Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Logic Pro 9


233 odgovorov v tej temi

#61 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 05 november 2009 - 10:53

kolk jaz vem je za to kriv disk pri laptopih... meni to tu pa tam tudi javi na macbook pro... na mac pro pa nič

#62 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 07 november 2009 - 12:56

kateri disk priporočate ? cenovno in funkcionalno ? hvala, lp

#63 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 07 november 2009 - 06:04

QUOTE (filipich @ 7. Nov 2009 12:56:14) <{POST_SNAPBACK}>
kateri disk priporočate ? cenovno in funkcionalno ? hvala, lp



Čim hitrejši, firewire.. jumping0046.gif
KLIK

Čeprav sem si sam ogledujem isti disk le manjši 500gb in hitrejšega 5700...


LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#64 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 08 november 2009 - 08:45

človek se vpraša, zakaj za boga sem potem kupil macbookpro smile.gif
ravno zato, da mi ne bo treba še kaj dodatnega kupovat ...
sam to pa ne razumem, pa mi povejte koliko prenosa ima pa notranji disk? ful se mi zdi čudno da bi imel zunanji več prenosa/min?!

pa tut če bi kupil takega zunanjega, jaz imam samo 1x firewire priključek-kamor je priključena zvočna karta..

lp

edit: aha sem pogledal in imam 320GB (5400 rpm)

Prispevek uredil/a: filipich, 08 november 2009 - 10:06 .


#65 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 08 november 2009 - 10:12

QUOTE (filipich @ 8. Nov 2009 08:45:28) <{POST_SNAPBACK}>
človek se vpraša, zakaj za boga sem potem kupil macbookpro smile.gif
ravno zato, da mi ne bo treba še kaj dodatnega kupovat ...
sam to pa ne razumem, pa mi povejte koliko prenosa ima pa notranji disk? ful se mi zdi čudno da bi imel zunanji več prenosa/min?!

pa tut če bi kupil takega zunanjega, jaz imam samo 1x firewire priključek-kamor je priključena zvočna karta..

lp

edit: aha sem pogledal in imam 320GB (5400 rpm)



....pa je treba kupit logic,..pa kakšen au za logica...pa hladilnik da se ohišje hladi lepo... jumping0046.gif
Nikoli se ne konča...tko kot v studiu:-)..pač ma neko hibo...pomoje niti ne disk...kot neka povezava do diska in nazaj ali pa samo logic bug...hjaa kaj pa vem...Tko kot sem napisal...meni po updejtu na 9.1 to ne dela več..pa še nimam eksternega diska.

Glede firewire HD ja

Na zvočni karti moraš imeti dva firewire priljučka jumping0046.gif




LP.GiGaHeRtZ

Prispevek uredil/a: gigahertz, 08 november 2009 - 10:15 .

Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#66 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 08 november 2009 - 10:28

QUOTE (gigahertz @ 8. Nov 2009 12:12:09) <{POST_SNAPBACK}>
Glede firewire HD ja

Na zvočni karti moraš imeti dva firewire priljučka jumping0046.gif




LP.GiGaHeRtZ


oj, ja sej logic imam original kot sem povedal..up to date sem tudi.. hm a firewire potem disk prključim kar na zvočno al kako? pa že..

aja pa mal sem gledal na netu, sm mal cenejšo zadevo dubu:

http://www.solo.si/r...sata/index.html

no pa lp

#67 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 08 november 2009 - 01:10

Tudi meni se to sicer redko dogaja na Live-u in sicer na navadnem PCju z diskom 7200rpm.
Čisto običajna logika: ko ti štartaš u prvo več trackov na enkrat, jih mora kolega kompjuter najprej loadat v memorijo, oz. če jih je že prej loadal, poiskat, kje so. In takrat se lahko zgodi da malenkost zašteka, disk overloada, ker hoče v trenutku več 10 trackov poiskat, oziroma odvisno od samega programa....


lp

#68 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 08 november 2009 - 04:36

v bistvu to sploh ni nič takega in nevem zakaj bi kupoval drug disk

#69 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 08 november 2009 - 05:07

hja, bolj me skrbi da mi ne bo na odru v mainstage kaj podobno zaštekalo..

#70 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 08 november 2009 - 05:30

vrjetno takrat ne obremenjuješ toliko kompa kot pri projektih v studiu in mislim da ni bojazni

#71 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 08 november 2009 - 05:50

to bo držalo ja..

#72 matejd7

matejd7

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 122 prispevkov

Objavljeno 08 november 2009 - 06:09

Jaz imam v svojem macbooku 7200rpm disk in mi tudi javi občasno "system overload" tako da drug disk ne bo rešitev razen če razmisliš morda o ssdju?

#73 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 08 november 2009 - 07:10

Jaz imam recimo en bolj čuden vizualni problem. Pred cca 3 dnevi sem dal gor FLUX-e in od takrat naprej se mi dogaja, da ko premikam bilokire plugine, se le tem malo zmeša in začnejo po svoje švigat po screenu. Zanimivo in čudno, ker pred inštalacijo FLUXovih pluginov tega ni bilo... vem da se dogajajo neki vizualni bugi, ampak zakaj po tej inštalaciji?

Še kdo s podobnim problemom?

Lp

#74 turban99

turban99

    Tim Urbanya

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 228 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 08 november 2009 - 09:24

QUOTE (Vale @ 8. Nov 2009 19:10:40) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz imam recimo en bolj čuden vizualni problem. Pred cca 3 dnevi sem dal gor FLUX-e in od takrat naprej se mi dogaja, da ko premikam bilokire plugine, se le tem malo zmeša in začnejo po svoje švigat po screenu. Zanimivo in čudno, ker pred inštalacijo FLUXovih pluginov tega ni bilo... vem da se dogajajo neki vizualni bugi, ampak zakaj po tej inštalaciji?

Še kdo s podobnim problemom?

Lp


Demo ??smile.gif)) Keri bundle ?smile.gif

Jaz , ko sem testiral demo nisem imel problemov...

#75 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 09 november 2009 - 09:28

jaz tudi nisem mel problemov smile.gif

#76 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 09 november 2009 - 09:40

ja... jaz vrjamem, da ni problem v fluxih, ampak smešno je, da se mi je to začelo dogajat takoj po njihovi inštalaciji... nekaj ga je moglo zmotit

#77 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 09 november 2009 - 10:02

kako se pa obnaš če odstraniš FLUX plugine ?

#78 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 09 november 2009 - 12:36

Ja danes jih bom probal odstranit pa da vidimo...


Že kar nekaj časa me moti še ena stvar in nevem kako je prišlo do nje... to se mi je začelo dogajat že v osmici in sicer. Ko v projektu pod audio bin klikneš add audio file, se ti odpre okno kjer lahko poslušaš in iščeš sample. Normalno je, da ko klikneš na file in add, se ta normalno doda in takoj za njim lahko dodaš naslednjega. Pri meni je tako, da ko kliknem add, me potem vedno vrže na začetek mape kjer so sample-i. Če kliknem play in v isti mapi klikam po samplih se ti samodejno predvajajo, če grem v novo mapo, morem spet kliknit play... kolk vem bi moral play vedno delat, ne glede na to kolk po mapah skačeš. Nevem sicer zakaj je prišlo do tega, kr naenkrat se mi je začelo to dogajat in je prav tečno. Mogoče sem kaj spregledal, nevem.... pa kolk vem ni ravno nastavitev za to!? Sicer koristim tudi browser ob strani, ampak če kdo ve kaj se pod audio bin dogaja naj prosim poroča. Hvala.

Lp

#79 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 17 december 2009 - 05:32

QUOTE (Vale @ 8. Nov 2009 21:10:40) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz imam recimo en bolj čuden vizualni problem. Pred cca 3 dnevi sem dal gor FLUX-e in od takrat naprej se mi dogaja, da ko premikam bilokire plugine, se le tem malo zmeša in začnejo po svoje švigat po screenu. Zanimivo in čudno, ker pred inštalacijo FLUXovih pluginov tega ni bilo... vem da se dogajajo neki vizualni bugi, ampak zakaj po tej inštalaciji?

Še kdo s podobnim problemom?

Lp


očitno je nekaj na tem...

A download bug may appear with Safari: please, check our FAQ
Windows
Fix: Some Anti-Virus detect VST version of the plug-ins as a virus.
MacOS
Fix a bug that lead to hazardous plugin windows to move in Logic 9


pa v njihovem installerju piše da je v packu uninstaller... pa ne duha ne sluha o njem

flux finger.gif

#80 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 19 december 2009 - 10:51

2.0.23 update more bit.. pol pa delajo normalno. jaz razmisljam da bi nabavil pure pack zdej ko je 50% off.. pa se Fabfilterje ko so 25% off . smile.gif
FabFilter Pro-Q mi je menda eden najboljsih EQjev kar sem jih zadnje case probal

#81 dorko z motorko

dorko z motorko

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 42 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:mb

Objavljeno 19 december 2009 - 11:27

QUOTE (gigahertz @ 8. Nov 2009 10:12:09) <{POST_SNAPBACK}>
....pa je treba kupit logic,..pa kakšen au za logica...pa hladilnik da se ohišje hladi lepo... jumping0046.gif
Nikoli se ne konča...tko kot v studiu:-)..pač ma neko hibo...pomoje niti ne disk...kot neka povezava do diska in nazaj ali pa samo logic bug...hjaa kaj pa vem...Tko kot sem napisal...meni po updejtu na 9.1 to ne dela več..pa še nimam eksternega diska.

Glede firewire HD ja

Na zvočni karti moraš imeti dva firewire priljučka jumping0046.gif




LP.GiGaHeRtZ




Pri meni je cisto enako in bom počasi popizdil....
To je vse R´N´R !

#82 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 19 december 2009 - 11:32

ne gre se samo zaradi rpma diskov...
tu je ful stvari
:koliko je disk fragmentiran
:koliko je prostega prostora
:7200 3.5" je hitrejsi kot 7200 2.5"
:a je disk rezerviran samo za avdio (ne tudi semple, samo za snemat, prosti throughput)

FW800 zunanji bo po vsej verjetnosti hitrejsi od sistemskega notranjenga
ce redno skrbis za svoj disk bo manj overloadov
ce redno skrbis za sistem bo manj overloadov

Macbookpro je se vedno c2d laptop s pocasnejsim FSBjem in inferiornimi komponentami. (imam 15" prvi unibody)

#83 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 19 december 2009 - 04:39

QUOTE (dorko z motorko @ 19. Dec 2009 13:27:48) <{POST_SNAPBACK}>
Pri meni je cisto enako in bom počasi popizdil....


pri meni se na mac pro overload nikoli ne zgodi, med tem ko na macbook pro pri 68 audio špurah dokaj pogosto in ziher je problem ker more disk več stvari naenkrat obdelat kot je rekel ploki... pri vsej tej moči kompov si je treba še samo SSD omislit pa bo mir

#84 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 19 december 2009 - 06:19

QUOTE (Vale @ 19. Dec 2009 18:39:34) <{POST_SNAPBACK}>
pri vsej tej moči kompov si je treba še samo SSD omislit pa bo mir



ali RAID :-/

#85 matejd7

matejd7

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 122 prispevkov

Objavljeno 19 december 2009 - 06:46

Eno vprašanje, ker sem bolj len danes in se mi ne da po manualu iskati. Kje lahko spremenim privzeto velocity vrednost pri ročnem "risanju" not v piano roll?

#86 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 19 december 2009 - 09:00

QUOTE (matejd7 @ 19. Dec 2009 18:46:08) <{POST_SNAPBACK}>
Eno vprašanje, ker sem bolj len danes in se mi ne da po manualu iskati. Kje lahko spremenim privzeto velocity vrednost pri ročnem "risanju" not v piano roll?




Označiš narisano,
stisneš "esc" button in 9 po vrsti v meniju je velocity tool in potem držiš miško na narisani noti in z gib "gor ali dol" višaš ali nižaš glasnost.

LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#87 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 20 december 2009 - 02:48

QUOTE (gigahertz @ 19. Dec 2009 23:00:01) <{POST_SNAPBACK}>
Označiš narisano,
stisneš "esc" button in 9 po vrsti v meniju je velocity tool in potem držiš miško na narisani noti in z gib "gor ali dol" višaš ali nižaš glasnost.

LP.GiGaHeRtZ


ni mislil tega, ampak če se da spremenit default vrednost ko narišeš novo noto... default je 80... mogoče bi pa rad 127

kolk jaz vem te opcije ni oz bi moral pogledat

lp

#88 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 24 december 2009 - 10:59

Pozdravljeni,

malo smo bili na oddihu, sedaj pa naprej smile.gif

zanima me kaj priporočate za en Glitch program? naprimer tale za win mi je zelo všeč, ampak na žalost samo za win



hvala, lp

#89 matejd7

matejd7

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 122 prispevkov

Objavljeno 24 december 2009 - 11:41

Sugarbytes effectrix wink.gif

#90 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 24 december 2009 - 08:29

opa, 100e je pa mal velik smile.gif oziroma velik velik tongue.gif un glitch je zastojn... sheet

Prispevek uredil/a: filipich, 24 december 2009 - 08:45 .




Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov