Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Par nasvetov bi rabil.


6 odgovorov v tej temi

#1 Night Crawler

Night Crawler

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Murska Sobota

Objavljeno 16 januar 2009 - 05:01

V kakem zaporedju delate master...

Predvsem mislim "render" zadevo.... če prvo daste gor eq,comp....kar koli...recomo T-racks... in z renderiraš ter pol na koncu še enkrat zrenderiraš z L2 ali L3 na nulo?

ali

to narediš v enem postopku vse.... aja to sem mislu v Wave Lab-u.

Lp!
Pica pol pa kakav!

#2 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 23 januar 2009 - 12:59

Če se že greš "domači" master...

Ponavadi moj chain sledi nekako tkole... SSL comp(waves) ali Neve 33609(uad) direktno za njim pa L2(waves)

Eq-ja ponavadi ni vmes ali pred kompresorjem,ker se pač barve štimajo v sešnu kajne? smile.gif Eq pride v poštev šele takrat ko posnetek priklopiš na drug sistem ali pa neseš kam drugam kot v mastering.
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#3 Night Crawler

Night Crawler

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 71 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Murska Sobota

Objavljeno 23 januar 2009 - 04:09

QUOTE (kochobass @ 23. Jan 2009 12:59:16) <{POST_SNAPBACK}>
Če se že greš "domači" master...

Ponavadi moj chain sledi nekako tkole... SSL comp(waves) ali Neve 33609(uad) direktno za njim pa L2(waves)

Eq-ja ponavadi ni vmes ali pred kompresorjem,ker se pač barve štimajo v sešnu kajne? smile.gif Eq pride v poštev šele takrat ko posnetek priklopiš na drug sistem ali pa neseš kam drugam kot v mastering.


Ne, ne... nisem mislu chain vstjov.... ampak, renderiranje.... jaz delam ponavadi... t-racks... kaki dodatni plugini po potrebi in na koncu L2... ampak vse po-sebej renderiram, to sem mislil, da ne v enem čusu.

Lp!
Pica pol pa kakav!

#4 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 27 januar 2009 - 03:36

ne štekam? za vsak proces posebej renderiraš? ohmy.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#5 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 828 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 16 februar 2009 - 10:29

Nastaviš vse se pravi comp, limitere,.....karkoli na koncu še dither na 16 bit če gre za 44,1/16 render le 1x.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#6 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 17 februar 2009 - 09:21

QUOTE (Night Crawler @ 23. Jan 2009 16:09:10) <{POST_SNAPBACK}>
Ne, ne... nisem mislu chain vstjov.... ampak, renderiranje.... jaz delam ponavadi... t-racks... kaki dodatni plugini po potrebi in na koncu L2... ampak vse po-sebej renderiram, to sem mislil, da ne v enem čusu.


Hmm... Okej štekam da uporabljaš T-Racks,sam mi je ta varianta tko tko... Pač ko enkrat rukneš kompresor na mix,pa ti grabi več kot 2db na nagužvanih parti se ti začne mix spreminjat(načeloma,odvisno od nastavitev). In pol se morš vračat nazaj na mix, pa še enkrat renderirat pa importirat v t-racks...

Pa sej verjetno uporabljaš kak DAW oz. imaš na voljo projekt,pa lepo tam na master buss namečeš zadeve ki jih potrebuješ.

Btw --> obstajajo bolj zanimivi VST in RTAS plugini od t-racksa wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#7 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 18 februar 2009 - 10:18

Kako renderiranje?
Na špure v editorju in na grupah, subgrupah... obešaš plugine kateri ti pašejo (eq-ji, comp-i, delay-i, reverb-i,........).
Na main mix špuro daš lahko kakšen kompresor da vse skupaj zlima, morda tudi dodaten majhen reverb da malo pogliha različne špure, grupe... pa na koncu kakšen limiter kot je recimo L2, Finis, Voxengov ipd....
Ko vse to narediš, pa narediš finalen rendering oz. MixDown ali kakor koli tvoj program pravi da se to imenuje:)

Ne boš valjda nekaj vmes rendal in kasneje ugotovil da boš spreminjal in tako dalje... tak kot je ixi na hitro in jedrnato povedal.
Nenad Patkovic



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov