma enako. Zato me čudi, da bi Carnhill bil kakor koli drugačen, sploh slišno. Pri sebi opažam predvsem vpliv psihoakustike, najbrž je tudi pri drugih to prisotno.
Če boš naredil produkt, se je glede CE certifikata kaj izboljšalo? Pred leti sva s frendom nekaj delala v tej smeri in je bilo jasno, da imajo nekateri labi monopol, da država ne spodbuja inovacij, oz. na razne načine ovira manjše firme. Tu je nekaj o CE certifikatu:
http://en.wikipedia....wiki/CE_marking

Ni zapleteno, če nisi v Sloveniji. Cene certifikata so bile takrat mnogo previsoke, da bi omogočale manjše serije, kaj šele izdelke po naročilu, kjer bi rabil CE za kos ali dva...

#51 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 20 april 2013 - 09:16

V bistvu format sploh ni neposrecen, problem je samo masovna proizvodnja. Veliko bolj prakticno je, da sestavljajo roboti in da ni na stotine zic. Tudi cena na kos bi pomenila cisto drugacen marketinski pristop, ki ni toliko zame. Tukaj se gre bolj za izdelek za "mojo duso" in nekaj kar sem zmeraj hotel imet. Tako da, ce ne bo kaj groznega prislo vmes, se ne bo koncalo pri 8ch, pac pa pri 32ch. Z raclicnimi, zamenljivimi masterji.

Tako je kot si napisal unbal -> mnozenje -> sestevanje -> makeup. Kjer je makeup polni 1272, ne samo izhodna polovica BA283 kot kje drugje.

Ne vem zakaj se slisi drugace, vendar se slisi drugace. Ce rabis specifike, moje opazanje je da so visoki pri carnhillu premalo spolirani. V midrangeu ni bilo razlike, bass pa je bil tak da si ne upam trdit kaj je drugace, ampak nekaj je. Zdaj, kateri tocno Carnhill (namrec, Neve naroci svojo verzijo outputa) je pa seveda vprasanje. Lahko pa da si seveda domisljam, na koncu koncev, takrat ko je bila cena se zelo nizka se bi splacalo ze ce bi samo Carnhille dobil.

CE certifikat je tak kot je zmeraj bil. Fizicna (odgovorna) oseba mora jamcit ustreznost naprave s CE standardi, dokumentacija mora biti na voljo na poziv (lahko tudi consumerja) v kateri mora biti nek povzetek testnega postopka. Ponavadi jamcijo kar direktorji. Po domace torej, za RFI in small signal lahko naredis vecino doma sam, je res da ne bos imel pravih anten, pravilne sobe ampak tako kot pri zvoku, malo denarja malo muzike. SIQ je pa seveda drag, tako je. Lahko pa posljes na kitajsko. Ne pozabit da moras za kanado in USA opravit se FCC in neko drugo zadevo, tako da je lahko kar drag spas - se en razlog vec da imam raje visje naklade ki jih sestavljajo roboti.

Glede tega sem v kontaktu tudi s clovekom ki je na BSI naredil kar obsezen asortiment usposabljanja in je zal tako kot pravis - monopoli so in najbrz tudi bodo, za en ali dva kosa pa drugega izhoda vecinoma ni kot samo-certifikacija. Mene je od vsega skupaj odvrnilo tudi to, da so nekateri testi destruktivni.

Prispevek uredil/a: baadc0de, 20 april 2013 - 09:17 .

#52 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 21 april 2013 - 07:34

QUOTE (baadc0de @ 21. Apr 2013 10:16:32) <{POST_SNAPBACK}>
V bistvu format sploh ni neposrecen, problem je samo masovna proizvodnja. Veliko bolj prakticno je, da sestavljajo roboti in da ni na stotine zic. Tudi cena na kos bi pomenila cisto drugacen marketinski pristop, ki ni toliko zame. Tukaj se gre bolj za izdelek za "mojo duso" in nekaj kar sem zmeraj hotel imet. Tako da, ce ne bo kaj groznega prislo vmes, se ne bo koncalo pri 8ch, pac pa pri 32ch. Z raclicnimi, zamenljivimi masterji.

Tako je kot si napisal unbal -> mnozenje -> sestevanje -> makeup. Kjer je makeup polni 1272, ne samo izhodna polovica BA283 kot kje drugje.

Ne vem zakaj se slisi drugace, vendar se slisi drugace. Ce rabis specifike, moje opazanje je da so visoki pri carnhillu premalo spolirani. V midrangeu ni bilo razlike, bass pa je bil tak da si ne upam trdit kaj je drugace, ampak nekaj je. Zdaj, kateri tocno Carnhill (namrec, Neve naroci svojo verzijo outputa) je pa seveda vprasanje. Lahko pa da si seveda domisljam, na koncu koncev, takrat ko je bila cena se zelo nizka se bi splacalo ze ce bi samo Carnhille dobil.

CE certifikat je tak kot je zmeraj bil. Fizicna (odgovorna) oseba mora jamcit ustreznost naprave s CE standardi, dokumentacija mora biti na voljo na poziv (lahko tudi consumerja) v kateri mora biti nek povzetek testnega postopka. Ponavadi jamcijo kar direktorji. Po domace torej, za RFI in small signal lahko naredis vecino doma sam, je res da ne bos imel pravih anten, pravilne sobe ampak tako kot pri zvoku, malo denarja malo muzike. SIQ je pa seveda drag, tako je. Lahko pa posljes na kitajsko. Ne pozabit da moras za kanado in USA opravit se FCC in neko drugo zadevo, tako da je lahko kar drag spas - se en razlog vec da imam raje visje naklade ki jih sestavljajo roboti.

Glede tega sem v kontaktu tudi s clovekom ki je na BSI naredil kar obsezen asortiment usposabljanja in je zal tako kot pravis - monopoli so in najbrz tudi bodo, za en ali dva kosa pa drugega izhoda vecinoma ni kot samo-certifikacija. Mene je od vsega skupaj odvrnilo tudi to, da so nekateri testi destruktivni.

O masovni proizvodnji nisem razmišljal. Pri 500 seriji se mi zdi trg prece zasičen, še posebej z Neve. Tvoj format se sam po sebi najbrž ne bi prijel, če ne bi bil v okviru mixerja. Težko ocenim koliko je interesa za mixer pri modularnem pristopu, ki ga ima pravi Neve. Saj veš koliko kosov moraš narediti, da se ti mixer splača, če gledaš strogo s stališča financ. Ti tega kolikor razumem ne želiš prodajati kot mixer? Rešitev za kable so najbrž ribbon kabli/konektorji, ter primeren pcb. Takšna težava se pojavi že, če delaš preamp z eq-jem, saj si videl, kaj šele mixer.
Opcija za različne master sekcije se mi zdi zanimiva in lahko izvedljiva, ker gre za klasični pasivni summing. Uporabljen je lahko kateri koli amp s ~30dB gaina, kar odpre nešteto možnosti.
Za naš trg se ti po moje vsekakor splača dokončati zadevo in jo razširiti, ker lahko narediš boljše kot Neve, AMS ali ne vem kdo že. Da se diy finančno "ne splača" vemo, a fabrika bo težko naredila tako dobro kot mi, ker nimajo interesa.

To, da ima AMS/Neve drugačne trafote je nepotrjena zgodba, ki kar ne neha krožiti po netu. Res je, da pravi Neve trafote dela sam, a to je druga zgodba, tehnično precej zanimiva, ki nima veze z AMS/Neve in Carnhill. Dissekcije so pokazale, da je razlika med starimi Marinair in St Ives LO1166 in novimi Carnhill 1166 ta, da so imeli stari tri navitja navita z žicama dveh presekov (razlike za eno št.), jedra so enaka, Carnhill pa imajo en presek žice. Ne bom se spuščal v to ali se razlika sliši... Kakšna je razlika med trafoti za AMS in nas smrtnike piše tu:
TonyBelmont:

As a follow up to the AMS Neve special transformer thing.... I now have a letter from the MANAGER of Quality and Sales at Carnhill in my possession, which directly addresses the "special transformer" rumor... it states quite simply the following (I have paraphrased):

»Carnhill/ St Ives have been manufacturing the same products for what is now called "vintage audio" since the 70's. And these products have undergone various minor changes up until the present day.

There is only ONE assembly line for these transformers. The only change which has taken place for the AMS Neve transformers is the
GREEN PAINT for the mic/ line transformers outer cans. Other companies receive BLUE PAINT on the outer cans of these transformers.

This is the ONLY difference between an AMS Neve purchase with Carnhill and any of their competitor's. In 2004, various tolerances were "tightened up", and this was carried out GLOBALLY.

In a nut shell NO ONE gets any better or worse product or ANY TYPE of VARIANCE of a product from Carnhill. They are ALL the same.«

Carnhill's Managing Director of Quality and Sales Rodger German

Najbrž se Carnhill ne bi hecal in z lažnimi izjavami na forumih ogorzil svojo povezavo z AMS/Neve. Kolikor vem AMS kupi le majhen delež trafotov, a najbrž se Carnhillu gre za to, da pač oni delajo za AMS in s tem ohranjajo tržni delež.

CE me je ponovno začel zanimati, ker pri nas lahko prodaš kak kanal na leto in dobiš plačanih par ur + material, naredimo seveda več že če štejem to kar res gre v rack. Vidim, da eBay spet dosega primerne cene (če ne omenim drugih možnosti), a nekako se je treba zaščititi pred morebitnimi težavami. Če imaš nekaj formalne izobrazbe in dovolj izkušenj ni težko delati po vseh potrebnih normativih, toda vseeno je to treba potrditi s certifikati. Zadnjič sem bral en post, ko je uporabnik za Manley varimu kupil ~40 mu lamp od Manley, nekaj so jih tudi šenkali, ker so po njegovem bile mikrofonične. Po mučnem proučevanju težave s strani proizvajalca je bilo jasno, da s tipom nekaj ni v redu... Si predstavljaš, da ti niti noče vrniti naprave v zameno za vračilo denarja?
Hvala, ker si omenil BSI, imajo kar nekaj informacij. To, da pri nas država drži monopol nad certificiranjem se mi zdi pljuvanje v lastno skledo, česar smo tako vajeni. Čez vikend sem se malo poglobil v samo-certificiranje in to ni tak bau-bau, če dobro naštudiraš potrebno dokumentacijo. Še bolj se mi zdi važno, da po defoltu delaš po standardih, čemur se pri pro audio napravah skoraj ne moreš izogniti, vsaj če je psu v enakem ohišju ne. Kar se tiče varovanja pa že sebe nočeš ubiti, zato se dela po primernih praksah. Naštudirati moram še 1. in 2. klaso izolacije, ter "območje" nad 100V dc. Vidim, da imajo mnogi težave z razumevanjem ozemljitve, kar imam pod kapo, sicer ima pa Jensen objavljene zelo dobre seminarje na to temo, Rane pa bolj specifične aplikacije. Skratka veseli me, da ni tako komplicirano kot se mi je zdelo, če se omejiš na en tip izdelka. Izdelava prve dokumentacije je lahko problem, kasneje pa se kakor vidim zadeve začnejo ponavljati.

#53 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 21 april 2013 - 08:24

Bom najprej odgovoril glede CE, si prisel do istih zakljuckov kot jaz, tako je. Meni tudi izpade, da je prvi najtezji, potem pa pocasi pides do relativno enostavnega copy-paste joba, kjer je treba zamenjat par slikic v dokumentaciji, test pa lahko opravis sam.

Glede transformatorje sem govoril za output, za katere bos videl da carnhill ne rece nic (samo da je paintjob drug za Neve). Dodal bom se, da sem zasledil na uradnem Neve sajtu report, da so default Carnhilli bili za njih nesprejemljivi, zato so narocili spremenjene, medtem ko so bili inputi znotraj toleranc. Se ena ideja o razlikah je utrujenost materiala (originali so zdaj ze skoraj 40 let stari, ne?), ampak ne vem no, tisti trafoti (originali) so mi zgledali zelo orenk lakirani in nasploh zasciteni.

Glede zic sem mislil predvsem o preklopnikih za EQ. Medtem ko bo komercialni produkt 100% digitalno kontroliran in precej preprost kar se tice funkcionalnosti je tale pac "the full 9 yards" kar se mi ne zdi smiselno izdelovat. Vsekakor ne mislim postavljat novega standarda, za 500 serijo ki je namenjena summingu pa dejansko ze obstaja produkt, ki bi lahko eventuelno postal standard:
http://classicapi.co...nnel_layout.pdf

Nekako 16 subov, 4 echo in 2 cue senda. Cisto fletno. Ampak nimam namena za to delat, pa se za digitalno kontrolo nima nicesar domisljenega, kar je skoda.

EDIT: moj Carnhill je z zgodnjih 2000, ne vem pa ce pred 2004.

Prispevek uredil/a: baadc0de, 21 april 2013 - 08:25 .

#54 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 23 april 2013 - 07:27

Kolikor sem do zdaj načekiru CE certifikat je videti, da za high end pro audio ni druge kot da se držiš normativov. Če se jih ne, imaš težave že s šumom in podobnimi motnjami. EMI s toroidom/železnim oklopom/mu-metal platah pri kanalu ali dveh z lahkoto odpraviš. Tele V serijo so že pred 80. leti kanal oklapljali/ščitili tako, da bi danes najbrž šla skozi. Za varnosti je potreben izračun varovalke in varnostna (chasis) ozemljitev. Da nazaj v omrežje ne vnaša motenj so na IEC konektorju filtri, ki delajo tudi v obratno smer. Pri odvajanju toplote sem opazil, da se pri strateško postavljenem hlajenju v racku temperatura ne dvigne več kot do ~15 stopinj od okolice, če jo pustiš delujočo cel teden in rack nima rež, in ni ravno neka požrešna naprava. Je še par stvari kot signalna in phantom ozemljitev, ki se direktno poznajo na specifikacijah. Če dobro narediš najbrž zadovoljiš vse standarde, vsaj kar sem jih jaz videl jih. Imaš še ti kako idejo, ko smo že pri tem? Fajn bi bilo to imeti zbrano, če bo še koga zanimalo.
Za kontakt človeka, ki je bil na BSE se priporočam, morda bi se dogovoril za nekaj dokumentacije. Za kak kos sem in tja se CE legalno zaobide, o čemer sem se prepričal pri nekom, ki to počne iz drugih razlogov kot je masovna prodaja ipd.
Če se ti da, prosim dodaj kakšen fact glede CE, pride prav...
Neve trafote menda izdelujejo vse na enem mestu, kar je izdelanega po 2004 mora imeti enake specifikacije kot AMS. Med linijske trafote spadajo vhodni in izhodni, takšna je pač klasifikacija. Razlika med njimi je v L (ind.) in R, zato niso preprosto zamenljivi. Pogosto vidim 15k:600 izhodnega kot 600:15k na vhodu. Pa nekateri 600 ohmski izhodi rabijo 600 ohmski upor čez pin 2 in 3, da pravilno delajo. Problemi so tudi pri 600 ohmskih vhodih kot jih ima 1176 in kar nekaj klasičnih naprav. K temu se pogosto daje "poenostavljene" atenuatorje, kar lahko popolnoma uniči frekv. odziv in seveda zvok...
Če se spet vrnem k Neve trafotom, stari najbrž imajo malo drugačen zvok, ker so jih navijali manj napredno, zato zvokovno niso tako konsistentni kot novi. Razlike v frekv. odzivu se vidi tudi pri drugih, poznajo se rjaste ali kako drugače oksidirane lamele, ker s tem nastane večja reža in nižji L, ja. Koliko vplivata barva in lak na zvok ne vem, se pa predvsem na izhodnih vidi boljša izdelava, kar z lakom in smolo najbrž bolje demfa jedro. Če so lamele rjaste je pač malo nižja L, ker je večja "reža", a spet težko primerjaš, ker so naviti manj konsistentno, kar se menda tudi sliši. Vsaj berem pogosto o tem, mogoče gre za kake druge faktorje kot je menjava tantalov za elektrolite ali folijske kondije, ne vem. Raje sem še enkrat napisal ta del, da ne bom tudi sam širil nekih mitov. Iz lastnih testov vem, da delu starih in novih izhodnih trafotov odziv strmo pade pri 18-20kHz, v basu je malo manj težav. Ne vem pa kako je z Neve, npr. API izhodni gre krepko preko 50kHz precej linearno.
Kako misliš preklapljati eq, digitalno? Očitno zadnjič nisem razumel tvojega opisa, ker si zraven omenjal tudi CAPI-jev summing.
Boš njihov summing (pasivni del) uporabil kot standard in tako naredil tudi druge verzije, ne samo Neve? Kaj pa format modulov, boš imel 51x Alliance?
Malo sem popravil post, da ne širim nekih urbanih legend. Glede mixerja me pa res zanima kaj misliš v prihodnje in kako napreduje. Ideje so danes itak vsem dostopne...

Prispevek uredil/a: Tuub, 03 maj 2013 - 06:39 .

#55 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 03 maj 2013 - 10:45

Evo, začelo se je, "analog plugin" smile.gif
http://www.groupdiy....usb-connectors/
Kanale ima že razvite, nisem se poglabljal v to, vsekakor bo na kanalih, seveda tudi master. Je bilo slišati, da se precej dela na tem, npr. ADC-je kot paralelni izhod preampov in digitalno kontrolo gaina
Zdaj pa še usb na kak Arduino ali kaj drugega, možnosti so praktično enake domišljiji, hehe...

#56 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 04 maj 2013 - 11:55

Super in zelo pohvalno da se folk s tem ukvarja. Meni sicer USB ni the way to go (omejitve dolzine kabla, prevec razlicnih standardov) za koncno skatlo, je pa v redu kot interni bus. Ceprav je seveda nekaj preprostega kot recimo i2c / spi cisto zadosti in potem ethernet do hosta. Ethernet se mi dopade ker je infrastruktura poceni, zelo trpezna za izpade in ima ogromno podpore v drugih industrijah, prebija pa se naprej tudi pri avdio zadevah (ravenna etc..). V Frankfurtu se je ogromno pogovarjalo o tem.

Zame bi bila idealna kombinacija ethernet do skatle, noter pa moduli ki se pogovarjajo preko hitre serijske povezave, lahko je tudi USB. Ne strinjam se nujno s tem da nebi smel bit kontroler v vsakem modulu, ker drugace totalno prevec omejis kaj se da kontrolirat. Podobno kot "resitev" od APIja za sidechain / stereo link. Za neko specificno resitev dela, ostalo pa smile.gif

#57 Ziga

Ziga

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov
  • Interests:Studijsko delo na sploh, vsega novega kar bom zvedel bom vesel :)

Objavljeno 05 maj 2013 - 08:45

+1 za Ethernet & I2C bi jaz rekel. Precej bolj stabilno kot USB, sploh s temi zdrahami okrog USB 2/3 kompatibilnosti, kjer je na papirju vse backward compatible, v praksi pa hm... sem si že razbijal glavo zakaj hudič ne dela, potem pa vtakneš v en ne-moder USB in proradi. Potem pa nenazadnje še ta prednost, da lahko Ethernet po luftu spraviš do škatle, kar je seveda zelo fajn smile.gif Če ne bi imel že tako par projektov v teku bi se mogoče še lotil kaj takega, ampak za zdaj bom samo z zanimanjem opazoval kaj se bo izcimilo.

Prispevek uredil/a: Ziga, 05 maj 2013 - 08:45 .

#58 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 05 maj 2013 - 09:01

QUOTE (Ziga @ 5. May 2013 09:45:04) <{POST_SNAPBACK}>
+1 za Ethernet & I2C bi jaz rekel. Precej bolj stabilno kot USB, sploh s temi zdrahami okrog USB 2/3 kompatibilnosti, kjer je na papirju vse backward compatible, v praksi pa hm... sem si že razbijal glavo zakaj hudič ne dela, potem pa vtakneš v en ne-moder USB in proradi. Potem pa nenazadnje še ta prednost, da lahko Ethernet po luftu spraviš do škatle, kar je seveda zelo fajn smile.gif Če ne bi imel že tako par projektov v teku bi se mogoče še lotil kaj takega, ampak za zdaj bom samo z zanimanjem opazoval kaj se bo izcimilo.

Bettermaker je imel na Musikmesse postavljenih par 500-series modulov, ki so imeli spredaj USB. To se mi zdi najslabsa opcija, ceprav je bilo ful cool ko je kazal kako avtomatiziras analogen EQ v DAWu. Vseeno pa 1 kabel na modul je tezka.. daisy chaining za razliko od firewire USB ne podpira, tako da nujno rabis hub z N porti in tako naprej.

Ethernet ima seveda tudi svoje cake, predvsem je tu potreba po galvanski izolaciji konektorja in stevilu paric. Je pa vseeno superioren standard, tako po hitrosti, sposobnosti daisy chaininga in podobno. Upam da se bo Ethernet, oz. UDP/IP + OSC prijel.

#59 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov

Objavljeno 07 maj 2013 - 07:05

Meni se zdi fascinantno, da se tolikšen napredek dela v garažah, ne v vojski ali kaj takega. Res je, da tržna niša za digitalno kontrolirane analogne naprave zaenkrat ni ravno velika, morda je to razlog. Sprva sem sicer pomislil, da so dig. mixerji ravno to, a se mi zdi, da gre vseeno za malo drugačen pristop. Protokole bodo pa že porihtali, kdo bi vedel zakaj je tu usb...
Pogosto berem, da imajo pri digianalogu (kje je tipka za copyright smile.gif težave z motnjami, ko je digitalni del ob analognem. Poleg tega ne gre brez večslojnih pcb-jev, kar je spet komplikacija. Me res zanima kako bo tebi Baadcode tole napredovalo, najbrž je dela precej, ker vsega pač ne moreš kupiti ali kopirati.
Ta zadeva s konverterji na izhodu naših naprav se mi zdi dalj časa intrigantna. Nekaj sem že delal na tem, da bi poskusil kar na evaluacijski plati, a te so ponavadi tako velike, da ni praktično. Pa tudi strošek je tak, da bi že za par kanalov potreboval trženje, kar me ne vleče. En kanal pa nima smisla, ker ne bi vedel kje sem. Bi pa to znalo biti zanimivo za ven, ker sem dobil že kar kako povpraševanje, predvsem za preampe z AD. Ko se že toliko govori o klipanju konverterjev sem si malo bolje ogledal kaj dela Weiss. Pri njih za analogni del skrbi Samuel Groner, ki je precej aktiven na Gdiy in je objavil kar kakšen dizajn. Ni mi jasno kako bi to klipal, morda je finta v digitalnem delu, ker njegov analogni ni videti narejen za to. Morda vesta kaj več o tem?

#60 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 03 julij 2013 - 10:17

Lepsa fotka:

In fotka racka, ce ze limam fotke

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov