Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Nov Mac za studio

• Prosimo prijavite se za odgovor
7 odgovorov v tej temi

#1 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 06 maj 2014 - 09:06

Hej.

Nekaj malega sem že čekiral po netu, ampak bi sedla še kera ideja, info ali mnenje preden se odločim.

Kupujem novga Maca za studio, ker je moj Mac Pro že malo v letih in ne morem updejtat sistema na Mavericks in naložit Logic X.

Glede na to kolk so novi Macbook Proji in iMaci dobri, ne razmišljam o novem Mac Pro, bolj me zanima ali naj vzamem najmočnejšga MBP i7 2.6 Ghz + monitor v studiu ali iMac 27 i7 3.5 Ghz z SSD za main drive. Glede na to, da vedno več potujem bi mi nekako bilo ok MBP, ampak komade tako ali tako končujem v studiu, ker ne morem mixat na slušalke, na letalih pa delam na idejah na trenutnem MBP i5 2.53 mid 2010, ki je čist dovolj za idejo, ampak full premalo za cel projekt in full trackov, ki jih imam ponavadi v studiu.

V Mac Pro imam tudi UAD Quad kartico s kar nekaj plugini, ki jih nujno potrebujem...kako je s tem? Vrjetno rabim pci expander na thunderbolt...ima kdo? Se mi kaj druga splača naredit?

Thanks!

#2 jantex

jantex

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 06 maj 2014 - 09:53

Sam imam MBP i7 2.7 Ghz (mid 2012) z SSD-jem zunanjim monitorjem in mi zadostuje tudi za obsežne mixe. Dokler ne navalim na Nebulo imam precej viška procesorske moči. Glede UAD Quada pa ti svetujem:
1. Da kupiš Thunderbolt expander
2. Da prodaš in kupiš Quad Satellita (odsvetujem v tem trenutku)
3. Da nekoliko počakaš, ker sklepam da bo Universal Audio v kratkem naredil novo UAD dsp karto, ki bo direktno podpirala Thunderbolt...slaba stran Satellita je, da ima precejšnjo latenco zaradi slabega bandwidtha s firewirejem, ter si prisijen delati na buffer sizu nad 512.

#3 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 13 maj 2014 - 01:26

Mac Mini - ta najmočnejši z dvema SSD-jema pa 16 gb rama

Pa menjaš pol vsake 2 leti smile.gif

#4 For

For

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov

Objavljeno 19 julij 2014 - 11:33

QUOTE (jantex @ 6. May 2014 10:53:48) <{POST_SNAPBACK}>
Sam imam MBP i7 2.7 Ghz (mid 2012) z SSD-jem zunanjim monitorjem in mi zadostuje tudi za obsežne mixe. Dokler ne navalim na Nebulo imam precej viška procesorske moči.

Če lahko malo zmotim ... kaj konkretno misliš ko rečeš "nebulo" ?

Prispevek uredil/a: For, 21 julij 2014 - 07:50 .

ROCK!

#5 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 julij 2014 - 06:40

http://www.acustica-audio.com/ - Nebula
Nenad Patkovic

#6 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 20 julij 2014 - 09:24

Ce smem prasat ... Katero verzijo mac proja pa imas, da ne mores dat gor mavericksa??? Sj na vsakmu PCju dela, pa ne bo na mac proju tongue.gif
www.mmedia.si

#7 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 23 julij 2014 - 05:17

Sem se odločil za upgrade svojga mac proja 2,1 in čeprav ni več supportan imam zdaj gor Mavericks 10.9.4 in dela bp.

Kupit sem moral novo grafično, z SFOTT (http://oemden.com/?page_id=585) sem na USB spravil Mavericks, ki ga lahko bootaš in normalno inštaliraš, če upoštevaš vsa navodila.

V glavnem, hvala k, da nisem kupil novga maca, ker mi zdaj komp z SSD diskom, več rama in novo grafično, ki jo rabiš zarad Mavericksov tolk dobro dela, da ga bom zgleda lahko imel še kar nekaj časa...pa še na Logic X sem lahko končno prešaltal smile.gif

Priporočam vsem tistim, ki imajo nesupportane mac proje wink.gif

Lp

Prispevek uredil/a: Vale, 23 julij 2014 - 05:18 .

#8 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 23 julij 2014 - 09:05

... pa to ti govorim! smile.gif

Moj je sicer Mac Pro 3.1, ki je uradno podprt, ampak sem ga kljub vsemu upgrade-al z novo grafično ATI 7850, 16Gb RAM in SSD... raketa. smile.gif Mislim, da ne bom upgrejdal vsaj še kake 3 leta.

LP

www.mmedia.si

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov