Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

StudioLive - novi MacBook Pro


7 odgovorov v tej temi

#1 For

For

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Jesenice

Objavljeno 18 februar 2015 - 01:43

Kako je najbolje to povezat?

 

presonus-studiolive1602-back_copy_big.jpz

 

15inch_apple_macbook_pro_retina_me665b-a

Prosim za konkreten nasvet ...kaj moram kupiti da bo delalo kot se spodobi?

 

MBP nima FireWire

Presonus ima Fire WIre 400

adapter FW 400 na FW 800  obstaja

tudi thunderbolt na FW 800 obstaja 

 

thunderbolt na FW 400 pa ne???? Al pa? ...ne vem? Jaz ne najdem. 

 

A naj kupim dva adapterja ....je to sploh pametno?

 

Ali pa tole  https://www.macfixit...tml#review-form ...katera bo prava? Mi zna kdo pomagat prosim?

 

Nisem pameten pa tudi strokovnjak nisem ....učim se. 


ROCK!

#2 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 18 februar 2015 - 10:58

expresscard/34 ti nič ne pomaga ker macbooki nimajo slota že ~6 let.

 

Prav tako macbooki že ~7let nimajo FW400 :)

 

edina možnost je Thunderbolt>FW adapter, potem pa naprej karkoli že potrebuješ.

 

Lahko imaš FW800-FW800 kabel, in adapter pri mešalki.

Lahko imaš FW400-FW400 kabel, in adapter pri laptopu (priklopljen na Thunderbolt adapter)

 

Lahko imaš pa direktno FW400-FW800 kable, in imaš potem samo en adapter. Jaz uporabljam tako, delalo je do zdaj še z vsemi kartami in vsemi kabli.

Je pa res da je ta kabel najtežje dobiti... če si v LJ majo skoraj vedno kakega v Tech Trade tam okoli Hotela Lev.

Drugače pa na internetu kupiš. :)

 

lp!


Prispevek uredil/a: Ploki, 18 februar 2015 - 10:59 .


#3 For

For

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Jesenice

Objavljeno 19 februar 2015 - 12:28

Hvala Ploki.

Ja, tako se naredil. Adapter FW 800 na thunderbolt, in kabel FW 400 na FW 800. Dela v redu za enkrat.

 
Moral sem preveriti če mogoče obstaja kakšna druga rešitev ....za vsak slučaj.
 
Kabel (FW 400 na FW 800) je res težko dobiti ..nikjer ga niso imeli.
 
Adapter sem dobil v eni Applovi trgovini. 

ROCK!

#4 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 19 februar 2015 - 12:42

Dvomim da boš našel kakšno drugo rešitev. 

 

So pravzaprav vse iste, samo v drugi obliki. Lahko imaš "docking station" na thunderbolt, in iz tega ven FW, ampak je isto kot to. Lahko pa kupiš FW800>FW400 adapterček, da lahko potem navadne FW400 kable uporabljaš, kar je verjetno še najboljše, če rabiš zadevo na terenu oziroma kakorkoli mobilno.

 

Meni je zaenkrat delalo zelo stabilno, največ kar sem snemal sicer je bilo nekje 14-15 kanalov, sicer FireFace 400 in prek optike dodatnih 8


Prispevek uredil/a: Ploki, 19 februar 2015 - 12:43 .


#5 For

For

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Jesenice

Objavljeno 15 september 2015 - 11:48

Bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nove teme 

 

 
Ko priklopim kakšno zunanjo zvočno napravo (trenutno imam dve) jo sicer sprejme in jo lahko uporabljam, ampak takoj ko mašina zaspi in jo nazaj zbudim ne dobim zvoka ven ...ne iz zunanje nparav, ne iz računalnika.
 
Vsakič moram, ali v nastavitve spet kliknit napravo, ali osvežit stran, ali izklopit ⁄ vklopit zunanjo napravo, ali ....ne vem kaj še.   :angry:  ZELO NADLEŽNO!!! 
 
Zakaj se to dogaja?
 
Obe napravi sta priklopljene prek USBja.  Recimo na placu kjer imam digitalno mešalko se to ne dogaja. Mešalka ima firewire in z pomočjo adapterja je priklopljena na thunderbolt.
 
Gre za MBP 2014.
 
Ali se da kako (kje) nastavit da zadeva dela tudi potem ko se mašina zbudi?
 
Na windowsih je to bilo normalno. Dokler je naprava priklopljena je vedno aktivna ....ne glede na to ali se računalnik ugasne, restarta, zaspi .... 
Ko pa napravo ugasneš ali odklopiš, pa dela notranja zvočna.
 
Hvala   :)

ROCK!

#6 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 16 september 2015 - 05:09

:/ ne vem. men deluje, sam mam vse na firewire.

 

če kllikneš alt+zvočnik desn zgoraj lahko izbiraš output


Prispevek uredil/a: Ploki, 16 september 2015 - 05:09 .


#7 For

For

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Jesenice

Objavljeno 17 september 2015 - 11:53

Ja ...to vem.

 

Očitno ni rešitve. Sem mislil da se da kje v nastavitvah to uštimat.

 

Mogoče bi pomagalo da kupim kakšen adapter in tele USB naprave nekako priklopim na thunderbolt?

 

Ali pa kaj od tega vzeti https://www.google.s...w=1920&bih=1005 (nisem pameten kaj?  :wacko: )

 

Imaš mogoče kaj izkušenj s temi docki?


ROCK!

#8 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 18 september 2015 - 08:48

ha, nimam pojma. sorry. Ne vem kdaj bom prišu kej do kakšne USB karte, bom sprobal naslednjič ko utegnem.





Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov