Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Različni mikrofoni - mnenja

12 odgovorov v tej temi

#1 MyDream

MyDream

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 09 april 2015 - 03:11

Potrebujem par mikrofonov za live in studio. 

1. LIVE
Uporabljam Rode M-1. Načeloma sem zadovoljen, ampak mi bo zdaj zdaj crknil in bi kupil nekaj drugega. Vokal imam precej basovski. Gledal sem Rode M-2 (nekje sem prebral, da dela super), Shure SM58, Shure Beta 58A. Kar sem uspel probat na shure sm58 sem opazil, da mi da veliko več mid-a in to bi mi pasalo. Bete pa nisem sprobal.

2. STUDIO VOKAL + AKUSTIČNA KITARA
Kitara se bo na enem kanalu delno snemala preko SRT sistema, drug kanal preko mikrofona. Naj raje bi kupil en mikrofon za oboje, ker pa vem, da bo to težko, bi kupil enega za kitaro in enega za vokal. Drugega se ne bo snemalo. Gledal sem Rode NT2-A za vokal, Audio-Technica AT4040, pa Audio-Technica AT4033, za kitaro pa Shure SM57, Audix i-5. Zanima me še kakšna je uporabnost Focusrite CM25 mikrofona, glede na to, da bom kupoval Scarlet 2i2 in dajo tega zraven za male pare. 

Nagibam se k Shure Beta 58a + Rode NT2-A + Audix i-5

Prispevek uredil/a: MyDream, 09 april 2015 - 03:16 .

#2 MyDream

MyDream

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 09 april 2015 - 05:39

Dodajam pod točko 2: Rode M-3? MXL 770?

Prispevek uredil/a: MyDream, 09 april 2015 - 05:45 .

#3 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov

Objavljeno 09 april 2015 - 10:23

Beta58 je malo bolj odprta na vrhu, a mogoče hitreje zveni umazano. Mogoče bi bilo smiselno preveriti še kakšne EV-je Sennheiserje ipd., ker 58-ke itak lahko dobiš povsod, pa tudi drugače so (vsaj za moje pojme) marsikateri mikrofoni znatno boljši.

Kitara je akustična?

Če mi kdo reče, da bi rad 57-ko na kitari, znorim. Mislim resno. Pri vseh mikrofonih, ki so danes na razpolago ...

Na električni je v kombinaciji z drugimi mikrofoni lahko uporabna, na akustični ...

Mogoče bi lahko vzel 2 malo boljša mikrofona in enega uporabil tako za snemanje, kot za live.

Osebno nimam predsodkov glede uporabe kondenzatorcev za live vokale.

Omenjene Audio Technice znajo biti kar v redu.

#4 MyDream

MyDream

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 10 april 2015 - 08:03

Kitara je akustična ja. Saj se bolj nagibam k Audix i-5 ali Rode M-3.

Pri vokalu pa se spomnim, da se mi je pri SM58 zdelo, kot da je popačen glas. Pri Rode tega ni. Če bi vzel Rode M-2 za vokal, bi šlo za live in za studio ali bi moral vzeti kakšen rang višje? Kje pa je prednost uporabe kondenzatorja za live?

Shure torej odpade, berem o Senheiser E865 - kakšne izkušnje? Kako se obnese za live?

Prispevek uredil/a: MyDream, 10 april 2015 - 08:29 .

#5 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 10 april 2015 - 10:28

Za vokal se splača preizkusit Audix OM5, OM6, OM7. Za snemanje akustike pa sam ne bi gledal za dinamični mikrofon ampak kondenzatorce. Izbira odvisna tudi od placa v katerem snemaš in denarja... :arrow:

#6 DomaDIS

DomaDIS

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov

Objavljeno 10 april 2015 - 12:05

Poznam Rode NT2 in je super izbira, sploh ker ima multi pattern, kar včasih zelo prav pride. Za live pa SM58, ker je bolj flat za razliko od bete ali pa kak sennheiser.

#7 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 10 april 2015 - 02:13

Za akustiko v normalnem ne odmevajočem placu obvezno veliko membranski kondenzator po možnosti z usmerjeenostjo -Figure of 8, da dobiš vsaj širino.

Ali pa z dvema micoma kar MS tehniko ...

1x 8-ca + 1 x kardioid...

ms.jpg

več info na ...

http://www.uaudio.co...-mic-recording/

http://en.wikipedia....ophone_practice

Vokal pa je odvisno kaj ti paše... vse našteto je OK,... so le detajli, ki jih lahko popraviš z Eqjem ali pa iščeš mic ki ti najbolj ustreza na tvoj vokal.

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov

Objavljeno 10 april 2015 - 02:48

Sicer je nekaj odvisno od samega vokala, ampak na splošno bi brez pomisleka vzel e865 namesto *58.

Prednosti kondenzatorcev v live so enake kot v studiu - bolj linearen frekvenčni odziv, boljši impulzni odziv, višja občutljivost itd.

Je pa res, da v določenih primerih lahko zmanjšan frekvenčni razpon dinamičnega mikrofona reši oz. skrije kakšen problem.

Za akustično kitaro pa bi res predlagal kondenzatorski mikrofon.

Ne vem pa, če bi se strinjal, da mora biti nujno velikomembranski. KM84 se nasplošno kar dobro obnese.

Ixi, kaj misliš s širino pri fig-8? Osmica od vseh karakteristik lovi najmanj mimo osi, zato lahko pride prav za snemanje kitare skupaj z vokalom, ker nudi zelo dobro atenuacijo s strani.

Prispevek uredil/a: jetam, 10 april 2015 - 02:58 .

#9 MyDream

MyDream

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 10 april 2015 - 05:48

Kako pa bi se e865 obnesel v studiu?

#10 eskim

eskim

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov

Objavljeno 10 april 2015 - 08:22

za kitaro at 450, vokal at 4033, live shure beta,

lp

#11 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 11 april 2015 - 06:02

8-mico sem predvesm misli, v smislu da ti bolj detajlno pobere tako del pri luknji kot vrat-strune, lahko je čisto blizu inštrumenta,, zato se izogneš prostora.

Kondenzatorji za oder so super, če pevec ni gluh, beri monitoring ...

Druga slaba stran kondenzatorca je to, da je pevec ponavadi u izi, poje tiho, rabiš več gaina, posledično pa ima bobnarja zadaj, in ti mic lovi vse ostalo boben, činele, ect ,...

Kondenzator je idealen za kakšnega solista ob spremljavi npr. klaviraja, akustične kitare ... ect

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#12 MyDream

MyDream

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 13 april 2015 - 08:42

Tole osmico lahko zgleda naštimaš tudi v Rode NT-2. je ta mic potem sprejemljivo dober za vokal in kitaro?

Najbolj bi mi bilo všeč, če bi lahko uporabil kondenzatorja za vokal in za v live, samo z NT-2 to nekako ne gre. 

#13 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 14 april 2015 - 04:26

dobre izkušnje - rode m1, nt5 /55, nt2a, sennheiser md431, E965, AT AE3000, AKG D7 - super - ga ravno prodajam, ker grem vse na rode m1

Prispevek uredil/a: jodldajs, 14 april 2015 - 04:26 .

''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov