Od kje izraz tonski mojster mi ni čisto jasno.Predvsem mi ni jasno to, da s tem nazivom kličemo vsazga, ki vrti ali premika gumbe na aparaturah.Glede na to da poznam mojstre v drugih branžah, predvsem pa njihovo znanje in pot, ki so jo morali prehoditi, da so to postali se mi upira da bi nekomu kar tako rekel mojster.Še tolk težje bi to reku mulcem, ki u nekaj tečajnih urah pridobijo "diplomo" in že so ustoličeni in pripravljeni na velike dosežke.Kar naenkrat so krasni sogovorci predvsem pa kritiki produkcije pr Neishi in Siddharti (Razbornik itak ne zna).Norah Jones in Sting sta kul, Magnifico ma švoh plug-ine, Tabu pa kitare itd. itd.V zadnjem času sem spoznal kar nekaj takih briljantnih osebkov, ki so prepričani da bi morali sesti v stol Trevorja Horna.Pa jim ga nihče ne ponudi in zato so nevrotični in živčni in komentirajo in pasirajo našo in mtv sceno.Ker vidm da vas kar nekaj bluzi tudi po tem forumu vam za adijo napišem par stavkov.Ne iz hudobije, ampak da boste enkrat zmožni nardit dobro in veliko stvar.Najprej odmisl da si dobr tonski mojster.Stalno pa misli na to da boš dober postal.Muzičarji takoj začutmo, če se nekdo na drugi strani trudi.Če se boš trudu z najbol izgubljeno ovčico, ki komaj obvlada dva akorda in fuša, potem boš enkrat zrastu in odprta ti bodo vrata za velika dela.
Najpomembnejše pri toncu je da v najkrajšem možnem času ugotovi utrip tistega, ki proizvaja zvok.Da zna ujeti njegov značaj in iz njega izvleči najboljše.In na koncu: ali boš fensy loj in se družu z lokalnimi pop-idoli ali pa boš zajadral v vode oceana in bil raziskovalec do konca svojih dni.Obe poti sta pravi, le da ena ne prinaša denarja.
Tonci.Bodte fejst fantje.Ne dregajte in ne glejte pod prste drugim.Uporabite domišlija in uživajte.Pa boste enkrat naredili plato o kateri se bo govorilo.
Radijski uredniki?
Definicija: tisti vsemogočniki, ki mislijo da vedo vse o muziki in smo jim glasbeniki priskledniki, zaradi katerih morajo radijske postaje plačevat avtorske pravice.Drži?
Jaz bom napisal svojo plat:

Glasbeni urednik.Če si tudi ti eden tistih, ki misliš da nam itak sam reklamo delate in da naj bomo srečni k nas vrtite, potem ti sporočam: lepi te...gleda!
V lanskem letu sem za štiri komade posnete v x studiu spiču 700 jurjev.Vsazga posebej sem lepo zavil in z lepim dopisom poslal na 26 (šestindvajset) radijskih postaj.Pripisal sem tudi naslov in telefonsko številko.Kljub temu, da si upam trdit da sta bila vsaj dva komada zelo dobra, da sem v njih vložu vsa svoja čustva, prihranke in energijo sem od 104 poslanih kuvert na slovenske radijske postaje dobil 1 (en) SMS, ki mi ga je poslal g.Jure Longyka, se v njem zahvalil za cd in napisal da bo prisluhnil.
To vam pišem vsem, ki upate da boste enkrat uspeli v muziki.Vam radijcem, da veste da ste navadni gnuji in vam proizvajalcem da tem gnojem ne pomente nič razen če imate joške.
Kajti: dober radijski urednik bi moral raziskovat teren, iskat umetnike med nažigalci in jih lepo zavite v celofan predstavljat publiki.In ker vem, da boste užaljeni, ko cerkvene mone vam povem še to.Vi ste tisti, ki poučujete ljudi.S svojim glasbenim izborom se lahko delate bebce iz sebe ali iz njih.Škarje in platno so v vaših rokah.
Pa še vprašanje radijskim postajam: koliko originalnih zgoščenk, ki ste jih kupili je v vaši fonoteki, izraženo v % :?:
a)-več kot 0.2%

c)-več kot 0,46%
P.S. če se komu da naj vsebino današnje kolumne pomejla na radijske postaje. 8)
Ajd bok