saj sem približno tko misliu. A mate na srednji jakosti, čim bolj naglas,........?
Najbolj neumna vprašanja!!!
Začel
majikal
, feb 27 2007 12:53
306 odgovorov v tej temi
Objavljeno 02 november 2007 - 08:22
..če je Behringer ...pol sploh ne gledaš .. drgač pa .. preampi,postavitev faderjev in ostalih knofof( če vsi servoti delajo),display ,pa saj smo že enkrat to neki premleval..mal poišči...
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 03 november 2007 - 10:49
Kaj je glavna fora te mrežice( http://www.thomann.d...-bone_ms180.htm ) in kako se sploh pravilno imenuje? (vem da je že bilo napisano, ampak čisto na kratko)
Objavljeno 04 november 2007 - 11:45
...gobico so izumili krašouci,ko jim je burja potegnila preko stagea .... s tem,da so dali preko mikrofona nogavice od starega nonota ... sam so vokalisti bili preveč daleč ...pa je bil problem z gainom ...no pole pa so na institutu Jožef štefan izdelali gobice ....
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 25 november 2007 - 11:17
Zakaj se rabi v nekem studiu npr., kjer fizično ni prostora, da bi snemalo naenkrat več kot recimo 5 oseb, mešalka z neomejeno kanali :roll: :oops: :oops: :oops: (to me tare že kar nekaj časa) ???
Ali je kakšna fora zaradi efektov, da se pelje iz enega kanala mešalke direkt v dugega itn., dokler ne dobiš tisto ven kar hočeš in potem v zvočno, ali kaj???
Ali je kakšna fora zaradi efektov, da se pelje iz enega kanala mešalke direkt v dugega itn., dokler ne dobiš tisto ven kar hočeš in potem v zvočno, ali kaj???
Objavljeno 25 november 2007 - 09:01
http://www.motu.com/.../pciaudio/24IO/
ponavadi imaš pci aes/ebu zvočno, nanjo obesiš pa externe konverterje, če potrebuješ več kanalov kot jih ima en box, pač zvežeš med seboj več boxov, npr. več lynx auror 16, ali apogee ad16 in da16x plus več enot in poštimat med njimi synchro clock.
Ali pa nekatere profi mešalke imajo "svoje" konverterje...
ponavadi imaš pci aes/ebu zvočno, nanjo obesiš pa externe konverterje, če potrebuješ več kanalov kot jih ima en box, pač zvežeš med seboj več boxov, npr. več lynx auror 16, ali apogee ad16 in da16x plus več enot in poštimat med njimi synchro clock.
Ali pa nekatere profi mešalke imajo "svoje" konverterje...
Nenad Patkovic
Objavljeno 25 november 2007 - 10:12
Karta z 24 i/o domuje tud v mojem DAW-u, RME HDSP9652. Karta ima 3x 8 ADAT Lightpipe i/o, kot konverter mi služi Yamaha 02R96v2 syncana na Apogee Big Ben Wordclock.
Kako deluje... jah, lahko kot omenjaš. Vsak kanal iz mize ločen input v DAW ter nazaj na mizo. Lahko pa vsak kanal posebej v DAW ter na mizo stereo grupo. Poslušaš oz. monitoriraš pa tko al tko MASTER summing kanal na mizi, nikamor več ne pošiljaš.
Osebno uporabljam prav vse možne načine, odvisno od zvrsti. Npr. narodnozabavno obvezno vsak instrument posebej na mizo ter potem pošiljam na eksterni outboard.
Za kakšen POP komadič ponavadi nardim v grupah in pošljem stereo grupe na mizo (ali celoten instrumental na stereo par), naslednji stereo par so kitare, še naslednji backvokali, ...
Je pa zelo velika razlika v samem summingu, če primerjaš mizo ter in-the-box stereo out.
Yamaha zveni neprimerno bolje.
LP
Kako deluje... jah, lahko kot omenjaš. Vsak kanal iz mize ločen input v DAW ter nazaj na mizo. Lahko pa vsak kanal posebej v DAW ter na mizo stereo grupo. Poslušaš oz. monitoriraš pa tko al tko MASTER summing kanal na mizi, nikamor več ne pošiljaš.
Osebno uporabljam prav vse možne načine, odvisno od zvrsti. Npr. narodnozabavno obvezno vsak instrument posebej na mizo ter potem pošiljam na eksterni outboard.
Za kakšen POP komadič ponavadi nardim v grupah in pošljem stereo grupe na mizo (ali celoten instrumental na stereo par), naslednji stereo par so kitare, še naslednji backvokali, ...
Je pa zelo velika razlika v samem summingu, če primerjaš mizo ter in-the-box stereo out.
Yamaha zveni neprimerno bolje.
LP
www.mmedia.si
Objavljeno 13 januar 2008 - 08:40
heh saj sem vedu da je neki z soundcraftom u navezi tole prašanje...
tko imaš tlele : na vsakem kanalu imaš mute assigne 1-4 in potem imaš mastermute assigne 1-4 ,potem pač je tko ,da si določiš mute grupe po kanalih,se pravi ,asignaš mute 3 na kanalih 1,6,9,12 . in potem ko prtisneš na master mute 3 ti bo mutalo te kanale ... pač odvisno kako jih poasignaš in kam...kr priročna zadeva za u live,če imaš več setov bobnov in podobne zadeve...
tko imaš tlele : na vsakem kanalu imaš mute assigne 1-4 in potem imaš mastermute assigne 1-4 ,potem pač je tko ,da si določiš mute grupe po kanalih,se pravi ,asignaš mute 3 na kanalih 1,6,9,12 . in potem ko prtisneš na master mute 3 ti bo mutalo te kanale ... pač odvisno kako jih poasignaš in kam...kr priročna zadeva za u live,če imaš več setov bobnov in podobne zadeve...
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov