Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Frekvenčni konflikt med mikrofonom in routerjem

3 odgovorov v tej temi

#1 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 24 november 2014 - 11:46

Par tednov nazaj sem postal lastnik x32 Compact in že na prvem špilu naletel na totalno zmrzovanje routerja. No po daljši debati na FB x32 forumu glede nastavitev svega in svašta okoli routerja sem ugotovil, da je za vse kriv brezžični mic Shure SLX2 z postajo SLX4, ki dela na območju med 801 - 819MHz.

Vse lepo in prav, vendar kot kaže 3. harmonik signala mikrofona tako zelo moti WIFI signal, da mi PC in telefon 2 metra proč od routerja povsem izgubita signal in disconnect-ata (3 * 800MHz = 2,4 GHz).

Začasno rešitev sem sicer našel tako, da nastavim mikrofon na najnižjo frekvenco (801.250MHz) in tako mi edino xEdit na PCju občasno pomrzne, vendar zadeva ne povsem crkne kot poprej.

Kot kaže je edina rešitev ali menjava mic-a ali menjava routerja na 5GHz. Se je kdo že spopadal s podobnimi problemi?

lp

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 25 november 2014 - 07:01

Mogoče je treba bat pa mic na servis, bom malo govoril na to temo s serviserjem.

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 L.C.

L.C.

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 55 prispevkov

Objavljeno 25 november 2014 - 02:10

V petek sem imel priložnost delati s sistemom SLX2 + SLX4. Kljub temu, da je bil sprejemnik postavljen neposredno ob prenosni računalnik, motenj v sprejemu signala WiFi ni bilo. Oddajnik (belt pack) je bil dobrih dvajset metrov stran.

Ker je šlo za živ prenos dogodka na splet, sem zelo rigidno spremljal odzivnost omrežja. Morda sem imel le srečo ali je usodna kombinacija kakšnega routerja in omenjenega sistema. 

#4 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 26 november 2014 - 12:31

No za hec sem sprobal še z ADSL routerjem od Siol-a (ker drugega trenutno nimam pri roki) in ugotovil, da ga razen rahlega nihanja signala delovanje mikrofona ne moti preveč, kaj šele da bi zmrznil.

Očitno ima prav tale TP-LINK svoj finte, morda tudi zaradi treh zunanjih anten in večje občutljivosti...

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov