Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Tečni ozvočevalci

• Prosimo prijavite se za odgovor
5 odgovorov v tej temi

#1 Pločnik

Pločnik

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov

Objavljeno 03 julij 2015 - 10:51

Že drugič v enem tednu (enkrat slo, enkrat hr) se mi je zgodilo da pridem z bendom (obakrat headliner) na tonsko, za mikserjem obakrat starejši občan, ki je pripeljal ozvočenje in vsakič ko se dotaknem NJEGOVEGA mikserja dobi tip skorajda histerični napad. V stilu: "jaz sem že vse nastavil, ti ne rabis nic spreminjat, zakaj hoces zamenjat reverb iz room v hall ce pa njemu room dobro dela" da ne omenjam da ga je skoraj kap ko sem monitorske buse nastavil na pre dyn pozicijo (monitorji iz FOH mikserja).
Požrem ponos, kimam, in spreminjam eq na vokalu, ko on pogleda stran. Potrpljenja za takšne nebuloze imam čezdalje manj.
Kaj vi naredite v podobnih situacijah?

#2 eskim

eskim

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov

Objavljeno 04 julij 2015 - 08:08

Če je oprema njegova po moje nimaš pravice brskat po njej, razen če se pač lepo z njim predhodno pogovoriš, da bi rad sam postavil mix.  Tudi jaz nimam rad če mi nekdo, ki ga ne poznam brska po moji opremi. vem pa da imaš takšne in onake umetnike :) Mi smo parkat najeli ozvočevalca, ki RES NI IMEL POJMA O POJMU, žal sem to opazil šele ko se je šlo za res. Prvič sem se komaj dogovril na lep način da sem sam postavil mix, in pol je blo vse ok. 1x pa je bil tip tako sam vase prepričan, da nas je celo začel namensko zajebavat, češ: vas nič ne briga kak js mixam, to je moje delo, vi pa samo igajte... zdaj delamo vse sami...

Tak da... če se da probaš lepo rešit... drugače pa greš do organizatorja in mu poveš situacijo, v skrajni sili da pač ne boš igral ker nimaš pogojev

Lp

#3 Pločnik

Pločnik

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov

Objavljeno 04 julij 2015 - 09:16

Kaj a potem bend ne sme stati na odru, ker je oder od nekoga in ne njihov? Jezus marija kje mi živimo

#4 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 julij 2015 - 07:09

Stisnes MUTE gres do organizatorja in mu reces da ne mores delat, ce ne uredi situacije bend ne bo igral.... Kratko in jedernatot :)
  • Pločnik članom je to všeč
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 06 julij 2015 - 10:48

tako kot je ixi reku, ali pa težiš tolko časa na odru dokler niso stvari urejene. v skrajni sili ne začneš igrat, to je tvoja legitimna pravica. jaz tud nimam rad da mi kdo šari po mikserju, vse se da zmenit. predvsem pa lepa beseeda lepo mesto najde

lp, aleš

• ixi članom je to všeč
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#6 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 06 julij 2015 - 03:59

Če ima bend tonca sabo je normalna stvar, da jih on dela in da mu tehnik od ozvočenja pomaga če je potrebno. Tonc je pač del benda oziroma bendove podobe. Včasih pomaga če gre nekdo od benda do ozvočevalca in mu razloži, da je to njihov tehnik ...

Že v naprej je treba dorečt stvari z organizatorjem okol tega. Je pa res da na terenu naletiš na različna "presenečenja" :-)

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov