Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Katero firewire zvočno kartico za home studio do 500EUR?


68 odgovorov v tej temi

#31 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 22 december 2012 - 12:43

... če nočeš zahajat v pretirane komplikacije idi raje z RME (tudi z njimi zna bit v specifičnih sistemih križ ampak so pa vseeno najbolj stabilne kartice na sploh in čisto lepo spodobnih specifikacij).
Nenad Patkovic

#32 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 24 december 2012 - 02:03

hvala nlp wink.gif


RME je cool. Bi verjetno sam vzel ampak mi Echo preverjeno funkcionira že par let

#33 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 24 marec 2013 - 07:13

QUOTE (NLP @ 21. Dec 2012 23:07:18) <{POST_SNAPBACK}>
hja nisem ploki ampak menda je logično da bi "Driverji, šum, stabilnost, latency" zaznal vsak, ki se malo resneje spravi poslušat.
Driverji so odgovorni za stabilnost, tudi delno za latenco. Stabilnost hitro opaziš, dela ali ne dela na tvojem sistemu z različnimi programi, latenco pa tudi - če nekaj snemaš in obenem opravljaš monitoring.
Šum lahko primerjaš z neko drugo zvočno, ker drugače nimaš orijentacije (je tudi odvisno od kvalitete zvočnikov, da ti oni povzročajo čim manj lastnega šuma), konzumerske kartice in on-board imajo visok nivo "šuma" npr.


Fuck me, treba bit "mož" in priznat napako.

Echota sem mel notr pod garancijo ker je mel faulty predojačevalec za slušalke, no, in ker so ga umaknili iz prodaje sem vzel nekaj drugega z doplačilom - FF400.
Res je da sem jo dobil za 530e, ampak...

uff... Njami. Echo je sicer super ampak od prejšnjega tedna sem fan RMEja.

#34 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 25 marec 2013 - 08:32

thumbsup.gif
Govorim o mobilnih FW ali USB vmesnikih, ne za stacionarne računalnike in PCI, PCIe, Ethernet priklopom, tam je v bistvu skoraj vse stabilno.
Echota sem imel tudi sam, dobre karte a kje znajo šteknit z driverji, na otip imajo eni modeli sumljivo nekvalitetne knofe.
... dokler nisem šel iz (sedaj starega) Motu-a, pa M-audio-a, pa TC-Electronics-a... je bil Echo takrat pred leti res super zadeva.
... Terratec... se bom izognil konkretnim komentarjem, tisto je bila šele cela dramatična pustolovščina...
RME prekosi prav vse glede stabilnosti pa čeprav ni zvočno glih Lavry, Prism, dCS... pa tudi cenovno ne sega tja:)

Kaj ti Focusrite RedNet vmesniki delujejo stabilno in z nizko latenco preko vsakega ethernet priklopa ali samo z njihovo kartico PCIe za stacionarce? ... ker jih zelo lepo hvalijo.
Nenad Patkovic

#35 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 25 marec 2013 - 09:21

QUOTE (NLP @ 25. Mar 2013 20:32:56) <{POST_SNAPBACK}>
thumbsup.gif
Govorim o mobilnih FW ali USB vmesnikih, ne za stacionarne računalnike in PCI, PCIe, Ethernet priklopom, tam je v bistvu skoraj vse stabilno.
Echota sem imel tudi sam, dobre karte a kje znajo šteknit z driverji, na otip imajo eni modeli sumljivo nekvalitetne knofe.
... dokler nisem šel iz (sedaj starega) Motu-a, pa M-audio-a, pa TC-Electronics-a... je bil Echo takrat pred leti res super zadeva.
... Terratec... se bom izognil konkretnim komentarjem, tisto je bila šele cela dramatična pustolovščina...
RME prekosi prav vse glede stabilnosti pa čeprav ni zvočno glih Lavry, Prism, dCS... pa tudi cenovno ne sega tja:)

Kaj ti Focusrite RedNet vmesniki delujejo stabilno in z nizko latenco preko vsakega ethernet priklopa ali samo z njihovo kartico PCIe za stacionarce? ... ker jih zelo lepo hvalijo.


Kolikor mi je znano, dela RedNet prek Dante virtualne karte z vsako mrežno kartico, latenca naj bi bila sicer malo večja, je pa baje relativno stabilno. Računalnik kot računalnik ...

#36 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 25 marec 2013 - 10:22

smile.gife jbg, raje RME torej še zmeraj
Nenad Patkovic

#37 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 26 marec 2013 - 12:37

QUOTE (NLP @ 25. Mar 2013 20:32:56) <{POST_SNAPBACK}>
thumbsup.gif
Govorim o mobilnih FW ali USB vmesnikih, ne za stacionarne računalnike in PCI, PCIe, Ethernet priklopom, tam je v bistvu skoraj vse stabilno.
Echota sem imel tudi sam, dobre karte a kje znajo šteknit z driverji, na otip imajo eni modeli sumljivo nekvalitetne knofe.
... dokler nisem šel iz (sedaj starega) Motu-a, pa M-audio-a, pa TC-Electronics-a... je bil Echo takrat pred leti res super zadeva.
... Terratec... se bom izognil konkretnim komentarjem, tisto je bila šele cela dramatična pustolovščina...
RME prekosi prav vse glede stabilnosti pa čeprav ni zvočno glih Lavry, Prism, dCS... pa tudi cenovno ne sega tja:)

Kaj ti Focusrite RedNet vmesniki delujejo stabilno in z nizko latenco preko vsakega ethernet priklopa ali samo z njihovo kartico PCIe za stacionarce? ... ker jih zelo lepo hvalijo.

Audiofire 8 je mela precej dodgy potenciometre... so radi škrtali, pa plastik fantastik so bli (sploh glede na 5mm debelo aluminijasto ohišje)

Audiofire 12 jih nima hvalabogu in je super.

pri RMEju sm presenečen nad integracijo z OSX: lahko sem si zvezal knofe za level od MacBooka na out 7/8 od RMEja in kontroliram RME direktno preko teh gumbov (pa še display lepo kaže kje sem z leveli, pa RME Mixer). Kar je najlepše nastavitve ostanejo, na zaslonu ni nobenega "alternativnega" displaya (kot pri Duetu) ampak tisti od OSa, pa dejansko zadeva dela od začetka do konca.

Pri Duetu je bila ta integracija polom, skos je laufal tisti daemon, headphone preamp je slabši, ko se je daemon sesul si mel srečo če je sploh še kater level delal, pa seveda obvezni restart OSa...

Stabilnost pri 64 samples/buffer na 48/24 je fenomenalna, pri več odprtih pluginih in 30 trackih še vedno lahko snemaš brez glitchev. 32 bi verjetno šlo sam nisem niti potreboval.

TotalMix je tastar pa so metri superseksi, iz OSa se da vse fino nastavljat, ne rabiš sploh nobenega gumba na interfejsu samem.

Pa to je FF400, najcenejša in najstarejša od RMEjevih FW/USB kart. Pa pokosi čisto vse kar sem do zdaj uporabljal. Iz tega grem lahko samo še na UFX... huh.gif

Pa če še vzameš v račun da je vse to zmetano v en jeben Half-Rack in je stvar dejansko ultra-portable?!

#38 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 marec 2013 - 12:55

... ekola, samo da nas še plačajo pri RME za to reklamo:)
Nenad Patkovic

#39 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 824 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 26 marec 2013 - 06:56

Enkrat RME, vedno RME. Jst sem tut ze skorej da od samega zacetka na RME-ju. Tiste ekspirimente na terrateku pustimo ob strani. Nato pa digidesign 002R, z katastrofalnimi driverji za Windows, pol pa Rme HDSP 9652 +0R Yamaha, potem pa Rme Digiface, in nato FF800 in nic drugega. Razen sedaj me UAD Apollo malo matra.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#40 Arey

Arey

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2013 - 09:59

QUOTE (ixi @ 26. Mar 2013 06:56:44) <{POST_SNAPBACK}>
Enkrat RME, vedno RME.
/thread
To bi blo kar treba povedat vsakemu ki išče zvočne kartice.

#41 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 marec 2013 - 11:17

... mah Ixi pusti Apollo, vidim neka jadikovanja okoli stabilnosti, raje RME+UAD.
Nenad Patkovic

#42 Psyko

Psyko

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 26 marec 2013 - 01:17

Moj glas za RME. Brez vsakršnega problema od 1. dneva do zdaj smile.gif

#43 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 824 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 26 marec 2013 - 03:29

QUOTE (NLP @ 26. Mar 2013 11:17:04) <{POST_SNAPBACK}>
... mah Ixi pusti Apollo, vidim neka jadikovanja okoli stabilnosti, raje RME+UAD.


Sej to mam smile.gif

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#44 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 marec 2013 - 04:02

vem, zato ne jamraj:)
Nenad Patkovic

#45 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 03 april 2013 - 09:05

Je kdo slučajno stestiral RME UCX in UFX na istem sistemu, bok ob bok?!
Imam prijatelja ki trdi da imata različni zvok, da je UCX naporna z visokimi in sterilna, preampi so slišno slabši (dobro UFX ima duple konverterje na preamp), preamp za slušalke ni v redu, UFX pa prijeten, topel.
... malo mi je čudno ampak če je kdo slučajno ju primerjal...?
Nenad Patkovic

#46 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 03 april 2013 - 09:08

A je UCX bistveno drugačen od FF400?
Ker na oke je enak... Ne vem kok so ga updejtali al ne. Al je UC enak kot FF400?

Drugač bom enkrat nahelca Psykota... smile.gif

#47 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 03 april 2013 - 09:25

... ah tega pa ne vem, pogooglaj kaj ima notri 400 ali UC, UCX je vseeno novejši, kolikor pa sem najdel sledeče informacije:

UFX:
AD CS5368 in DA TI BB PCM4104
dvojni konverterji na preampih

UCX:
ADC + DAC AK4621EF codec
... ima malo slabše specifikacije...

OP AMP-i v obeh enotah JRC 4580 in 2043

Torej skoraj enako razen preampov in da bi šparali pri tokokrogu in še pri čem?!
Ali pa da je morda bila UCX defektna... ali ni bil dober test, vse je možno.

No če se bo komu dalo in ima možnost, bi bilo zanimivo, jaz pa posodim Babyface za primerjavo z UFX in UCX, UC pa 400.
Nenad Patkovic

#48 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 03 april 2013 - 11:30

Cool se bomo zmenili!

#49 duuut

duuut

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 12 februar 2014 - 02:07

Mene pa zanima kako je zdaj z Echo AudioFire Pre8, ker te (in še nekaterih drugih kartic) sploh ni na njihovi uradni strani?
Pod razdelkom firewire je samo audiofire12...

http://echoaudio.com/products/echo-2

Če pa kliknem npr AF12 in potem naprej "comparison" pa navede tudi AF pre8? Čeprav če klikneš na to, pa spet ni nič huh.gif





#50 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 12 februar 2014 - 02:38

Mislim da so discontinued vse Audiofire razen AF12.

(primerjava je tudi z Layla 3G ki je tudi že nekaj časa ne delajo)

Prispevek uredil/a: Ploki, 12 februar 2014 - 02:38 .


#51 duuut

duuut

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 19 februar 2014 - 04:07

Hmm, sem se nagibal k tej zvočni kartici, ker ima veliko mikrofonskih vhodov. Potrebujem jih 6 (zborovsko snemanje, vsak glas po 1 mikrofon in ambientalno stereo) kakšen več pa tudi ne škodi. Glede na napisano bi potem vzel RME, vendar RME800 ima "samo" štiri mikrofonske vhode...

#52 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 19 februar 2014 - 04:15

Lahko kombiniraš z digitalnim -ADAT predojačevalnikom.
http://www.thomann.d..._digimax_d8.htm

Jaz mam FF400 in sem že 14 kanalov nanjo enkrat snemal, preko Digimaxa D8 wink.gif 1 uro brez pavze na laptop. ekstremno stabilen setup.


6 jih ponavadi snemam z analognim preampom line in v analogne vhode (balansirano)
http://www.thomann.d..._audio_qpre.htm
če imaš malo več denarja:
http://www.thomann.d..._quadmic_ii.htm

če ne rabiš tolko kanalov lahko namesto FF800 dobiš FF400 + Quadmic. (Pa še luštno zgleda ker je half-rack oboje in paše eno na drugo)

edit: (ali UCX ali UC namesto FF400)

Prispevek uredil/a: Ploki, 19 februar 2014 - 04:18 .


#53 duuut

duuut

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 19 februar 2014 - 05:29

Torej, nabavim FF800 in npr. Presonus DigiMax D8. Samo potem v bistvu uporabljam preampe od DigiMax-a in ne od RME?

Druga možnost pa je, če prav razumem, da uporabim poceni mikrofonske predojačevalce, s katerih potem potegnem analogni izhod (line output) v npr. RME FF400 ali FF800 line in?
Potem pa so spet "vmes" predojačevalci neke tretje firme, edino s to razliko, da je A/D od RME? Imam prav?

Kaj pa octamic2? Samo potem spet potrebujem nek vmesnik, da snemam na računalnik...

Vem da je tema namenjena karticam do 500€, sam bi dal npr. dobrega tisočaka, nisem profesionalec, se pa učim in tudi nekaj stvari sem že posnel z bolj preprosto konfiguracijo, zdaj pa je prišel čas, da razširim svojo audio mizo, zato se opravičujem za neumna vprašanja.

Prispevek uredil/a: duuut, 19 februar 2014 - 05:31 .


#54 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 19 februar 2014 - 07:03

1) drži, od digimaxa

2) drži.

3) octamic 2 je analogni predojačevalec, isto pelješ iz line out v line in na FF400/800! ampak kvaliteten. 4 kanalen, skupaj s FF400 ti da ravno 6 kanalov potem.


Torej odvisno je:
- od tvojih pričakovanj kar se tiče kvalitete
- od tvojih potreb.

Če ne potrebuješ več kot 6 mikrofonskih vhodov in nasploh toliko inputov/outputov je FF800 pač prevelika karta in je brezveze.

Zdej odvisno kaj rabiš in kaj te pride ceneje!

Recimo če rabiš 6 kanalov lahko kupiš pa RME FF800 ali pa recimo to:
http://www.thomann.d..._konnekt_48.htm

pa zraven daš dvokanalni analogni predojačevalec...kaj takega
http://www.thomann.d...eamp_system.htm

ali pa priklopiš samo 2 kanala od SM Pro Audio Q-pre ali kakega podobnega cenejšega predojačevalca.


#55 duuut

duuut

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 20 februar 2014 - 12:14

Najprej hvala za vse odgovore, sedaj mi je marsikaj bolj jasno happy.gif

Ampak octamic2 ima tudi 8 a/d konverterjev, zato me zanima, kaj potrebujem, da npr. če kupim octamic2 to povežem z računalnikom. Npr. ADAT - potem potrebujem nek vmesnik, ki ima 2 ADAT input ali AES/EBU?
Kaj od tega je sploh bolje?



#56 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 20 februar 2014 - 05:41

Ha sorry zajebal sem, Quadmic je analogni - Octamic je tudi digitalni.

Rabiš en digitalni vmesnik, če maš fiksno kišto poiščeš kak rabljen interni PCI RME HDSPe, če ne pa rabiš že kar drago karto. FF800 ima 2x ADAT

Kaj je boljše? Nimam pojma do zdaj sem samo z ADAT delal, AES/EBU še ne.

Prispevek uredil/a: Ploki, 20 februar 2014 - 05:41 .


#57 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 20 februar 2014 - 07:36

ADAT gre prek optike, kar lahko prepreči določene probleme z zemljo. V osnovi gre 8 kanalov prek enega vlakna pri vzorčenju nad 48 kHz se zmanjša število kanalov na vlaknu (4 pri 88.2 in 96 kHz in 2 pri 192 kHz).
AES/EBU gre večinoma prek 110 Ohmskega simetričnega kabla in pri tem porabi en kabel za 2 kanala, ne glede na frekvenco vzorčenja. Za razliko od ADAT-a je primeren tudi za večje razdalje. Prek AES/EBU lahko prenašaš tudi timecode, čeprav dvomim, da bi to potreboval.

#58 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 20 februar 2014 - 07:55

AES/EBU je torej uporaben pri prestavljanju stereomixov na dolge razadalje ker je ceneje in manj možnosti interference kot če bi po navadnem kablu prenašal?

Kaj pa MADI?

#59 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 20 februar 2014 - 10:04

QUOTE (Ploki @ 20. Feb 2014 20:55:04) <{POST_SNAPBACK}>
AES/EBU je torej uporaben pri prestavljanju stereomixov na dolge razadalje ker je ceneje in manj možnosti interference kot če bi po navadnem kablu prenašal?

Kaj pa MADI?

Ja, AES/EBU je dobra rešitev za stereo za kratke in zmerno dolge razdalje (recimo do 100 m). Če so potrebni še konverterji ni ceneje od analogne linije, če pa gre za povezavo dveh digitalnih naprav, pa je. Dobro je tudi to, da je precej kablov narejenih tako za analogne signale, kot tudi za AES/EBU.
MADI pa zmaga vse. Prek optike gre lahko 2 km brez repetitorjev, lahko prenaša tudi MIDI, podpira visoke frekvence vzorčenja in tudi dosti kanalov (64/32/16 oz 56 po starem standardu). Škoda, da ni bolj razširjen.

#60 kmet

kmet

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 45 prispevkov
  • Gender:Male
  • Interests:produkcija (ljubiteljsko) :)

Objavljeno 20 februar 2014 - 11:39

sam imam RME multiface II. Je pač brez preampov, gre zgolj za 8 in/out AD pretvornikov.
Zadeva mi dela res fenomenalno, je pa res, da potem rabiš še kak preamp wink.gif



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov