Zdravo !
Mene pa zanimajo te tri stvari:
Recimo, da bi za igranje v živo rabil neko stalno drums/synth/fx matrico, ki laufa iz nekega sistema, čez to pa še vokal, kitare itd.
Kot prvo - preko katerega programa je to najlažje izvedljivo preko macbook pro-ja, kar se tiče predvajanja matric ? Se pravi, da bi imel verjetno za vsak komad svoj projekt z svojimi nastavitvami, kar se tiče fx, avtomatike itd. Se za to uporablja Logic, Mainstage ? Če ima kdo izkušnje s temu, bi blo zlo fajn, če se mal razpiše
Če imaš naprimer odprt nek projekt v recimo Lođiku (če si to prav razlagam-kar sprašujem v zgoraj navedenem), pa če imaš recimo pol za vokal naštelan neke efekte...kako se da pol recimo "splitat" signal, ki gre ven iz zvočne karte, da bi vseeno do tonca prišli posamezni signali - se pravi eno recimo podlaga, drugi signal (že efektiran) vokal, tretrji signal kitara, itd. ? Kako to narest, da nimaš iz karte sam stereo outputa ? Tonc pod odrom itak drgač sliš stvari kt ti na odru in mora še kej poštelat. Pa tud za monitoring mora bit itak ločeno, če bi rad karkoli.. A se to da kako prakticirat v live oziroma, kako se da ?
Zanima me kako se bi dal izvest naprimer, da maš nek zunanji kitarski (al pa vokalni...) multiefekt, ki ima tud MIDI in/out, pa da bi mu recimo nekako naredil eno avtomatiko za vsak posamezn komad. Spet govorim za igranje v živo. Se pravi, da mi recimo med refrenom prek midija preklopi banko in da men ni treba skakat usake pol minute gor po efektu..
Spet sprašujem za isto varjatno kot prej - se pravi prek MAC-a.
A se gre to že kdo od vas ?
Logic/Mainstage kontrola posameznih kanalov
Začel
Sclabo
, mar 08 2010 04:04
4 odgovorov v tej temi
Objavljeno 08 marec 2010 - 04:04
Objavljeno 08 marec 2010 - 05:56
jaz mainstage-a sicer ne uporabljam, ampak kolk vem, se da počet marsikaj...
Objavljeno 08 marec 2010 - 06:42
QUOTE (Vale @ 8. Mar 2010 17:56:34) <{POST_SNAPBACK}>
jaz mainstage-a sicer ne uporabljam, ampak kolk vem, se da počet marsikaj...
Ja, to od NIN sem si že pogledal ja...očitno Mainstage zares deluje fantastično. No, hvala vseeno. Če je kdo že kaj testiral to kar sprašujem, naj se prosim javi :-)
lp
Objavljeno 08 marec 2010 - 06:51
Tale kontroler se je meni zdel kar zanimiv, she posebej cena... http://www.apogeedig...roducts/gio.php mogoce ti pride v postev.
Kar se pa tice "realtime" procesiranja vecih I/O s raznimi plugini brez prevelike latence, to pac moras sprobat na svojem sistemu, mainstage bi naceloma naj bil za to super, nisem pa sprobal vsega, sem se igral le z looperjem
Drugace pa je za trigganje matric in ostalih cvetk precej "idiotproof" kar Ableton LIVE...
Vem, I'm no help whatsoever...
i
Kar se pa tice "realtime" procesiranja vecih I/O s raznimi plugini brez prevelike latence, to pac moras sprobat na svojem sistemu, mainstage bi naceloma naj bil za to super, nisem pa sprobal vsega, sem se igral le z looperjem
Drugace pa je za trigganje matric in ostalih cvetk precej "idiotproof" kar Ableton LIVE...
Vem, I'm no help whatsoever...
i
You're as good as your last project.
http://www.gbtm.si
http://www.gbtm.si
Objavljeno 08 marec 2010 - 11:41
Nenad Patkovic
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov