Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Napajanje


  • Prosimo prijavite se za odgovor
11 odgovorov v tej temi

#1 SoundMan

SoundMan

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:Live sound

Objavljeno 17 junij 2008 - 10:43

Odpiram, ker me zanima kako rešujete probleme nastale v zvezi z napajanjem.

- provizorij priklopi
- padec napetosti
- razlike v potencialih ("brumski 'blemi")
- najemi generatorjev
- napajanje odra, FOH-a, ampov, kako zvežeš, da je čimmanj problemov

Dajte, delite malo svoje izkušnje z drugimi...

Gaber hmmm.gif
Ojoj, pa to nimate pravega riderja...
______________________________
Gaber Lesjak "SoundMan"

#2 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 17 junij 2008 - 11:37

Par logičnih zadev : Proč od lučkarjev, lepo razpeljani kabli ,uporaba DI boxev ,če je možno imet racke pod lastnimi PSUji in seveda mize z lastnim PSUjem ,razne kamere in projektorji proč od audio štroma...sm kaj pozabu ....ah seveda kvalitetni kabli in konektorji seveda !!?? Potrebno si je zagotovit oz povedat kakšen štrom vse rabiš da te čakajo doze prprauljene
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#3 BlackOrWhite

BlackOrWhite

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 17 junij 2008 - 03:45

Jst bi vprašou kolege, ki se mal bolj spoznate na te zadeve.
Zaradi padca napetosti, se mi dostkrat dogaja, da se mi na špilih klaviatura nenehno ugaša in užiga.
Znano je, da je dotična klaviatura serijsko podvržena tem komplikacijam glede napetosti. Čim preveč pade- izklop/vklop itn.

Me zanima, kaj bi mi svetovali. Naj začnem nosit sabo UPS? Ma res ne bi, no smile.gif
Kaj naj takrat naredi ekipa, ki skrbi za te zadeve? Ponavadi kao ne morjo nč in jst ostanem brez ene klaviature :S

#4 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 17 junij 2008 - 04:07

jah če je ta tvoj key res tuk občutljiv na padec napetosti potem resno razmisl o upsju ,ker če ti to ven ne meče ostalega geara se mi zdi smiselno,je pa rwes da ekipa ne more nič med samim špilom,
ker če je po pravem je cel backline na enaki veji ,probaj enkrat stestirat do kje si varen oz kje je tista spodnja meja da začenjaš imet probleme,boš mogoč lažje v naprej predvideval kaj se ti eventuelno lahko na špilu zgodi. Drgač pa ups
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#5 jodldajs

jodldajs

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Velenje
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 17 junij 2008 - 04:08

QUOTE (BlackOrWhite @ 17. Jun 2008 16:45:42) <{POST_SNAPBACK}>
Jst bi vprašou kolege, ki se mal bolj spoznate na te zadeve.
Zaradi padca napetosti, se mi dostkrat dogaja, da se mi na špilih klaviatura nenehno ugaša in užiga.
Znano je, da je dotična klaviatura serijsko podvržena tem komplikacijam glede napetosti. Čim preveč pade- izklop/vklop itn.

Me zanima, kaj bi mi svetovali. Naj začnem nosit sabo UPS? Ma res ne bi, no smile.gif
Kaj naj takrat naredi ekipa, ki skrbi za te zadeve? Ponavadi kao ne morjo nč in jst ostanem brez ene klaviature :S


da se kupit stabilizator štroma ga imaš lahko v racku (1HE), samo nekako ga še z klaviaturo zvežeš in je to to, v vsakem primeru boš mogu še neki imet seboj!
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#6 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 056 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 17 junij 2008 - 07:27

js bi sam neki prašu...

a ta nihanja napetosti, ki jih omenjate nastanejo zaradi velikih moči ozvočenj in razsvetljave, ali so že prisotna na samem omrežju?

LP

#7 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 17 junij 2008 - 09:04

zaradi obojega, predvsem pa zaradi nekvalitetnega dela elektrotehnikov, ki so napeljali el. inštalacijo... morda pa sploh niso vedeli ko so jo delali, da bo obremenitev takšna in takšna, temu primerna je elektro inštalacijska shema.
Nenad Patkovic

#8 VanHool

VanHool

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov

Objavljeno 01 september 2008 - 12:27

Elektrotehnik nima kaj veliko vpliva (razen da seveda pravilno zveže zaporedje faz, nulo in zemljo v omarci).
Večina je odvisno od omrežja in ostalih porabnikov ki so priključeni na isto vejo el. dovoda.
Od ozvočenja i luči ( zelo dinamična obremenitev ), kokičarji, friteze,hladilniki.... Pol se ti vklopi še kak nadebuden pirotehnik pa VJ+ projekcije pa dva pc-ja za backstage pa smo tam.
Napetost pač niha. Delam na večjih ozvočenjih, 32-63 A priklop, pa sm vidu svašta, od 240v do 200v.
Ekipa na odru in okoli ti res ne more čisto nič pomagat, ker majo oni tud probleme s tem. Nihanja v nivojih signalov, prezgodnje clipanje ferštov, na starejših kretnicah phaser efect na fronti ( creative mixing ashamed0002.gif ).
Odvisno kaj moti tvojo klaviaturo. Če so to trenutni padci bo stabilizator pomagu, sam ne verjamem da je to to. Rajši si omisli UPS, klaviatura ti ne požre ful tko da ne rabiš 200 kilskega.

Če se greš klaviaturista boš zadevo poštimu, če pa špilaš po abrahamih pa maš en keyboard za backup poster_oops.gif .

#9 lovro

lovro

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 5 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:radece

Objavljeno 05 december 2008 - 01:17

še mal z moje strani... za malo jače sisteme el. razvodov (3x16A do 3x125A)......

*pogoj: stabilno el.omrežje
*ustrezen presek dovodnega el.kabla glede na dolžino, če se le da tanko žičnati kabel in ne trdi (zaradi skin efekta)!
*kvalitetna ozemljitvena sonda Cu(baker) (zaželjeno16mm2 presek ozemljitvenega kabla ali valjanec)
*simetrična porazdelitev posameznih naprav po fazah
*izogibanje bližine signalnih/mikrofonskih kablov z transformatorji raznih prcesorjev idr.outborda(v primeru da niso vgrajeni v napravo)!!(zaradi indukcije v trafotih)
*za enofazne razvode iz glavne el.omarice pri večjih dolžinah kablov od 20m ...min 3x2,5mm2
*napajanje FOH-a iz glavne el.omarice enofazni odvod (nikoli dovod iz ločene vtičnice, ki ni na istem potencialu kot ostao(ampi, kretnica, idr.)
*pri nesimetričnih kablih vedno uporabiti DI-box za povezavo na multicor.

lp Tomaž

P.S.: verjetno se bom še kej spomnu , pa napišem ...je že ura pozna glava ne dela več dobr...
lovro

#10 embe

embe

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2011 - 10:46

Iz samega dolgčasa gledam naokoli za kakšnim
PSU, UPS, pa naj ima za hec 230V čistega sinusa...
Tole recimo...
Furman mi izleda kot zgolj dober razdelilec.

Komentarji in predlogi dobrodošli...
zvok,zvok,zvok...

#11 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 24 oktober 2011 - 01:14

http://www.apc.com/p...ndex.cfm?id=165 - tile so se izkazali za odlične produkte po razumnih cenah.
Naprave se napajajo iz UPS-ove baterije katera se polni preko omrežja.
Nenad Patkovic

#12 embe

embe

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2011 - 09:09

Jao, včeraj sem se utopil v morju teh produktov..
zvok,zvok,zvok...




1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov