Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Jabkarji navalite - novi MacPro je tu!


21 odgovorov v tej temi

#1 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 979 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 04 marec 2009 - 05:21

Apple je lansiral svoje updejtane Mac Pro-je.
Sedaj imajo nove Intelove Xeon Nehalem procesorje.
Nov osemjedrnik, ki dela na taktu 2.93GHz je hitrejši kakor njegov predhodnik, ki je tiktakal celo hitreje na 3.2GHz.
Nova CPU arhitektura kaže svoje zobe.
Ima tudi neke druge spremembe in izboljšave, kot ena malenkost je recimo FW400 popolnoma out in FW800 in.
Apogee seveda že ima pripravljen adapterček:)

Tisti, ki ste "starega" Pro-ja kupili pred kratkim s popustom, ste potegnili kratko. sad.gif
No pa saj so verjetno že dovolj močni najbrž.

Več info seveda na: apple.com/macpro

Pripete sličice

  • Apple1.png
  • Apple2.png

Nenad Patkovic

#2 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 04 marec 2009 - 07:56

Bom kr na 8 core 3.0 par let fuck.gif dvomiš da keri 8 core ni močen? biggrin.gif

#3 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 979 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 04 marec 2009 - 08:14

Vem, vem, da je dovolj močen, piknit pa je treba, ne:)
Nenad Patkovic

#4 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2009 - 08:15

največji plus z moje strani se mi zdi da je redesign notranje strukture na kateri ležijo procesorji ter ram, mnogo lažje priti do samih procesorjev ker se jih dejansko ven potegne s kartico in manjši hladilni towerji pripomorejo h temu da ni več treba posedovati posebno dolgih izvijačev za menjavo le-teh pa še lažji swap procesorjev smile.gif

my 02 cents

#5 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2009 - 09:55

Kdaj boš pa menjal procesorje? Dej no...

Tale upgrade teh mašin je čist mem.

LP
www.mmedia.si

#6 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 06 marec 2009 - 11:38

QUOTE (Katoda @ 4. Mar 2009 22:15:20) <{POST_SNAPBACK}>
največji plus z moje strani se mi zdi da je redesign notranje strukture na kateri ležijo procesorji ter ram, mnogo lažje priti do samih procesorjev ker se jih dejansko ven potegne s kartico in manjši hladilni towerji pripomorejo h temu da ni več treba posedovati posebno dolgih izvijačev za menjavo le-teh pa še lažji swap procesorjev smile.gif

my 02 cents


meni se zdi ta malo bosa...

če bi že menjaval, bi ti to delal pooblaščeni prodajalec/serviser, za katerege ni noben problem bilo kaj menjat, da ne govorimo o redkosti tega opravila...

Največja prednost ki jo ima MAC PRO je njegovo ohišje nasploh (konkretno za audio), zato ker je bil zasnovan tako, da ne pobira oz je izoliran od noisa, motenj, itd.

#7 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 07 marec 2009 - 12:33

QUOTE (Blaster @ 6. Mar 2009 23:55:34) <{POST_SNAPBACK}>
Kdaj boš pa menjal procesorje? Dej no...

Tale upgrade teh mašin je čist mem.

LP



ok, specifikacije so zlo na nivoju se strinjam, se pa trg na področju CPUjev zelo drastično razvija. pa ne rečem da s tako mašino ne moreš par let zdržat BP, sam spet nekdo oz. nekateri osebki so zlo taki da hočejo bit in step w/ technology. in seveda ne boš vsakič nove mašine kupoval, ki je ista v dizajnu edino malo boljše specs ima

QUOTE (Vale @ 7. Mar 2009 01:38:07) <{POST_SNAPBACK}>
meni se zdi ta malo bosa...

če bi že menjaval, bi ti to delal pooblaščeni prodajalec/serviser, za katerege ni noben problem bilo kaj menjat, da ne govorimo o redkosti tega opravila...

Največja prednost ki jo ima MAC PRO je njegovo ohišje nasploh (konkretno za audio), zato ker je bil zasnovan tako, da ne pobira oz je izoliran od noisa, motenj, itd.


ja če si pri volji dat x00 ojrof za tako preprosto opravilo be my guest sem pa že nekaj applov dal čez (edino mac mini ker razen za kakšen HTPC ga tut ne bi mel )
in največja prednost projevega ohišja je zasnova, ki dovoljuje nemoten in zelo proper airflow pred noisom in motnjami, ki pa btw niso redkost pri macprojih sploh če kupiš ne najbolj "miren" disk.

lahko ti pa pošljem cele manuale kako zdeformirat vse apple izdelke v prafaktorje in kako izgleda menjava pokvarjenih oz. out of date komponent pa si lahko rajši tisith nekaj 100 zelenih pustiš za še kakšen plugin ali bass trap

#8 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 08 marec 2009 - 12:39

ti vrjamem

jaz bom imel svojga dokler bo sfolgal oz dokler ne crkne in mislim da bo to kr nekaj let smile.gif

#9 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 08 marec 2009 - 08:30

QUOTE (Blaster @ 6. Mar 2009 21:55:34) <{POST_SNAPBACK}>
Kdaj boš pa menjal procesorje? Dej no...

Tale upgrade teh mašin je čist mem.

LP

agreed

tisti ki so kupli 8jedrnika s popustom so se najbolj profitirali

pozabljeno je bilo v novicah omenit da je za ceno starega 8x2,8 zdaj 4x2,66 z 8gb ram limitom. smile.gif
prejsnji je mel 32giga ram limit.
lahk ma nehalem 2x stevilo virtual threads, ampak se vedno so sam 4 jedra.
taprvi 8 jedrnik je pa ze 600$ (=600e) drazji. biggrin.gif
pa je lahk memory throughput se tolko vecji, so se vedno samo 4 jedra. smile.gif

#10 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 979 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 marec 2009 - 10:58

Pubeci; zabluzli ste!
Tako osebno jemljete.
Uživajte v svojih delovnih orodjih in delajte, ustvarjajte, ne pa se zaljubit v alu kišto, ki bo čez deset let samo (morda lep) spomin.
... ampak izgleda, da mac userji ne samo da dajo na stabilnost in uporabnost ampak tudi preveč na nek namišljeni imidž... tak zdaj fu** all PC users.
Mac gor ali dol, sramota da ga ne bi upgrejdal, če se mi pač sprdne!!!

Bilo kaj imaš, dajte no delat na tem kar imaš kolikor gre, tehnika gre zmeraj naprej in to kar je danes novica bo jutri žal preteklost, ne?!
... novi Maci so že na "risalnih mizah", tvoj danes nov, je že itak out. tongue.gif
... nehalem, kaj je že to, a ni to bilo neko pršilo za nos...
Nenad Patkovic

#11 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2009 - 12:32

Ne, NLP, ne gre za to... gre za to, da je kar nekaj ljudi, ki jih poznam, čakalo na novo verzijo Mac Pro-ja in so bili ob predstavitvi precej razočarani. Spremembe ni praktično nobene, le ceno 8-jedrnika so nabili za dodatnih 500 ali 600 €. Nekega občutnega napredka pa NI.

Jaz sem vedno imel zadnje procesorje in komponente v PCjih, pri MACu je seveda vse skupaj malo drugače, vendar mi kakšen upgrade ob tej "predstavitvi" še na misel ne pride.

Sicer pa tako ali tako software še zdaleč ni optimiziran za 8-core mašine. Tko da je v bistvu vseeno kaj maš.

LP
www.mmedia.si

#12 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 979 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 marec 2009 - 03:53

Ja res je to žalostno.
Se strinjam.
Nenad Patkovic

#13 majikal

majikal

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2009 - 01:39

Jest sem ga že naroču....
sigurno pa ne bom gor OSX laufu wink.gif
če bi se dal brez os kupit bi bilo pa še boljše ...

#14 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 979 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 09 marec 2009 - 04:21

... a torej boš linux gnal na tej makini cool1.gif jumping0046.gif
Nenad Patkovic

#15 majikal

majikal

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2009 - 08:01

yeap linux ubuntu 64bit biggrin.gif sej ga že zdej na starem macproju... in nisem edini ...
veliko postprodukcijskih studijov fura linux ... maca pa kupi samo zarad hardvera ...
ker če približno takole beštjo sam sestaviš ne prideš veliko ceneje skozi + nimaš garancije + zajbancija + ...

zakaj linux, in kakšne prednosti ima pred osxom ne bi govoril v tej temi!! smile.gif če so vam všeč maci zaradi izgleda desktopa, potem še niste vidli napidenanega linux desktopa. ta novi compiz je čist hud, cel desktop ti poganja grafkulja in to v 3d. osx desktop efekti se lahko samo skrijejo...
kar je pa najlepš zame, je pa da lahko vse to izklopim!!!! biggrin.gif
da o preformancu ne govorimo!!!!

na žalost ste pa pro-audiaši na linuxu slabo zastopani, tako uporabniki kot softwer, tko da ste zaenkrat na žalost še malo prikrajšani.

p.s.: če je gdo firbčen: furam mayo, sidefx houdini in foundry nuke...

pa še to: macovo miško bom zabrisal "v smeti" takoj ko jo vidim in jo zamenjal z najcenejšo logitech-ovo

#16 exorciser

exorciser

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 108 prispevkov
  • Interests:Mjuzik

Objavljeno 09 marec 2009 - 08:43

QUOTE (majikal @ 9. Mar 2009 22:01:51) <{POST_SNAPBACK}>
pa še to: macovo miško bom zabrisal "v smeti" takoj ko jo vidim in jo zamenjal z najcenejšo logitech-ovo


sem to že naredil, +1

#17 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 979 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 09 marec 2009 - 09:42

meni je tudi zelo moteča ko jo moram uporabljat... enim pa je všeč...
Nenad Patkovic

#18 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 09 marec 2009 - 09:54

Applova miška je res banana in največji bullshit kar premore Apple. Kar se pa linuxov tiče pa mislim da nima smisla razpravlat, ker ma svoje dobrote in svoje slabosti.

#19 majikal

majikal

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 160 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2009 - 11:22

Šele zdaj sem videl da gor niso dal fw400 priključka, zdaj bo pa treba nove kable kupit.
Kar mal sitno!!!!!!
Veliko naprav še dolgo ne bodo delali z 800, ker enostavno ni potrebe po taki hitrosti in je ceneje če dajo fw400 čip noter!!!!
recimo gledam motu nima audio kartice z fw800.. (rezen una video beštja ki so jo naredili skupaj z aja sistemi - v4hd, pa še ta ima tudi fw400)

p.s.: itak da ne bomo o operacijskih razpravljal tukaj, med drugim sem tudi iz drugega "foha", tko da imam tudi čisto druge potrebe.... ozirma moja požrešnost/potreba po cpu-power je jama brez dna : devil.gif

btw... 10% do 20% hitrejši cpu se pri audiu sploh ne pozna toliko (govorim na pamet in obenem tudi sprašujem).. (kakšen reverb več recimo) če pa meni nekaj renda 10 ur se pa 10% do 20% že kar pozna, še posebej pri ubijalskih rokih...

#20 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 10 marec 2009 - 12:17

...Eja fakin rendering .... za te štose bo treba še kak pc nabaut pa jih zlinkat .... moja kolne doma ko čaka po par ur da se ji 3D zrenderira,
am hepi tu bi audijo :-)
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#21 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 979 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 marec 2009 - 09:35

kaj pa če kupiš samo adapterček in ne novih kablov:)

Drugače pa, seveda se nekomu ki dela zahtevne projekte (sploh če je samo ITB naravnan workflow) pozna 10-20% prav tako kot tebi.

Pripete sličice

  • fw400800.jpg

Nenad Patkovic

#22 exide

exide

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 10 marec 2009 - 01:26

Pri nas se tega adapterčka še ne dobi. Ko sem ga iskal ga nikjer niso imeli. Iz tujine se ga enega samega ne splača naročati, ker poštnina pride več kot kabelček. Drugače pa kot sem že v eni temi napisal, Firepod deluje preko 5m dolgega kabla FW400 na FW800 brez problema. smile.gif



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov