Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Mixing evolution uc33 @ Ableton live


11 odgovorov v tej temi

#1 berinio

berinio

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Sostanj
  • Interests:Elektronska (minimalistična) glasba !!!

Objavljeno 05 julij 2010 - 12:55

Zanima me kako ujeti ritem vecih komadov,npr,ko mi en komad seka in da spušcam drugega notr mi seveda ne igra po ritmu kot bi moralo,a so tu mogoče kakšna posebna pravila za live vrjanto al kako????? Mozen tudi kakšen primer kako se to počne oz.dela !!!!

#2 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 05 julij 2010 - 01:22

mixej muzko, ki ima iste bpm-e pa si resu stvar

Prispevek uredil/a: Katoda, 05 julij 2010 - 01:35 .


#3 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 05 julij 2010 - 01:54

QUOTE (berinio @ 5. Jul 2010 11:55:27) <{POST_SNAPBACK}>
Zanima me kako ujeti ritem vecih komadov,npr,ko mi en komad seka in da spušcam drugega notr mi seveda ne igra po ritmu kot bi moralo,a so tu mogoče kakšna posebna pravila za live vrjanto al kako????? Mozen tudi kakšen primer kako se to počne oz.dela !!!!


Hmmm...pa sej ima Ableton Live to varjanto, de ti sam sinhronizira beat ?

Pomoje je problem v tem, ker si verjetno na kup dajal loope (katere (če so vredu narjeni) ti je verjetno porihtal po beat-u) zravn pa si hotu vmiksat neki že narjen komad ?

Poglej mal -vizualno- kako se ti začne ta komad, ki praviš da ti ga ne polovi po ritmu. Če je na začetku komada še kaj tišine, pol zna bit de ti ga bo kej zatrajbal, ker si verjetno program razlaga, da se komad/posnetek začne na točki nič (kot večina loopov) in ne tam kjer se dejansko začne. Tk da pol zna posledično ratat zmeda.

Loh probaš pr komadu odrezat tist del tišine na začetku, pa probej pol še enkrat vmiksat, sam nevem če govoriva o istem problemu... Pa tud vprašanje je kako se ti bo naprej lovilo.
Loh sm tud čist v temo brcnu zdej, ampak probaš loh vseen.

Jest sm za hec v Abletonu probal zmiksat par house loopov in en death metal komad punk.gif Brez da bi taknu tisti original komad, se mi je fajn polovilo. Loh de je blo pa to tud naklučje...


Nevem kakšen je točno tvoj namen....a delaš kaki remix al bi rad to prakticiral v živo kot DJ ?

Za take primere je Traktor verjetno dost bolj primeren, vsaj kolikor sem ga jaz uhitel videt.

Lahko ga pa seveda linkaš z Abletonom -



Prispevek uredil/a: Sclabo, 05 julij 2010 - 01:58 .


#4 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 05 julij 2010 - 02:07

Warping daš na complex (ali pustiš na beatu, če imaš vse komade enak bpm), pol pa po občutku premikaš prvi beat... z miško ali podobnim.

#5 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 05 julij 2010 - 02:14

QUOTE (winni @ 5. Jul 2010 13:07:01) <{POST_SNAPBACK}>
Warping daš na complex (ali pustiš na beatu, če imaš vse komade enak bpm), pol pa po občutku premikaš prvi beat... z miško ali podobnim.


Točno ja, to mi pa ni potegnil ! Dost manj jajcanja kot kakor sem jaz napisal.

#6 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 05 julij 2010 - 04:35

QUOTE (berinio @ 5. Jul 2010 17:05:31) <{POST_SNAPBACK}>
Sclabo res je da naj bi ti live sam sinhroniziru beat,ampak mnislim da samo tisti beat ko imajo isti bpm pomoje (: Drugac je pa tocno to kar si ti reku da mi prehiteva po beat-u ko sem hodu vmiksat original komad,.....tocno to je biu ta problem..Mi je pa graylow povedu enako kot ti da naj tisto tisino odstranim in naj bi to delavalo,..... winni - kaj pa ce komadi nimajo istega bpm-ja v tem je najvecjo problem !! smile.gif al pa mogoce celo da nisem izbrau tapreve komade ki bi seveda pasali skupi ane ne pa da se kregajo med sabo



Če komadi nimajo istega bpm-ja in imaš nastavljeno na warp: beat, ti bo komad rahlo "štekal". Beat warping razdeli komad na veliko delčkov, ki pa so slišni, ko spreminjaš velikost. Complex warp kot že ime pove naredi nekaj kompleksnega in se to ne pozna, ti pa sicer rahlo pokvari kvaliteto zvoka, vendar za live skoraj neopazno.

Da se ti komadi ne bodo kregali med sabo jih zloži po ključih (uporaben programčič: www.mixedinkey.com)

Drugače pa če ne uporabljaš preveč samplov ti bo najboljši konkurent Traktor Pro.

#7 berinio

berinio

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Sostanj
  • Interests:Elektronska (minimalistična) glasba !!!

Objavljeno 05 julij 2010 - 05:00

QUOTE (winni @ 5. Jul 2010 15:35:36) <{POST_SNAPBACK}>
Če komadi nimajo istega bpm-ja in imaš nastavljeno na warp: beat, ti bo komad rahlo "štekal". Beat warping razdeli komad na veliko delčkov, ki pa so slišni, ko spreminjaš velikost. Complex warp kot že ime pove naredi nekaj kompleksnega in se to ne pozna, ti pa sicer rahlo pokvari kvaliteto zvoka, vendar za live skoraj neopazno.

Da se ti komadi ne bodo kregali med sabo jih zloži po ključih (uporaben programčič: www.mixedinkey.com)

Drugače pa če ne uporabljaš preveč samplov ti bo najboljši konkurent Traktor Pro.



Aaaaaaha no superca bom sprobu traktor pro...ceprau je ableton najaci in sm mislu da se bo dalo tekoče rolat prek abletonc z evolution-u uc33

#8 matejd7

matejd7

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 122 prispevkov

Objavljeno 05 julij 2010 - 05:33

Nočem biti nesramen vendar kako lahko rečeš, da je ableton najjači, ko je več kot očitno, da nimaš niti osnovnega pojma kako ableton funkcionira, ker drugače zagotovo ne bi spraševal zakaj ti komadi "mimo sekajo". mellow.gif

#9 berinio

berinio

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Sostanj
  • Interests:Elektronska (minimalistična) glasba !!!

Objavljeno 05 julij 2010 - 07:09

QUOTE (matejd7 @ 5. Jul 2010 17:33:49) <{POST_SNAPBACK}>
Nočem biti nesramen vendar kako lahko rečeš, da je ableton najjači, ko je več kot očitno, da nimaš niti osnovnega pojma kako ableton funkcionira, ker drugače zagotovo ne bi spraševal zakaj ti komadi "mimo sekajo". mellow.gif



Ja kar se tiče rolanja z abletonom res nimam ne vem kok pojma ane,....sem glih kar zaceuu se mal zebavat z tem in se nikol nisem rolu !!! Najjači pa zato ker sam delam produkcijo in se mi zdi ful simpl programček glede na ostale ko mas kr neke drkarije !!!! (no kkr za kirga) men osebno je najjačiii !!! wink.gif

Prispevek uredil/a: berinio, 05 julij 2010 - 07:16 .


#10 E.B. King

E.B. King

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Location:Krskou/Laibach
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 05 julij 2010 - 10:22

QUOTE
Sclabo res je da naj bi ti live sam sinhroniziru beat,ampak mnislim da samo tisti beat ko imajo isti bpm pomoje (:


ti ga pa pihnes laugh.gif
Ebay the baby, get more equipment.

#11 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 06 julij 2010 - 08:44

QUOTE (E.B. King @ 5. Jul 2010 21:22:28) <{POST_SNAPBACK}>
ti ga pa pihnes laugh.gif


Ta je bla pa res močna ja, sam jebi ga...če se je lih lotu...

Bo že, bo že,...

#12 berinio

berinio

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Sostanj
  • Interests:Elektronska (minimalistična) glasba !!!

Objavljeno 06 julij 2010 - 12:13

QUOTE (Sclabo @ 6. Jul 2010 07:44:36) <{POST_SNAPBACK}>
Ta je bla pa res močna ja, sam jebi ga...če se je lih lotu...

Bo že, bo že,...



Hehehe sam seb sm se nasmejau ka sem napisu hehe,..ampak dobr delam na tem in si nabiram izkusnje zato sem pa tuki gor da vam kradem znanje !!! Lp....pa hvala še 1x tistim ki seveda pomagateee !!!!



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov