Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

USB DISK + MAC


3 odgovorov v tej temi

#1 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 24 september 2013 - 10:00

Pozdravljeni

Imam en ZELO velik problem, ki upam da je rešljiv.

Včeraj sem direktno iz usb diska odprl neki projekt v Logic, ker mi ga je pa nekaj "sralo", sem ga dal kopirat na računalnik. Kar naenkrat pa se disk odloči, da mu nekaj ne paše in to svojo muhavost pokaže tako, da mi zmrzne sistem. "orodna vrstica" v zgornjem delu ekrana mi kar nekaj izginuje in se spet prokazuje ter sistem zmrzne, dokler ne ugasnem oziroma izklopim tega usb diska.

Potem sem disk še enkrat vklopil in mi je pokazalo mape, ki jih imam gor - vendar ko sem odprl katerokoli, mi ni prikazalo vsebine.

Sledilo je to, da mi je po temu v spotlight-u pisalo "indexing -ime diska-". Sistem je bil še vedno "zmrznjen". Po nekaj časa sem disk izklopil - vem, ni dobro, vendar sem nujno potreboval računalnik.

Današnji rezultat je tak, da ko priklopim tale usb disk, mi ga pokaže na namizju, če ga pa hočem odpret, mi računalnik spet zmrzne, in spet nekaj utripa "orodna vrstica" (nevem kako se imenuje tista siva vrstica, ki je vedno prisotna v mac namizju v zgornjem delu..)

Pod disk utility sem dal verify disk, in mi ga pregleda ter napiše, da je vse ok, dal sem tudi repair disk in mi ne pokaže nobenih sprememb - kot da je vse vredu.

Mi pa še zmeraj noče odpret diska, da bi z njega lahko bral karkoli. Drugače mi na njemu sveti modra luč, kot da je ok, in tudi zažene se (fizično), ko ga priklopim.

Kaj hudiča se dogaja ? Upam, da ni to neka hujša napaka, ker če je, sem po domače povedano v p...

Disk z veseljem kupim nov in tega vržem v smeti, samo da prenesem dragocene podatke. Zdaj me je zares izučilo, da nujno potrebujem dva backupa. Porkaflek...

Kdor mi zna pomagat, je moj junak smile.gif

lp

Prispevek uredil/a: Sclabo, 24 september 2013 - 10:03 .


#2 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 24 september 2013 - 10:11

1. Prklop na Windoze
2. Skopiri podatke
3. Preglej disk z namenskim programom ala HD Tune
4. Profit ?

#3 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 24 september 2013 - 10:25

Bom poizkusil, čeprav nimam trenutno nobenga z windowsi blizu. Obstaja še kakšna možnost ?

Čudaško, res..

#4 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 25 september 2013 - 07:00

slaba to. lahk probaš za vic tud na kakem drugem macu odpret.

Drugače pa lahko disk popraviš z TechTool Pro 7, zna na novo zgradit directory structure če je format journaled HFS+



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov