Glede transformatorjev je tako, da Oliverju kar zaupam kar se tice zvoka, ce je on navdusen nad necem in je pripravljen ponudit 50% introductory discount

in skoraj zastonj shipping, potem ni tako tezka odlocitev. Drugace sem pri njemu vzel tudi zato, ker Ed se zmeraj ni spedenal svojega outputa. Carnhill out ni tako kul kot original (probal side by side v isti skatli, dva identicna kanala), mogoce se bo AMI kaj boljse odrezal.
UTC skatlice so AMIjeva verzija Neve vhodnih mic (10468) ja. Vhodni line ini so originalni 31267, pulli z 70s BBC konzole.
Je opazit da pri AMI kar sopajo ven te trafote in da DIY scena precej dobro zivi na ta racun. Beesneez body, kapsula, AMI transformator, kaksna NOS kapsula na eBay, PSU skatla od collective cases ali GMA in imas prakticno ze zadevo narejeno. Precej bolj enostavno in profi kot vcasih

mislim, folk celo kablov ne dela sam ampak jih kupi pri redco

Drugace me trenutno najbolj interesira Neve 1057 in podobno, zdaj ko bodo 1084 in 1081 pocasi nared (5500 kondenzatorjev in 3200 uporov .. malo traja

)
Zanimivo, da si kupil od njih. Imajo "direct replacements", kot so tvoji N1166A, ob tem pa tudi druge modele, ki so jih sami izračunali. Po tem sodeč bi rekel, da so N1166A kopije LO1166. Ali so vseeno kako drugačni, ker se mi zdi čudno, da bi iz US naročeval material, ki je tu ceneje. Če imaš kake podatke jih prosim postni, ker me zanima. Kaj pa črni kvadratni, so vhodni Neve, le malo drugačni? Zanima me tudi, če imajo UT narejene kot prave UTC.
Zanimivo, da je AMI začel redno prodajati trafote, ki se jih prej ni dobilo, predvsem za majke. Zaradi tega opažam, da je diy scena tu kar močna, npr. na kitajskem že delajo neoznačene majke, da se jih lahko predeluje. Dobi se še boljše kite..
Tisti summing, ki sem ga dal gor je drugačen, za praktično uporabo bi ga moral malo predelati in prilagoditi. Pač drug princip, ki je lahko tudi zelo dober. V mizi imaš za to amp, ali ga lahko postneš tipično blok shemo kjer se vidi summing, da ne iščem po netu? Nekje imam shemo tube Neve mixerja (je tudi na Gdiy), ki je na EF86 in bolj tako, ker je gain za kanal v eni lampi, summing pa tudi malo čuden. Začetki pač, fascinantno je, če gledaš kako gre pri njih razvoj naprej. Zdaj imajo mlado ekipo, rutinski delajo na IC-je, switcherje. Fajn.
Prispevek uredil/a: baadc0de, 16 februar 2013 - 11:11 .