Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

group v cubaseu


9 odgovorov v tej temi

#1 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 09 september 2006 - 11:16

zakaj plugini v grupi, v katero vržeš npr osem mono kanalov in nato hočeš na grupi dodati npr. compressor ne delajo? na posameznem kanalu mi pa delajo...

#2 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 09 september 2006 - 11:58

Zato ker uporabljaš mono kompresor na stereo špuri.

LP

#3 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 12 september 2006 - 02:58

problem je že to, ker na group chanell sploh ni signala od teh osmih trackov in sploh ne morem grupe rihtat. ko sem posnel osem trackov sem dodal group track in 8 mono kanalov zmetal v to grupo. a sem sploh prav delal?


in kaj so zdravila za to? ali mono kompressor v primeru da na nobenem od teh osmih kanalov nisem delal panninga ne more delat? torej rabim stereo kompressor. katerega mi svetujete?

kaj pa eq-z njimi ni tega "stereo" problema kajne? katerega uporabljate?

#4 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 12 september 2006 - 07:45

Odpreš Group Track, nastaviš Stereo Output pač kamor želiš, ter nato mono špure routaš v ta Group Track.

Za mono špure uporabljaj mono (ali stereo) procesorje, za stereo špure uporabljaj STEREO procesorje.

Dela 100%.

Če ne --> Pri Steinbergu ti bodo zihr pomagali, to je tudi njihova dolžnost, saj programska oprema ni zastonj.

LP

#5 Diodibuh

Diodibuh

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 12 september 2006 - 09:14

a si odprl grupo v mixerju al samo v trackih? ker ce si v trackih, ti to ne bo delalo, ce pa si v mixerju, moras se vsak kanal prerutat na grupo in to je to

#6 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 13 september 2006 - 09:57

v trackih. torej: odpreti jo moram v mixerju? bom poskusil-hvala.

#7 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 20 september 2006 - 08:40

dajte mi natančna navodila za delanje grup-ne znam 8) rad bi take grupe, da bi nanje lahko dajal poljubne efekte, prav tako pa bi imel grupo na šibarju(faderju). kako se grupe naredi v mikserju( F3) ...zaenkrat znam samo linkat kanale med seboj.

#8 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 20 september 2006 - 11:06

Grupo narediš samo v osnovnem workspace-u s tracki, se pravi desni klik in Create Group Track al neki tazga, ne vem na pamet...

Nato temu group tracku določiš output ter željene tracke routaš na ta track. In basta.

Nobenega kreiranja v mikserju ni. Ne vem, kje si to videl.

LP

#9 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 21 september 2006 - 03:00

QUOTE ([Blaster)
]Nobenega kreiranja v mikserju ni. Ne vem, kje si to videl.


Jaz lahko v Nuendu2 brez tezav naredim grupo v mixerju... desni klik v praznem prostoru mixerja, "add track", "group channel" zberes stereo, mono ali surround, in dela.

Predvidevam, da je isto v cubase-u.

Drugace bi ti pa morali vsi plugini delovat, ne glede na to ali imas mono ali stereo track ali grupo ali fx channel. Steinberg software zna (oz vsaj naj bi znal) sam pogruntat koliko kanalov je v igri in temu primerno prilagotit plugin.

Lp,

b.

#10 Diodibuh

Diodibuh

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 21 september 2006 - 11:02

jap, tocno tako je v cubase, to sem tudi mislil v prejnjem postu
in na insert grupe (ali na send, odvisno kaj rabis) das efekt in to je to



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov