Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

lenovo


  • Prosimo prijavite se za odgovor
7 odgovorov v tej temi

#1 psyholik

psyholik

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2012 - 05:40

# Lenovo B570
# masa: 2,35 kg
# velikost: 33,1 x 378 x 252 mm
# HD LED-zaslon 39,6 cm (15,6'')
# Intel Pentium B950 dual core (2.1 GHz)
# Microsoft Windows 7 Home Premium 64 bit v slovenščini
# delovni pomnilnik 4 GB
# trdi disk 500 GB
# bralnik pomnilniških kartic (SD, SDHC, MMC, MS, MS PRO, xD)
# 3 x USB
# HDMI in VGA-izhod
# vgrajena kamera (primerna za WEB-kamero)pozdravljeni.prosim če mi lahko povete ,če je ta računalnik dober za audio produkcijo.nameravam imeti veliko trackov.

#2 Arey

Arey

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2012 - 05:41

Ne, zanič procesor. Za profesionalno rabo kupi stacionaren PC, dobiš boljšega za isti keš.

#3 psyholik

psyholik

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2012 - 06:14

QUOTE (Arey @ 18. Jan 2012 17:41:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ne, zanič procesor. Za profesionalno rabo kupi stacionaren PC, dobiš boljšega za isti keš.

saj pravim drugega ne morm dobit.se pravi ne bom mogel normalno delat muske ker je procesor zanič.tega pač dobim,ker ga ne kupujem.ampak sem ga pač dobu zamenju.

#4 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 18 januar 2012 - 08:00

Če daš gor Windows XP, boš lahko ustvarjal glasbo.
Verjetno bo potreben kakšen kompromis, a se je delalo že na slabše računalnike, tako da ni nemogoče.

#5 psyholik

psyholik

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 12 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2012 - 08:17

QUOTE (jetam @ 18. Jan 2012 20:00:21) <{POST_SNAPBACK}>
Če daš gor Windows XP, boš lahko ustvarjal glasbo.
Verjetno bo potreben kakšen kompromis, a se je delalo že na slabše računalnike, tako da ni nemogoče.

hvala za odgovor,ker sem bil že slabe volje,ker moj prijatelj ma pentium procesor samo 2 ghz pa ima baje 60 trackov v cubasu.hvala

QUOTE (psyholik @ 18. Jan 2012 20:13:23) <{POST_SNAPBACK}>
hvala za odgovor,ker sem bil že slabe volje,ker moj prijatelj ma pentium procesor samo 2 ghz pa ima baje 60 trackov v cubasu.hvala

aja.pa če mi lahko poveš kaj si misli s tem verjetno bo potreben kakšen kompromis.brez zamere in hvala za odgovore lep pozdrav.lp

#6 muzikant

muzikant

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 18 januar 2012 - 09:20

Saj lahko imaš 60 trackov v Cubase-u, samo vprašanje kaj boš delal v miksu. Boš moral potem najbrž malo pomerkat kako boš obešal plugine...

#7 Arey

Arey

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2012 - 09:31

Lej, valda boš lahko delal. Sam tle govort o "šestdesetih trekih" je mal smešno, ker je povsem odvisno od tega kaj misliš početi z njimi. Če boš na vsak track obešal EQ, kompresor pa še kak reverb verjetno ne bo zneslo, če boš pa pazljiv, in boš izredno metodično dodajal plugine tam kjer jih res NUJNO potrebuješ, freezal tracke, in se na sploh ukvarjal s sistemom mnogo več kot bi bilo potrebno, potem ja, verjetno boš lahko naredil nek izdelek.
Sam fora modernih zmogljivih računalnikov je, da ti tega ni treba, in valda je sistem bolj stabilen če ga ženeš pri 40% obremenitve, kot da konstantno cvikaš če pride kak špica ki ti bo ustavila playback.
That being said, kot je Jetam rekel: tudi na slabše računalnike se je že delalo glasbo. V prvi vrsti si vedno odvisen od svojih idej in znanja, spretnosti, tle ti niti 8 jedrni i7/xeon ne pomaga.

#8 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 18 januar 2012 - 11:13

Res je odvisno kaj boš delal, če pa se pojavi vmes še kak VSTinstrument bo že problem.....

Tut jst sem da pred dveh let uporabljal PC Pentim 4, 3GB rama.....vse je delalo OK, ker sem uporabljal UAD plugne,...kompjuter mi je služil le kot track player.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.




1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov