Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Mix iz AUXA nazaj v mizo


  • Prosimo prijavite se za odgovor
8 odgovorov v tej temi

#1 MyDream

MyDream

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2016 - 04:49

Imam težavo. V mikser moram peljat recimo kitaro in bass, potem pa moram oba inštrumenta peljati še v looper, ki ima samo en instrument input. V mikser in iz njega moram iti ker:

1. potrebujem reverbe, EQ, compressor itd. za vsak instr.
2. ker lahko v looper priklopim samo 1 instr. naenkrat
 

Ideja je torej takšna:

1. v mikser na CH1 peljem kitaro in v CH2 peljem bass ter jih primerno obarvam
2. preko AUX1 peljem kabel v looper (tako lahko loopam 2 različna intrs.)
3. iz looper OUTPUT-a potem peljem v CH3 na mikserju

 

Se pravi, za direktni sound na zočnike bi uporabljal CH3, z AUX pa bi rad reguliral nivoje. CH3 je v tem primeru kot nekako master tega mixa. 
Sedaj sem uredil preko PRE DSP ali naj grem raje na POST FADER? 

Je AUX output enako močan, kot MAIN?

Verjetno pa obstaja opcija, da se CH1 in CH3 odziva tudi na sprememba pri AUX. Se pravi, če dam CH1 bolj na glas, gre tudi AUX bolj naglas...To bi mi še najbolj sedlo. Kakšen bi moral biti v tem primeru nivo glasnosti na main in na aux? Če imam kitaro na db0, moram imeti tudi na aux na db0 da bo enako?

 

Uporabljam Mackie DL mikser, ki ima tudi subgrupe...


Prispevek uredil/a: MyDream, 07 oktober 2016 - 05:24 .


#2 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 07 oktober 2016 - 05:26

Sicer ne razumem točno vprašanja- ampak kakorkoli že, potem domnevam da ne potrebuješ čistega mixa kitare in bassa, temveč samo kar pride iz looperja ven.

V tem primeru je ena opcija pošiljanje ch1,ch2 na post-fader aux1 (da se ti upošteva eq, dinamika) in signal kontroliraš kar s faderji 1 in 2 kanala (s tem da izklopiš direktno pot na main-mix).

Lahko pa pošiljaš tudi na subgrupo z izhodom (če imaš to možnost), saj se v takem primeru obnaša isto kot postfader aux (subgrupa == postfader aux naštiman na 0 dB - unity).

 

 

lp



#3 MyDream

MyDream

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2016 - 05:42

 

 

Sicer ne razumem točno vprašanja- ampak kakorkoli že, potem domnevam da ne potrebuješ čistega mixa kitare in bassa, temveč samo kar pride iz looperja ven.

V bistvu rabim oboje enako. Se pravi kadar igram samo kitaro, mora bit identična tistemu, kar posnamem v looper. Kitara z reverbom mora v looper, prav tako pa se jo mora slišat, kadar looper recimo ni v uporabi, ampak gre vseeno skozi njega. 

Lahko bi šel s kitaro direkt v looper in iz looperja potem v mixer. Samo v tem primeru ne morem na kitaro obseit nobenega EQ-ja, reverba, kompresorja itd. Potem pa imam zraven še bass in ker ima looper samo 1 input lahko priklopim ali kitaro ali bas direktno. Ker bi pa rad oboje pa bi šel na AUX.

 

Sedaj imam kitaro na main na mute in jo peljem v aux, iz auxa pa potem direktno v looper. Iz looperja peljem pa v ločen kanal na mixerju. Naštimano imam trenutno na post fader, ampak ne vem točno kako naj uredim levele, da bo pri urejanju le teh najmanj dela. Če dam kitaro na main na 0db, jo moram imeti na AUX na vsaj +5db, da pride isto ven. 

Če imam CH1, kitara, na main mute, zakaj se potem odziva kadar se sliderja dotaknem? Ker je post fader? 


Prispevek uredil/a: MyDream, 07 oktober 2016 - 05:44 .


#4 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 07 oktober 2016 - 09:38

V bistvu rabim oboje enako. Se pravi kadar igram samo kitaro, mora bit identična tistemu, kar posnamem v looper. Kitara z reverbom mora v looper, prav tako pa se jo mora slišat, kadar looper recimo ni v uporabi, ampak gre vseeno skozi njega. 

Lahko bi šel s kitaro direkt v looper in iz looperja potem v mixer. Samo v tem primeru ne morem na kitaro obseit nobenega EQ-ja, reverba, kompresorja itd. Potem pa imam zraven še bass in ker ima looper samo 1 input lahko priklopim ali kitaro ali bas direktno. Ker bi pa rad oboje pa bi šel na AUX.

 

Sedaj imam kitaro na main na mute in jo peljem v aux, iz auxa pa potem direktno v looper. Iz looperja peljem pa v ločen kanal na mixerju. Naštimano imam trenutno na post fader, ampak ne vem točno kako naj uredim levele, da bo pri urejanju le teh najmanj dela. Če dam kitaro na main na 0db, jo moram imeti na AUX na vsaj +5db, da pride isto ven. 

Če imam CH1, kitara, na main mute, zakaj se potem odziva kadar se sliderja dotaknem? Ker je post fader? 

Ja, post fader pomeni po faderju/sliderju/reglerju/drsniku/kakokolimurešeč. Če hočeš, da sprememba faderja ne spreminja nivoja v aux sendu, ga daj na pre fader.

 

Glede nivojev, predlagam, da nastaviš gain na kanalu, ki je povratek iz looperja tako, da boš imel enak nivo na masterju če imaš vse faderje na 0 dB in aux sende instrumentov na 0 dB.



#5 MyDream

MyDream

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2016 - 08:22

Jaz sem mislil da bom nivoje urejal samo preko auxa? Zakaj fader vpliva na aux, če je na main mute?

Kar se tiče reverba: to se vse ureja direktno na kanalu ane? Če dam fader gor se pojača tudi nivo efekta. Zakaj?

Prispevek uredil/a: MyDream, 08 oktober 2016 - 08:23 .

  • MyDream članom je to všeč

#6 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 08 oktober 2016 - 12:18

Jaz sem mislil da bom nivoje urejal samo preko auxa? Zakaj fader vpliva na aux, če je na main mute?
 

Ker je aux post fader. Kaj ti ni jasno? Če hočeš, da fader nima veze, daj aux na pre fader.

 

Kar se tiče reverba: to se vse ureja direktno na kanalu ane? Če dam fader gor se pojača tudi nivo efekta. Zakaj?

Mislim, da je reverb na postfader auxu. Če hočeš poslati reverb v looper, moraš povratek reverba (kanal) poslati v aux, ki gre v looper.

Nivo efekta se pojača, ker je send v efekt POST FADER.



#7 MyDream

MyDream

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2016 - 01:24

OK zastopim. Se pravi - da ne bo zmede na odru - je bolje, da uporabim pre fader in vse mixam na AUX-u. Zdaj pa naprej. Imam na prefader in CH1 in CH imam na MAIN OUTPUT mute, vseeno pa moram imeti fader odprt, drugače se ne sliši nič. Jaz bi ga pa rad imel čisto na potihem. 

Čeprav imam zdaj na pre fader, pa se reverb jača sorazmerno s faderjem na mainu. Se pravi še nisem neodvisen od main faderja...

Sorry, ampak tole je novo zame in se še lovim. 

 



#8 MyDream

MyDream

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2016 - 04:08

 

 

Če hočeš poslati reverb v looper, moraš povratek reverba (kanal) poslati v aux, ki gre v looper.

Kako tole naredim? Če prav razumem, je tu rešitev.



#9 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 08 oktober 2016 - 05:55

Main fader upravlja glavni izhod. Reverb je že pred tem zmešan z direktnim signalom. Če znižaš nivo vsega, posledično znižaš nivo reverba. Isto se zgodi, če daš zvočnike bolj potiho ali pa če si zatisneš ušesa.


Kako tole naredim? Če prav razumem, je tu rešitev.

Ta mixer sem uporabljal samo enkrat in od takrat je minilo že precej časa, tako da nisem prepričan, če je to možno, ampak načeloma bi moral imeti izhod iz reverba na enem kanalu s faderjem. Ta kanal moraš poslati v AUX, tako kot pošlješ kitaro in bas. Prav tako bi ga moral izključiti iz main mixa. Če ga ne moreš izključiti iz main mixa, lahko verjetno nastaviš AUX na pre fader in daš fader do konca dol.






0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov