Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

mešalna miza-izbor le te

• Prosimo prijavite se za odgovor
10 odgovorov v tej temi

#1 ceglars

ceglars

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 7 prispevkov

Objavljeno 05 november 2012 - 07:20

Pozdravljeni!

Rabil bi eno pomoč pri izbiri mešalne mize. Do sedaj sem uporabljal midas venice, pa mi je za moje potrebe (trio) jasno zelo prevelika. Imel sem tudi že APB Dynasonics pa sem jo neumnež prodal:)sedaj razmišljam o nakupu nečesa manjšega, digitalnega in sicer imam konkrektno v mislih presonus studiolive 16.4.2, pa me zanima kako mnenje o tem mixu v primerjavi z midas venice, oziroma če mi kdo priporoči kak dru mix v podobnem cenovnem rangu. Me pa tudi zanima zadeva, ki mi jo je predlagal prijatelj, da bi si mogoče umislil le kako focusrite saffire 56 in pa mac-a ter s tem hodil na nastope. Ima kdo izkušnje s tem?
Že v naprej hvala!

#2 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 05 november 2012 - 08:08

QUOTE (ceglars @ 5. Nov 2012 20:20:32) <{POST_SNAPBACK}>
Pozdravljeni!

Rabil bi eno pomoč pri izbiri mešalne mize. Do sedaj sem uporabljal midas venice, pa mi je za moje potrebe (trio) jasno zelo prevelika. Imel sem tudi že APB Dynasonics pa sem jo neumnež prodal:)sedaj razmišljam o nakupu nečesa manjšega, digitalnega in sicer imam konkrektno v mislih presonus studiolive 16.4.2, pa me zanima kako mnenje o tem mixu v primerjavi z midas venice, oziroma če mi kdo priporoči kak dru mix v podobnem cenovnem rangu. Me pa tudi zanima zadeva, ki mi jo je predlagal prijatelj, da bi si mogoče umislil le kako focusrite saffire 56 in pa mac-a ter s tem hodil na nastope. Ima kdo izkušnje s tem?
Že v naprej hvala!

Se mi zdi, da se zna zgoditi ena mala revolucija z novo generacijo ipad mixerjev... tale Mackie bi mogoče bil to kar iščeš: http://www.mackie.com/products/dl1608/

Prispevek uredil/a: satoration, 05 november 2012 - 08:15 .

#3 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov

Objavljeno 06 november 2012 - 09:33

Kakšna je zasedba tega tria?
Venice se mi ne zdi ravno velika mešalka, je pa kar razlika ali imaš 16 ali 32 kanalno.
Jaz Midasa ne bi menjal za tega Presonusa ali Mackie.

#4 ceglars

ceglars

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 7 prispevkov

Objavljeno 06 november 2012 - 10:02

Ja je 32ch kar je kr obilna za narodnozabavni trio....So kake izkušnja z midasom in presonusom mogoče?

#5 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 06 november 2012 - 10:14

QUOTE (ceglars @ 6. Nov 2012 11:02:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ja je 32ch kar je kr obilna za narodnozabavni trio....So kake izkušnja z midasom in presonusom mogoče?

Za narodnozabavni trio, pa na sploh za male zasedbe si bolj elegantne digitalne rešitve kot je tale novi Mackie ne znam zamislit... saj verjetno bodo druge firme sledile...

Tak da si res malo poglejte kako bo to izgledalo v prihodnosti, oz. lahko že zdaj in to za okoli 1k EUR z ipadom vred... za mali band si jaz kaj drugega sploh ne bi več kupoval - to je čista eleganca in totalna praktičnost (vsekakor bolj praktično kot nosit naokrog Foc.Saffire z Macom)... : http://www.youtube.c...feature=related

Aja, tonci seveda ne bojo nikoli nič slabega rekli čez Midaske - so odlične mize - sem vedno vesel, ko kje delam in imajo kakšno Midasko inštalirano - a tu gre za čisto drug namen... Z vsemi kvalitetnimi digitalnimi efekti, kompresorji in EQji na dosegu dotika - mali format, dovolj kvalitetni preampi, itd. je meni tale Mackie zmaga...

Prispevek uredil/a: satoration, 06 november 2012 - 10:17 .

#6 ceglars

ceglars

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 7 prispevkov

Objavljeno 06 november 2012 - 10:22

Kako pa je z predojačevalci v primerjavi s tem mojim midasom?

#7 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov

Objavljeno 06 november 2012 - 10:33

QUOTE (ceglars @ 6. Nov 2012 11:22:13) <{POST_SNAPBACK}>
Kako pa je z predojačevalci v primerjavi s tem mojim midasom?

Midaske imajo odlične preampe in so nasploh lepo zveneče mize (dober EQ in vse to)... ampak iskreno - če je miza dovolj dobra - v live ne slišim teh minimalnih razlik med dobrimi preampi. Še najbolj občutim razliko med EQji na mizah - ko na kaki slabši šraufaš in šraufaš pa je na bypass še najboljše. smile.gif

Jaz bi zadevo vsekakor sprobal preden bi nabavil! Glede na trenutno stanje digitalnih EQjev in ostalih SW efektov so verjetno tile v Mackieju na nivoju... tako da je treba sprobat, če ti zvočno ustreza. Onyx preampi niso zanič, nimam pa pojma o direktni primerjavi z Midasom, pa tudi kako jo naj človek naredi - vsakič na drugi mizi v drugem placu? smile.gif Ampak, če so dovolj dobri (kar so), mi odtehta praktičnost in da imam v malem paketu kompresor in gate na vsakem kanalu, popolnoma parametričen EQ na vsakem kanalu, dva reverb procesorja, grafični EQ, itd., itd. Eleganca, namesto da prenašaš cele racke in glomazne mize za en trio... wink.gif

#8 ceglars

ceglars

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 7 prispevkov

Objavljeno 06 november 2012 - 11:00

No to se strinjam...Hvala za pomoč!

#9 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 06 november 2012 - 04:09

Stari tole je pa nora zadeva! ohmy.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#10 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 878 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 06 november 2012 - 08:00

LP SIMON,

midva sva že prediskotrala parkrat,.... vprašaje še Darka Pluta wink.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#11 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 14 april 2015 - 04:35

jaz tudi naročil malo zverinico za naš bend v mali zasedbi soundcraft Ui 12

''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov