Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Povsem nov "Mac Pro" za 550€?


48 odgovorov v tej temi

#1 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 775 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 25 maj 2009 - 02:10

Da, prav ste prebrali....

Kot poroča The Inquirer, so v Rusiji spet vedno popularnejši Maci. Na Applovo žalost ne pravi, temveč zelo verni ponaredki. Ko je Evropo še delila železna zavesa, so Ruse s poceni kloni oskrbovali Bolgari, sedaj pa so zanje poskrbeli kar sami. Na spletni strani RussianMac tako ponujajo lastno verzijo iMeka, ki ima Intel Core2Duo E7400 2,8 GHz, 4 GB pomnilnika, pol terabajta trdega diska, Nvidiino grafiko GeForce 9500GT, FireWire in zapisovalnik DVD-jev.
Nanj so naložili Applov operacijski sistem Mac OS X Leopard, ki se celo posodablja. Kot zatrjujejo na straneh, je vse legalno, saj naj bi bili kupili programje po legalni poti prav od Appla.
Za omenjeni sistem zahtevajo 23.800 rubljev, kar je slabih 550 evrov. Primerljivi original stane štirikrat toliko.
pro_big.jpg

Žal ga izven Rusije še ni mogoče naročiti....
QUOTE
Delivery to other countries out of Russia is not possible yet, because of difficult process related to customs. We are working on it. And we are very interested in European buyers and have a strategy to distribute out products in Europe. We advice to subscribe for our mail and we will notify you about changes.


russianmac.ru
vir:slo-tech

#2 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 25 maj 2009 - 08:05

rabmo samo spisek kater HW se uporabl pa smo na konju

#3 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 25 maj 2009 - 10:54

to ni ravno mac pro ampak upam da si ga kdo kupi in poroča wink.gif

#4 turban99

turban99

    Tim Urbanya

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 227 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:48

No no, saj lepo da so namestili kvaliteten hardware v te njihove grde kište, vendar še to ne pomeni da so blizu Apple-u!
Na njihovo žalost design veliko pomeni pri prodaji računalnikov... Tega MiniBooka so pa tud nardili za poj v p.... omg.gif Čista kopija tistega Asus-a... so najbrž dobili poceni ohišja pa so oni to kr lepo pokoristli...

Ne mormo pa glih rečt da si za 550 EUR dobil Mac Pro-ja, ker ga nisi! Dobil si navadno kišto z naloženim Mac OS-om ...

Je pa res poceni! Tu pa nimam kaj za komentirat! smile.gif

Če bo kdo kupil, naj malo poroča!

LP

#5 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 maj 2009 - 11:12

verjetno ta še vedno kuri BIOS in ne EFI?!
Nenad Patkovic

#6 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 05:33

QUOTE (turban99 @ 26. May 2009 10:48:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ne mormo pa glih rečt da si za 550 EUR dobil Mac Pro-ja, ker ga nisi! Dobil si navadno kišto z naloženim Mac OS-om ...



tko just out of curiosity....je pa MacPro kaj točno ? pa če damo na stran zunanji videz

#7 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 775 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 26 maj 2009 - 06:08

QUOTE (Katoda @ 26. May 2009 18:33:23) <{POST_SNAPBACK}>
tko just out of curiosity....je pa MacPro kaj točno ? pa če damo na stran zunanji videz


wink.gif

#8 turban99

turban99

    Tim Urbanya

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 227 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 26 maj 2009 - 06:20

QUOTE (Katoda @ 26. May 2009 18:33:23) <{POST_SNAPBACK}>
tko just out of curiosity....je pa MacPro kaj točno ? pa če damo na stran zunanji videz


Tko just out of curiosity... eni ne damo na stran zunanjega videza, ti pa si lahko zaradi mene daš hardware v PVC vrečko...

Če se ne motim sem pa enkrat nekje prebral nekaj o vrhunsko skonstruirani kišti od Apple-a, ki skrbi tudi za zelo dober pretok zraka za hlajenje itd.itd.itd...
nebom pametoval preveč ker se ne spomnim točno zakaj je že šlo...

Brez zamere!

#9 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 06:26

se pravi nimaš nekega konkretnega odgovora ? navsezadnje je MacPro lepo dizajniran PC, ki lahko poganja več OSov

#10 matejd7

matejd7

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 122 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 06:27

Po konfiguraciji sodeč dobiš slabega iMaca. To je ena zadeva ki po mojem mnenju Appleu manjka, iMac konfiguracija v "navadnem" ohišju ter z kakšnih 200 eur. manjšo ceno kot primerljiv iMac, eni pač nemaramo mini in all-in-one zadev.

#11 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 07:23

no, še mal novic, psystar dol, russianmac gor

Psystar Files Bankruptcy, Stalls Apple’s Case

#12 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 maj 2009 - 08:23

mnogokrat smo že o tem debatirali!
funkcija "search" pomaga:)
... preden vskoči Blaster in vas nadere:)...
Evo ene kar konstruktivne teme: http://www.planetaud...?showtopic=2423
Nenad Patkovic

#13 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:35

ashamed0002.gif

#14 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 11:03

LOL ... NLP, sem že mislil... ne da se mi. Hahaha wink.gif

LP,
T
www.mmedia.si

#15 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 maj 2009 - 12:24

vem:)
Nenad Patkovic

#16 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 775 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 27 maj 2009 - 12:47

Za 4x manjše pare se pa res ne obregnem na barvo škatle blink.gif

Me pa res zanima kolikšna je razlika med tem EFIjem in navadnim BIOSom, če zadeva kljub temu funkcionira brez napak....?
Nenazadnje obstajajo matične katerih bios se da prepisat...... v kaj drugega ashamed0002.gif

#17 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 06:47

Pa saj sem že parkrat videl fičote, na katerih je pisalo ... "Ne vem, kaj mi je danes... ampak včeraj sem bil še Ferrari". smile.gif

Zakaj ne razumete, da je to en navaden ... Behringer Macalizer? wink.gif lol ...

LP
www.mmedia.si

#18 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 10:22

in kako zagovarjaš to "hipotezo" ?

#19 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 12:45

Ta mac zgleda približno tako, kot tale fičko helikopter ... smile.gif
tuning_ficko_370x320.jpg

Pa zanesljiv je ravno tako verjetno, kot ta helikopter. smile.gif

LOL

LP,
T
www.mmedia.si

#20 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 27 maj 2009 - 02:46

QUOTE (winni @ 27. May 2009 01:47:49) <{POST_SNAPBACK}>
Me pa res zanima kolikšna je razlika med tem EFIjem in navadnim BIOSom, če zadeva kljub temu funkcionira brez napak....?
Nenazadnje obstajajo matične katerih bios se da prepisat...... v kaj drugega ashamed0002.gif


Ni problem, da vgradiš čisto enake komponente ampak razlika med EFI-jem in prazgodovinskim BIOS-om ti je "recimo" nekaj takega kot USB2 VS FW800.
Nenad Patkovic

#21 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 03:13

QUOTE (Blaster @ 27. May 2009 13:45:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ta mac zgleda približno tako, kot tale fičko helikopter ... smile.gif
tuning_ficko_370x320.jpg

Pa zanesljiv je ravno tako verjetno, kot ta helikopter. smile.gif

LOL

LP,
T



tale ficko je strup....za svojo ceno

#22 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 05:10

Tega s propelerjem še ne ... Samo navadnega 750.

LP
www.mmedia.si

#23 turban99

turban99

    Tim Urbanya

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 227 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 27 maj 2009 - 05:21

QUOTE (Blaster @ 27. May 2009 18:10:15) <{POST_SNAPBACK}>
Tega s propelerjem še ne ... Samo navadnega 750.

LP

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Je treba probat tega s propelerjem! Prav tako pa vsem navdušenim nad ruskim MacProjem svetujem, da si ga kupijo, ker po naklonjenosti in izjavah sodeč mora bit huuuuuud comp za mali keš...

Lp

#24 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 775 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 27 maj 2009 - 07:50

QUOTE (Blaster @ 27. May 2009 18:10:15) <{POST_SNAPBACK}>
Tega s propelerjem še ne ... Samo navadnega 750.

LP


laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

___

Drugače pa res ne dvomim da ne bi smel bit dober sistem... kaj pa veš, morda bomo še letos meli vsak svoj imek wink.gif

Pa še to : EFI naj bi sprožil Intel in tudi sedaj si ga ne lasti Apple temveč nek "forum EFI", ki ima licenco in ga upravlja kot standard...
več o tem:
lp

#25 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 11:15

QUOTE (turban99 @ 27. May 2009 18:21:03) <{POST_SNAPBACK}>
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Je treba probat tega s propelerjem! Prav tako pa vsem navdušenim nad ruskim MacProjem svetujem, da si ga kupijo, ker po naklonjenosti in izjavah sodeč mora bit huuuuuud comp za mali keš...

Lp


počakajmo na prve reviewe

#26 baadc0de

baadc0de

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 30 maj 2009 - 07:54

pozdrav vsem.

Najprej o EFI-ju, EFI je precej superioren nadomestek BIOSa, ki ga je Intel projektno zastartal in ga tudi vecina modernih maticnih plosc hardversko podpira. Treba se je pa zavedat, da za razliko od BIOSa omogoca EFI razsiritve (pustimo zdaj option ROMe, ok), tako da medtem ko je obicajen EFI lahko legalno del vsakega PCja, tiste "Apple specific" razsiritve niso, ker si jih oni lastijo. Kaj te razsritive pocnejo? Vecinoma pomagajo pri avtomatskem zaznavanju hardvera preden pridete v operacijski sistem (kot so zunanji trdi diski) in pokazejo lustkan meni z ikoncami, da lahko izberete kaj boste na macu pognali (windowse ali macos za avdio ali macos za email, recimo). EFIja na PCjih se nimamo zato, ker ga Microsoft (se in zal) ne podpira. Naj bi ga ze Vista, upa se pa da bo v Windows7 vse tako kot mora biti. Pricakuje se, da bo vsak resen proizvajalec maticnih plosc napisal svoje razsiritve za EFI, ki bodo delale to kar trenutno pri Applu delajo njihove.

Drugo o procesorjih, Intel dela vec druzin procesorjev, kot so recimo Pentium, Core, Itanium in Xeon. Procesorje delajo tako, da jih morajo na koncu nekaj stran vrzt, nekaj jih je neverjetno brezhibnih, vecina jih gre v eno veliko sivo obmocje vmes. Na koncu vsakega "tekocega traku" je avtomatski tester, ki preveri kako dobro se je procesor "spekel". No, zdaj pa takole - ce se ni zelo dobro, bo procesor prej umrl in naredil kdaj pa kdaj kaksno neumnost vmes (zdelil dve stevili napacno, mogoce se bo zaklenil in bo treba ponovno zagnat, ipd). Operacijski sistemi ne morejo zmeraj vedet kdaj je procesor "ustrelil kozla" zato se veselo sesujejo, pokazejo blue screen, ali kaj podobnega. Procesor sprobajo pri vec Mhz, in tam kjer dela najboljse, no, tako nalepko dobi. Obstaja pa se ena delitev, in sicer potrosniski procesor ali profesionalni. Profesionalni se ne sme nikoli zmotit in mora dolgo, dolgo zivet. To je zato, ker se take procesorje uporablja v znanosti, za streznike, za bancne transakcije, skratka tam kjer ni pardona in mora delat tako kot je treba. Da se nam ni treba prevec ukvarjat s tem kateri procesor je tak in kateri ne, ima Intel posebno oznako za profi procesorje in sicer "Xeon". Jasno je, da je Xeon procesor precej drazji kot consumer (Core, Core2, Pentium, Celeron in podobni). Zdaj, a se ga za pro audio rabi, oz. ali je nepogresljiv je subjektivna ocena - ali je vreden en ta procesor 1200€ namesto 300€ kot je potrosniski pa se bolj.

V glavnem, v Mac Pro dobite dva taka procesorja noter (pa smo ze pri 2400€ samo za njih) je pa tako, da ti profi procesorji zahtevajo se profi maticno plosco na katero se vsedejo... Primerljiva, taka kot je v Mac Pro kosta tam recimo od 400€ naprej, nuca se pa tudi boljsi RAM kot za obicajne masine. Zakaj tako komplicirajo? Obstaja trg "delovnih postaj" za profesionalce, ki jim je skoraj vseeno koliko masina kosta, samo da je hitra, zanesljiva in funkcionalna. To ni masina ki jo greste kupit na "konfiguracijo" v lokalno trgovino tako kot ljudje ki nabijajo igrice, ampak se prvenstveno to prodaja kar direktno s tovarne podjetjem in proficem. Apple je malenkost bolj domace podjetje, pa se pac trudijo svoje delovne postaje nudit kar v trgovini. Drugace se s tem poslom ukvarjajo tudi HP, Dell, Lenovo, Sun in se kdo, pa je Apple ponavadi kar med najcenejsimi (HP ponuja recimo podobno kot mac pro za 2x ceno pa se noben pretirano ne sekira in jim gre cisto OK v tem trgu, ker dajo zraven gomilo nekega softvera ki rednim kupcem ostale HP masinerije in storitev olajsajo zivljenje).

Je pa to trg brez kompromisov. Tukaj se ne prodajajo masine, ki imajo kable kar tako vmes med komponentami, ali pa malo na pamet narejen pretok zraka. So konec koncev le masine za resno delo. A so tukaj nabriti pisarniski PCji ali igricarske postaje kaj konkurencni, oziroma odgriznejo delez? Za domaco uporabo seveda, ampak vecinoma ne resnim firmam - ker jih argumenti da je noter resen procesor kot je Xeon in resna plosca in resen RAM prepricajo, lepe so pa masine seveda tudi, servisiranje je enostavno, zracni pretok superioren in so relativno tihe. To je za obicajne ljudi dokaj cuden trg (vecinoma gledamo samo koliko Mhz in GB bomo za svoj € dobili), ampak na koncu je zmeraj tako, da ce je nekdo nekje pripravljen placat, nekdo drug nekje to stvar dela in seveda za toliko tudi oceni in proda. Tale ruski PC pac ni narejen s Xeonov, prav tako ima samo en procesor, in podobno. Ni delovna postaja, pa saj se tudi nekaj pretirano ne dela da je. Tudi po izgledu. Ce prav razumem funkcionira zato, ker lahko nalozi EFI z Applovimi razsiritvami, kar pa lahko naredite ze nekaj casa tudi sami.

#27 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2009 - 12:13

QUOTE (baadc0de @ 30. May 2009 20:54:04) <{POST_SNAPBACK}>
V glavnem, v Mac Pro dobite dva taka procesorja noter (pa smo ze pri 2400€ samo za njih)


hmmm.gif 1200 po procesorju ? macpro ma 5500za 8core ter 3500 serijo za quad konfiguracijo

#28 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 31 maj 2009 - 12:33

baadc0de lepo napisano!
Res je.
Že od "vaferjev" dalje se začne segmentacija glede na kvaliteto/ "nezmotljivost" procesorja in določanja hitrosti,...
... kje je še vse ostalo.
Apple ima res poostrene zahteve glede tega in še vse kar si dalje govoril.
Enako je tudi z drugimi komponentami in sestavitvi komponent v nek dokaj stabilen sistem.

Pa saj; čeprav sem PCjaš od začetka, moram na delovnem mestu delat z appli in ja; so vzdržljivejši, errorov bilo katerih je mnogo manj in tudi nekako so bolj poskočnejši ipd. ... in to je to (pa še vedno bolj so cenovno dostopnejši), razen da je crackov manj...
tudi to je žal tudi eden izmed poglavitnih razlogov za izbiro računalnika/ sistema...sad.gif
Nenad Patkovic

#29 Domestic

Domestic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 92 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2009 - 07:25

winni, a si ga malo pihno v naslovu?biggrin.gif

LP

#30 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2009 - 09:55

Katoda, in zakaj si prilimal ceno za Core i7? To nima veze z Xeoni.

Ah... odkar imam Mac Pro in na njem laufam Windows Vista 64, nimam s kompom NOBENE težave. Na PCju sem jih imel skoz. To mi odtehta vsako ceno za profi delo, saj se nočem ukvarjat z računalniki, ampak z ... glasbo.

LP,
T
www.mmedia.si



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov