Wavelab ali Sound Forge?
Začel
Blaster
, apr 13 2007 12:52
24 odgovorov v tej temi
Objavljeno 15 februar 2010 - 10:20
Pozdravljeni !!!
Sem v fazi učenja in sprobavanja in zaenkrat še uporabljam pirate, zato me zanima, glede na to da ne bom delu masteringa, ampak bi rabu en program kot sta soundforge in wavelab, samo za konventriranje v druge fajle, pa kakšno rezanje komada pa tko...Kar se tiče podlag bom na njih že vrgu v Nuendotu kkšn Mastering suite, da bo dobr zvenel, pravi master, bojo pa že drugi delal !!! Soundforge 9 sm že neki uporablju, pa je res preprost za uporabo, mal prej sm si pa še pogledu wavelab 6, pa ni glih neki ful izi, tko da a bi bil soundforge dovolj za moje potrebe ?
Hvala
Lp
Sem v fazi učenja in sprobavanja in zaenkrat še uporabljam pirate, zato me zanima, glede na to da ne bom delu masteringa, ampak bi rabu en program kot sta soundforge in wavelab, samo za konventriranje v druge fajle, pa kakšno rezanje komada pa tko...Kar se tiče podlag bom na njih že vrgu v Nuendotu kkšn Mastering suite, da bo dobr zvenel, pravi master, bojo pa že drugi delal !!! Soundforge 9 sm že neki uporablju, pa je res preprost za uporabo, mal prej sm si pa še pogledu wavelab 6, pa ni glih neki ful izi, tko da a bi bil soundforge dovolj za moje potrebe ?
Hvala
Lp
Objavljeno 15 februar 2010 - 10:47
Hmmm mensezdi da se spomnm, da sm ga ne dolg nazaj še neki uporablju na hitr, pa je res zmagu, tud eksportanje fajlov je blo supr, tud editing ni bil težek, sam nevem zakaj sm ga zbrisu, tko da ja vrjetn bom kr nazaj na njega prešaltu, glede na to da ga rabim za editing, konventiranje to je pa tut to
In k mi bo res služu pravim stvarem itd.. ga kupim definitivno 
Hvala NLP
Mogoče še od koga kakšno mnenje
Lp

Hvala NLP
Mogoče še od koga kakšno mnenje

Lp
Objavljeno 16 februar 2010 - 12:40
Piši 3 - 0

Objavljeno 16 februar 2010 - 10:13
Ma men se je investicija v nakup audišna preplačala že sigurno z faktorjem 10,
koliko časa in žiucev in vsega ostalega mi je pršparal pa sploh nemorem povedati,
to je en tak multipraktik,u katerega vržeš materjal in fajli skor sami ven letijo :-)
koliko časa in žiucev in vsega ostalega mi je pršparal pa sploh nemorem povedati,
to je en tak multipraktik,u katerega vržeš materjal in fajli skor sami ven letijo :-)
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 16 februar 2010 - 11:04
QUOTE (ixi @ 16. Feb 2010 10:43:23) <{POST_SNAPBACK}>
Wavelab 6
Wavelab sem neki gledal pa sprobaval, pa se mi zdi da zato ker jaz rabim, je dosti zakompliciran, pa tut tko, se mi zdi adobe audition bolj pregleden itd... Tko, da ja zdej v kratkem bom sprobal, da vidim kako vse natančno deluje in ga spoznal tko k treba !!!
Objavljeno 16 februar 2010 - 07:04
QUOTE (boby @ 16. Feb 2010 16:41:28) <{POST_SNAPBACK}>
wavelab +1
Meni je ful zakompliciran, neki sm probavu, pa mi ni glih najbolš šlo, no sej če bi tutoriale dal skos bi znal, ampak glede na to zakaj jaz potrebujem program je adobe audition čisto dovolj

Lp
Objavljeno 17 februar 2010 - 10:00
QUOTE (NLP @ 16. Feb 2010 20:18:10) <{POST_SNAPBACK}>
In kaj je to več?
Tudi mene to zanima, glede na to da ne bom masteriziral ali kaj podobnega, sej sm napisu zakaj potrebujem program in mislim, da bo adobe audition kr ql za to kar jst rabm !!!
Lp
Objavljeno 17 februar 2010 - 10:12
QUOTE (NLP @ 17. Feb 2010 10:02:11) <{POST_SNAPBACK}>
... poleg tega je tudi AA priljubljen v resnih studijih za mastering.
No še toliko bolj zanimivo

Objavljeno 17 februar 2010 - 03:46
Jaz bi priporočil Wavelab, sploh ni kompliciran, pravzaprav je v osnovi izredno preprost editor, ki pa omogoča tudi digitalen mastering.
Če delaš v Nuendu/Cubase, pa sploh, ker je program od Steinberga in ima marsikaj podobnega.
Sploh pa je dosti lažje/hitreje odpret en mix v Wavelabu, kot pa ga importirat v kakšen sekvencer, hkrati pa lahko tudi kaj odrežeš in to shraniš, brez da bi šel čez cel postopek exportiranja, tudi sprocesiran posnetek bo imel popolnoma enako število samplov/dolžino, kot original, kar pri sekvencerjih rado odstopa.
Poleg tega ima že "vgrajenih" nekaj uporabnih procesorjev/pluginov za mastering, in ditcher algoritme... Skratka namenski program za mastering.
Če delaš v Nuendu/Cubase, pa sploh, ker je program od Steinberga in ima marsikaj podobnega.
Sploh pa je dosti lažje/hitreje odpret en mix v Wavelabu, kot pa ga importirat v kakšen sekvencer, hkrati pa lahko tudi kaj odrežeš in to shraniš, brez da bi šel čez cel postopek exportiranja, tudi sprocesiran posnetek bo imel popolnoma enako število samplov/dolžino, kot original, kar pri sekvencerjih rado odstopa.
Poleg tega ima že "vgrajenih" nekaj uporabnih procesorjev/pluginov za mastering, in ditcher algoritme... Skratka namenski program za mastering.
Objavljeno 17 februar 2010 - 10:18
Men osebno je lažje editirat komad al pa konvertirat v audišnu, kar se tiče pa masteringa, ga pa ne bom delu jst nikol, ker bi verjetno se o tem moral naučiti kar dosti, ampak bom vedno, da bo beat lepše zvenel vrgu v cubasu sam kkšn mastering suite, da bo lepše pokal, master pa to ap naj delajo ljudje, ki so sposobni zato , tako da njim to prepuščam hehe 
Lp

Lp
Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov