Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

LIVE DJ gear


  • Prosimo prijavite se za odgovor
18 odgovorov v tej temi

#1 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 19 marec 2010 - 09:18

pozdravljeni,

mene zanima kakšn gear uporabljate dji za svoje špile? Kaj vidite v svoji opremi prednosti, mogoče slabosti? kaj bi spremenili, kaj odvrgli da se ne obnese najbolje?

cheers

#2 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 19 marec 2010 - 10:14

macbook pro,traktor pro,traktor x1 kontrol,m-audio fast track pro.

Začel sem vrtet na platah,prešaltal na cd je in sedaj že kakšno leto laptop.Definitivno pri laptop setapu velika kreativnost pri samem miksu...če sem na platah zgubil pol minute da sem ujel ritem se tukaj bolj posvečam miksu in efektom....druga dobra lastnost je tudi ta da sem moral včasih nosit teško torbo cca 20kg z platami na set...tukaj pa imam vse v nahrbtniku, ki ni težji od petih kil. Na leptopu tudi dober sound za razliko od vinylk....še bi se dalo naštevat


LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#3 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 20 marec 2010 - 08:24

Ojla,

ja jaz sem se malo "naveličal" igranja na plate in cdje.. in bi rad naredu en korak naprej, oziroma pridobil na kreativnosti smile.gif
sedaj me zanima, a igraš striktno samo na computer, al uporabljaš tut kaj cdje? namreč sm hotu kupit tako traktor scratch duo in potem se mi je porajalo vprašanje, kako bi jaz sinhroniziral beat z stand alone programom npr logic, ableton, se da? najbrž v samem traktorju imaš sync ane? no še najbolj me zanima sync med plejerji in programom..

hvala zaenkrat.

lp

#4 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 20 marec 2010 - 10:16

Jaz sviram striktno z laptopom in kontrolerjem.Kot razumem bi želel imeti podoben setup, kot umek....traktor vs Ableton.To je izvedljivo prek dveh kompov...traktor-live.Kot vem Umek uporablja live samo za efekte.Samo iz mojih izkušenj maš v traktor proju vrh glave efektov in po moje res ne potrebuješ več.V kakšnem zaporedju pa si mel v mislih logic? oz. za kaj bi uporabljal logic v setu? lastna produkcija?

LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#5 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 20 marec 2010 - 10:41

aha, torej kontroler je tvoja mešalna miza ane? v bistvu bi jaz uporabljal logic za vmešavanje loopov (kar se da tudi z ableton najbrž), ampak kaj praviš na logic, a je sploh taka praksa (pomoje ne), me sam zanima če bi to bla varjanta, ker če sm že kupu studio9 pa da mi nebi blo treba kupt še ableton live bi blo fajn..traktor bom pa mogu ane.. kako imaš v traktorju, se ti beat sinhronizira sam? kako to kontroliraš? ta sinhronizacija me zanima, z drugimi programi? kot praviš pa obvezno rabiš dva kompa? zakaj pa? a de nimaš tolk dela pri menjavi programa na namizju?

no pa še pol kej več..

#6 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 20 marec 2010 - 11:59

Nene...jest mam povezana dva včasih štiri kanale na mešalko prek karte....kontroliram pa traktor s X1 traktor kontrolerjem.
Traktor ma odličen sync...par sekund pa analizira in posinka trek.Zdej uporabljat dva programa recimo traktor in live je pomoje nesmiselno,,,sploh na enem kompu tega ne priporočam če nočeš tvegat kakšnega "freeza" na sredidi seta pred polnim klubom:-) ipak je tveganje da se kaj zalomi med laufanjem dveh programov, ki si podajata isti driver riziko.....vse se da samo s traktorjem....dva kanala maš za miks s tretjim in četrtim pa dodajaš vložke...bodisi tvojo produkcijo ali pripravljene loope lastne produkcije...efektov maš pa v proju več kot dovolj (pri traktor duo maš samo 6 efektov in dva kanala zato pazi pri nakupu in si dobro preberi kaj vse vsebuje) pro pa imaš 4kanale,25 efektov,xone in pioner mikser,xone efekti + tega da si lahko na NI forumu downloadaš nove efekte in presete...itd)

Traktor pro ma definitivno vse kar potrebuješ za kreativen miks.
Sicer pa počekiraj na NI in poglej par filmčkov o proju in duotu potem pa se odločiš za tisto kar ti paše.

LP.GiGaHeRtZ

Prispevek uredil/a: gigahertz, 20 marec 2010 - 12:02 .

Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#7 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 20 marec 2010 - 05:34

v bistvu jaz morem kupit traktor scratch pro, če bi hotel imeti še dva cd plejerja al pa gramofona na timecode ane? plus externa zvočna za predvajanje posameznih loopov.. zej tist kontroler bi mi pa tut prav pršu, ker je preveč dela z miško, oziroma bližnjicami ( kako se kaj obnesejo bližnjice na tipkovnici? ) scratch pro + kontrol x1 bi me pršlo slabih 700E, seveda če bi vzel EDU verzijo, ki mislem da jo lahko navadn uporabnik kupi al kako? al je samo za ustanove razne?

cheers

#8 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 21 marec 2010 - 10:48

Ne....to opcijo za timecode maš tud z traktor duo...le da maš potem le dva kanala in šest efektov In če kupiš traktor duo ali pro scratch dobiš zraven še zvočno karto tako da ne rabiš kupit karte.
Lej maš traktor duo in traktor pro to sta programa, ki ju kontroliraš z kontrolerjem v teh dveh paketih ni vključena zvočna karta...potem maš pa traktor duo scratch in traktor pro scratch to pa uporabljaš za kotrolo gramofon ali cd po želji v paket pa imaš uključeno tudi zvočno kartico pri obeh opcijah.

Najbolje da si ti to prečekiraš na tem linku, kjer je vse lepo napisano kakšne so razlike med temi programi: KLIK

Edu verzijo lahko dobiš le prek kakšne organizacije ali društva...in kolikor jaz vem edu nima opcije uprgejda tako da ko pride nova verzija moraš kupit novega.

Prispevek uredil/a: gigahertz, 21 marec 2010 - 11:00 .

Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#9 E.B. King

E.B. King

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Location:Krskou/Laibach
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 22 marec 2010 - 12:56

ful cajta rolal na plate, potem presaltal na traktor scratch, kar mi je omogocilo, da sem nabavil ful vec muzike, vendar mi po drugi strani gre na zivce, da stalno strmim v zaslon, pa vsakic to priklapljanje pred spilom in trepetanje, da bo vse v redu delal(sej večinoma dela, sem včasih se pa čudne stvari dogajajo)...ne vem, pomojem bom spet zacel mal plate kupovat smile.gif
Ebay the baby, get more equipment.

#10 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 22 marec 2010 - 08:42

jumping0046.gif

Ma jest mam kr dobre iskušnje s traktorje...res pa je da še vedno kupujem plate...nevem čist tko zase pa pač tist ko mi je res dobro...pa še tisto nekaj promotov ko dobim..kar se pa izbora muske tiče pa imava iste iskušnje...definitivno tono več muske se nabavi sedaj za razliko od prej.
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#11 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 22 marec 2010 - 04:35

Nekaj časa z abletonom, zdaj pa Traktor Pro ker je občutno cenejši, ima res vse kar rabiš + odlične nastavitve midi IN&OUT kontrole preko ddm4000 (če bi primerjal z X1 bi se odločil za beringerja).
Ker ga ni čez sigurno, pa še dva playerja in kup cdjev zraven evilgrin0040.gif


lp

#12 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 22 marec 2010 - 08:34

100 let na vinylu, potem cdji in kr hitro na macbook pro z traktorjem... včasih Faderfox DX2 in RME 400.... zdaj A&H XONE:DX

drugače pa do zdaj niti ene težave...

#13 greenhorn

greenhorn

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:LJ

Objavljeno 24 marec 2010 - 02:58

QUOTE (gigahertz @ 19. Mar 2010 22:14:27) <{POST_SNAPBACK}>
macbook pro,traktor pro,traktor x1 kontrol,m-audio fast track pro.




LP.GiGaHeRtZ



a tale omenjena zvočna ima možnost, da poslušaš komad na slušalke preden ga spustiš na master kanal?

QUOTE (gigahertz @ 19. Mar 2010 22:14:27) <{POST_SNAPBACK}>
Kot razumem bi želel imeti podoben setup, kot umek....traktor vs Ableton.To je izvedljivo prek dveh kompov...traktor-live.Kot vem Umek uporablja live samo za efekte.
LP.GiGaHeRtZ


katero zvočno (za diđejanje) pa umek uporablja?


10x!

Prispevek uredil/a: greenhorn, 24 marec 2010 - 03:04 .


#14 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 24 marec 2010 - 04:45

QUOTE (greenhorn @ 24. Mar 2010 14:58:59) <{POST_SNAPBACK}>
a tale omenjena zvočna ima možnost, da poslušaš komad na slušalke preden ga spustiš na master kanal?



katero zvočno (za diđejanje) pa umek uporablja?


10x!



Jest vežem 2 kanala out na mešalko...ubistvu isti princip kot da pri rolal na cd je ali plate...tako da na mešalki poslušam kanal1,2 na slušalke.


Umek je meu nazadnje rme fireface 400 kokr vem...


LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#15 greenhorn

greenhorn

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 231 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:LJ

Objavljeno 24 marec 2010 - 05:40

QUOTE (gigahertz @ 24. Mar 2010 16:45:22) <{POST_SNAPBACK}>
Jest vežem 2 kanala out na mešalko...ubistvu isti princip kot da pri rolal na cd je ali plate...tako da na mešalki poslušam kanal1,2 na slušalke.


Umek je meu nazadnje rme fireface 400 kokr vem...


LP.GiGaHeRtZ



ja itak smile.gif

kako je pa kej s temi balanced in unbalanced outputi,kokr vem so aktualne tele mešalke:

http://www.amazon.co...0...ments&img=2

in imajo balanced input..

recimo rme fireface 400 ima Output DA: 6 x 1/4" TRS, servo-balanced..tko da tle ni "problema"


pri M-AUDIO FAST TRACK PRO MOBILE USB pa 4 unbalanced outputs (RCA)?

kaj potem daš na činč ta veliko banano?

#16 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 24 marec 2010 - 08:25

Itak ker??
KLIK


V traktorju naštimaš external mikser, naštimaš deck A (output 1,2) Deck B (output 3,4,) priklopiš na mešalko kot vidiš na sliki zadaj...in dela
Nevem kakšni problemi naj bi bili??Če je činč je činč---če je trs daš une podaljške al kako se reče tavelke banance in je...jest tko rolam že leto pa pol brez problemov :-)..

LP.GiGaHeRtZ

Prispevek uredil/a: gigahertz, 24 marec 2010 - 08:28 .

Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#17 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 31 marec 2010 - 02:39

mene zanima ali se da imet v traktorju dva kanala na timecode (external mixer) in ostala dva kanala v traktorju, tut na external mixer ?

#18 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 31 marec 2010 - 02:58

QUOTE (filipich @ 31. Mar 2010 15:39:11) <{POST_SNAPBACK}>
mene zanima ali se da imet v traktorju dva kanala na timecode (external mixer) in ostala dva kanala v traktorju, tut na external mixer ?



Nisem imel še prilike z timecode-om delat, ampak po videnih nastavitvah sklepam da se da...

#19 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 08 april 2010 - 09:10

mene zanima kako sinhroniziraš beat ableton in traktor (dva računalnika) ? prek firewire na zvočni in potem v nastavitvah al kako?




1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov