Pozdravljeni vsi!
Imam težavo z spravljanjem zvoka na receiver in mogoče mi bo kdo od vas mojstrov znal pomagati.
Težava je sledeča: osn. plošča GA-EP31-DS3L (audio chip ALC888), receiver MARANTZ SR4500, coax kabl preko S/PDIF. Nameščen win XP in po defaultu dobim na receiver samo 2.0 zvok. Ko dam test speakers v realtekovi nadzorni plošči za audio mi zaigra samo levo in desno, subw. pa ne vklopi in tudi na receiverju sta na displayu osvetljena samo levi in desni speaker in zraven PCM ikonca.
Ugotovil sem da samo ko predvajam film na računalniku, ki ima DTS zvok se mi na receiverju prižge lučka za DTS in tudi vseh 5.1 zvočnikov in tudi sub se nato zalaufa..
Če so filmi DD ali AC3 pa je samo 2.0 ....
Pred tem sem imel staro lgendarno plato EPOX 8RDA3+ in tam mi je že ko sem prižgal pc na receiverju gorelo stalno 5.1 zvočnikov in mi je subw. normalno delal tudi pri predvajanju mp3jev..
Zdaj z novo plato pa mi sub leži v kotu sobe kot kup dreka.. kako ga aktivirati?
Sem sprobaval že vse variante z ac3filtrom in ffdaudiom.. pa mi nikakor ne uspe..
Je imel kdo podobne težave in ima kakšen nasvet?? I'm desperate already... grrr..
HVALA!!!
S/PDIF out samo 2.0 zvok namesto 2.1 (subw. ne dela)
Začel
vucko
, avg 14 2009 08:53
Tema brez odgovorov
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov