Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Prosim za pomoč pri nakupu prenosnika

• Prosimo prijavite se za odgovor
52 odgovorov v tej temi

#1 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 17 december 2010 - 07:41

Pozdravljeni!

Rad bi kupil prenosnik ki bi ga polega ostalih stvari (internet, igre...) uporabljal tudi za avdio snemanje, miksanje itd.
Torej takega ki ima Texas Instruments firewire (1394) chipset, hiter trdi disk (7200 RPM), primerno zmogljiv procesor itd.
Sicer pa iščem 32-bitni sistem. Mail sem poslal na Mlacom in Mimovrste in sploh ne vedo ali imajo njihovi prenosniki TI chipset,
tako da si z njimi ne morem kaj prida pomagati. Povejte mi torej kje pri nas kupiti prenosnik preko katerega bo dobro delala
zunanja zvočna karta. Cena pa nekje do 1000 €, raje manj če je mogoče. Lahko mi pišete tudi na PM.

Najlepša hvala za pomoč!

#2 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 17 december 2010 - 11:06

Expresscard z TI chipsetom je 15€ v vsakem boljše založenem butiku.
Vsekakor ti predlagam katerega izmed prenosnikov, ki imajo mobile i3, i5, i7. Prenosniki z 7200 obrati jih je malo manj, boš pa vseeno kakšnega dobil.
Bolj se vprašaj še po sledečem:
- velikost (15', 17')
- resolucija (če boš uporabljal večstezne audio aplikacije pride prav).

Recimo kaj takega:
http://www.mimovrste...-24-ghz-wn797ea
http://www.mimovrste...-16-ghz-ws529ea
http://www.mimovrste...dio-1558-16-ghz

Me pa zanima tudi mene še kakšno podobno mnenje ker sem tudi sam v nakupu, recimo Dell Studio naj bi bil odličen za naše področje, a sem vedno do sedaj imel slabe izkušnje z trackpadom...?

lp

#3 TheLUXY

TheLUXY

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov

Objavljeno 17 december 2010 - 11:26

Samo proč od Dell-a!

Sem kupil novega - Studio 1555 pa sem ga po mesecih zgubljenega časa in živcev prodal.. Prvo kot prvo je imel serijsko napako tako da se mi je bios resetiral sam od sebe in sem ga mogel dati na servis, potem ker imajo Dell-i Ricoh FW chipset seveda nobena FW karta ni delala, tako da sem se odločil naročiti expres karto ki jo priporoča PreSonus (ker imam FireStudio karto), pa zadeva še vedno ni delala.. Probal pa sem vse kar se je probat dalo, kar je bilo za prebrat iz forumov po netu do nasvetov direkt iz PreSonus-a.. Končni rezultat? Velika izguba živcev, časa in denarja. Zaključek? Stran od Dell-a ker niso več to, kar so bili.. Prav tako za svoj denar ponujajo izredno malo..

#4 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 18 december 2010 - 12:19

OK, če bi torej kupil npr. tega preko Mimovrste: HP Pavilion dv7-4020em 2,4 GHz (WN797EA), moram posebej kupiti še Expresscard? Kako to izgleda, to je torej vmesnike med FW zunanjo zvočno kartico in prenosnikom? Imajo vsi prenosniki možnost uporabe express kartic? Se pri tem kaj poveča latenca ali pojavi kakšna druga nevšečnost? Kje se pri nas dobi TI expresscarde? Hvala.

#5 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 18 december 2010 - 12:42

QUOTE (TheLUXY @ 17. Dec 2010 23:26:39) <{POST_SNAPBACK}>
Samo proč od Dell-a!

Sem kupil novega - Studio 1555 pa sem ga po mesecih zgubljenega časa in živcev prodal.. Prvo kot prvo je imel serijsko napako tako da se mi je bios resetiral sam od sebe in sem ga mogel dati na servis, potem ker imajo Dell-i Ricoh FW chipset seveda nobena FW karta ni delala, tako da sem se odločil naročiti expres karto ki jo priporoča PreSonus (ker imam FireStudio karto), pa zadeva še vedno ni delala.. Probal pa sem vse kar se je probat dalo, kar je bilo za prebrat iz forumov po netu do nasvetov direkt iz PreSonus-a.. Končni rezultat? Velika izguba živcev, časa in denarja. Zaključek? Stran od Dell-a ker niso več to, kar so bili.. Prav tako za svoj denar ponujajo izredno malo..

Hvala za konkreten odgovor, se bom kr držal tega.

QUOTE (Bellzemos @ 18. Dec 2010 00:19:04) <{POST_SNAPBACK}>
OK, če bi torej kupil npr. tega preko Mimovrste: HP Pavilion dv7-4020em 2,4 GHz (WN797EA), moram posebej kupiti še Expresscard? Kako to izgleda, to je torej vmesnike med FW zunanjo zvočno kartico in prenosnikom? Imajo vsi prenosniki možnost uporabe express kartic? Se pri tem kaj poveča latenca ali pojavi kakšna druga nevšečnost? Kje se pri nas dobi TI expresscarde? Hvala.

Ne vem, najprej bi moral poskušati ali ti dela ali ne. Jaz sem to karto kupil kolegu za laptop, pa ne ker m-audio ne bi delala, temveč je bil integrirani FW konektor znucan.
http://www.mimovrste...ire-800-kartica (FW800 !!)
Če se ne motim, imajo že vsi novi prenosniki režo za expresscard, naj pa ne bi imeli nikakršne latence, ker naj bi se za razliko od predhodnice PCMCIA, vezalo direkt na glavno vodilo.

ps: pa še primerjava vseh procesorjev, sam se prav zaradi tega še odločam med kišto in prenosnikom: http://www.cpubenchm...h_end_cpus.html

lp

#6 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 18 december 2010 - 09:21

O tem tudi jaz še premišljujem... Ampak vseeno mislim da se bom odločil kar za prenosnik - uporabljal ga bom namreč tudi za druge stvari.
Dell torej ne, HP ja. Kaj pa Lenovo, Asus itd.? Glavno je da je Intel i7, čimveč RAMa in čimhitrejši HDD. Imajo vsi novi prenosniki režo za Expresscard? Kje se pri nas dobi TI firewire expresscarde za prenosnike? Hvala!

#7 DIGI

DIGI

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 115 prispevkov

Objavljeno 18 december 2010 - 11:53

QUOTE (Bellzemos @ 18. Dec 2010 20:21:08) <{POST_SNAPBACK}>
O tem tudi jaz še premišljujem... Ampak vseeno mislim da se bom odločil kar za prenosnik - uporabljal ga bom namreč tudi za druge stvari.
Dell torej ne, HP ja. Kaj pa Lenovo, Asus itd.? Glavno je da je Intel i7, čimveč RAMa in čimhitrejši HDD. Imajo vsi novi prenosniki režo za Expresscard? Kje se pri nas dobi TI firewire expresscarde za prenosnike? Hvala!

Kupi Maca pa se ne boš nič zajebaval!
Ko bom velik bom imel velika ušesa in bom tonski mojster!

#8 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 21 december 2010 - 02:50

PC bom kupil ker ga rabim tudi za druge stvari. Povejte mi če je takšna varianta dobra (proti latenci itd.):

Hiter/močan laptop, firewire expresscard s TI chipsetom in zunanja zvočna kartica

Kje pri nas kupiti FW expresscard s TI chipsetom?

Hvala, LP

#9 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 21 december 2010 - 11:05

macbook pro ... ima super firewire,dela kot šika za audio, za ostale stvari pa razdeliš disk na particiji in inštaliraš windowse.

kje je problem? smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#10 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 21 december 2010 - 01:19

Link za expresscard, fw800: http://www.mimovrste...ire-800-kartica.

Tudi meni se izredno dopade macbook, a ko sem se malo poglobil kaj dobim za to, me je minilo (govorim o rangu do 2k€).
Res pa da v mojem primeru nimam pogoja imeti OSX, v vsakem slučaju bi najbrž zraven naložil še XPje, oziroma sedmico (zaradi neizkoriščenosti hardvera).

lp

#11 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 28 december 2010 - 03:37

Ima kdo (ali pa vsaj pozna) ADK Audio Pro laptop?

http://www.adkproaudio.com/laptop3.asp

Malo sem se pozanimal po svetovnih audio forumih in veliko ljudi zelo priporoče te laptop ki naj bi bili tako sestavljeni (tudi poseben BIOS itd.) da bi bili kar najboljši za audio snemanje in mix. Pošiljajo tudi v Evropo, garancija od 1 - 3 leta, doživljenska tehnična pomoč itd.

Jaz razmišljam da bi ga kar tu naročil...

#12 E.B. King

E.B. King

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 29 december 2010 - 09:35

"Quiet: Speed is great, but it should not come at the cost of sounding like a jet engine. We are constantly developing new solutions and won't bore you with pretty graphs of the competition. The fact is unless you buy an "Iso Rack" it doesn't get any quieter. Nor do you need an Iso Rack."

Zgleda zanimivo!! Baje pa pridejo enkrat v začetku 2011 novi intel procesorji, morda bi se splačalo počakati, če se ti ne mudi..

Ebay the baby, get more equipment.

#13 Ytsejam

Ytsejam

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 37 prispevkov

Objavljeno 29 december 2010 - 02:34

Poglej še malo v italiji če ti seveda ni predaleč:

http://compraonline....ategory_rn=1504

mogoče kaj takšnega:

http://compraonline....ategory_rn=1504

Slabost je ta da moraš v italijo in imaš potem italijansko tipkovnico. No mene osebno to nebi motilo. Za malo več kot 20€ dokupiš 3 letno garancijo.

#14 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 08:16

Osredotočil sem se na tale dva:

http://www.sony.co.u...ies/vpcf13z1e-b

http://www.dell.com/...xps-15#TechSpec

Sony pride 1800, Dell pa 2000 evrov. Kateri mislite da bi bil primernejši za avdio?

#15 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 09:50

Uf, to je pa malo nad 1000€. smile.gif
Ob takih soldih bi že bilo za razmišljati o macbooku. Nisem pa pristaš nobene od teh dveh firm (sony je po specifikacijah boljši pri procesorju...).

#16 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 14 januar 2011 - 08:40

Sem našel Sony Vaio iz F13 serije za 1300 evrov. Sedaj me pa muči vprašanje ki sem ga zastavil na veliko tujih forumih a si mnenja nasprotujejo. Torej: naj kupim USB zunanjo zvočno ALI naj kupim firewire zunanjo zvočno in še firewire expresscard s T.I. chipsetom za priklop seveda. Eni pravijo da je to edini način, en prekaljeni maček mi je pa rekel da je boljše če kupim USB zvočno. Vaša mnenja oz. še raje izkušnje? Hvala!

#17 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2011 - 08:27

Eden najbolj priporočenih prenosnikov za multimedijo je BREZ firewire vhoda IN brez expresscard porta.... namenjeno multimediji???
Sem se danes malo sprehodil po trgovinah in opažam da vse več prenosnikov sploh nima več FW.....

#18 SegaGenesis

SegaGenesis

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 23 prispevkov

Objavljeno 01 februar 2011 - 10:20

Sedaj se končno odločam med Sony VAIO F13S0E/B in ASUS N73SV-TZ137V. Sony ima expresscard režo in možnost za FW povezavo, ASUS je pa nima in je primeren samo za USB povezavo, ima pa boljši procesor, 2 diska itd. Jaz se nagibam bolj k ASUS-u. Ima kdo kakšne izkušnje z ASUS-i in snemanjem/miksanjem?

#19 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 02 februar 2011 - 06:23

Preprosto ne razumem nekaterih proizvajalcev, ki v svoje laptope ne vključujejo niti FW niti Expresscard. Premisli malo kaj boš v prihodnje nanj priklapljal, glede na to da ima večina zvočnih kart FW konektor.

Druga možnost je tudi recimo MOTU 828 mkIII, ki ima tudi USB priklop, ne vem pa kako konkurira FWju?

#20 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 13 november 2011 - 03:22

Pozdravljeni !

Da ne odpiram nove teme bom kr tukaj vprašal :-)

Namreč zaradi tega ker si želim glasbo ustvarjati še kje drugje ne samo doma, kjer imam namizni računalnik, kišto ali kakorkoli ;-), sem se odločil da je čas da ubodemo enga dokaj solidnega prenosnika ! Ker bo prenosnik namenjen izrecno samo ustvarjanju glasbe in programom, ki k temu pripomorejo, se seveda obračam na kolege iz foruma, ki natančno veste kateri prenosnik bi najbolj ustrezal mojim potrebam !

Na prenosniku bi fural : Cubase 5, Reason 4, Soundforge 10, Recycle, ter ogromno VSTjev ( Trilian, Ivory,East West collection, NI Komplete - mislim da so to eni izmed vstjov ki so najbolj zahtevni ter par pluginov ( tukaj pa uporabljam samo ozone4, pa par reverbov, morda še wavese, guitar rig, amplitube 3 ) iskreno pomembno mi je da će nafilam 3 tracke ivory-a, 2 tracka triliana, pa par trackov Ni Komplete - kontakt 4, ter ostalega da mi ne poka ( asio rate) na vsakih 5 sekund, tako kot se mi naprimer zdej dogaja pri namiznem kompu ( Intel duo 8200 E 2.66 ghz, 4GB RAM ) Zraven bom uporabljal še M-Audio Fast Track Pro, ter M-Audio keystation 61 es !

Zaenkrat sem gledal prenosnike, ki so objavljeni na mimovrste ! Pri iskanju sem dal da mi vrže prenosnike, ki imajo več kot 640GB prostora, to mi je zlo pomemben in seveda se zanimam oziroma me zanimajo samo računalniki, ki imajo intel procesorje ( i3, i5, i7 ) je pa seveda zlo pomemben tudi ram, ki pa predvidevam mora biti najmanj 6GB, če ne celo več ! Ter zanimajo me predvsem Asus ter Toshiba prenosniki te sem videl na drugih straneh zelo hvalijo, Dell ni preveč lepo zapisan, za HP pa nevem !

Evo pri prvem linku sem izbral : več kot 640 GB prostora, ter cenovni razred od 1000€ do 1199€ !
http://www.mimovrste...nk=1000_1199.99

Pri drugem sem izbral vse isto samo da je cenovni razred od 1200€-1499€ !
http://www.mimovrste...nk=1200_1499.99

Če pa se morda najde kaj pametnega v cenovnem razredu od 850€-999€, pa še toliko boljše ;-)
http://www.mimovrste...rank=850_999.99

Upam, da si bo kdo vzel toliko časa pa to malo pogledal in mi svetoval, kaj bi bila najboljša odločitev, je pa seveda res da ne obstaja samo stran mimovrste, če ve kdo še za kakšno bi bil zlo vesel, če jo omeni ! Pa seveda hvala za pomoč :-)

Lp

Luka

#21 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 november 2011 - 03:34

Vidim, da sem se kr fajn razpisal v prejšnem postu in da se to ne da vsakemu brati, zato bom malce skrajšal moje vprašanje :-)

Glede na to, da bom vzel definitvno prenosnik z procesorjem i7, kok je priporočljivo da ima rama ? Mislim najmanj ? Sprašujem pa glede na to ker kot sem že rekel ''će nafilam 3 tracke ivory-a, 2 tracka triliana, pa par trackov Ni Komplete - kontakt 4, ter ostalega da mi ne poka ( asio rate) na vsakih 5 sekund, tako kot se mi naprimer zdej dogaja pri namiznem kompu ( Intel duo 8200 E 2.66 ghz, 4GB RAM ) in tudi če hočem exportat track-e od ivory-a lahko exportam samo če dam live export drugače kr odseka zvok klavirja, uglavnem bedne fore, zato sem prepićan da tuki igrata veliko vlogo procesor in ram !

Tko, da me zanima kaj mi svetujete ? Naj bom pozoren samo na ram in procesor pri nakupu prenosnika ali morda še na kaj ?

Hvala vnaprej !

Lp

#22 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 14 november 2011 - 12:53

Če je tako, potem poglej na prejšnjem računalniku, kje je problem...
Kolikšna je zasedenost RAM-a, ko imaš vse naloženo?
Če misliš uporabljat 4+GB, potem itak rabiš 64 bitni OS.

i7 in core2duo pa itak ne moreš primerjat med seboj... Tukaj je procesor veliko močnejši.

Mogoče bodi malo pozoren na HDD.
SSD je definitivno najboljša izbira, vendar predvidevam da predraga za v tvoj žep.

Priporočal bi ti, da vzameš 7200 RPM HDD, drugače boš tam imel bottle neck. 5400 je sicer super za laptop, saj je dosti manjši porabnik energije, vendar predvidevam da ti preferiraš hitrost nad ekonomičnostjo...

#23 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 november 2011 - 01:52

QUOTE (saso @ 14. Nov 2011 12:53:46) <{POST_SNAPBACK}>
Če je tako, potem poglej na prejšnjem računalniku, kje je problem...
Kolikšna je zasedenost RAM-a, ko imaš vse naloženo?
Če misliš uporabljat 4+GB, potem itak rabiš 64 bitni OS.

i7 in core2duo pa itak ne moreš primerjat med seboj... Tukaj je procesor veliko močnejši.

Mogoče bodi malo pozoren na HDD.
SSD je definitivno najboljša izbira, vendar predvidevam da predraga za v tvoj žep.

Priporočal bi ti, da vzameš 7200 RPM HDD, drugače boš tam imel bottle neck. 5400 je sicer super za laptop, saj je dosti manjši porabnik energije, vendar predvidevam da ti preferiraš hitrost nad ekonomičnostjo...

Yo Saso !

Na namiznem kompu uporabljam xp-je SP3, ker itak več kot 4GB ne gre ! Diski so Sata 7200 rpm 2TB in če ti iskreno povem, nevem zakaj imam take probleme kot jih imam z exportanjem ivory vst-ja ter s tem asio rate in pokanjem, res ne vem, bom naredu v naslednjih dneh par screenshotov, da vidte v čem je dejanski problem, dejansko je komp dost zmogljiv nevem ???

Kar se pa tiče prenosnika, pa tako kot sem rekel pogoj je procesor i7, ter najmanj 8 GB rama, vse skp bi laufal na windows 7 64 ! In ker je budget nekje med 1000 in 1200 € sem že najdel dva potencijalca na mimovrstah, kupil bi nekaj od tega definitvno pa nekaj podobnega biggrin.gif

Evo tuki sta :

1. Toshiba Satellite P770-120 2,2 GHz in 2. Asus N75SF-TZ089V 2 GHz

Meni osebno je Toshiba boljši po performancih, me pa seveda zelo zanima vaše mnenje !

Najlepša hvala za pomoč !

Lp

Luka

#24 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 14 november 2011 - 02:23

Za tole toshibo se tudi jaz odločam. Če boš nabavu, poročaj.... smile.gif

lp

#25 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 november 2011 - 10:16

QUOTE (winni @ 14. Nov 2011 14:23:10) <{POST_SNAPBACK}>
Za tole toshibo se tudi jaz odločam. Če boš nabavu, poročaj.... smile.gif

lp

Ta Toshiba se mi zdi res vredna nakupa, upam da mi bo se kdo ki se spozna na kompe potrdil da je to soliden nakup biggrin.gif In ce ga kupim definitvno porocam hehe biggrin.gif

#26 zabukowski

zabukowski

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov

Objavljeno 15 november 2011 - 10:48

EDINI način da se prepričaš, če notebook 100% deluje oz. ustreza tvojim zahtevam je, da ga pred nakupom preizkusiš (priklopiš svojo zvočno kartico, zaženeš software in delaš).

Moje izkušnje z PC notebooki v zadnjem letu ali dveh so precej klavrne - kar se tiče glasbenega ustvarjanja, ni večje razlike v stabilnosti delovanja samega sistema in Firewire, USB vmesnikov med poceni in t.i. brand name mašinami (Dell, HP ipd.).

Več ali manj je potrebno vložiti kar nekaj ur v optimizacijo, čiščenje in testiranje sistema ter periferije, preden se lahko na zadevo kolikor toliko zaneseš (ČE !!!). 'Rihtal' sem kar nekaj mašin - cvetka je npr. HP za 1600 EUR na katerem ni deloval niti RME Fireface (ki sicer dela povsod) ipd. Zadevo smo rešili z USB zvočno kartico, ki je čudežno delovala.

Kot zagrizen PC-jaš sem na koncu (kar se tiče prenosnika) pristal na MacBook Pro. Je že res, da me je ubijalsko zapeklo v denarnici, a le na kratko. Zadnje leto na njega nisem dal niti enega update-a, pa še vse dela brez kakršne koli optimizacije - OUT OF THE BOX. Nerad priznam, ampak MacBook poje PC notebooke za malo malico (če govorimo o glasbenem ustvarjanju).

Moja zadnja zmaga je Dell za cca. 800 EUR, ki ga moti hitro premikanje miške pri glasbenih programih - problem je AERO vmesnik oz. grafična kartica, ki je misteriozno povezana z Firewire vmesnikom, hehe

Je že tako, da PC industrija tedensko menja vitalne komponente s cenejšimi, da za dva računalnika iste serije ne moreš trditi da sta na znotraj enaka, glasbe in podobnih poklicev pa itak ne jemljejo ravno resno - za njih je vrhunec glasbenega softwarea Windows Media Player. Pri Apple je to radikalno drugače - moj MacBook ima samo 2 USB-ja + 1x Firewire, ampak vsi delajo v vsaki situaciji, ne glede na to kako je računalnik obrnjen tongue.gif

Na žalost ne morem napisati nič lepšega o PC notebookih - človek bi pričakoval, da se bodo zadeve glede na tehnološki razvoj kaj zboljšale, so pa dejansko vedno slabše (prevladuje kvantiteta, kvaliteta pa je šla v PM).

Veliko sreče !

LP
Franci

Prispevek uredil/a: zabukowski, 15 november 2011 - 10:49 .

Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#27 alesko

alesko

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 15 november 2011 - 11:42

Podpišem Francijev post.... V službi imamo stalne probleme s PC laptopi in niti za enega ne damo roke v ogenj, da bo funkcioniral... Problem so čipseti dvomljivih firm, firewire čipi še bolj dubioznega porekla, nepodpora 64bitni tehnologiji, gonilniki, ki se izključujejo med sabo... predvsem pa napajalniki, ki povzročajo brum, ko so priklopljeni, ter wireless/bluetooth povezave, ki mečejo ven avdio kartice kot za šalo...

#28 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 15 november 2011 - 01:23

Zabukowski, alesko hvala za mnenje ! Vidim da ze skor vsak je mel neke probleme s pc prenosniki :/ Jebemtis apple k je tok drag, ter se seveda strinjam da macbook pro poje vsazga konkurenta biggrin.gif Iskreno pa razmisljam, da pri mojem namiznem racunalniku ( Intel Duo E8200 2.66 ghz, 4GB ) ki je ravno tako PC in kjer delam na XP-jih 32 Sp3 nisem nikol nekih resnih problemov - hvalabogu biggrin.gif Zdej bi seveda preklopu na i7, 8GB rama ter seveda zamene povsem nove Windows 7 64 bit, za katere se nisem slisal nekih vecjih pritozb glede stabilnosti, oziroma delovanja ! Hmmmm, blo bi res dobro da bi lahko dobil to Toshibo, da bi jo stestiral, ter malo sprobal sam mislm da to ni mozno hehe wink.gif Sklepam pa tudi da glede specifikacij je ta Toshiba cist ql al bi moral iskati se kej jacega ?

Najlepsa hvala res vsem za pomoc in vas cas biggrin.gif

#29 zabukowski

zabukowski

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov

Objavljeno 15 november 2011 - 02:24

QUOTE (beatmakerr @ 15. Nov 2011 14:23:08) <{POST_SNAPBACK}>
Zabukowski, alesko hvala za mnenje ! Vidim da ze skor vsak je mel neke probleme s pc prenosniki :/ Jebemtis apple k je tok drag, ter se seveda strinjam da macbook pro poje vsazga konkurenta biggrin.gif Iskreno pa razmisljam, da pri mojem namiznem racunalniku ( Intel Duo E8200 2.66 ghz, 4GB ) ki je ravno tako PC in kjer delam na XP-jih 32 Sp3 nisem nikol nekih resnih problemov - hvalabogu biggrin.gif Zdej bi seveda preklopu na i7, 8GB rama ter seveda zamene povsem nove Windows 7 64 bit, za katere se nisem slisal nekih vecjih pritozb glede stabilnosti, oziroma delovanja ! Hmmmm, blo bi res dobro da bi lahko dobil to Toshibo, da bi jo stestiral, ter malo sprobal sam mislm da to ni mozno hehe wink.gif Sklepam pa tudi da glede specifikacij je ta Toshiba cist ql al bi moral iskati se kej jacega ?

Najlepsa hvala res vsem za pomoc in vas cas biggrin.gif

To, da na nekaj let starem namiznem računalniku z XP-ji nisi imel nikoli resnih problemov, na žalost nima nobene zveze z novim I7 Win7 x64 prenosnikom. Drugi časi, druge mašine in OS ...

Omenjena Toshiba je na papirju vrhunska, kako se obnese v praksi na žalost ne vem. Tudi Win7 x64 so super, jih vsakodnevno uporabljam na namiznem računalniku. Na žalost pa
so performančno še vedno slabši kot XP na low-latency nastavitvah. To seveda ni razlog da bi vztrajal na XP, ki so dejansko OUT !

ZLATO PRAVILO: Pripravljeni na najslabše, upamo na najboljše smile.gif

LP
Franci

Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#30 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 15 november 2011 - 04:48

Hehe biggrin.gif Ocitno bo treba probat ! Prenosnik bi rad mel od decembra naprej, za macbook-a sem prekratek, ta Toshiba pa se mi zdi, da tut ni glih neki pocen ;D Specifikacije so ocitno dobre, tko da po vsej verjetnosti je to to biggrin.gif

Zanima me pa sam se sledece : kako se recimo obnesejo vst-ji ki so bili narjeni, ko se ni bilo win 7, ko sta bili na voljo samo vista in xp-ji ? A so kksni problem z delovanjem teh na win 7, a je treba kksne update dol potegnt al ni problema z instalacijo in delovanjem ?

4 uporabnikov bere to temo

0 članov, 4 gostov, 0 anonimnih uporabnikov