Dve miške / dva kurzorja
Začel
jejsus
, apr 15 2012 05:47
11 odgovorov v tej temi
Objavljeno 15 april 2012 - 05:47
Opazil sem, da imajo v nekaterih studijih priklopljene dve miške na en računalnik. Stric google mi ne poda nobene rodovitne informacije, kako to usposobit. Kar sem opazil je, da je veliko ljudem ideja smešna. Ali je že kdo delal na ta način, ali pa videl zadevo v pogonu?
Objavljeno 15 april 2012 - 06:25
2 miški lahko ponavadi brez težav priklopiš, kurzor je pa vedno samo eden.
Objavljeno 16 april 2012 - 08:12
QUOTE (ixi @ 16. Apr 2012 07:46:38) <{POST_SNAPBACK}>
Ja vem da je imel Andro31, priklopljene dve wireles tipkovnice in dve miski na en sprejemnik, seveda govorim o setu tipkovnica + miska ... Pa sta mu laufli obe miski in obe tipkovnici istocasno.
Je imel mogoče to priklopljeno v dva računalnika?
Ne vem.. nekako ne vidim smisla v dveh kurzorjih. Tudi Windows API se po mojem mnenju ne zna odzivati na to... Jaz sem bolj iz programerskih vod - in moram povedat, da miška nima indeksa. Je pač miška... Če je bi "Mousebutton down" event sprožen, boš naprimer začel premikati neko zadevo in čakati na "Mouse up". Če bo druga miška v tem času sprožila "Mouse up" si ne predstavljam, kako bo aplikacija to interpretirala...
Po tej logiki, da bi pričakoval dva kurzorja, bi verjetno pričakoval tudi dve tipkovnici, ki vsaka pišeta v svoj del programa ali kako??
Skratka, po mojem mnenju bi bilo to zelo neumno/nevarno/neuporabno (tudi če v teoriji kakšen program/gonilnik to omogoča).
Seveda čisto nekaj drugega pa je dve miški na en kurzor. To seveda gre brez problema. To je tudi uporabno, še posebej, če imaš eno tipkovnico in miško vedno pri računalniku, potem pa imaš še dodatno miško, ki jo imaš na drugem koncu sobe, da pristisneš "record" v cubase-u, medtem ko v rokah držiš kontrabas in se ne moreš premakniti do računalnika.
Objavljeno 16 april 2012 - 08:21
QUOTE (jejsus @ 15. Apr 2012 18:47:49) <{POST_SNAPBACK}>
Opazil sem, da imajo v nekaterih studijih priklopljene dve miške na en računalnik. Stric google mi ne poda nobene rodovitne informacije, kako to usposobit. Kar sem opazil je, da je veliko ljudem ideja smešna. Ali je že kdo delal na ta način, ali pa videl zadevo v pogonu?
In kaj sploh želiš?!
Nenad Patkovic
Objavljeno 17 april 2012 - 02:50
QUOTE (ixi @ 17. Apr 2012 14:27:34) <{POST_SNAPBACK}>
Andro31 je mela tako da je imel eno tipkovnico in miško v control roomu, drugo pa v live roomu, ker je tut sam snemal stvari in si tako pomagal,,,... seveda je imel tudi monitor v snemalnici.
Točno tako kot sem opisal... dva kurzorja pa sigurno ne moreta delat
Objavljeno 17 april 2012 - 04:24
QUOTE (saso @ 17. Apr 2012 15:50:39) <{POST_SNAPBACK}>
Točno tako kot sem opisal... dva kurzorja pa sigurno ne moreta delat
http://www.multimouse.com/
Objavljeno 17 april 2012 - 06:10
QUOTE (baadc0de @ 17. Apr 2012 17:24:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ta program omogoča uporabo več uporabnikom istočasno prikazovanje kurzorjev na centralnem računalniku. Vsak uporabnik mora imeti svoj računalnik.
Jaz pa sem videl MAC-a na sliki v nekem studiu in dve miške priklopljene na isti računalnik, eno na levi in eno na desni strani tipkovnice, pa še na nekem posnetku na youtube sem videl zadaj isto zadevo. Slike ne najdem več, to sem videl približno pol leta nazaj, zato sem mislil, da kdo ve za kakšno posebno tehniko upravljanja z DAW-om. Oprostite, če sem povzročil preveliko mero zmede . Sem pač firbec, hehe.
Objavljeno 17 april 2012 - 07:55
QUOTE (jejsus @ 17. Apr 2012 19:10:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ta program omogoča uporabo več uporabnikom istočasno prikazovanje kurzorjev na centralnem računalniku. Vsak uporabnik mora imeti svoj računalnik.
Jaz pa sem videl MAC-a na sliki v nekem studiu in dve miške priklopljene na isti računalnik, eno na levi in eno na desni strani tipkovnice, pa še na nekem posnetku na youtube sem videl zadaj isto zadevo. Slike ne najdem več, to sem videl približno pol leta nazaj, zato sem mislil, da kdo ve za kakšno posebno tehniko upravljanja z DAW-om. Oprostite, če sem povzročil preveliko mero zmede . Sem pač firbec, hehe.
moj argument je samo da ce rabi clovek dve delovne postaje ki uporabljata isti desktop simultano, je ta zadeva zadosti. Se pravi da recimo en inzinir z misko na levi premika faderje in en na desni editira (ali obratno) bi lahko imel samo neko extra super duper poceni light 1U masino v racku, ki vse kar naredi je da se poveze s tem softverom na glavno masino pa se pod kurzorjem od levega inzinirja bo pisalo recimo LEVA in pod desnim DESNA. V vsakem primeru pa to ni preprosta tehnologija. Tudi na mac-u ni najbolj elementarno spravit v pogon in tudi rabi poseben, placljiv softver, pa vidim da label pod kurzorjem tudi ni.
http://www.dualosx.c...losx_video.html
Prispevek uredil/a: baadc0de, 17 april 2012 - 07:57 .
Objavljeno 18 april 2012 - 06:46
Na MacOS se ne spoznam in ne vem, kako deluje v ozadju... Vem da izhaja iz Linuxa, ampak naredili so ogromno modifikacij, tako da nima smisla kaj na pamet sklepati...
Če pa ti povem, da prihajam iz programerskih vod in ti opišem, kako deluje Windows API (torej da miška nima indeksa, kar pomeni, da dve miški ne moreta obstajati v istem trenutku na računalniku), pa še vedno ne verjameš
Ker si dal tistile link multimouse.com sem mogel prebrati kako deluje, ker pač dva kurzorja naenkrat ne moreta... in tudi ne:
Any user, who clicks with the mouse, takes control of the central PC. The active user can then click and move objects, control programs or enter text remotely until another user clicks a mouse button.
Torej še enkrat... na winsih to, kar ti hočeš, ne more delat sploh!
Seveda čisto drugo je pa, če bi program posebej podpiral neki multi input (ampak ne preko miške). Joystick interface bi se dalo za to uporabiti...
Če hočeš, da eden premika fajderje, potem kupiš nek eksterni faderport, ali pa uporabiš ipad za takšna opravila...
Skratka so rešitve - ampak ne z dvema miškama...
Če pa ti povem, da prihajam iz programerskih vod in ti opišem, kako deluje Windows API (torej da miška nima indeksa, kar pomeni, da dve miški ne moreta obstajati v istem trenutku na računalniku), pa še vedno ne verjameš
Ker si dal tistile link multimouse.com sem mogel prebrati kako deluje, ker pač dva kurzorja naenkrat ne moreta... in tudi ne:
Any user, who clicks with the mouse, takes control of the central PC. The active user can then click and move objects, control programs or enter text remotely until another user clicks a mouse button.
Torej še enkrat... na winsih to, kar ti hočeš, ne more delat sploh!
Seveda čisto drugo je pa, če bi program posebej podpiral neki multi input (ampak ne preko miške). Joystick interface bi se dalo za to uporabiti...
Če hočeš, da eden premika fajderje, potem kupiš nek eksterni faderport, ali pa uporabiš ipad za takšna opravila...
Skratka so rešitve - ampak ne z dvema miškama...
Objavljeno 18 april 2012 - 02:41
Mogoče si videl dva ekrana,dve miški,dve tipkovnici priklopljeni na enega mac-a ampak sta bila prijavljena vsak pod svojega userja? možno je...
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov