Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Tole bi rekel, če lahko (pressduck)

• Prosimo prijavite se za odgovor
51 odgovorov v tej temi

#31 jocorok

jocorok

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 06 april 2010 - 01:23

No, ena zadeva je zagotova.
Prosumer se vztrajno približuje high-endu.
Monitorjev 30 let nazaj ni blo takih kot je danes nek povprečen.

Bi blo zanimivo videt, kolk je dejansko neka oprema res vredna. S kakimi blind testi. Se pravi, da se izloči ves placebo efekt, pa da vidimo kolk so res vredne neke tube ipd. A mogoče kdo ve za kakšne take teste?

Drugače pa pozdravljam debato... Upam da ne zaide v kak flamewar, ampak rajši deljenje izkušenj...

#32 DIGI

DIGI

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 115 prispevkov

Objavljeno 06 april 2010 - 02:06

Jaz sem eden od tistih z veliko opreme in nobenim izdelkom in bi povedal svoje mnenje.Ne bom se postavil na nobeno stran ker ima vsaka plat medalje nekaj resnice.Moram rečt ,da tema ni brezvezna ,ker sem iz nje dobil kar nekaj novega znanja(ne ravno za delo v studiu ampak splošno znanje in sem zopet malo razširil obzorja).Ker sem v tem poslu nov za enkrat samo absorbiram ogromne količine podatkov ,ki jih potem probam ločiti na koristne in tiste ,ki to niso.Imel sem pač to srečo ,da sem v nekem momentu imel presežek denarja in ga vložil v nekaj brez ekonomske računice ampak zgolj za lasten užitek ,pri tem sem bil deležen pomoči fantov iz audiopro (zdajšnjih in bivših) ,ki so mi pomagali s koristnimi nasveti in tudi z kakšno roko ali dvema(hehehe).Vsak dan se naučim nekaj novega vendar pa se ne čutim sposobnega ocenjevati slovenske scene in kvalitete opreme ,ker je to hoja po tankem ledu.Vsi vemo ,da okus zelo subjektivna stvar in zato nihče le tega nebi smel vsiljevati drugemu.Tudi zgodovina je pokazala ,da prave uspešnice oz. hiti niso odvisni samo od opreme ali posameznika ampak je to kemija ,ki se zgodi med izvajalcem ,opremo ,producentom ,toncem in studijem(pa seveda idejo ,ki jo te komponente obdelujejo).Zato se mi zdi ,da iskanje krivca za situacijo (ki nekaterim čisto odgovarja ,drugi pa želijo še več(kar je čisto normalen proces))v sloveniji ne vodi nikamor in ne more imeti argumetiranega rezultata.Mislim ,da v glazbenem poslu vsi izhajamo in delamo na izhodišču ,da bomo naredili nekaj unikatnega in všečnega veliki količini ljudi in to počnejo eni boljše eni slabše (ljudje smo si različni ) z več ali manj truda kar na koncu rezultira našo glazbeno sceno.Jaz cenim vsakega ,ki se s tem izzivom sploh spopade in želim vsakemu maximalen uspeh.Največjo nevarnost pa vidim v idoliziranju posameznikov ,ki na tej sceni obstajajo.To ni dobro niti za njih (ker mislijo ,da so edini in vsemogočni in se temu občutko prepustijo in posledično začnejo od njih prihajati tudi slabi izdelki ,ki se zaradi njihove fame tlačijo ljudem v ušesa kot referenca) niti za končne uporabnike in nove rodove studijskih inžinirjev ,ki bodo zaradi tega mogoče zašli v napačno smer.Zato pravim ,da mora vsak razmišljat z svojo glavo in poslušat z svojimi ušesi ter tako probat preseči tisto kar se mu zdi dobro brez tega ,da se ukvarja z imeni ,ki stojijo za tem.V življenju je pač tako ,da je treba garat za vsako stvar ,ki jo želimo dobro narediti (eni imajo pa pač srečo...) in nadgrajevati pred vsem samega sebe za neuspehe pa ne kriviti drugih ampak garati še bolj pa se mogoče nekoč pokaže sonce.Da ne bom dolgovezil ...ja oprema je pomembna...ja znanje je potrebno...ja človek za instrumentom tudi šteje ,vendar če ni sreče ,kemije in garanja bodo tudi rezultati povprečni.Dajmo še naprej pridno delat in si izmenjevat znanja in dognanja pa nas bo tudi ostalo poiskalo...

lp
digi
Ko bom velik bom imel velika ušesa in bom tonski mojster!

#33 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 06 april 2010 - 02:30

Kot je rekel jocorok... naj bo ta ena zanimiva debata in ne zabijanje drug drugega, ker ima vsak po svoje nekaj prav. Tema se mi zelo dopade, zato malo več spoštovanja drug do drugega ne škodi pa če je ta posameznik najboljši inženir, producent, glasbenik, revež, amater ali pa nekdo ki ima ali pa nima pojma o glasbenem svetu... nihče ni tako dober ali pameten, da se nebi mogel naučit kaj novega!

Kakorkoli že... kapo dol vsem, ki ste tako ali drugače kaj dosegli, zaslužili, zašvicali ali pa naredili kaj dobrega za naš "prelep" glasbeni svet.

Vale

#34 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 06 april 2010 - 02:46

Se strinjam.. In se opravicujem za malce bolj vroco debato kot smo je vajeni... dolocene stvari mi malce dvignejo pritisk... verjetno bi bilo bolje prej narediti par globokih vdihov... smile.gif

#35 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 881 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 07 april 2010 - 11:34

QUOTE (GreasyGranny @ 6. Apr 2010 14:46:41) <{POST_SNAPBACK}>
Se strinjam.. In se opravicujem za malce bolj vroco debato kot smo je vajeni... dolocene stvari mi malce dvignejo pritisk... verjetno bi bilo bolje prej narediti par globokih vdihov... smile.gif

Al pa it na beer2.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#36 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 07 april 2010 - 11:49

QUOTE (ixi @ 7. Apr 2010 12:34:06) <{POST_SNAPBACK}>
Al pa it na beer2.gif

Hehe Ixi, sam da je pir, pa je vse rešeno ane biggrin.gif - legenda biggrin.gif biggrin.gif

#37 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 07 april 2010 - 01:05

tudi jaz se podpišem pod ixi-ja ... pivo reši vse tongue.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#38 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 07 april 2010 - 08:45

pol pa dajmo it na kakšnega smile.gif

#39 Lajf pc

Lajf pc

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 07 april 2010 - 10:39

wo, kaka debata!

rad se spomnem vsebine na tej povezavi: http://www.analogrules.com/howto.html
res malo skrajna, vendar sodi ravno sem.

pressduck goodpost.gif

lp

Vladimir

Prispevek uredil/a: Lajf pc, 07 april 2010 - 10:39 .

bo kej muzike?

#40 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 08 april 2010 - 08:32

QUOTE (Psyko @ 3. Apr 2010 15:46:39) <{POST_SNAPBACK}>
pressduck ... zelo dobra kritika in zelo na mestu.
Mene preseneča dejstvo, da je v sloveniji vedno več studijev a nivo produkcije ostaja isti oz. se zelo zelo počasi vzpenja.
Včasih sem mislil da je v ljubljani 4 - 5 polprofesionalnih/profesionalnih studijev. Zdaj vidim da jih je zihr 20 smile.gif

Mislim, a je res tolk glasbenikov v sloveniji ? ... al si pač vsak ki ima mal dnarja in veselja kupi robo in pol stiska gumbke na računalniku:P

sej je mal kdo pripravlen plačat toliko kolikor bi en tak studio v realnosti stal.

druga stvar, za AE je treba se malo vec kot pa par presetov in SAE diploma wink.gif

drugace se meni zadnje case niti ne zdi slabo, v produkcijskem smislu, mislim da bolj glasbeniki zaostajajo ta trenutek ker se mi zdi da je glasba eno stopnicko nizje od same produkcije.

QUOTE (kochobass @ 6. Apr 2010 12:18:12) <{POST_SNAPBACK}>
GreaseGranny ... +1 RESPECT! ...

HRS v pravem pomenu besede bi rekel da bi moral biti dans kr en spodoben sistem vreden 10k€ in več...
Da lahko manipuliraš z zvokom ni dovolj samo računalnik... na žalost in srečo nekaterih res to ni dovolj...
Laptop+zvočna+preamp+kitara je pa nek osnoven setup za vajo in kompozicijo.

p.s. hvala za pohvalo, se trudim/o! (plata bo zuni ta mesec) tongue.gif

he he, za kompozicijo ne rabiš drugega kot lista papirja.. wink.gif

drugace se pa tud jaz strinjam z greasy granny...

Prispevek uredil/a: Ploki, 08 april 2010 - 08:36 .

#41 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 08 april 2010 - 12:56

QUOTE (Ploki @ 8. Apr 2010 08:32:47) <{POST_SNAPBACK}>
he he, za kompozicijo ne rabiš drugega kot lista papirja.. wink.gif

Al pa tole : )

OhmForce so face!

Lp,

b.

#42 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

Luka Goljevšček 'winni'

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov

Objavljeno 08 april 2010 - 01:10

QUOTE (minimalB @ 8. Apr 2010 13:56:30) <{POST_SNAPBACK}>

OhmForce so face!

Lp,

b.

Woow, to pa je oz. še bo zanimivo...
sploh pa ql video happy.gif

lp

#43 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 08 april 2010 - 01:46

QUOTE (minimalB @ 8. Apr 2010 13:56:30) <{POST_SNAPBACK}>

OhmForce so face!

Lp,

b.

Ful hudo biggrin.gif

#44 embe

embe

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 266 prispevkov

Objavljeno 08 april 2010 - 01:52

mah, in diareja je olje na platnu...
zvok,zvok,zvok...

#45 pressduck

pressduck

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 64 prispevkov

Objavljeno 09 april 2010 - 09:42

Ja, pivo, kadarkoli in s komerkoli, da rečemo kako o muziki. Two beer or not two beer, that is the question. beer2.gif GreasyGranny, prav imaš, ti si pro in živiš od muzike, jaz pa (že dolgo) ne (več). Ampak ker večinoma odgovarjaš selektivno in izven konteksta te imam na sumu, da nisi dobro prebral vseh mojih postov, ker sem hitro vzel nazaj kar ni bilo všeč nekaterim članom in da ja ne bi kdo česa narobe razumel wink.gif. Ampak ne glede na to, nobene zamere ni, samo človeško se pogovarjajmo, ni pa se treba strinjat s komerkoli, še manj pa zaradi tega ljudi v nič dajat. Mimogrede, če že sprašuješ, ja, bil sem v ZDA, sploh ne štejem kolikokrat, ker to ni pomembno, sploh pa ni nobeno merilo za nič, o čemer se pogovarjamo, tudi velike studie sem videl in imel možnost spoznati nekatera velika imena iz sveta glasbe. In na trak sem snemal svojo muziko... Skratka, zaradi različnih pogledov na stvari se nočem in ne mislim prepirat, dajmo se pogovarjat, izmenjat izkušnje in delat muziko. Je kdo rekel pivo? cool.gif

#46 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 09 april 2010 - 06:14

ne morm si pomagat...
http://www.youtube.c...feature=related
Slo produkcija je dosegla nov vrhunec!
vsaj ritem na vokalih bi lahk poeditirali. no.. vsajto?biggrin.gif

#47 pressduck

pressduck

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 64 prispevkov

Objavljeno 09 april 2010 - 06:30

QUOTE (Ploki @ 9. Apr 2010 19:14:30) <{POST_SNAPBACK}>
ne morm si pomagat...
http://www.youtube.c...feature=related
Slo produkcija je dosegla nov vrhunec!
vsaj ritem na vokalih bi lahk poeditirali. no.. vsajto?biggrin.gif

Jaz tudi ne, TOLE je pa zakon, obvezno poslušat, offbeat singer, srce parajoči liriki...! jumping0046.gif

Prispevek uredil/a: pressduck, 09 april 2010 - 06:56 .

#48 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 09 april 2010 - 06:38

Haha kuća posooooooo biggrin.gif

Haha umiram od smeha biggrin.gif

Kr se tiče pa une Tjaše Zidan al kva je k neki omenja celulit pa neki, ta ženska pa se mi smil, zihr je mela čudno otroštvo, ker nevem zakaj se sil, sej prav da probava neki, ampak naj ne objavla to javno, fak so eni glupi !

#49 Ploki

Ploki

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov

Objavljeno 09 april 2010 - 06:42

sej ne objavlja ona..
normstudio.com
nekdo je to sproduciral posnel in izdal

#50 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 09 april 2010 - 07:36

QUOTE (Ploki @ 9. Apr 2010 19:42:23) <{POST_SNAPBACK}>
sej ne objavlja ona..
normstudio.com
nekdo je to sproduciral posnel in izdal

Ma pol se pa oni glupirajo, še tok slabše !

#51 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 09 april 2010 - 10:21

http://www.planetaud...?showtopic=3718 - ''presežki'' slovenske audio produkcije, bolj za hec kot za res biggrin.gif

evo ena res malo! analogna tema tej:):
A brief Gearslutz summary
Nenad Patkovic

#52 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 881 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 11 april 2010 - 02:59

QUOTE (pressduck @ 9. Apr 2010 18:30:44) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz tudi ne, TOLE je pa zakon, obvezno poslušat, offbeat singer, srce parajoči liriki...! jumping0046.gif

Ja ja tale pe je pravličar totalni !!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov